Şimdi Ara

Arabamı satayım mı? Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Sayın kullanıcılar. Fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Şu anda 1 yıl önce sıfır km olarak aldığım i20 1.4 jump aracım var. 5 yıldır kirada oturduğum ev satıldı. Kiralık yeni bir eve taşınmam durumunda 4.000 tl civarı kira ödeyeceğim. Aracımı satarsam 70bin tl kredi borcunu kapatıp kalan 300bin tl civarı paranın üstüne 50bin tl kadar birikmiş paramı koyarak ve 450bin tl civarı konut kredisi ile ev alabiliyorum. Ama arabasız kalmak çok zor geliyor. Siz olsanız ne yapardınız? ( Şu anda ödediğim kira çok uygun bir rakamdı) Yorumlarınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bence satın hocam ev daha önemli.Benim Allah a şükür oturacak evim var, ben bile bu şartlar da arabayı satmayı düşünüyorum.Yillik hemen hemen 12 bin lira masrafı var bana arabanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450 bin tl + ev kredi ev fiyatı 1 milyon olsa oda zor belki 600 bin tl kredi çekmesiniz lazım. 1,2 milyon tl geri ödemesi aylık 10 bin tl x 120 ay maaşınız 15-20 bin tl arası


    ise kredi çekin ev alın. Değilse imkanları zorlamayın. seçimden sonraki duruma bakın bence.

  • ben olsam yapmam. hem araba gidecek, hem arabanın parasının bir kısmı krediye, kalan kısmının üstüne bide ekstra para eklenecek. bide üstüne arabadan daha cok kredi çekilecek. iyice hem arabasız kalacaksınız hem acayip kredi ödemeniz olacak. 450 bin kredi çekip bi araba daha alsam, km yapmadan kenarda dursa çok değil max. 1 sene sonra alacagım evın parası kendılıgınden cıkar.

  • Ev al da ev fiyatları çok yüksek eşten dostan birç al


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ortamda borca girmek yürek işi. girsen de en az kenarda zor günler için ve masraflar için 100-120 bin tl arası bırak. 20 bini yeni eve masraf 100 bin tlyi fiziki altın yap kenara koy. 100 bin fazla kredi çek gerekirse zor zamanda napacam diye dşünmezsin kafan rahat olur.

  • Evi ne kadar alacaksınız? Ben ev derim, Türkiye'de arabaya binmek lüks maalesef.

    Yakıtıydı, bakımıydı, sigorta, kasko, mtv filan derken sürekli para yiyor araba. Ev öyle değil, evi aldıktan sonra eski model bir araç alırsınız ilerde.

  • Yakın dönemde ben bu dediğin işi yaptım. Kiracıyım çok uygun rakam ödüyordum, Golf (2011) vardı elimde. Ev sahibiyle uğraşmamak ve kira fiyatlarının artışı sebebiyle ev arama ihtiyacına giriştim. Nisan ayında ev satın aldım. Şuan içindeki kiracıyı çıkarmak için uğraşıyorum, avukatlık oldum.

    Ben evi alırken arabayı da sattım. Bankadan kredi çektim ve kredi faizi çektiğim tutarın 3'te 1'inden biraz az tutarda. Yani 300K TL çektim 376kTL geri ödeceğim, vadeyi kısa tuttum (36 Ay), ödemeleri yüksek yaptım. Bu şekilde ne bankaya bir ev aldım ne de elimdeki parayı enflasyona yedirdim diyebilirim.

    Şuan günümüz rakamlarıyla aldığım ev ortalama Nisan'dan bu yana faiz'de dahil olmak üzere +-%50 arttı.

    Arabada şuan günümüz rakamlarıyla karşılaştırdığımda +-%50 arttı. Ancak araba bana geçen sene 60Bin TL masraf çıkarttı ve bu sene de çıkaracaktı. Bu giderler sigorta kasko vb. ödemelerin haricindeki rakamlar. Şuan araba masrafım yok, aylık olarak ortalama toplu taşıma ve taksiye ortalama 300-600TL ödüyorum. (İstanbul)

    Eğer kredi geri ödemelerinizde bankaya bir ev parası bırakmayacaksanız ve iş yerinizle ilgili bir sorun olmayacağını düşünüyorsanız, kredi çekip ev almayı düşünebilirsiniz.





  • Çıkıyorsa kredi rakamını 100bin lira yükseltin, kalan para ile iş görecek bir araba alın. Çıkmıyorsa da her türlü ev tercih edilir.

    Yukarıda arkadaşın bahsettiği kiracı meselesi çok önemli, boş ev almaya özen gösterin, mevcut kiracı varsa sözlü çıkarım beyanına bakmayın. Kiracı inatlaşırsa çıkarmak iki sene sürüyor, bu esnada hem kira hem kredi ödemek durumunda kalırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman evden yanayım öylede yaptım.

    Araba işi kolay toyota olmaz şahin olur, ford olmaz lada olur.


    Bütçe yetiyorsa, ödeme imkanı varsa ev alın.

    Ötesi berisi yok.

    Ev almam banane o kadar para bağlayamam diyen adamın ev alacak parası yoktur öyle konuşuyordur kulak asmayın.

    Kedi, ciğer misali.

  • Ev alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabası kalmazsın ki,acil ihtiyaç olursa kiralarsin,taksi var vs.

    ev alabiliyorsan durduğun her saniye hanene eksi olarak yazar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 18 Temmuz 2022; 18:56:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira: çöpe atilan para(imkani olan icin)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Kalamış da karşı dairemiz 35 binden kiraya verildi, hangi salak tutar dedim 3 günde tutuldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam arabanın parası kredinin faizine gidecek, keşke 1 2 sene önce düşünseydiniz, arabadan önce ev şart ama şu şartlarda hiç mantıklı gelmiyor bana. Kredi faiz oranları çok yüksek, evler saçma sapan fiyatlarda. Adam yerin altındaki penceresi olmayan 1+1 eve 800 900 istiyor, haa ama küçük şehirdeyseniz olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırım amaçlı araba satıp ev almak mantıklı bir yatırım olmaz fakat kiracıysanız ev alın. Türkiye aldın, aldın ülkesidir. Bugün alamazsanız yarın almanız daha zor olacaktır.

  • hangisini kiralarsan daha çok zarar edersin?

    araba kiralamak külliyen zarar.

    ev kiralanır oturulur. sıkılırsın başka yere taşınırsın. ev eskir taşınırsın. daha büyük istersin taşınırsın. farklı bir yerde iş buldun rahat rahat taşınırsın.

    ben pasif gelir için ev satın alma kafasındayım. 1 evim var çok şükür. kiraya verdim. oradan gelen parayla başka yerden ev kiraladım. avantajım ise yukarıda saydıklarım.

  • Aracımı 2 gün sonra satıyorum.

    Küçük bir şehirde 1700 lira kirada oturuyorum( yeni zamlandı).

    Zeytinlik bulduk abimle beraber arabanın bütün parasını tarım arazisine gömüyorum.

    Bir tane teneke paket 301 buldum onunla da anlaştım.


    Sağı solu çizilecek mi, şanzıman ne zaman arıza verecek, biri gelip arkadan mı çarpacak diye dert sahibi olacağız, ben artık pes ettim.

    Ev alınabiliyorsa alın krediyi 100 fazla çekebiliyorsanız çekin yürüyen bi araba alırsınız onunla.

  • Değerli görüşleriniz için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.