Şimdi Ara

Gençliğim çalınıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
3
Favori
17.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
354 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seksenlerde maddi olarak daha acınası bir durumdaydık tabi Türklerden bahsediyorum beyazlardan değil..ilk bisikletimi 25 yaşında çalışarak almıştım çocukluğum bisiklet hayali kurmakla geçmişti. bence beş parasız hiçbir şeyimiz yokken daha mutluyduk şimdi evde tv bilgisayar vs toplasan 50 binlik cihaz var evim arabam motorum her şeyim var ama eskisi kadar mutlu değilim nedense. oyun filan bir süre sonra sıkıyor artık pc yi açmıyorum bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drms2 -- 16 Nisan 2021; 12:20:2 >
  • PS5 üretip elin kanadalısına satamadığın için bu haldesin.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    AKP döneminde o 70-80 yılda yapılanlar satıldı, üstüne vergiler arttırıldı, proje dedikleri şeylerse YİD projesi, hepsi fahiş borçlanma ile yapıldı ve arada götüren götürene , ekonomi bu hale boşuna gelmedi. Çok daha fazlasını yazarım ama çekiniyorum, özgürlükler konusunda da kısıtlamalar arttı, özgür basın yok edildi. Kısacası insanların emeği, malı, mülkü, geleceği, umutları bir grup tarafından bildiğin yağmalanıyor, durum bundan ibaret.


    Peki AKP hala nasıl seçiliyor? Halk üstünde öncelikle basın ve yargıyla müthiş baskı kurdu, TV dışında bilgi kaynağı olmayan milyonlar tek bir eleştiri görmüyor, hep hükümeti cilala parlat haber dinliyor, karşıt görüşler ise düşman, muhalefet hep tu kaka. Ayrıca çoğu insanın zayıf noktası olan manevi duygulara oynuyor. Birde kendi kurduğu çok büyük bir çıkar kitlesi var. Genelde vasıfsız ve adam kayırma ile bir yere gelmişler, aileleri ile birlikte AKP seçmeninin %15 ine geldiği söyleniyor. Zaten vasıfsız birini hakketmediği iyi bir pozisyona koyarsan ilk yapacağı iş çevresinde işi bile rakiplerini atıp, kendine sadık vasıfsız tanıdıklarla doldurmak olacaktır. Ancak öyle yerini sağlama alabilir, AKP işte tepeden tırnağa bu zihniyetle kadrolaşıyor..


    Tarih, halkını felakete süreklemiş ve seçimle gelmiş liderler ile dolu, okursanız çoğunun hikayesi bize benziyor..bakalım daha neler göreceğiz...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrewShadYS

    2023 yılına kadar umarım yaşınalabilir bir Türkiye kalır,sandıkta cevabını vericez bu günlerin.

    Bir mehter marşı çalarlar, ya Allah bismillah deyip basarlar reklamı hepiniz de oy paşalar gibi oy verirsiniz aynı geçtiğimiz 20 sene olduğu gibi.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: drms2

    seksenlerde maddi olarak daha acınası bir durumdaydık tabi Türklerden bahsediyorum beyazlardan değil..ilk bisikletimi 25 yaşında çalışarak almıştım çocukluğum bisiklet hayali kurmakla geçmişti. bence beş parasız hiçbir şeyimiz yokken daha mutluyduk şimdi evde tv bilgisayar vs toplasan 50 binlik cihaz var evim arabam motorum her şeyim var ama eskisi kadar mutlu değilim nedense. oyun filan bir süre sonra sıkıyor artık pc yi açmıyorum bile.

    Sen yanlış konudasın, bence bir kız arkadaşa ihtiyacın var ama konuyu farklı yönden alıyorsun.

  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt

    sanırım yanlış forumdayım :) ben de trde ekonomik adaletsizlik olduğunu düşünüyorum ama elden birşey gelmiyor işte. bu arada evliyim ve çocuklarım var forumda tecrübelerimi gençlerle paylaşmak için yazıyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    Kardeş çalanı çırpanı Allah'a havale edeceğine hesap sorsan daha iyi değil mi? Keşke çalmasa diyorsun bir de, kurda sürüyü, tilkiye kümesi emanet etmişsin gelmiş burda mega proje falan anlatıyorsun. Bu ülkeyi 5 sene kimse yönetmesin 30 yıl ileri gitmezse gel suratıma tükür. Ulan koalisyonlar kendi arasında kavga ediyordu, en çok hangi bakanlıkta cukka varsa onu almaya çalışıyorlardı, ömrü hayatımızda ilk kez tek parti gördük, Allah bir daha göstermesin, kavga yok gürültü yok hiper proje, yok mega proje ayağına memleketi halk ekmek kuyruğuna muhtaç ettiler. Hani tüp kuyrukları, yağ kuyrukları diye anlatırlardı, ulan millet halk ekmeğin önünde 2 km sıra olmuş, önlerinden geçerken ben utanıyorum ucuz ekmeğin de kuyruğu mu olur diye. Tayyip 7 ceddini ihya etti, sen hala uyu güzel kardeşim. Suç ne Tayyipte ne muhalefette ne dış güçlerde ne faiz dolar lobisinde. Tek bir tane suçlu var, o da haşlandığının farkında olmayan kurbağa.

    Hocam cok guzel soyluyorsun da "Kurbaga ne alaka?" diyecek adamlara anlatiyorsun bunu. Muhalefet hicbir sey yapmadi bu donemde diyor adam saka gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 16 Nisan 2021; 12:31:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drms2

    sanırım yanlış forumdayım :) ben de trde ekonomik adaletsizlik olduğunu düşünüyorum ama elden birşey gelmiyor işte. bu arada evliyim ve çocuklarım var forumda tecrübelerimi gençlerle paylaşmak için yazıyorum

    bana hala bir kız arkadaşa ihtiyacın varmış geliyor, evlilik yormuş seni :D

  • CrewShadYS kullanıcısına yanıt

    Hazır yemeye alışmaktan değil o hammadde ve enerji kaynaklarının onların elinde olması. Bu sayede herşeyi bizden daha kaliteli ve ucuza üretebiliyorlar. Bizimkilerde fiyatlar ile mücadele edemediğinden iflas ediyor.


    Meksika sınırı yüksek duvarlar ile kaplı. ABD de meksikalı terör örgütü filanda yok. Kızılderilileri örgütleyip pkk gibi bi örgüt çıkartılabilir ama ya ölür hepsi yada guatamaladaki hapishanelerde bulur kendilerini. Amerikaya bulaşmayı bırak Haberlerde gösteriyorlar artık çocuklarını sınırdan atıp kaçıyorlar :(


    Üretmek istesek üretiriz. Ama kime satacaksın. Bu hammadde maliyetleri ile aynı kalıtedeki bi ürünü yabancıdan daha ucuza üretemezsin. Hal böyle olunca üreticiler bu riski alamıyor. Markanın distribütörlüğünü alıp aL sat yapıyor.

  • CrewShadYS kullanıcısına yanıt

    Yabancı yatırım yapsa ne fayda. Biz çalışacağız onlar kazanacak. Önemli olan kendi markanı üretmek. Zaten kullnadığımız tükettiğimiz çoğu şeyde yabancı marka.

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Önemli olan kendi markamızı üretmek ancak yabancı yatırımcıların yatırım yapması da istihdam sağlamak konusunda ve ülkeye yabancı para girişinde yardımcı oluyor.Umarım ülkemiz en iyi yerlere gelir ama benim ümidim tükendi
  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt

    Çalıyor çırpıyorlar diyorsun. Git mahkemeye bunlar hırsız diye dava aç. Hatta muhalefetide buna göz yumduğu için dava et. Adamlar kanunlara kurallara göre çok güzel yapıyorlar bu işi. Nasıl hesap soracaksın. Tek yapabildiğin oy vermemek. Gelenler yine o saydığın koolisyon hükümetlerinde bakanlık paylaşanlar gibiler olacak. Parti sistemi ortak çıkar birliği yapmış insan topluluğu.


    sende sağlık bakanı gibi suçu halka atıp kurtul bakalım. Gençliğim çalınıyor 

  • Adaletin adil olduğuna inansam zaten dava açarım. Şimdi gidip dava açsam fetöcü diye kılıf uydurup kodese tıkarlar.

    E suç halkta zaten, haşlanıyoruz her seçimde biraz daha tuz atıyoruz kazana. Memnuniyetsizliğini göstermezsen adam seni haşlar da buğulama da yapar kızartır da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanamıyorum ki hala "dış güçler" yazıp geri kalmışlığımızı dış güçlere bağlayan adamlar varGençliğim çalınıyor 

  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt

    Abicim bak benim yaşım 22 bende biliyorum bu akp nin ne boklar yaptığını ve akp kaldıkça götümüze don alamayacağımızı da. Her sene fakirleşiyoruz yolsuzluk hat safhada her akp li olanın altında 2 trilyonluk mercedes üstüne yalı var. Ben vatandaş olarak sadece akp ye oy vermeyerek tepkimi gösterebilirim. Ama bu yetmiyor ne yazık ki çok doğru demişsin kurbağa ben değilim burada SÖZDE MİLLİYETÇİ olan insanlar kurbağa oluyor bu hikayede. Onlar oy vermeye devam ettikçe afrika kabilesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor olacağız...

  • Miu M kullanıcısına yanıt

    Tabikide sonuna kadar katılıyorum yukarda birisi daha benim yazıma cevap vermiş. Ben doğru yapıyor demiyorum tayyibin yaptığı her 100 şeyden 95 i yanlış. 5 i ise şaibeli. Yani ben sadece akp nin neden hala başta kaldığını açıkladım dediğiniz gibi hem medyanın etkisi var hem akraba kayırmanın torpilin. Ama en önemlisi ise akp den hiç bir çıkarı olmayan ağzı açlıktan kokan dayıdan tutun teyzesine kadar hala işte akp ye oy veriyorum diyenlerdir. Onlar da işte medyada PROJELERİ görüyor sürekli yok avrsaya tüneli yok o barajı yok bu hızlı treni vs onların da çoğu YİD yapılıyor ve biz halka yük oluyor vergilerimiz gidiyor onu da gayet biliyorum. İşte dediğim gibi bu akp den çıkarı olmayanlar da bu projeleri görüp adam çalışıyor çalsa bile deyip oy veriyor. Sonra ucuz ekmek kuyruğuna giriyor. Yani tekrar diyorum yaşım 22 ve ben bunları bildiğim için gördüğüm için TÜRK olmaktan utanıyorum bizim yaşıtlarımız avrupada amerıkada japonyada ve diğer gelişmiş ülkelerin yaşıtlarıyla farkımız gittikçe açılıyor uçuruma doğru gidiyor. Çok değil ülkemiz 10 20 sene sonra bu eğitimsizlik ve yoklukla büyüyen nesil yüzünden batacak zaten %80 dışarı bağımlıyız tarımdan tutun uzay roketine kadar. Yani devletin her şeyinde çok sorun var ne anlatsam sayfalara sığmaz. Belki bir umut 2023 seçimlerinde Z kuşağı aklını kullanırda AKP VE MHP ye oy vermez ise kurtuluruz bu mafyalardan...





  • Yine “kendini geliştirciler” damlamış.

    Yahu gelişmiş ülke ve gelişmemiş ülke farkı zaten orada ortaya çıkıyor. Sen piyasanı derinleştirip, rantı halka paylaştırmaya başladığında (teknik olarak örnekse gini index rakamını düzeltmeye başladığında) kendini geliştirmeyen kişiler de en azından insanca yaşayabilecekleri imkanlara sahip olabiliyorlar.

    Burada da yazılmış. Sadece veri girerek saatte 12 dolar kazanan tonla genç var. Benim bir tanıdığım 15’e buldu. Veri girerek diyorum yav. Bir yandan okurken bir yandan ps5, bisiklet, motor, bilgisayar, tatil; hepsinin parasını kazanabiliyor gelişmiş ülkelerdeki gençler.

    Homer Simpson da olsan, rahat rahat yaşayabileceğin piyasayı oluşturabilmek mesele.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Nisan 2021; 14:23:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep aynı bıdı bıdı...

  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Adamlar hala kendini geliştir diyor Halbuki olay ülkenin kendisini geliştirmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrewShadYS -- 16 Nisan 2021; 15:11:10 >
  • Almanya bizi kıskanıyor !!!!

    Gençliğim çalınıyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.