Şimdi Ara

Tuğba kuruyemiş kampanya yeniden aktif (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.208
Cevap
22
Favori
104.883
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Aynen bendekilerin tarihlerine baya vardı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kuruyemiş bile zengin yiyeceği oldu ya, ben hiçbir şey demiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünlere nereden ulaşıyoruz, sipariş vermek için?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siparişler İstanbul'daki adresime sipariş günü dahil,3.gün geldi arkadaşlar. Çarşamba öğlen verdiğim sipariş cuma akşam 4 gibi PTT kargo ile geldi. Kargo elemanı bina kapısına gelince telden aradı otomatiğe bastım geldi.

    YALNIZ OLUMLU ve OLUMSUZ DURUMLAR VAR. PAYLAŞAYIM BİLGİNİZ OLSUN:

    Resimde de görülen ürünlerden bazılarını değerlendireceğim,değerlendirmeden önce en sonda söyleyeceğimi başta söylemem daha uygun olur:

    ARKADAŞLAR BU ÜRÜNLERİ SİPARİŞ VERDİĞİNİZDE,PAKETLENDİKTEN EN GEÇ 3.GÜN GELİRSE VE YERSENİZ PEK KÖTÜ OLMAYABİLİR AMA PAKETLENDİKTEN 3.GÜNDEN SONRA GELENLER YENMESİ ZEVKLİ OLMAZ.
    ŞÖYLE Kİ: PAZARTESİ GÜNÜ ÜRÜNLER PAKETLENDİ,KARGOYA VERİLDİ.BU ÜRÜNLER SİZE SALI ULAŞIRSA İYİ,ÇARŞAMBA ULAŞIRSA BİRAZ KÖTÜ,ÇARŞAMBADAN SONRA GELEN ÜRÜNLER SIKINTILI OLUR.GÖRDÜĞÜM KADARIYLA KARGODA GEÇEN 2 GECE 1 GÜN ÜRÜNLERİN TAZELİĞİNİ BOZUYOR.

    DİĞER BİR ÖNEMLİ DURUM: ÜRÜNLERİN GRAMAJI EKSİK. KARIŞIK LOKUM NET 300 GRAM OLMASI GEREKİRKEN DARASIYLA 240 GRAM. YANİ YAKLAŞIK 80 GRAM EKSİK. EN AZ 3 LOKUM EKSİK YANİ.ÜSTELİK PAKETTE DE EN AZ 3 LOKUMLUK BOŞ YER VARKEN.
    ALDIĞIM FARKLI 6 ADET ÜRÜNÜN 4 KUTUSUNDA BU ŞEKİLDE 50-80 GRAM MİKTARLARDA EKSİKLİK VAR. SUCUK GİBİ HER GEÇEN GÜN KURUYUP AĞIRLIĞI AZALAN ÜRÜNLER DE DEĞİL BUNLAR. 10 GRAM EKSİK OLUR AMA 50 GRAM EKSİKLİK İYİ NİYETLİCE DEĞİL. MESELA KARIŞIK LOKUM KUTUSUNA 3 LOKUM DAHA KOYSAN DENK GELECEK AMA NEDEN KOYMADIN,NEDEN EKSİK.AYNI DURUM AYNI EKSİKLİK KARIŞIK MİX PESTİL PAKETİNDE DE GEÇERLİ.BENİM DÜŞÜNCEM BİLİNÇLİ BİR STRATEJİ,BİLİNÇLİ EKSİK KONUYOR.BALON HEDİYESİ YERİNE SÖZ VERDİĞİN ÜRÜNÜ VER DİYORUM GEÇİYORUM.ZATEN BALON ve ÇANTA HEDİYE DEĞİL,REKLAM VE SEMPATİ OLUŞTURMA AMAÇLI PAZARLAMA SEÇENEĞİDİR.

    ÜRÜNLERE GELİNCE: Bilhassa cevizli incir için sipariş vermiştim. Kullanılan incir dağ inciri belli,ve bu incirin ve cevizin fiyatı düşünüldüğünde fiyat avantajlı.
    Yalnız,tuğba kuruyemiş mağazasından aldığımız kalite ve tazelikteki incirler kullanılmamış. Çok bariz belli.İncirlerde ekşilik vardı,neden vardı bilmiyorum ama ben kilosu 70 TL'den sık sık dağ inciri alıyorum,bu incirin tadını iyi bilirim,bu cevizli incirde kullanılan incirler sıkıntılı ve 2 katını veririm başka yerden alırım. Artık bu üründen sipariş vermiyeceğim. İncirine güvendim aldım ama kalite düşürülerek indirim sağlanmış.Elde kalan incirleri elden çıkarmakmış amaç sanırım.
    Mix Pestil'de özellikle çubuk pestili çok beğendim,zeytinyağlı dolma gibi insanın ağzında eriyor.Ben pestili pek sevmem,bunu çok sevdim. Üzgeni de az çok beğendim,diğerleri vasat.

    Karışık lokumdan beğendiklerim de var beğenmediklerim de.
    Bayrama özel lokum var,kötü değil,paraya göre iyi,ama mükemmel değil.Lokumda Tuğba Kuruyemiş kötü değildir.

    Çikolatalı ürünler işinde Tuğba Kuruyemiş'in iyi olduğunu düşünmüyorum eskiden beri. O yüzden çikolotalı ürünlerini almadım,önermem de. Ne kadar iyi paketlenirse paketlensin,üstelik yaz mevsiminde bu ürünler paketlendikten 2 gün sonra elinize ulaşıyorsa zevk vermez. Kargo şubesine gidin,ürünlerin hangi havada durduğunu görün demek istediğimi anlarsınız.

    Mix kuruyemişteki kaju hariç ürünlerin hepsi çok kötü çıktı,özellikle yer fıstığı çöpe atmalık.
    Bir daha sipariş verirsem ancak pestil ve lokum alabilirim belki.
    Fiyatlara bağlı tabi ki.Çok iyi indirim avantaj olursa ve tabiki en önemlisi 2 günde gelirse. 2 günde gelmeyen bu ürünler yenmez.

    Tuğba kuruyemiş kampanya yeniden aktif



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 26 Mayıs 2020; 4:46:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atom mix i kaldırdılar. Geri kalanı çay..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlış bilgilendirme var. Bunları dükkanlardan paketleyip göndermiyorlar, paketli ürünler fabrikada paketleniyordur. Bu gibi paketli gıda ürünleri, belli bir süre tazeliğini koruyabilmesi için koruyucu atmosferde paketlenir, bu sebepten ötürü öyle 2-3 günde tadı falan etkilenmez. Eğer öyle olsa, paketin üstünde yazan tarihe kadar yenilebilecek vaziyette kalmaları mümkün değil. Tadını ve homojenliğini bozabilecek husus; yaz aylarında dağıtıma çıktığında araba içinde yüksek sıcaklığa maruz kalmasıdır. Bundan da daha ziyade hassas ürünler etkilenir zaten.
  • 2-3 gunde bozulur ya da tadi kaybolabilir konusuna cok bilmis edayla "bozulur bozulmaz" diyemem boyle bir bilgim yok

    Ama sunu soruyla yoneltebilirim, 2 ile 3 gun bu kadar fark ediyorsa, evinize gelen onca urunu 1-2 gun araliginda mi tuketeceksiniz ? O zaman ayni mantikla, hele hele de kendi kutusu acildiktan sonra evde nasil bekleyecek bu urun ? Yani soylenen mantiksiz demiyorum, teknik bir temeli olabilir ama bu dukkandan bile alsan 2 gunde her aldigini tuketmedigin takdirde her zaman gerceklesecek bir olumsuz durum, bu sebeple almamak anlamsiz, ustelik kargolari 7-10 gunde gelenler var

    Gramaj eksikligi tesbiti onemli, dag inciri vb tatlarini bilenlerin yorumlayip yonlendirmesi iyi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avanta A kullanıcısına yanıt
    Tuğba Kuruyemiş'in dağ incirini ve ürünlerinin kalitesini konu ilk açıldığında ilk anlatan öğen kişiyimdir belki de.Konu ilk açıldığında eleştiriliyordu,ben ise Tuğba kuruyemişi öğmüştüm. Diğer kuruyemişçilerle bir tutmayın en iyi dağ incirini ve en iyi kahveyi satan yerdir yazmıştım.
    Ben forumda kullanıcı menfeatine yazarım.
    Ayrıca tüketim sektöründe kalite ve fiyat analizi yapıp ihale kararlarlarına danışmanlık yapan biriyim yıllardır.

    Tuğba kuruyemişin gönderdiği dağ inciri bütün incir değil,kesilmiş parçalanmış incir,ve katkısız doğal. Koruyucu içermiyor. Paketlemek bozulmayı engellemez. Paketli draje ürünler serin yerde haftalarca değişime uğramayabilir.Lokumda uygun havada kalabilir. Burada kesilmiş parçalanmış incirden bahsediyoruz. Hangi havada bekletirsen beklet,kestikten sonra içi hava alır ve değişim başlar.Hava almazsa da zararlıdır.Kesilmiş incir bu,çikolata değil.
    Şu havalar geçiş havası ve klimalar soğuk mu çalışıyor sıcak mı belli olmaz. Ürünler 3 günde buzdolabında gelmiyor,kargo şirketlerinde soğuk odalarda beklemiyor.
    Eğer öğrenmek isterseniz kargo firmalarının şubelerine gidin,ürünleri şehirler arası taşıyan araçlardan ürünleri indirirken araçların içini havasını bir görün. Ayrıca ürünlerin bekletildiği şubedeki alanı da görün,sıcaklığı analiz edin.Öyle bu ürünler paketli aylarca duruyor demekle olmuyor,paketli ürünlerin de durması gereken ortamın şartları var. Ayrıca tekrar söylüyorum kesilmiş doğal incirden bahsediyoruz,
    Doğal sütü şişeye koy kapağını kapat açma,normal havada 2 günde bozulmaya başlar.Buzdolabına korsan 5 gün sonra bozulmaya başlar. İşlem görmüş kutulanmış süt ise malum aylarca serin ortamda bozulmaz,ama kutu süt de belirli sıcaklığın üstündeki ortamda 5 günde bozulur.
    Doğal incir ise kesildiğinde hem her havada,sıcak soğuk farketmez 2 günde değişime uğrayan bir üründür. Bu yüzden dükkan yada mağazalarda satıldıkça teşhir ve günlük satış oranında kesilir içi açılır,amaca göre içine ceviz konur. Dükkanlarda kesilmiş içi açılmış incir 3 gün tezgahta durmaz,en fazla 2 günlüktür.
    Kaldı ki biz dükkanın serin havasından bahsetmiyoruz,kargo araçlarının baskın bunaltıcı havasından bahsediyoruz.
    Kargo firmaları da bu yüzden gıda sevkiyatlarında ürünlerin bozulmayacağını garanti etmez,soğuk ortam garantisi vermez.
    Başta da söyledim,ilk konu açıldığında Tuğba Kuruyemiş'i ve bilhassa dağ incirini öğen benim.
    Benim tarzım bellidir,forumda kullanıcı lehine yazarım.
    Öyle bir firmanın pazarlamasını yapar gibi atlayıp " YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPILIYOR" diye yazmak çok iyi niyetli değil. Durum ortada. Siz yanlış bilgilendirme yaparak buradaki insanlara zarar verebilirsiniz.
    Ben çok gördüm,donanımhaberde yazıyorum sizi öğerim,reklamınızı yaparım diyerek firmalardan ayrıca indirim ve hediye isteyenleri.Umarım bu sebeple bir panik içinde Tuğba Kuruyemiş savunuculuğu yapmıyorsunuzdur.
    Doğal kesilmiş içi açılmış inciri araştırın ne zaman ne kadar sürede yendiğini. Yok fabrikadan geliyor muş da vs. Sen yanındamısın kardeşim fabrikada paketlerken.
    Forumda gramajların eksik geldiğine dair birçok dönüş ve şikayet var,bunu da susturmaya çalışan olsa olsa forumda firmaya çalışan hesap olabilir.
    15 yıldır forumu tanıyoruz,kimse kendini uyanık sanıp başkasını keklemeye çalışmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 26 Mayıs 2020; 18:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gramaj eksikse sorundur bu, fakat bu incir konusunu fazla uzattigini dusunuyorum, sebebi de bahsettigin bozulma tut ki kargo sirketinde olmadi, yani 3 degil 1 gunde getirdi, e ertesi gun evde bozulmaya baslayacak

    Ben isin teknigine cok hakim degilim ama basit mantikla bir kere o bozulma basladi mi, eve ulastiginda hemen kalabalik bir ailece tuketilmek zorunda..

    Bu arada bozulma eger kisinin sagligina zarar vermeyi kast eden bozulma ise baska degerlendirilir, "ilk gunku kadar da iyi degil.." noktasinda ise baska ...

    Dogal dag incirinin bozulma surecini ziyadesiyle anladik, bu konuyu uzatmanin geregi yok, bahsedilen inciri iceren urunleri almayiz olur biter, keza draje vb katkililari da almiyoruz , incir doneri gibi cok sekerli olanlari da .. lokumlar eh iste , ezmeler vasat

    Fiyatindan sebep denedik, baya da siparis gectik, az cok hangi urunleri yeniden alacagimizi kafamizda canlandirdik . Kaju, bazi lokumlar ve belki sucuklar .. onun disinda ne yerin dibine batirilacak bir firma da ne de gokyuzune cikarilacak

    Zaten cok kaliteli dahi olsalar kuruyemisler haric bu urunler saglik acisindan da fazla tuketilmemesi gereken , dogal ya da yapay ya da ikisi birden olmak kaydiyla yuksek seker ihtiva ediyorlar

    Ramazan sebepli toplu baya alim yapildi, yakinda dengeye oturur ve siparisler azalir, zaten cogu indirimli urunun indirim oranlari baya dusuruldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Sen "benim dediğim doğrudur" "ben bilirim" havasıyla zırt pırt cevap yazmazsan mesele uzamaz. Konuda 3 yazım var,senin sanırım 33 olmuştur. Fikrini söyler geçersin,33 kere yazıp firma savunuculuğu yapmak nedir. Ben kullandım ve görüşümü belirttim çıktım. 2 kişi çıktı biz doğrusunu biliriz havasıyla yazıma yanlış bilgilendirme iftirası atarak firma avukatlığı yaptı. Bu uyanıklığa cevap yazmazsam haklıymış gibi görünecekler. Ben cevabımı yazdım,tarzımdır 2 kereden fazla cevap yazmam zaten. Okuyanlar karar verir.
    Herkese sürekli cevap yazıp firma avukatı gibi de davranmaya konuyu döndürmeye gerek yok. Bir çok konuda seni çok görüyorum ve aşırı cevap yazıyorsun herkese,konuları dağıtıyorsun.Bugün geldin sonunda bana sataştın. Madem yeri geldi,karşılaştık söyliyeyim: Sen benden nasıl " uzatma" isteğinde bulunabiliyorsan,ben de senden bir ricam var: Lütfen her konuda geyik muhabbeti yapıp konu içeriğini saptırma.Konuları konuyla ilgili yazıları okumak için açıyoruz. Bakıyoruz senin art arda alakasız yazılarını görüyoruz sürekli. İnsanlar da çok şikayetçi senden ve bu durumdan. Biraz empati yapsan da durumu düzeltsen olur mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuyu buraya taşıyan, ve ha bire öven tüm hesapları dolandırıcılık gerekçesiyle engelledim. Bir daha görmem artik sizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam ben dedim ki, teknik anlamda dediklerin dogrudur ama ee yani ne yapalim ? Tekrar soruyorum, bu incir kargo zamaninda da gelse bir gunde bitirilmedigi takdirde evde de ayni bozulmayi yasamayacak mi ?

    Ikincisi bu birine firma dusmani otekine avukati muhabbet baydi, eger bu basligin 50 kusur sayfasini okursan bana 5 tane firma dusmani 4 tane firma adami denen alinti var .. kim en son hangi yoruma denk gelirse cala kalem onu o kisinin genel gecer tavri saniyor

    Ben sana soruyorum ve cevap alamiyorum. Bu bozulma yaptigin aciklamalar alti dolu seyler , hic benden "yoo bozulmaz.." manasinda bir karsi cikis gordun mu ? Yapamam cunku senin gibi veya senin kadar bilmiyorum

    Ama senin sozlerinden ne sonuc cikartmamiz gerekiyor ? Demek ki bu tip incir iceren urunleri (ki yine ne zaman uretildiginden emin olamadan) bayiden alip minimal surede tuketmek gerekiyor cunku kargo olsun, evde bekletme olsun bozuluyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arefeden 1 gün önce kuruyemiş mix, pestili mix ve cevizli lokum aldım. Bugün teslim edildi. Kuruyemişler tazeydi,beğendim. Pestil ve cevizli lokum fiyata göre gayet iyiydi. Hepsinden birer paket daha istettim. Bu fiyatlara tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Evet,sadece incir ve bir kısım lokum için geçerli. İncir ilginç bir meyvadır,içi hava aldığı an,yani kesildiği an hızlı değişime uğrar. Normalde de çabuk etkilenir her türlü havadan. Çok serin havayı sever ama o da zor denk gelir.
    Bahsettiğim üründe incirler 3 parçaya kesilmiş içine ceviz konmuş. Müthiş bir doping,müthiş bir besin. Ben evden eksik etmem ve pahalıdır da. 3 günde kötüleşmese yada 2 günde adresime teslim olacağının garantisi olsa her hafta 2 paket yani 1 kilo alırım. Daha önce de sanırım ilk konu açıldığında yazdım,ben İstanbul'da Tuğba Kuruyemiş'in inciri kadar iyi incir görmedim. Bu firma Aydın Efeler merkezli zaten.İncir memleketi.En iyi incirler de burada yetişiyor. Ben Aydın'dan üreticisinden kilosu 50'den alıyorum dağ incirini,onlar bile ağaçtan koparıldığı gibi değil. Havayı aldıkça da değişiyor,kapatsan bağlasan da. Ancak bir madde var onu sıkarsan poşetlersen korunuyor ama o da zararlı.
    Bakın ceviz içini,yada fındık içini paketle gelsin kargoyla 10 günde,birşey olmaz. Bazı lokumlar da paketli aylarca durur,i sıcakta kalmazsa kendini bırakmaz.
    Resimde görülür ben 2 paket bayrama özel lokum aldım,1 paketi açtık yedik,diğer paket duruyor 1 hafta sonra yeriz,o bozulmaz,onun kıvamı farklı. Yalnız karışık lokum geldi mesela,o lokumun içinde bazı lokumlar kendini bırakmış,çünkü farklı tarzda lokumlar.İlla bozuldu bozuluyor diyemeyiz,süt değil bunlar,bozulmaz ama para veriyoruz,bir damak tadı zevki var. Zevk vermez. Ağzının tadını bozar. Mesela incirde bir ekşilik vardı,ben emin olmadığım için bişey katılmış demedim. Mağazada satılamayan ürünler de konulmuş olabilir ama öyle demedim emin olamayız,bilmiyoruz.İncirin tadının bozulduğunu biliyoruz yerkeb anlıyoruz. Ben bu dağ incirinden başkasını almam yemem,sık sık alırım ailece tüketiyoruz kilosuna 90 TL verdiğim oluyor aceleyle iyisinden almak isteyince. Zaten piyasada bulamazsın istanbulda bazı yerlerde var.
    Burada sipariş verip bana 4 günde geldi iyiydi diyen olabilir. Ben sürekli en iyisini tüketiyorum ve incir konusunda uzmanlaştım denilebilir ve Tuğba Kuruyemişin inciri biliyorum ki çok iyi. İyi halinin nasıl olduğunu bildiğim için kargo ile gelenin iyi durumda olmadığını söyleyebiliyorum.
    Diğer ürünlerden lokum pestil sipariş vereceğim zaten kargo ve fiyat avantajı olursa. Cevizli incir vazgeçilmezim ve firma yetkilisinin cep nosu var,konuşacağım incirin durumunu,garanti verirlerse tekrar alacağım. Sanıyorum konuştuğumuzda onlar da hak verecekler. Açıkcası dalından alınmış gibi inciri kilosuna 100 tl versen bulamazsın. Yalnız ben Tuğba Kuruyemiş'den beklentim yüksek,o beklenti için bu siparişi veriyoruz. İşi sıkı tutarsak bu tüketicinin yararına.
    Şu korona sürecinde insanlar incir yesin,ceviz yesin bağışıklık artsın. İncir fazla yenmedikçe çok çok faydalı bir ürün,özellikle erkekler için. İnsanlar uygun fiyata cevizl incir yesin isterim,müthiş bir ikili. Egzaması ve aşırı kepeklenmesi olan varsa ceviz ve kabuklu kuruyemişler azdırır az yemeliler.
    Draje çikolataya vereceğiniz parayı incire,pestile,cevize verin derim.Şekerli gıdalar korona sürecinde riski arttırır. Uzak durmalı ama işte lokum yemeden de durmak zor evde olunca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kuru incir kolay kolay bozulmaz.
    Tam kurumadan paketlenen incirler ekşir.
    Bunun böyle oldugunu üretici de satıcılar bilir.
    Dağıtımla kargoyla kargoda beklemeyle alakası yoktur!
    İnternetten araştırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajina tesekkur ederim kelimesi kelimesine inaniyorum fakat 4 uncu mesajdir hala sordugum basit bir soruya yanit alamiyorum

    Senin iddian parcalanmis yani butunlugu bozulmus incirin tat kaybedecegi, zehirlemez ama tadi bozuk hale gelecegi, bu kismini anladim

    Peki diyelim ki dedigin gibi "kargoyla 1-2 gunde gelecegine" guvendin ve bahsettigin gibi 1 kilo aldin. Peki o incir eve beklentinden hizli ulassa bile yazinin sonunda belirttigin uzere "cok yenmedikce" evde o bozulma surecini yasamayacak mi ?

    Zaten 2 gun kargoda gecti, eve ulasti, cok yememek de lazim, e kiloyla alindi .. o zaman da sen yine (bu kez evde) bozulmasina musade etmis olmuyor musun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Kardeş 1 paket 400 gram ve bir oturuşta 400 gram bitiyor,yeniyor. Evet evde de tadı şekli değişmeye devam eder ama kargo şubelerinde ve tırlarındaki gibi hava yok evde. Kargoda geçen 1 gün benim evde geçen 3 güne bedel. İmkanı olan mağazadan yeni doğranmış incir alsın. İmkanı yoksa kargo ile idare edebilir. Benim için o duruma gelmiş incire o para verilmez. 2 katını veririm bir yerden bulurum. Tabi korona süreci biterse. Benim evimin caddesinde 2 tane kuruyemiş zinciri mağaza var,biri Makbul diye bir mağaza çok bilinir.
    Korona sürecinde hergün önünde 50 kişi istisnasıs sıra var 2 mağazanında. Ben 2 kere kabak çekirdeği hariç hiç bir ürün almadım 2 aydır. Ne 70'e sattığı hurmaya ne incire 20 TL bile vermem,yiyemiyorum,bakteri kapılır belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Ortadan 2'ye ayrılmış tam kurumamış yeni mahsul incir ne olur,tadı bozulur mu 2 günde? Bahsettiğimiz incir yeni mahsul,üzerinde de yeni mahsul yazıyor,belli zaten. Bu inciri ortadan ikiye ayır içi dışına çıksın. 2 günde sıcakta ne olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 26 Mayıs 2020; 23:11:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

    Ortadan 2'ye ayrılmış tam kurumamış yeni mahsul incir ne olur,tadı bozulur mu 2 günde? Bahsettiğimiz incir yeni mahsul,üzerinde de yeni mahsul yazıyor,belli zaten. Bu inciri ortadan ikiye ayır içi dışına çıksın. 2 günde sıcakta ne olur?
    Konunun tamamını okumadım. Ekşi incirden ve kargoda olabileceği gibi şeylerin yazıldıgını gördüm, ona istinaen gözlemlerimi yazdım.
    İncir, zamanında toplanıp düzgün kurutulduysa hiç birşey olmaz. Ayrıca, yeni mahsül incir OLAMAZ. Zira daha taze incir çıkmadı! Yani belki birkaç noktada vardır, onlarda henüz kurumadı.
    ÜlkemiZdeki tüm incir paketlerinde YENİ MAHSÜL yazar.
    koca bir YALAN!
    Satıcılar, ucuz bulunca, ekşi tatlı bakmıyor çöküyorlar tüm mahsüle. İteliyorlar tüketiciye. Ekşiymiş kurtluymuş... hiç valla.

    Mesela, Pazardan aldığınız "aşırı olgun" incirde ekşiliği hissedersiniz. Ondaki sorun, hem aşırı olgun olup hemde çok beklemesidir. Ekşilik açılmış olan bölgelerinde başlar.( 2/3 gün içinde ekşimeye başlıyordu galiba) Ama zamanında toplanmış taze incir, bir hafta duruyor yine ekşimiyor.

    Ben en çok kurtlu incir gördüm, illallah ettim, almıyordum artık! En son TARİŞ i denedim. Ya bana denk geldi yada hepsi öyle; helal olsun yani.
    Alın 1 paket TARİŞ kuru incir, yarın ikiye, bekletin 1 hafta! Gerisi hikaye.

    Ayrıca, kuru incir ekşilik diye googlede aratırsanız baya yazı bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 26 Mayıs 2020; 21:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Incirin bozulacagi konusuna ikna oldum gayet inandirici ama 3 gun yerine 2 gun kargoda kalir eve ulasirsa evin ortaminda durum degisir tezine katilmiyorum

    Cunku mesajin basinda "bulsam 2 gunde getireni 1 kilo alirim" diyorsun, mesajin baska bir yerinde "cok yememek kaydiyla" diyip miktari kisitliyorsun , tek cikar yol 10 kisilik bir aile filan olmasi gerekir ki 1 kg dan fazla inciri bozulmasina 1 gun kalmisken (2 gun kargo zaten surdu eve gelmeden) bitirebilsin

    Sunu desen anlarim ve hatta uygulayacagim sanirim . Dukkandan al 2-3 gun icinde tuket , ona tamam

    Ama kargoda 2 gunde gelirse okey , 3 gun ise bozulur diyorsak 2 gunde getirenden 1 kilo almak icin ciddi genis aile olmak lazim , cunku bu baska yerde degindigin gibi oturup tonla yenecek bir urun degil, kaldi ki ceviz de iceriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.