Şimdi Ara

Seramik-Porselen Grubu Ürün Çekimi İçin Makine ve Ekipman Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Ağırlıklı seramik ve porselen grubu ürün çekimlerimiz için fotoğraf makinesi ve ekipman tavsiyelerine ihtiyacımız var. Profesyonel fotoğrafçı değiliz. Bu sebeple aslında işi makinenin yapması gerekiyor. Ürünlerimiz mat ve parlak renklerden oluşmakta. Özellikle parlak renklerde yansıma, renk kayması vs. sorunlar yaşamamamız için ne tarz ekipmanlar kullanmalıyız? Yardımlarınızı rica ederim.


    Fotoğraf makinesini ikinci el düşünüyoruz. Bütçe 3000-3500

    Ekipman set olarak alınacaktır. Bütçe 1500-2000




  • Hocam selamlar. Fotoğraf çekerken makine hiçbir iş yapmaz. Olay tamamen fotoğrafı çeken kişide bitiyor. Tavsiyem paranızı boşa harcamamanız olacaktır. Seramik grubu da ürün fotoğrafları arasında en zor olanlarıdır.


    İyi günler dilerim.

  • Merhaba. Elimize bir çalışanımızdan Fujifilm S2950 makine geçti. Deneme amaçlı çekimler yaptık. Ancak seramik-porselen dediğiniz gibi gerçekten zor bir ürün grubu. İstediğimiz renkleri alamıyoruz. Renkleri alsak kenarda köşede softboxlardan parlamalar oluyor. Mat porselen ürünlerimiz var. Onlar diğerlerine nazaran ışığı vs. daha az yansıttığı için daha iyi çıkıyor. Ancak makine çok eski sanırım. Pek istediğimiz performansı alamadık. Bu işi bir şekilde halletmemiz lazım. O yüzden makine arayışımız sürmekte. Tavsiyelerinizi bekliyoruz.

  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt

    hocam benim sana bir sorum olcak bu bardakların altı neden düz deilde ufak bir girinti var ?

    birde siz ilk önce pc programıylamı yapıyorsunuz ?

  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt
    Büyük softbox'lar kullanın, ne kadar büyük olursa o kadar iyi sonuçlar veriyor. Ben de diş resimleri çekiyorum, bir nevi benim de işim porselenle. Eskiden dişlerin kenarlarında patlamalar olurdu flaş yüzünden. Sonra softbox'ları büyütünce azaldı bu his. Ya da flaşları direkt ürüne doğrultmak yerine yansıtmayı deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.