Şimdi Ara

Modem Bridge modda iken internete bağlanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modem olarak elimde zyxel vmg3312-b10b var bu şuanda bridge modda router olarak mir4a kullanıyorum ama aynı zamanda modemden de wi-fi ile internet kullanabilmek istiyorum böyle birşey mümkün mü? Bu arada modem wi-fi bağlanmaya çalıştığımda ip adresi alınıyor da takılı kalıyor bağlanmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • mümkün. biraz garip olacak ama router'ın ethernet'in kablo ile bir çıkış al ve bridge modda dediğin zyxel'in ethernet girişine tekrar bağlan.  

  • Yok maalesef mümkün değil. Bridge moddaki modemde zaten internet bağlantısı olmaz. O sadece DSL sinyalini router'a çevirir. (bkn. modülasyon demodülasyon) Bu kurulumda internetin bağlı olduğu ilk cihaz router olur.

  • Köprü modunda DHCP devre dışı. Zaten manuel olarak ip vererek bağlansanda ancak yönetimsel olarak arayüze girebilirsin. Internet için çıktı alamazsın.

  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Köprü modunda olan tplik w9970v3 modemin hiç bir şekilde arayüzüne ulaşamadım. Gerçekten bunun bir yolu varsa öğrenmek isterim. Zira hat değerlerine bakmak için iyi olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motomurat kullanıcısına yanıt

    Hangi IP bloğunda ise, kablolu olarak bağlayacağınız cihaz içinde aşağıdaki gibi manuel IPv4 ayarı yapın.


    Örnek:


    19.168.1.10

    255.255.255.0

    192.168.1.1


    Router olan cihazınız 192.168.2.1 yada daha başka bir subnette olmalı. Keenetic routerlar ile basit şekilde öndeki cihaza erişimi yapabiliyoruz. (Ekstra bağlantı sağlayıcıları ile)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 6 Aralık 2021; 15:50:52 >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Fakat kablolu bağlantı yapmak biraz zahmetli ev ağımda. Sanırım kablosuz bir yolu yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motomurat kullanıcısına yanıt
    Wifi ile de yaparsın aynı sekilde. Ama önce wifi ayarlaman lazım. Gizli mi olacak yayın gozuekcek mi filan. Öncelikle kablo ile bağlantı sağlanan lazım her halükarda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sanırım hiç kimse anlamadı. bridge modda olan modemin wifi'si çalışır durumda oluyor. dhcp'si olmadığı için wifi iş yapmıyor. ethernet zaten köprü modunda diğer cihaza bağlı. ben diyorum ki bridge modda olan modemin herhangi bir ethernetine internet verilirse o modemin dhcp'li wifi'si olur ve buna kablosuz bağlanan internete çıkar. deneyin ve görün. 


    @Oldskool

  • Dediğiniz mantıksız

    Evet bridge modemde wifi aktif yada pasif olabiliyor

    Bu marka modele gire değişiyor

    Normalde bridge olan modem sadece sinyali çevirir

    İkinci cihazda zaten ppoe doğrulaması ile nere çıkılıyor

    Edit: konu baya eskiymis




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 7 Aralık 2021; 20:30:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dene ve gör. fi tarihinde yaptığım işi bir daha yapmaya gerek görmüyorum. wan portuna demiyorum dikkatini çekerim, dört ethernet portundan herhangi birine, pppoe aktarımı yapılan router'ın ethernet'inden internet vereceksin. saçma biliyorum ama internete çıkış yapacağını göreceksin.  

  • Merhaba millet konuyu hortlamak istemezdim ama media bridge ile ilgili bir sorum var. Asus marka modemi bu moda alınca kablosuz olarak modem arayüzüne bir türlü ulaşamadım. Kaynak bağlantıyı kesmeme ve boşa çıkartıp wps ile bağlamak istememe rağmen kablosuz erişim hakkı vermememsi bana saçma geldi. İllâ port üzerinden mi arayüze ulaşmak gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bağlanırsın. wan arayüz grubu oluşturacaksın. birinci ethernet portunu elindeki diğer router'a yönelik ayarlayacaksın. ikinci portu dhcp almak için kullanıp, üç ve dördüncü ethernet ile wifi'ye internet verebileceğin gibi, router için ayırdığınport hariç geri kalan bütün port ve wifi'ye de tek bir ayarka toptan internet verebilirsin.  

  • İki adet vdsl2 özellikli modemi menzil genişletmek için birbirine kablosuz bağlayabilir miyiz? Ancak köprü modemde wifi özelliği kaybolmamalı? Yukarıdaki bütün yorumları okudum..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modemde niye köprü modunu açıyorsun ki?...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.