Şimdi Ara

Gençliğim çalınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
3
Favori
17.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
354 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık gerçekten bıktım,elin kanadalısı bir hafta da aldığı ps 5 İ ben neden nerdeyse 2.5 ay çalışıp alıyorum, bunu biri bana açıklasın,veya 100.000TL ye gelen otomobil neden 500.000TL enayi miyiz?Bir asgari ücretlinin 10 yıl yemeden içmeden ev alabilmesi imkansız bu bile imkansız, bu yaşında ekonomi gelecek düşünmekten bıktım artık,yeter ya valla yeter gençliğimi çaldınız

    Merkez bankası net uluslararası rezervleri Nisan 2003 ten bu yana en düşük seviyeye geldi.Tarih tekerrür mü ediyor bana mi öyle geliyor?

    Öne çıkarmayı da unutmayalım daha çok insana ulaşmak daha çok fikre ev sahipliği yapacaktır konuşalım tartışalım,ama ülkemiz için en iyisi olanı bulalım

    Gençliğim çalınıyor

    Almanya bizi kıskanıyor!!!

    OLAYI SADECE TEKNOLOJİDE SANANLAR İÇİN

    Gençliğim çalınıyor

    Göz göre göre fakirleşiyoruz arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrewShadYS -- 16 Nisan 2021; 15:48:51 >







  • İşin kötü yanı burada ev araba almak daha zor elin almanı asgari ücrete 15k TL ile ülkemde tatil yapabiliyor...


    Biz gençliğimizi yaşayamadan yaşlandık. Ama 50+ yaş üstü teyze ve amcalara göre hepsi uçuyor, tabii uçuyorlar çoğu almancı orada dükkanları, evleri var kirada. asgari ücrete yakın kira alsa adam 15.000 TL alıp köye yerleşiyor gel keyfim gel.


    Genjler ij beyenmiyeah der dururlar...


    Geçen konudada yazdım asgari ücrete bile kimse iş vermiyor. Kaçak suriyelileri, türkmenleri, ukraynalıları çalıştırmaya alışmışlar ucuza sigortasız işçi çalıştırmak istiyorlar.


    Bizim ruhumuz çürüyor...

    Bunun DNA ile alakası yok düzenle alakası var.

    Ben size açık açık diyeyim bu düzen nasıl işliyor biliyor musunuz? Ortaokulda çocuk okula küstürülüyor sınıf hocası çarpım tablosunu ezberleyemedi diye kötü davranıyor sınıf içinde linç ettiriyor peki daha sonra ne oluyor? Okula dershaneler geliyor. Dershanelerden gelen hocalar sürekli kitap dağıtıyor deneme yaptırıyor dershaneye gitmeyen çocuk üniversite ve iyi bir liseyi kazanamaz diyorlar.

    10 sene önce yaşadığım şeyler yalan yok. Çarpım tablosunu ezberleyemedim diye ortaokulda hoca kulağıma maket bıçağı dayadı sınıfta keseyim mi kesmeyeyim mi diye tüm öğrencilere sordu tüm sınıf kes kes kes diye bağırdı şimdi bu nasıl bir şerefsizliktir? Ben bu şerefsiz evladı yüzünden hayatım boyunca matematikten korktum bu nasıl bir şerefsizliktir? Tabii şimdi kendisi emekli oldu... Bana yaptıklarının benzerlerini başkalarına yapınca olay çıktı...

    Peki daha sonra ne oldu beni gittiler dershaneye verdi ailem okul notlarım kötü diye ama hiç kimsede çıkıp sormuyordu notların neden kötü diye. Dershaneye gittim oradada notları iyi olanlarla ders işlenirdi açıkçası özel ders için ekstra ders parası istenirdi düzen kurulmuş zaten...

    Liseye geldim oradada bir şey öğretilmiyordu iyi kötü bilişim mesleği seçtim önlisansa geldim her şeyi anladım. Ben matematikten korktuğum için yılların hatasını yapmışım.

    Şu an ben mühendis olamadıysam bunun gibi şerefsizler yüzünden olamadım halada sürünüyorum yazılım teknikeri olarak.

    Hakkımı helal etmiyorum...

    Kardeş çalanı çırpanı Allah'a havale edeceğine hesap sorsan daha iyi değil mi? Keşke çalmasa diyorsun bir de, kurda sürüyü, tilkiye kümesi emanet etmişsin gelmiş burda mega proje falan anlatıyorsun. Bu ülkeyi 5 sene kimse yönetmesin 30 yıl ileri gitmezse gel suratıma tükür. Ulan koalisyonlar kendi arasında kavga ediyordu, en çok hangi bakanlıkta cukka varsa onu almaya çalışıyorlardı, ömrü hayatımızda ilk kez tek parti gördük, Allah bir daha göstermesin, kavga yok gürültü yok hiper proje, yok mega proje ayağına memleketi halk ekmek kuyruğuna muhtaç ettiler. Hani tüp kuyrukları, yağ kuyrukları diye anlatırlardı, ulan millet halk ekmeğin önünde 2 km sıra olmuş, önlerinden geçerken ben utanıyorum ucuz ekmeğin de kuyruğu mu olur diye. Tayyip 7 ceddini ihya etti, sen hala uyu güzel kardeşim. Suç ne Tayyipte ne muhalefette ne dış güçlerde ne faiz dolar lobisinde. Tek bir tane suçlu var, o da haşlandığının farkında olmayan kurbağa.

    Suriye konusuna bile girmek istemiyorum benim askerim sınırda can veriyor iken nargile keyfi yapmaları o kadar zoruma gidiyor ki,kaldı ki başta yönetilemeyen bir politika var ya tamam yaşlıları alalım kadınları alalım çocukları alalım lan neden 25 yaşında olan eli silah tutabilen birini ülkeye alıyoruz?3 seneye kalmaz Suriye sorunu o kadar büyük baş gösterecek ki bizi gerçekten çok kötü günler bekliyor

    Alıntı

    metni:
    Malesef ülkenin kaderi böyle. Bunun çok sebepleri var; arkadaş Kanada demiş de Kanada'nın komşusu İran Irak Suriye değil, Kanada'da Kanada'yı batırmaya çalışan örgütler yok, Kanada'yı tehdit eden küresel çete yok, teröristleri yok PKK'sı Fetö'sü yok, araba yapıp da arabasını ürettirmeyen, cep telefonu yapıp da cep telefonunu ürettirmeyen güçler yok.


    Ooooo, "dıj güjler" alırım bi' dal!  


    19 yıldır ülkeyi yönetenlerin hicbir sorumluluğu yok çünkü. Almanlar konsollara, arabalara %300 vergi koydugu icin biz de koymuş sayıldık.

  • İşin kötü yanı burada ev araba almak daha zor elin almanı asgari ücrete 15k TL ile ülkemde tatil yapabiliyor...


    Biz gençliğimizi yaşayamadan yaşlandık. Ama 50+ yaş üstü teyze ve amcalara göre hepsi uçuyor, tabii uçuyorlar çoğu almancı orada dükkanları, evleri var kirada. asgari ücrete yakın kira alsa adam 15.000 TL alıp köye yerleşiyor gel keyfim gel.


    Genjler ij beyenmiyeah der dururlar...


    Geçen konudada yazdım asgari ücrete bile kimse iş vermiyor. Kaçak suriyelileri, türkmenleri, ukraynalıları çalıştırmaya alışmışlar ucuza sigortasız işçi çalıştırmak istiyorlar.


    Bizim ruhumuz çürüyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 15 Nisan 2021; 17:34:27 >
  • Suriye konusuna bile girmek istemiyorum benim askerim sınırda can veriyor iken nargile keyfi yapmaları o kadar zoruma gidiyor ki,kaldı ki başta yönetilemeyen bir politika var ya tamam yaşlıları alalım kadınları alalım çocukları alalım lan neden 25 yaşında olan eli silah tutabilen birini ülkeye alıyoruz?3 seneye kalmaz Suriye sorunu o kadar büyük baş gösterecek ki bizi gerçekten çok kötü günler bekliyor
  • 2023 yılına kadar umarım yaşınalabilir bir Türkiye kalır,sandıkta cevabını vericez bu günlerin.
  • CrewShadYS kullanıcısına yanıt

    Kalır kalır hiç merak etme...

  • Malesef ülkenin kaderi böyle. Bunun çok sebepleri var; arkadaş Kanada demiş de Kanada'nın komşusu İran Irak Suriye değil, Kanada'da Kanada'yı batırmaya çalışan örgütler yok, Kanada'yı tehdit eden küresel çete yok, teröristleri yok PKK'sı Fetö'sü yok, araba yapıp da arabasını ürettirmeyen, cep telefonu yapıp da cep telefonunu ürettirmeyen güçler yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 15 Nisan 2021; 15:56:59 >
  • Malesef size katılmıyorum,inanin o kadar hazır yemeye alışmışız ki üretemiyoruz artık,pkk fetö den bahsetmişsiniz,abd yi örnek vermek istiyorum,ırkçılığın hatsafada olduğu bir yer ve sınırı Meksika,dünya yı yönetiyor adamlar,Meksika ile de komşu olmalarını rağmen hiç bir engel olmuyor,kısaca biz üretmek istersek üretiriz,artık bakanlıkların özgürlüğü yok bakarsanız hepsi bir insanın ağzına bakıyorlar,MB başkanı kaç kez değişti sayabildiniz mi?Ben sayamadım.
  • Yazık lem
    Hâlâ seçimde görüşürüz diyorlar ☺️
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Siz şaka mısınız?Gerçekten şu Ramazan Ramazan Allah a havale ediyorum,yazdıklarım boşuna gerçekten yazık
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Kullandığın cihazın %100 ü vergi haberi yok galiba valla yok yani muhataba alınacak insan değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrewShadYS -- 15 Nisan 2021; 17:8:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrewShadYS

    Malesef size katılmıyorum,inanin o kadar hazır yemeye alışmışız ki üretemiyoruz artık,pkk fetö den bahsetmişsiniz,abd yi örnek vermek istiyorum,ırkçılığın hatsafada olduğu bir yer ve sınırı Meksika,dünya yı yönetiyor adamlar,Meksika ile de komşu olmalarını rağmen hiç bir engel olmuyor,kısaca biz üretmek istersek üretiriz,artık bakanlıkların özgürlüğü yok bakarsanız hepsi bir insanın ağzına bakıyorlar,MB başkanı kaç kez değişti sayabildiniz mi?Ben sayamadım.
    İyi de ABD'nin karşılıksız dolar basma gibi bir avantajı var, istediği kadar dolar basabiliyor adamlar sorun olmuyor. Üretim demişsin, ABD iPhone üretip satıyor mesela, biz de yapmıştık 90'larda Aselsan cep telefonu, o zaman daha iPhone'un İ'si bile yokken, noldu engellediler ürettirmediler, Devrim arabasını yaptık onu da ürettirmediler. İşte sorun burada, Türk'e Türkiye'ye dünyanın her tarafında büyük bir düşmanlık var, PKK'ya 40 yıl mücadeleye harcanan para ile bugün seksen tane daha Türkiye kurulurdu.
    Tamam MB başkanı değişmese ne olacak bugüne kadar değişmedi de ne oldu, sorun başka yerlerde.




  • CrewShadYS kullanıcısına yanıt

    Aldırma kardeş trolldür gül geç hiç cevap bile yazma gül geç sadece.

  • kanadalı bir haftada nasıl alıyor ps5 i yahu ha? 650$ civarı orda.

    tanriya şikayet dilekçesi yazın kanada almanya varken niye türkiye diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2021; 17:14:37 >
  • MB başkanının zırt pırt değişmesi yatırımcıları korkutur ve ülkeye yatırım yapmazlar.İzlenen politikalar o kadar yanlış ki,10 yaşında ki çocuk daha iyi yönetir
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Ps 5 630 Kanada doları,Kanada da asgari ücret saatlik 14 dolar günde 8 saat çalışan biri bir haftada 780 dolar alıyor,araştırmaktan korkmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrewShadYS

    MB başkanının zırt pırt değişmesi yatırımcıları korkutur ve ülkeye yatırım yapmazlar.İzlenen politikalar o kadar yanlış ki,10 yaşında ki çocuk daha iyi yönetir
    MB zırt pırt değişmesi bana göre de sorun, ama MB konusu değil bu mesele. Sen sorunu iktidarın değişmesinde görüyorsundur saygı duyarım. Bende diyorum ki iktidar değişse de ayni sorunlar aynen devam edecek Türkiye'yi hcbirnzaman büyütmeyecekler, mesela yeni iktidar gelse dolar 1 TL falan olmayacak.
    Sen düzgün yaşamak istiyorsan iş kuracaksın iş adamı olacaksın, ya da memur olup normal veya memurluk derecene gör normal- üst seviye yaşayacaksın.
  • Ben geliyim o zaman iktidarın başına Şaka bir yana gerçekten iyi yöneten akıl ve mantığa önem veren tek başına karar almayan biri gelirse işte o zaman Türkiye Türkiye olur ben neden yurt dışında yaşamak istiyorum, ülkemde yaşamak varken,hangi gençe sorsanız yurtdışı der istihdam daha fazla,hayat pahalı değil vb.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrewShadYS

    Ps 5 630 Kanada doları,Kanada da asgari ücret saatlik 14 dolar günde 8 saat çalışan biri bir haftada 780 dolar alıyor,araştırmaktan korkmayın.

    senin şansına türkiye düşmüş tanrı burayı uygun görmüş burda hayat zor evet, somalide düşebilirdi altındaki donla ve kap çanakla mutlu olurdun sadece, yapacak birşey yok gençliğin teknolojik aletlerimi bağlı senin dünya nüfusunun %80 lik fakir bölümü içindesin çok dert etmene gerek yok çoğunluk fakir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2021; 17:20:7 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.