Şimdi Ara

Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Beyaz-mavi temalı oldukça güzel, oldukça detaylı bir kutusu var, temel özellikleri dışındaki şeylere de hakim olabiliyorsunuz.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi'

    İçerisinden router’ın kendisi, adaptörü ve kısa bir RJ-45 kablosu çıkıyor. Ürün 3 yıl garantili, servis numarasıyla sitesinden giriş yaparsanız ek 1 yıl daha garanti süresi kazanıyorsunuz, kıyaslayınca güzel bir avantaj.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Küçük bir cihaz, herhangi bir yüzey üzerinde veya duvarda sırıtacak boyutlarda değil. Beyaz-gri teması bence sade ve şık, bu burada olmadı dedirtmez diye düşünüyorum. Daha iyi menzil ve stabilite için biraz kalın görünen ama amfili 4x5dBi’lık bir anten kurulumu var, rakiplerinde de olduğu gibi çıkarılabilir değiller, yönlendirilebiliyorlar.

    Üstünde durum LED’leri, Wi-Fi butonu,  sağında solunda ve altında havalandırma ızgaraları var. Etiketinde gerekli bilgiler ve hızlı eşleştirme için QR kodu bulunuyor.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Arkasına geçtiğimizde 4 tane 100Mbit RJ-45 portunu görüyoruz, modem+router şeklinde mesela internet bağlantısı paylaşmak için yeterli, medya sunucusu gibi şeyler bağlamayı planlıyorsanız Gigabit portlu cihazlara bakılabilir. Rakiplerinden farklı olarak bir mod ayarı var, router, adaptör, genişletici ve erişim noktası geçişini anlık olarak yapabiliyorsunuz.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    İçindeki donanımlara geldiğimizde MediaTek MT7628 yongasını görüyoruz, tek çekirdekli, 580MHz hızında çalışıyor. 64MB RAM ve 16MB sistem için ayrılmış bellekle geliyor. İşletim sistemi yedekli, güncelleme esnasında elektrik kesildi diyelim, yedek sistemden çalışmaya devam ediyor.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Kurulumu oldukça basit. Öncelikle kutusu, masaüstü arayüzü, mobil arayüzü, evet Android ve iOS’lu telefonlarla kontrol edebilmeniz için bir uygulaması var, hepsi Türkçe. Kullanıcı adı ve şifre belirliyorsunuz, sonrasında bağlantı yöntemi seçimi, sadece internetse internet, IPTV istiyorsanız ki destekli, buradan seçiyorsunuz, VLAN, MAC ve IP ayarı, internet bağlantı türü seçimi ve bitti. Cihazın güncellemesi varsa arayüze geçmeden önce güncellemeyi yapıyor.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Anasayfada sistem durumunu görüyorsunuz, o an ağ, işlemci, RAM kullanımı nedir buradan öğreniyorsunuz, detaylı grafikler için ağ trafiği görüntüleme var. Ev ağı ayarlarından sinyal gücü seviyesini ayarlayabilirsiniz, maksimum iletimi de açtım ben testlerimi yaparken. Misafiriniz veya misal veriyorum yeni taşınan komşu için misafir ağı açılabiliyor.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Wi-Fi mesh Sistemi Keenetic tarafında önemli bir konu. Sinyal tekrarlayıcılarla genişlettiğiniz bir ağda ağın sınırlarından çıkarken manuel olarak, elle tekrarlayıcıya geçmeniz icap edebiliyor. Mesh Wi-Fi sistemlerinde ise baz istasyonlarındaki gibi kaynağın sınırlarından çıkarken sistem bunu anlıyor ve sizi en yakın diğer kaynağa bağlantıyı koparmadan bağlıyor.
     
    Keenetic’in Mesh Wi-Fi sistemine istediğiniz bir diğer Keenetic cihazı bağlayabiliyorsunuz, misal veriyorum Keenetic Extra DSL’i router moduna lıyorsunuz, Keenetic Air’ı da genişletici moduna, butonları üzerinden veya önce kabloyla bağlayıp arayüzünde eşleşmeyi sağlıyorsunuz sonra menzili genişletme istediğiniz yere taşıyorsunuz.

    VPN var, DNS var, SafeDNS ve AdGuard DNS seçeneklerini görüyorsunuz, güvenlik duvarı var, kurallar belirleyebiliyorsunuz. Port yönlendirme var, routing var ve en güzel özelliklerinden biri KeenDNS, ücretsiz bir domain almanızı sağlıyor, uzaktan erişim için çok çok önemli bir avantaj.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Diğer Keenetic cihazlar gibi buda KeeneticOS ile geliyor, gördüğünüz gibi arayüz hem sade hem kullanışlı ve dediğim gibi Türkçe, içinde kaybolmazsınız. İsterseniz otomatik güncellenmesini sağlayabilirsiniz. Bulut servisini de buradan açın, telefonla kontrol pratik bir şey sonuçta, ille de PC başına geçmenize gerek yok. Bu arada, Wi-Fi butonuna hızlı, çift veya uzun basarak farklı görevler yerine getirmek, butonu özelleştirmek mümkün.

    KeeneticOS’in en önemli özelliği modüler yapıda olması, istediğiniz bileşeni silin, yükü azaltın, istediğinizi yükleyin. Packet capture, paket yönetimi için, IP-IP tünelleme, UPnP, Webdav, SSTP VPN, L2TP VPN, IPSec VPN, DDNS gibi bileşenler yüklenebiliyor mesela. Yalnız bellek 16MB, öyle hadi hepsi lazım hepsini yükleyeyim diyemiyorsunuz, gerçekten lazımlıları yükleyin.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Keenetic, yeni yazılım güncellemesi ile asimetrik hız sınırlandırmayı da destekliyor. İndirme ve yükleme yönünde farklı cihazlara farklı hızlar atayabiliyorsunuz. 

    802.11ac standardında, 2.4GHz ve 5GHz çift bant yayın yapıyor yani. 2.4GHz bandında 300Mbit, 5GHz bandında 867Mbit/saniyeye kadar hızdan bahsedilmiş. WPA3 güvenlik protokolüne haiz, WPA2’nin nasıl kırılacağı şeklinde rehberler yayınlanır oldu, dolayısıyla güncel protokol WPA 3 önemli.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi'

    Bu hızları gerçek dünya testleriyle teyit ettik tabii. Portların hızı ölçüsünde 2.4GHz bandında Keenetic Air ile aynı odada 60-90Mbit arasında yani 7.5-11MB/saniye arası, 5GHz bandında 100Mbit civarı yani 12.5MB/saniye. 75 metre/karelik evde 3 duvar ardından 2.4GHz bandında 30-40Mbit 3.75-5MB/saniye, hız düşüyor ama sinyal gücü düşmedi, 5GHz bandında ise yine 100Mbit civarı yani 12.5MB/saniye ama sinyal gücü yarı yarıya düştü ki 5GHz bandı için gayet normal bir şey.
    Bunlar bizim ortamımızda elde ettiğimiz sonuçlar, sizin bu tür kablosuz cihazları kullandığınız ortamdaki elektronik cihazların sayısı, oluşturdukları elektromanyetik alan, duvarların sayısı ve kalınlıkları alacağınız performansı olumlu ya da olumsuz etkileyecektir
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Güç tüketimi oldukça düşük bir cihaz, tam yük altında 4W’ı geçmiyor, mütevazı yongadan da beklediğim gibi. Stabilitesi anlamında kullandığım 1 aylık süre boyunca reset atma ihtiyacı hissetmedim, boğulduğu, yorulduğu olmadı, cihaza tutunca sadece ılımış diyorsunuz.
     
    Hem router hem modüler Wi-Fi? 'Keenetic Air incelemesi' 

    Keenetic Air. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 300TL civarı, Dolar-TL dalgalı, güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın. Bütçesi neticesinde giriş segmenti ihtiyaçlara cevap verebilecek bir router, belleği abileri gibi yüksek değil, fiyatı da öyle ama abileriyle aynı işletim sistemine sahip. Keenetic Air modem+router gibi bir kurulumda da görev alır, Mesh Wi-Fi sisteminin bir parçası, bir modülü de olur, hatta belki de buna daha uygun. Yüzlerce metre/karelik bir alanda kullanacaksınız diyelim, Extra DSL artı ölü noktaları kapatacak kadar Keenetic Air, neden olması. Artısıyla eksisiyle artık Keenetic Air’ın özelliklerine haizsiniz, bundan sonra karar sizin.







  • Mükemmel bir marka
    DH Forumda adını duydum ve 4 aydır kullanıyorumi hem omni ye hemde extra ya sahibim, kesinlikle tavsiye ederim...

  • Git artk misafir :))

  • Tasarım + modem arayüzü güzel duruyor. Fakat ethernet portları 100mbps. Bu olmamış. Router olarak kullanılırsa 100mbps’yi tam vermez. Ortalama %10 kayıp ile verir. (Elimde 100mbps portlu router var ordan biliyorum.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç TL bu şey onu anlayamadık...
  • Tplink belasından sonra ilaç gibi geldi Keenetic... Marka bağımlılığını yıkıyor... kopmalar yaşatan, Asus wifi tekrarlayıcıyı da depoya kaldırdım.

  • Keenetic HASTASIYIZ Dedee!!! ExtraDSL ile AIR Mesh Wi-Fi olarak kullanıyorum mükemmel ötesi ürünler yapmışlar hız performans stabilite yok yok üzerinde KeeneticOS işletim sistemi olayı bitirmiş her ay en az 1 güncelleme alıyoruz güncellemede sorun giderme gibi düşünmeyin teknolojik yenilikler bu ay WebDAV güncellemesi aldık artık kendi kişisel bulutumu oluşturdum artık icloud her ay para ödemekten kurtuldum evdeki bütün mobil cihazları bağladım video resim herşeyi modeme taktığım USB diskime kaydediyorum. 7/24 torrent çalıştırıyorum modem üzerinde yerleşik torrent yazılımı var atıktorren iin pc açık bırakma derdimden de kurtardı beni.

    Dur dur daha yazacağım bitmedi her ay 15 TL statik ip parası ödüyordum faturam 184 TL onu öderken üzülmüyordum ama 15 TL ödemek çok koyuyordu bana bunuda saolsunllar KeenDNS diye bir uygulumama yapmışlar o uygulama ile çözdüm velhasıl kelam keenetic geldikten sonra diğer markalarla iişkimi tamamen kesmiş bulunmaktayım darısı Keenetic markasına geçmeyi düşünenlerin başına.




  • hocam Giga portlu Viva - Giga ve Ultra modelleri var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhterem Bey -- 29 Nisan 2020; 18:32:59 >
  • Yakın zamanda Extra DSL modelini almayı düşünüyorum. Kurtulalım artık şu TP-Link'ten :(

  • Hocam ben nelerden kurtuldum bir bilsen, dertlerimin hepsine derman oldu Keenetic. Tüm marka modemlerini denedim hepsi beni hastalık sahibi etti kimini iade ettim kimi kaldırıp attım sonra Keenetic ile tanıştım allahıma çok şükür ne dert kaldı ne tasa. elimden geldikçe de herkese öneriyorum çünkü benim gibi diğer markalardan canı yanan çok kişi var bunu biliyorum.
  • Ben Vodafone Fiber kullanıcısıyım, bu modemi kullanabilir miyim yoksa Vodafone'nun verdiği modemi kullanmaya mecbur muyum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burak hocam extradsl olan cihazda yani şuan 450 tl ye hepsiburada satılan cihazda mu-mimo varmı yokmu sen bunu incelemede mu-mimo var demişsin ama sitesinde yazmıyor bir açıklığa kavuştursanız iyi olacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aragorn Elessar

    Ben Vodafone Fiber kullanıcısıyım, bu modemi kullanabilir miyim yoksa Vodafone'nun verdiği modemi kullanmaya mecbur muyum?
    Hocam bende superoneline üstünden vodafone fiber kullanıcısıyım..Vodafone bize kullanıcı adı ve şifreyi verdiği için kullanabileceğimizi düşünüyorum. Detaylara şu an hakim değilim ancak forumdan bir çok arkadaşımız bu şekilde routerlar ile farklı markalar kullanıyorlar..

    @burakesan
    Burak bey haber sunuş tarzınızı, verdiğiniz detayları kısaca her şeyi çok beğendim elinize, dilinize sağlık.
  • kullanıcı adın ve şifren elinde varsa her türlü kullanabilirsin.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Mu-mimo yok ama performans çekim alanı KeeneticOS işetim sistemi mu-mimo aratmıyor zaten.
  • scandelos S kullanıcısına yanıt
    burak volt yalan reklam yapmış demekki mu-mimo başka bir teknoloji hocam diğeriyle aynı olamaz zaten.
  • Extra kullanıyorum. Bir ayı falan oldu, inanılmaz menunum, Air de alıp 5ghz yi genişletmek isityorum. 2,4 her yerde çekiyor aslında ama mesh i çok merak ediyorum, heyecan verici. Bu aletler 2,4 ve 5 i birleştirdiğinde ara geçişler falan çok güzel kesintisiz. 5 den kop 2,4 e bağlan, sonra geri gel manuel kopar 5 e bağla böyle saçmalıklar yok. Hiç bir markadan görmediğim teknolojik yenilikleri özellikelri burada gördüm...sadece eski bir laptop cihazım var krv teknolojisini desteklemeyen ona ayrı ssid tanımaldım tek frekansta bağladım. gerisi tam roamign yapyor. Wifi işini Keentic çözmüş. Aynen anlatıldığı gibi fark yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythBuster34 -- 4 Mayıs 2020; 1:34:4 >




  • cem650 kullanıcısına yanıt
    MIMO destekliyor tüm cihazları, N teknolojşisyle beraber MIMO gelmiş tam olarak. 8-10 seneden fazla geçmişi var görünüyor. Eski wifi lar çok berbatmış MIMO dan önce. hem performans hem kapsama olarak.
    https://en.wikipedia.org/wiki/MIMO

    Keenetic web sayfasına baktığımızda MU-MIMO desteği, Viva Gga Ultra routerlarda var görünüyor.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Mumimo teknolojisini biliyorum da Burak şolt nerde söylemiş onu göremedim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.