Şimdi Ara

NetGSM ön talep almaya başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
7.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AlcaMas A kullanıcısına yanıt
    Her baz istasyonuna fiber internet bağlantısı olmayabiliyor, radyolink bağlantılarında havai şartlar ne kadar el veriyorsa o denli kaliteli sinyal alıp dağıtabilirsiniz. Baz içinde halen 3G altyapısı varsa geçmiş olsun alacağınız hız bellidir bu kaliteyi artırma çalışmaları tamamen bütçe ile alakalı bulunduğunuz bölgede şikayet talebi yoksa veya az ise ona göre yatırım yaparlar mantık böyle kısaca :( btk ya yazıp durumu üste taşıyabilirsiniz daha hızlı çözüm olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • korfezli_20 kullanıcısına yanıt

    "radyolink bağlantılarında havai şartlar ne kadar el veriyorsa o denli kaliteli sinyal alıp dağıtabilirsiniz." Bu söylediğiniz şeye firmalar %99 kesintisiz internet %1 ihtimalede doğal afet yada çanağın önüne bina dikilmesi kesintiye neden olur diyor.

  • Bu NetGSM, dolandırıcı bir kurum galiba.Senelerdir kuruldu kuruluyor haberleri.Aynı donanımhaberin, haftalık pil teknoloji haberleri gibi.Bir icraatını görmedik!

    Hatta eski haberlerden birisi de bu.2016 haberi.1 ocak 2017 de hizmete giricekmiş :D

    https://www.donanimhaber.com/iste-Turkiyenin-dorduncu-GSM-operatoru-ve-numarasi--84883



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m5c4 -- 14 Mayıs 2022; 2:39:33 >
  • Bizim firma isimlendirmelerimiz niye bu kadar kulağa iğrenç gelmek zorunda? İlla götüne CELL veya GSM veya NET eklemek zorundamıyız ya?! Daha orjinal kulağa hoş gelen bir isim kullanmak neden bu kadar zor?


    Vırtcell tırtcell götnet mötgsm bıktıkh bıkhtık

  • m5c4 M kullanıcısına yanıt

    2 tane hat aldım buradan 2 senedir aboneleriyim bence harikalar. çok hızlı çözüyorlar bir soru sorunca.


    0850 ve 0216'lı hattım var.

  • vs-fb kullanıcısına yanıt

    Aslında NetGSM'de Türkiye'deki ilk MORAN uygulaması olacak. Multi Operator Radio Access Network.

    RAN tarafı yani baz istasyonu tarafı Turkcell üzerinden çalışacak olsa da core tarafı yani santral tarafı, bizi internete asıl eriştirecek kısım NetGSM'in olacak. Ülkemizdeki diğer MNVO'larda bu böyle değil örneğin BimCell'de hem RAN hem de Core Türk Telekom'a ait.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 14 Mayıs 2022; 13:44:23 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yani adamlar kendi altyapılarını, Turkcell baz istasyonlarina fiber ile bağlamışlar. Yanlış anlamadiysam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt

    Hayır yani tam olarak böyle değil. Biz mobil şebekeyi kullanırken yani internete girerken veya sesli görüşme yaparken telefonumuz baz istasyonuna bağlanıyor. Baz istasyonu da operatörün santraline bağlanıyor santralde artık ne istiyorsak (sesli görüşme, internet) o işlemleri hallediyor. MORAN'da ise mobil şebekeyi kullanırken telefonumuz Turkcell baz istasyonlarına bağlansa da core şebeke kısmında yani bizim isteklerimizi yerine getiren kısımda NetGSM'in santraline bağlanacak. Tabi bunun için NetGSM oturup Turkcell bazlarına fiber veya radyolink bağlantısı kurmuş değil, böyle bir yöntem de olamaz zaten, NetGSM abonesi mobil şebekeyi kullanırken önce Turkcell baz istasyonu ardından Turkcell santrali ardından da NetGSM core şebekesine erişecek. Yani Turkcell'in core şebekesi yalnızca aracılık edecek. NetGSM bu bağlantı için baz istasyonlarına değil Turkcell'in santrallerine bağlantı kurmuş olacak.


    Aslında bu sistemi sabit internette kullanıyoruz mesela evinizde Türk Telekom altyapısı var siz de gidip Millenicom'dan internet aldınız diyelim. Tutup Millenicom Türk Telekom'un fiber kabinlerine fiber çekmiyor Siz önce Türk Telekom'un fiber kabinine oradan Türk Telekom santraline oradan da Millenicom'un santraline bağlanıyorsunuz . Türk Telekom santrali sadece aracılık ediyor. MORAN da aynı olayın mobil şebekede olanı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 14 Mayıs 2022; 13:55:8 >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Mantıklısı da sizin dediğiniz ama neticede yine Turkcell in karasal bağlantısı da işin içine giriyor. Aslında netGsm santral yatırımı yerine Turkcell e santral kullanımı için para odese sanki daha mantıklı. Ama maliyetleri onlar biliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk 50 bin abonelik kurumsal müşteriler için olacak, yani 50 bin kurumsal olmadan bireysel satış olmayacak. Kısacası bireysel son kullanıcının kullanabileceği paketlerin çıkması için ve sistemlerinin rayına oturması için tahminimce bir kaç yıl var.

  • vs-fb kullanıcısına yanıt

    Bu noktada araya hem maliyetler hem de NetGSM'in gelecek planları devreye giriyor. Eğer diğerleri gibi bir MNVO olmayı seçmiş olsalardı muhtemelen gelir paylaşımı temelli bir model uygularlardı ancak mantıksız bir girişim olurdu çünkü böyle bir durumda insanlar neden NetGSM alsın ki? Diğer MNVO'ların marka değeri var tüketici gözünde. Yani BİM, Teknosa, PTT, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş Trabzonspor gibi. Ama NetGSM'i kim ne yapsın?


    NetGSM kurumsal düzeyde ses ve SMS hizmetleri sunan bir bir şirket yani müşteri portföyleri kurumsallardan oluşuyor. Peki kurumsallar sabit ses ve SMS dışında ne isterler? Mobil data ve mobil ses, M2M yani makineler arası iletişim. NetGSM görünüşe göre bu noktaya odaklanıyor. Yani kurumsalların M2M erişimleri ve mobil data ihtiyaçlarını karşılayarak hizmet yelpazelerini müşterileri için genişletmek istiyorlar gibi. Eğer böyle ise belki ses erişimi şebekelerinde hiç mevcut olmayabilir en azından şimdilik. Çünkü ses ekstra maliyet demek core şebekede. Örneğin bir otomobil firmasısınız belirli bir yıldan sonra AB mevzuatı gereği otomobillerde acil durum çağrı sistemi yer almak zorunda olacak bu da Tip onay mevzuatı sebebiyle Türkiye'de de bu gerekliliğin doğması demek bu da V2X hizmetleri ön plana çıkaracaktır işte NetGSM'in sunduğu erişim tam bu tür işler için uygun olacak.


    Bu durumda kendi şebekelerini kurmaları onlar için daha karlı olacaktır çünkü Turkcell halihazırda bu erişimleri sunan bir rakipleri ve NetGSM'in elinde hazır müşteri portföyü mevcut. Belki ileride tam anlamıyla mobil operatör işine de girmeyi düşünüyorlardır. Ama RAN tarafı ile bu işe soyunmak çok maliyetli onu söyleyeyim yani yurt sathında yaygın bir şebeke kurmak için aşağı yukarı 10 Milyar EUR'ya yakın bir yatırım yapmak gerekecektir minimum benim tahminime göre.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 15 Mayıs 2022; 1:28:8 >




  • Legoland kullanıcısına yanıt

    ben başvurdum.

  • düzgün bir isim koysalarmış söylemesi bile zor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu siteyi kime yaptırdınız arkadaş? lise 1 bilişim bölümü öğrencisi proje ödevi gibi.

  • Bireysel amaçlı numara alıp, tarife açılana kadar boşta beklemeye izin veren bir sistem var mı?

  • hayatımda gördüğüm en rezil gsm operatörü ve müşteri desteklerinin bir şeyden anladığı yok sadece insanları mağdur etmek üzerine kurulmuş bir firma asla kimseye önermem kendi sitemlerinde oluşan sorun yüzünden ben mağdur oldum ve fazla fatura ödemek zorunda kaldım rezillik konusunda bir numaralar

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.