Şimdi Ara

Ev Almak Adına Fikir Alışverişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler diliyorum. Durumumuz hakkında kısa bir özet ile konuya başlamak istiyorum. Biz dört kişilik bir aileyiz, şu an eskiye göre çok merkezi olan ancak değerini yitirmeye başlayan bir semtte oturyoruz. İyi kötü geçiniyoruz, ev bizim olduğundan dolayı bir kira derdimiz bulunmamakta. Ancak bulunduğumuz apartmandan ve semtten kurutlmak istiyoruz, daha nezih bir semte taşınmak adına ortalam iki aydır ev arayışı içerisindeyiz. Son yıllarda hızla yükselen bir semtte gönlümüze göre ev bulduk lakin onu almak adına elimizde bulunan nakit birikimi ve dört ay önce aldığımız arabamızı satmamız gerekiyor. Üstüne kredi de çekmek zorundayız. Kısacası birikimimizin neredeyse tamamın sıfırlayacağız(kenarıda hastalık durumu için az miktar paramız kalacak). Sizce değer mi? Şu an bulunduğumuz evi de kiraya verip kredi borcunu ödemeyi planlıyoruz. Alcağımz evin fiyatı 2 ay içinde 25bin ₺ artış gösterdi. Çevresinde bulunan sıfır binalar ise neredeyse 75bin ₺ bulan miktarda zamlandı. Bu borç batağına girmeye değer mi?








  • ev kiraladığım emlakçı

    ev almak için acele etme 2021 nisanı bekle zira asgari ücretli 1 yıl geri ödemesiz kredi çekip ev aldı ve süre nisan ayında dolacak

    ev fiyatları dip yapacak

    dedi

  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt

    Baktığımız semtte asgari ücretli bir bireye çıkan kredi miktarıyla alınan evler maalesef bulunmamakta.

  • Yani burada karar vermesi gereken sen ve ailen . Açıkçası zamanında varoş diyebileceğimiz yerlerde oturdum komşusundan tut çevresine kadar herkesten çektim . Şimdi daha yüksek kiraya lüks bir sitede oturuyorum açıkçası hayat varmış. Daha yüksek kira veriyorum ama kesinlikle buna deger diyorum . Hem nezihlik açısından hemde yalıtım , bina kalitesi vs bakımından.
    Şuan da oturduğunuz yerde çok sıkıntı çekmiyorsanız oturun derim ama eğer komşulardan veya çevreden rahatsızlık duyuyorsanız açıkçası sizin yeriniz de olsam zararıma falan bakmaz kesinlikle taşınırdım .Evet belki birikiminiz gidecek bir kaç ay zorlanacaksınız ama sonunda yeni evinizde rahat ve huzurla yaşayabileceksiniz.
    Ev ve komşu konusu çok önemli bence. Sonuçta günümüzün yarısı evimiz de geçiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Yani burada karar vermesi gereken sen ve ailen . Açıkçası zamanında varoş diyebileceğimiz yerlerde oturdum komşusundan tut çevresine kadar herkesten çektim . Şimdi daha yüksek kiraya lüks bir sitede oturuyorum açıkçası hayat varmış. Daha yüksek kira veriyorum ama kesinlikle buna deger diyorum . Hem nezihlik açısından hemde yalıtım , bina kalitesi vs bakımından.
    Şuan da oturduğunuz yerde çok sıkıntı çekmiyorsanız oturun derim ama eğer komşulardan veya çevreden rahatsızlık duyuyorsanız açıkçası sizin yeriniz de olsam zararıma falan bakmaz kesinlikle taşınırdım .Evet belki birikiminiz gidecek bir kaç ay zorlanacaksınız ama sonunda yeni evinizde rahat ve huzurla yaşayabileceksiniz.
    Ev ve komşu konusu çok önemli bence. Sonuçta günümüzün yarısı evimiz de geçiyor .

    Komşulardan dolayı rahatsız durumdayız. Ve oturduğumuzun sokağın iki sokak ötesi sıkıntılı bir mahalle olduğundan dolayı iti kopuğu bizim bulunduğumuz sokaktan geçiyor bu durumdan da bıkmış bulunmaktayız. Ne demek istediğinizi kesinlikle anlıyorum. Teşekkürler.





  • Ben olsam yarın işlemlere başlarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatırım için ev almak mantıklı değil şu koşullarda.


    evi aldığınız yıl ki gram altınla şimdi kini hesapla farkı göreceksin.


    şuan oturduğunuzu satıp alabilirseniz daha doğru olur diye düşünüyorum.


    krediler zaten yüksek.

  • evin bugünki kira gelirini 180 ay ile şarp evin değeri odur fazlası zarar.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Bu hesaba göre piyasadaki her ev zarar.

  • last_uk kullanıcısına yanıt

    Şu an oturduğumuz evin değeri dediğiniz hesaptan çok daha yüksekte bulunuyor. Hatta şöyle belirteyim bu evi aldığımız paranın tamamıyla gram altım almış olsaydık ve şu an bozdurmuş olsaydım evimizin değerinden 100bin ₺ az paramız oluyordu. Elimizde bir ev daha tutma isteğimizin sebebi de şu yönde, evde iki adet çocuk bulunduğundan dolayı gelecekte onlara birer ev bırakmayı ümit ediyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gudik. -- 12 Ekim 2020; 1:41:40 >
  • ozeba O kullanıcısına yanıt

    Bankada bulunan bir dostumuza maksimum ne kadar kredi çıkabileceğini sorduk yarın cevaba göre hareket etme durumumuz söz konusu.

  • yaptığın plan mantıklı. al.

    yalnız sen bu planı 3 ay önce yapacaktın faizler 0.74 iken (ikinci el konut)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt

    O sıralar da bu eve talip olmuştuk lakin arabayı satmaya yanaşamadık bir de tam olarak o meblalara çıkabilecek bir bütçeye sahip değildik.

  • UP.

  • Bu hafta pazartesi günü itibariyle evimizi almış bulunmkatayız. Arabamızı satıp 10 yıllık kredi borcuna girdik. Şu an oturduğumuz evi kiraya çıkardık ve iki gün içerisnde müşteri bulduk. Yarın kontrat imzalayacağız. Yorumlarınız için teşekkürler.

  • Değer mi bilemem ama size bağlı ödemede zorlanmayacaksanız alınır ama ödeme kısmı sizi zorlarsa işte ozaman daha uygun yer bakın birde evden gelen kira kısmını hiç yok sayın o olmadan ödeme yapabilicek durumdamısınız orası önemli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evi almak istediğiniz semtte kiraya çıkın bir süreliğine. Çevreyi, insanları, koşulları iyice öğrenin. Bir yandan da ev bakmaya devam edin. Elbet uyguna evler düşecektir. Hatta ev sahibi ile anlaşırsanız ilerde kiraladığınız evi de alabilirsiniz. Ama iyi araştırın almadan önce.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aylık kredi, krediye verdiğiniz aylık vs bir ücret kıyaslaması yapar mısın hocam 1 seneye kalmadan aynı sizin gibi yapmayı planlıyoruz bizde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aLastis kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir durum vardı eğer evi kiraya veremeseydik dört ay cidden zorlanacak bir durumda olacaktık. Dört ayın sonunda annem emekli olacağı için rahatımıza tekrar dönecektik. Ancak evi bu aşamada kiraya verdiğimiz için hesaplarımıza göre neredeyse eski düzenimizde devam edeceğiz. Hatta 4ay içerinde annemin emekliliği gelir ve yılbaşında babama standart zammı yapılırsa tammen eski düzen devam edeceğiz gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurchik

    Evi almak istediğiniz semtte kiraya çıkın bir süreliğine. Çevreyi, insanları, koşulları iyice öğrenin. Bir yandan da ev bakmaya devam edin. Elbet uyguna evler düşecektir. Hatta ev sahibi ile anlaşırsanız ilerde kiraladığınız evi de alabilirsiniz. Ama iyi araştırın almadan önce.

    Hocam mesajımı görmemişsiniz galiba, biz evi almış bulunmaktayız. Çevre konusunda bir endişemiz bulunmamakta.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.