Şimdi Ara

Her cihaza hükmedecek HarmonyOS 2.0 duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ABD ambargosu ile birlikte kendi yazılım ekosistemini kurmak için kolları sıvayan Huawei az zamanda çok işler yapmayı başarıyor. Bir yıl gibi kısa bir sürede verimlilik ve üretkenlik anlamında Android ile kapışacak bir işletim sistemi ortaya çıktı.



    HarmonyOS 2.0 neler sunuyor?



    Google, Microsoft gibi ABD firmalarından kopmak zorunda kalan Huawei geniş bir cihaz ekosistemine işletim sistemi ve kullanıcı ara yüzü unsurlarını kendisi sunmak zorunda. Bunun bilincinde olan firma Harmony OS platformunu duyurmuştu.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    100 milyon dolardan fazla yatırımla geliştirilen HarmonyOS; firmanın mobil ve masa üstü cihazlarına hayat verecek. Bugün Huawei Geliştirici Konferansı’nda HarmonyOS 2.0 sürümü tanıtıldı.



    Harmony OS2.0 geniş bir ölçeklenebilirlik ve esneklik odağında geliştirildi. Akıllı saat, televizyon, dizüstü bilgisayar, araç içi sistemler, tablet ve akıllı telefonlarda HarmonyOS 2.0 işletim sistemi kullanılacak. Geliştiriciler uyarlanabilir yazılım çerçevesi sayesinde yüz milyonlarca cihaza tek bir uygulama ile ulaşabilecekler.





    Güvenlik tarafında da Harmony OS2.0 iddialı konuma gelmiş. Her cihazın toplayabileceği kişisel veriler belirlenmiş ve fazlasına izin verilmiyor. Cihazlar güvenlik seviyelerine göre ayrılmış ve ayrı seviyede yer alan cihazlar birbiri ile veri paylaşımı yapamıyor.



    HarmonyOS 2.0 bugün itibariyle akıllı televizyon, giyilebilir cihaz ve akıllı kask cihazları için beta olarak geliştiricilere sunuluyor. Aralık ayında ise akıllı telefonlar için beta süreci başlıyor. 2021 yılından başlayarak Huawei tüm cihazlarında HarmonyOS 2.0 kullanacağını açıkladı.










  • En azında adamların "çöp" diyeceğin bir işletim sistemleri var. Bir şeyler yapmaya uğraşıyorlar. Bir şeyler yapmaya çalışanı hep takdir etmişimdir. Bizim memlekette de bir şeyler yapılınca insanın içine bir umut doğuyor. Her ne kadar bir takım kişiler sürekli kötülese de bir şeyler yapmak, hiç bir şey yapmamaktan iyidir.


    Eskiden çin malı denildi mi kalitesiz, çakma ürün anlaşılırdı. Şimdi çin malı olmayan ürün neredeyse yok gibi. Şimdi "çöp" dersin, ilerde onlar satar sen kullanırsın.

    İşletim sistemi yapmak hem çok zor hem de çok ama çok uzun süren bir süreç ,

    En alt katmanda sistemi yazıyorsunuz önce , sonraki katmanlar en üst seviye arayüz vs.r kolay hızlı iş.Asıl baş ağrısı kısmı en dip katman.
    Yani bir çipe voltajı nasıl yorumlayacağını ne miktarda yorumlayacağını gömüyorsunuz.Düşünmesi bile baş ağrısı,bildiğin çile . .Bir de bunu çapraz platform yapmış adamlar.
    Helal olsun.Çok ama çok büyük bir adım.
    Yazılım hususunda ABD tekel konumda , Çin'in ortaya çıkması süper oldu.

    Çöp diyen arkadaşlar da hızlarını alamamışlar , bir oturup düşünün ben neye çöp diyorum ,çöp dersem neye ahkam kesmiş olurum .Bu işler o kadar zor ki , Çinliler yapmasa dünyada yapacak başka bir ülke yok.Umarım pes etmezler.
    Rekabet artarsa telefonların da kalitesi artar. Apple'ın ekosistemine rakip olurlarsa iki şirket de müşteri kazanmak için daha uygun fiyatlara daha iyi telefonlar sunacaklar. Siz ise burada oturmuş neredeyse ırkçılık yapıyorsunuz. Durun bir bakalım, bir çıksın. Umarım iyi olur da dediğim gibi bundan karlı çıkan biz müşteriler olur. Burada boş yapanlara da kapak olur.

    Ben Çin'i veya ABD'yi yüceltmek için yorum yapmadım. Bir şeyler yapmaya çalışmayı, emek vermeyi, ilerlemeye çalışmayı yücelttim.


    Yazdıklarımı biraz daha dikkatli okursan göreceksin; bizim ülkemizde de bir şeyler yapılmasından duyduğum memnuniyeti ifade ettim.


    Fanboylukla yakından uzaktan alakam yoktur.

  • Baslik hatali! Her cihaza degil! Her Huawei cihaza ...

    Bu da bizlere Cinlilere ambargo esasli geliyor dedirtir ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ekrem71 yapmış haberi bence asıl yanlış olan bu

  • hep inkar ediyorlardı harmony os çıkarmıyacağız diye şimdi de yaptık diye duyuruyorlar

  • Herhangi bir PC ye kurabiliyor muyuz. kullanmayı çok isterdim

  • çin milli işletim sistemi !

  • homosapiens17 kullanıcısına yanıt
    2020 de cihaz çıkartmayacağız dediler. Bu inkar değil.

  • Gücü Çin'e kaydırmak isteyen siyonistler Trump’ın eliyle Çin'in kendi yazılımını yaptırıyorlar. Ambargo falan hep hikaye. ABD de başkan falan hiç önemli değil kim gelse siyonizmin istediğini yapar.

  • Doğalgazları yok ama işte.

  • Gıymetlimisss.

  • şu anki telefonum bozulmaz ise en az 7 yıl kullanırım. o zamana kadar HarmonyOS oturmuş olur. alıp denemeyi isterim

  • Çançini çinçon dedikleriniz işletim sistemi yapıyor, az biraz kopya da olsa... Buradakiler kahvede devam...

  • ÇÖP

  • Acaba Android ve iOS gibi olabilecek mi?  

  • ''SECURİTY'' yazısını görünce bir gülme geldi :D :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

    ÇÖP

    En azında adamların "çöp" diyeceğin bir işletim sistemleri var. Bir şeyler yapmaya uğraşıyorlar. Bir şeyler yapmaya çalışanı hep takdir etmişimdir. Bizim memlekette de bir şeyler yapılınca insanın içine bir umut doğuyor. Her ne kadar bir takım kişiler sürekli kötülese de bir şeyler yapmak, hiç bir şey yapmamaktan iyidir.


    Eskiden çin malı denildi mi kalitesiz, çakma ürün anlaşılırdı. Şimdi çin malı olmayan ürün neredeyse yok gibi. Şimdi "çöp" dersin, ilerde onlar satar sen kullanırsın.

  • Yine çöpçüler gelmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huawei satışlarının %75 ini çin anakarasına yapıyor, büyümesi için gayet yeterli..yıllardır çinliler ile ticaret yaparım, bu küçük insanlar consumer yazılımını bir türlü öğrenemediler çünkü abd ve avrupalı markalar adamlara yeterli parayı hep verdiler, donanım üretim üssü haline geldi çin, ve sonra software öğrenmeyi gereksiz buldular çünkü milyarlarca ürün yapabiliyorlardı.son iki yılda ise software atağını yaptılar hemen değil ancak bu hızla giderlerse önümüZdeki 5 sene çin dışında GLOBAL de gövde gösteri olacak..sebebi ise ÇİN hükümetinin artık üretim modellemesindeki katmanları değiştirmek istemesi ve dolayısı ile huawei gibi üreticilere muazzam bir finansal güç pompalaması.Çin anakarasi 2 sene once guney Çin denizinde alevlenen ve ABD ile hic bitmeyen tartismadan sonra bir karar aldi..çok üretmenin kıymeti yok Ürettiğini kontrol ederek nitelikli üretim modelini benimsedi..ardından bilenen ABD -ÇİN kapışması..software işleri kolay değil, tek seferde olacak şeyler değil ama önemli olan karar almak ve arkasında bıkmadan usanmadan ARGE yaparak eko Sistemi UPDATE edecek kadar sermaye ile bu düzeni desteklemek en önemlisi..Eninde sonunda başaracaklar. Çünkü bu çin hükümetinin politikası..ŞU anda HARMONY ÇIKTI , ancak zorlu ve yıpratıcı ve maliyetli bir süreç için büyük bir startUP..ancak ben 5 seneden önce en stabil ama tartışmalı kapalı devre çalışan LİDER i zorlayamayacağını düşünüyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Rekabet artarsa telefonların da kalitesi artar. Apple'ın ekosistemine rakip olurlarsa iki şirket de müşteri kazanmak için daha uygun fiyatlara daha iyi telefonlar sunacaklar. Siz ise burada oturmuş neredeyse ırkçılık yapıyorsunuz. Durun bir bakalım, bir çıksın. Umarım iyi olur da dediğim gibi bundan karlı çıkan biz müşteriler olur. Burada boş yapanlara da kapak olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.