Şimdi Ara

Returnal [PS5 ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
936
Cevap
18
Favori
36.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Returnal [PS5 ANA KONU]


    Returnal - Duyuru Fragmanı | PS5



    -

    Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Housemarque, Returnal'ı PlayStation 5 için duyurdu.

    Resogun, Nex Machina, Dead Nation ve Alienation oyunlarının geliştiricisi Housemarque bu kez kendileri için yeni bir tarz deniyor.
    Returnal oyuncuların yabancı bir gezegende hayatta kalmak için savaştığı üçüncü şahıs aksiyon ile roguelike oynanışı birleştiren bir yapım. PlayStation 5 donanımının sunacağı 3D ses sistemini detaylı bir şekilde kullanacak oyun bu özellik sayesinde oyuncuların savaş alanını daha iyi kontrol etmesini sağlayacak.


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Housemarque_Yeni_Oyunu_Returnali_PS5_icin_Duyurdu-102252.htm

    -

    DÖNGÜYÜ KIRIN

    Bu şekil değiştiren dünyaya zorunlu iniş yapan Selene, kaçışı için antik bir medeniyetin kıraç topraklarını aramak zorundadır. Tekrar tekrar yenilir, öldüğü her sefer yolculuğuna yeniden başlamak zorunda kalır.

    Bu roguelike nişancı oyununda hem gezegen hem de ekipmanınız her döngüde değişiyor, sizi oyun tarzınıza uyarlamaya ve gelişen zorlukların üstesinden gelmeye zorluyor.

    Yüksek riskli ve kurşun cehennemi çarpışmalarda düşmanlara saldırın.
    Kabiliyetler kazandıracak yükseltmeler için uzaylı teknolojilerini ayrıştırıp toplayın.
    Gezegenle kişisel bir bağlantı kurun ve Selene'in hikâyesini bir araya getirin.

    PLAYSTATION 5 OYUN İÇİ ÖZELLİKLER:
    Hızlı yükleme: PS5 konsolunun anında yükleme hızları sizi hemen aksiyona götürecek.
    Tempest 3D AudioTech: Yanınızdan geçip giden kurşunlar, yukarıda daireler çizen düşmanlar ya da arkanızdan sinsice yaklaşan düşmanlarınız da dahil, 3D Ses ile eylemleri her yönden duyun.
    Uyarlanabilir tetikler: Tek bir uyarlanabilir tetik ile atış modları arasında geçiş yapın, nişan alarak direkt silahınızın alternatif ateşlemesine gidin.
    Dokunsal Geri Bildirim: Selene’in anı parçalarını keşfederken ya da ilkel uzaylı silahlarını ateşlerken, oyun içindeki eylemleri hissedin.


    -

    Çıkış Tarihi: 30 Nisan 2021
    Tür: Third-Person
    Dağıtıcı: PlayStation Studios
    Geliştirici: Housemarque

    https://gamefaqs.gamespot.com/ps5/292804-returnal
    https://www.metacritic.com/game/playstation-5/returnal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 27 Mart 2021; 13:40:19 >







  • Nereden başlasam bilemiyorum, özün özü her PS5 sahibi bu deneyimi yaşamalı diyorum.

    Eğer Astro Playroom’daki Dualsense desteğini beğendiyseniz onu üç beş adım daha yukarı taşıyın. Hayatımda ilk defa bir titreşim motorunun ses efekti için kullanıldığına şahit oldum. Şahsen aklım gitti. Çünkü şu zamana kadar sadece ehh, iyi işte dediğim, hatta Xbox SX gamepedine göre nispeten dudak büktüğüm DS adeta bambaşka bir cihaza dönüştü bu oyunda. Yağmurun şiddetlenmesinden tutun da zemin efektlerine, parçacık ve hasar efektlerinden tutun da atmosfer efektlerine kadar, karakterinizin yaşadığı her şeyi, ama her şeyi size birebir aktarıyor. Öyle anlık on/off titreşimlerle de değil üstelik. Anlık değişen ve sağ-sol birbirinden tamamen bağımsız olarak. Tetik tuşlarının kullanımı muazzam. Sanki bu oyuna özel bir gamepad çıkmış gibi hissediyorsunuz. Sol tetik artık sadece nişan almak için değil, ikincil silah modu için de kullanılıyor. DS’in size verdiği feedback öyle başarılı ki alışmak için zaman harcamıyorsunuz bile. Touchpad kullanımı yine titreşimle harmanlanmış ve menü geçişlerinde de bu durum devam ediyor.

    Oyun ise herkesin ilk görüşte beğeneceği türden bir yapım değil ve iyi düzeyde İngilizce istiyor. Aksi halde sadece sinematiklerle olay örgüsünü ve ekipman içeriğini çözmeniz biraz sıkıntı yaratabilir. Ancak dil gelişimi için güncel ve genel geçer terimleri kullanıyor olmasıyla size çok büyük katkı sağlayacaktır. Jedi Fallen Order’da olduğu gibi 3D bir harita yapısı var ve ilk başta zorlansanız dahi çözdükten sonra istediğimiz konuma gitmemiz için, özellikle fast travelın da etkisiyle, büyük kolaylık sağlıyor.

    Düşman saldırıları ve boss dövüşleri çok keyifli, geliştikçe ve oyun hızına alıştıkça daha da keyifli hale geliyor. Silah ve alternatif saldırıların da çeşitlenmesiyle sürekliliği korumuşlar.

    Ses efektleri muazzam, özellikle 3D ve surround bir deneyim olarak şuan sanırım ortam dengesini daha iyi sunan bir yapım bulunmuyor. Bu konuda çok ciddi emek harcanmış.

    Kısaca Sony her şeyin grafikten ibaret olmadığını ve elinin çok kuvvetli olduğunu, gerek 3d ve surround ses kullanımıyla, gerek Dualsense desteği ile, bu oyunla açık bir şekilde ortaya koymuş. Öncesinde de belirttiğim gibi her PS5 sahibi bu deneyimi mutlaka yaşamalı. Bir gerçek var ki “tam anlamıyla” PS5 desteğine kavuşan oyunlar bize hiç alışık olmadığımız bir deneyim sunacaklar.

    Herkese iyi oyunlar.

    Dün oyunu finish act 2 ile birlikte oyunu bitirdim. Ancak farklı bir son ve bir kaç sır daha var oyunda bugün başlarım sanırım. Oyunda zorlananlar, başlamaya çekinenler için bir kaç yazı yazmak istiyorum.


    Arkadaşlar korkmayın ve pes etmeyin, ben bugüne kadar sürekli hikayeli macera aksiyon oyunları oynamaktan ileriye gidememiş bir insanım, yaklaşık 200 saat devirdim bu oyuna o kadar sevdim siz düşünün.


    Öncelikle oyunun başlarında zorlanacaksınız doğal olarak, ancak pes etmeyin zorlandıkça ölün. Öldükçe yeniden tasarlanan haritalar, loot sistemleri ve farklı zamanlarda farklı yerlerden değişik silahlar düşüyor, bu oyunu öldükçe zevk veren kısmı. Asla sıkılmıyor ve sinirlenmiyorsunuz. Oyuncuyu cezalandırdıkça ödül veren yapısı mevcut. Oyunda mavi ana kapılar var onların içinde genellikle ana göreve giden yol mevcut, mavi üçgen kaplarda ise extra itemler ve toplanılabilir güzel şeyler oluyor bunların hepsine girin çünkü içinde ether karsılıgı chekpoint yapabileceğiniz yerler, can barını fulleyip tazeleme, obailte karsılıgı yükseltme ve özellikler alabileceğiniz fabrikalar bulunuyor.


    Arkadaşlar oyunun temeli tamamen obalite toplanmaya dayanıyor, mümkün olduğu kadar obalite toplamaya çalışın, 1-2 tane bile olsa gidin dash atıp ortadan kaybolmadan almaya çalısın. Oyunda eliniz alıştıkça dash atmaya da alışacaksınız, böylelikle oyun kolaylaşacak ve bağımlı olacaksınız.. Bütün ana kapı ve mavi kare kapılara gidin bölüm içindeki, oradan topladığınız kadar obalite toplayın. Yakın dövüşlerde obaliteyi hemen alırsınız, ancak kalabalık kaos ortamındaysanız uzaktan vurdukça dash atarak obaliteleri alıp kacın tekrar ıuzaktan vurmaya devam edin. Obalite toplamak sizlere fabrikatör odasında oyunda size avantaj sağlayacak özellikleri almanıza yardımcı oluyor, sık sık ana kapı ilerle yaparsanız çok gücsüz bir şekilde ilerleyeceksiniz muhtemelen boss ile karsılastıgınızda hiç bir şansınız kalmayacak.


    Topladığınız obaliteler ile alacağınız ilk şey can barınızı %25 yükseltmek olsun, daha sonra astronot alın bu size ölünce bir yaşama hakkı daha veriyor öldüğünüz yerden devam ederek. Bir diğeri large silphium alın can barınızı genellikle fulleyerek tazeler, eğer yoksa normal silphım alın. Diğer alınabilecek ki ben oyunu iyi oynadığım için ilk bunu alırım; silah hasarı seviyesi yükseltici. Bunu da görürseniz mutlaka alın. Obalite kalır ise %15 koruma da alabilirsiniz. Fabrika da alınabilir şeyler ise, sarı bariyer kırıcı ve yakın dövüş hasarı arttırıcı, arıza varken silah hasarı yükseltmek, dash seviyesi arttırıcı vs şeyler. Bunlar biraz extraya giriyor, önceliği ilk yazdıklarıma verin. ( can barı %25 arttırma, astronot, large silphium).


    Parazit ve mor renkli kötü huylu eşyalar hakkında da bilgi vermek istiyorum. Bu tamamen sizin seçiminize ve şansınıza bağlı bir durum. BU 50-60 adet obalite içeren kristalleri kırmanızı tavsiye ederim, cünkü verilen arızaların kolay düzeltme gereksinimleri oluyor. Ekranın sol üstünde arızayı düzelmeniz için yapmanız gereken şey yazar, genellikle kolay düzeltilen gereksinimler oluyor o yuzden tereddüt etmeyin kırın onları iyi obalite düşüyor. Bazen de krıınca hiç bir şey olmayabiliyor, ben çok sık sık karsılastım. Kötü huylu resinleri sakın almayın pas geçin onları, kötü huylu silphuımları ise can barınız düşük bütünlükte ise almanızı tavsiye ederim, yüksek ve yeterli ise almayın. Oda diğeri gibi arıza verip bazen vermeyebiliyor. Kötü huylu konteynır sanıklarını ise açmanızı önermem içinden işinize yarar pek bir şey çıkmıyor. Arkadaşlar bu kötü huylu eşyaları 3-5 ether arası verip temizleyebiliyorsunuz ancak etheri daha önemli yerlerde kullanacağınız için temizlemek için ether basmanızı önermem. Etherlerinizi checkpoint noktalarında, yada haritanin ilk basında kapının solundaki ısıkta kullanarak yeni toplanabilir eşya almak için kullanabilirsiniz.


    Parazitlere gelince arkadaşlar net ve kısa söyleyeceğim. İyi olan özlelikleri varsa kötü olan özellikleri de var, size tavsiyem kötü özelliği sadece ''adrenalin seviyesi arttırmak adına 1 düşman daha fazla öldürme gerekli'' ve ''düşen obaliteler daha kısa sürede kaybolur'' olanları alın. Diğer kötü özellikleri olanlar oyun akışınızı ve oynanışınızı fena halde baltalayabilir sakın verdiği iyi özelliklere kanmayın. Bahsettiğim kötü özellikleri olan parazitleri alın.


    Mavi brooken yazan eşyalar sizin silah seviyenizi arttırır, onları toplayın mutlaka. Şöyle diyim, harita da bütün toplanabilirleri toplayabildiğiniz kadar toplayın sizin gelişiminizi ve yükseltmelerinizi kolaylaştırıp sizi bir sonraki boss ve biom da elinizi çok hafifletecektir.


    (not: oyundaki en zor boss biom 3 bossu, diğerleri eğer yükseltmeleriniz ve geliştirmeleriniz iyi ise çerez).


    Bosslara giderken envanteriniz de kullanılmamış bir adet astronot, mümkün ise 2 adet large silphium ve alabildiğiniz kadar silphium, ve seviyesini geliştirebildiğiniz kadar seviyesi yüksek silah. Can barınızda %25 arttırılmıs olsun, dash atmayı da doğru zamanlama ile kullanın boss karşısında şansınız epey yüksek olur.


    Özet geçersem sadece ana kapılara gidip ana görev yerini bulayım, bossa gideyim derseniz 3-5 senede bitirirsiniz bu oyunu. Bu sebeple sıkılan, ben yapamıyorum çok zor diyen bir yığın insan var. Oyundaki en büyük önyargı bu, vura vura sıka sıka ana göreve gitme hastalığı maalesef. Araştırarak yavaş yavaş, toplayarak, yükselterek kendinizi geliştirip öyle gidin bosslara.. Haritada gidilmeyen yer bırakmayın. Örnek olarak ben 1. ve 2. biom tamamlayıp 3. bioma direkt geçiş hakkım olmasına rağmen en azından 1.biom haritayı bitirip gerekli güçlendirmeleri yapıp öyle 3.bioma geçiordum size de tavsiye ederim.


    Yardıma ihtiyac duyan olursa soru sorabilir, hatta oyununda co op olarak gelip yardımcı da olabilirim. İyi oyunlar.

  • Sunumda dikkatimi çeken oyunlardan biriydi. Normalde böyle uzay temalı oyunlar çok hoşuma gitmez ama bu oyundaki atmosferi çok beğendim. Konu bakımından sadece biraz klişe geldi. Umarım hayal kırıklığına uğratmayan güzel bir oyun olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için de sürpriz oldu. Mekan tasarımları çok başarılı. Merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklenti oluşturan bir fragmandı. Gelsin bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım güzel bir oyun olur
  • Güzel görünüyor..

  • Artık yeni dönemde güzel oyunlar bekliyoruz.

  • Dead Space sonrasında, uzay temasıyla dikkatimi çeken bir oyun oldu. Keza bende uzay temasını pek sevmem, beklentimi ne olur ne olmaz düşük tutuyorum, o şekilde güzel çıkarsa daha da hoşuma gidiyor :)

  • HouseCast - Ep.1 Introduction


    Returnal oyunundan birkaç saniye yeni gameplay gösteriyorlar!


  • 19 Martta geliyor oyun 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Returnal - Gameplay Trailer | PS5


  • Benim de çok ilgimi çekiyor bu oyun umutluyum iyi olacağından

  • Bu oyunda Türkçe dil olacak mı?

  • gears of war gibi tadında olacak sanırım

  • PlayStation 5`i bu oyun için alıyorum, tek ilgi çekici oyun benim için şu an.

  • Ben bu oyunu süreli özel sanıyordum.Baya yeni ip dimi bu oyun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle olur hocam altyazı.
  • Ön sipariş edilir gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi çok güzele benziyor aşırı yükseldimde o storedaki fiyat nedir yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HunTeRFoReWeR kullanıcısına yanıt

    Dostum ındıa psn den almak lazım he'mde 00:00 da acılan oyun ındıada 21:30 da açılıyor

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.