Şimdi Ara

Windows 7'de bir garip hata: Kullanıcılar bilgisayarlarını kapatamıyor (Geçici Çözüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Windows 7 destek süresi 14 Ocak 2020 tarihinde sona erdi ancak kullanıcılar işletim sisteminde garip sorunlarla karşılaşmaya devam ediyor. 



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Flip’e bir de bu videoda bakın



    Hatırlayacağınız üzere destek süresinin sona erdiği gün yayınlanan son Windows 7 güncellemesi bilgisayarlardaki duvar kağıdı özelliğini bozmuştu.





    Microsoft bir güncelleme yayınlayarak  duvar kağıdının siyah arka plana dönüşmesine neden olan hatayı düzeltti ancak bu sefer daha da kötü bir sorun ortaya çıktı.



    Windows 7 kullanıcıları bilgisayarlarını kapatmaya veya yeniden başlatmaya çalıştıklarında "Bu bilgisayarı kapatma izniniz yok" şeklinde bir hata mesajı ile karşılaştıklarını söylüyorlar.





    Kullanıcılar geçici çözüm üretti



    Microsoft henüz sorunun neden kaynaklandığını açıklamadı ancak kullanıcılar geçici bir çözüm bulmuş durumdalar. Benzer sorunla karşılaşanlar, hata düzeltilene kadar aşağıdaki yöntemi kullanabilirler.



    1. Adım: Başka bir yönetici hesabı oluşturun.

    2. Adım: Bu hesaba (veya sistemde bulunan başka bir yönetici hesabına) giriş yapın.

    3. Adım: Varsayılan yönetici hesabına tekrar giriş yapın.

    4. Adım: Artık bilgisayarınızı kapatabilir veya yeniden başlatabilirsiniz.




    Kaynak:https://old.reddit.com/r/windows/comments/f06eiz/you_dont_have_permission_to_shutdown_this/fgs4imn/







  • Ayarı dediğim kısım oyunlar zaten. İster oyunlarla aranız olsun, ister olmasın. PC oyunları işletim sistemi tercihinde ilk sıradadır. Benim senelerdir Linux'a geçme ve kullanma hayalim var. Birkaç kez kullandım hatta. Ama oyun oynayan biri olduğum için sıkıntı çektim.

    Bunun yanı sıra, sisteme herhangi bir şey kurmak Windows'dan daha zahmetli. Windows'daki exe ve setup mantığı Linux'da yok. Her iş için terminalle uğraşmak, son kullanıcıyı sıkar. Bundan sıkılmamak için Linux'a özel ilgin olması lazım. Normal kullanıcı iki tıkla işini halletmek ister. Bu iki şey harici Linux dağıtımları gayet güzel arayüzlere sahip. Ama işlevsellik olarak sınıfta kalıyorlar.
  • ben w10 her güncelleyişimde sistem 2 saat yüzde doksan bellek kullanıyor. her güncellemede bu kadar saçma hatayı çözememeleri komik. sırf bu yüzden 8 gb sistemi 16 gb yaptım..

  • Microsoft illa ki win10 a geçeceksin diyor arkadaşlar, win7 de ısrar etmenin bir anlamı yok, ama yanlış, ama doğru.

  • Microsoft: Her fani bir gün Win10'u tadacaktır.

  • Windows 7'de bir garip hata: Kullanıcılar bilgisayarlarını kapatamıyor (Geçici Çözüm)
  • Linux biraz akıllansa, Microsoft'u zora sokacak ama, adamlar son kullanıcı için işkence çektirmeye devam ediyor. Sene oldu 2020, hala Windows ayarında alternatif yok.

  • Windows 10X arifesinde hiç şık olmadı 😜😁👌👍😆😃😁🤣.
  • çek fişi bitir işi :D :D :D

  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Neymiş windowsun ayarı?
    Oyun dışında ne halta yarıyor ki windows?

  • Çözüm basit: widowsu tamamen silmek.
    Billy the gates ile antivirüscülerin cebini doldurmaktan başka ne işe yarıyor ki!

  • asenler kullanıcısına yanıt
    Ayarı dediğim kısım oyunlar zaten. İster oyunlarla aranız olsun, ister olmasın. PC oyunları işletim sistemi tercihinde ilk sıradadır. Benim senelerdir Linux'a geçme ve kullanma hayalim var. Birkaç kez kullandım hatta. Ama oyun oynayan biri olduğum için sıkıntı çektim.

    Bunun yanı sıra, sisteme herhangi bir şey kurmak Windows'dan daha zahmetli. Windows'daki exe ve setup mantığı Linux'da yok. Her iş için terminalle uğraşmak, son kullanıcıyı sıkar. Bundan sıkılmamak için Linux'a özel ilgin olması lazım. Normal kullanıcı iki tıkla işini halletmek ister. Bu iki şey harici Linux dağıtımları gayet güzel arayüzlere sahip. Ama işlevsellik olarak sınıfta kalıyorlar.

  • Vura vura, döve döve, söve söve geçirticekler seni Win10'a. Win7 kullanıcılarını yakında evlerinden FBI almaz ise ne olayım...

  • Benim win10 da kapanmıyor onu ne yapacağız :)
  • windows 10 kullanıyorum.arasıra yönetici izni istiyor. bilgisayarda tek hesap var ve admin.
  • Bu kadar belli etmeyeydiniz iyidi Microsoft kardeş.Tamam geçecek insanlar Windows 10'a da ,şeyini çıkarmayın bence.
  • asenler kullanıcısına yanıt
    Benim kendi işime yarıyor. Özellikle Adobe yazılımları kullanırken (Photoshop, Premiere, Illustrator) ve tabii ki oyunlarımı oynarken.

  • Fişi çekince de kapanmıyor mu?

    Böyle bir şey nasıl olabilir.

  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Linux çekirdeği bir özgür yazılım. Ve bu çekirdeği kullanan bir çok işletim sisteminin(Ubuntu, Fedora, Arch...) neredeyse tüm komponentleri(paket yöneticisi, grafik kullanıcı arayüzü...) yine özgür yazılım. Lisans anlaşmalarını okursanız hiç bir özgür yazılım sorunsuzca çalışacağını garanti etmez. Çünkü özgür yazılımlar doğaları gereği sahipli şeyler değilleridir, para ile satılmazlar. Ürünün temel geliştiricisi ve sorumlusu anlamında bir şirket yoktur arkasında. Geliştirilmeleri bu araçları kullanan çeşitli şirketler ve tamamen bağımsız gönüllü geliştiriciler ile sağlanır. MS Windows ise sahipli bir üründür, Microsoft bu ürün için insanlardan ve firmalardan bir ücret talep eder ve belirli bir teknik destek sunmakla yükümlüdür. MS Windows'a her alanda rakip bir sistem yaratmanız için benzer bir parasal sistem kurmanız gerekir. Ayrıca en başından GNU/Linux'un doğrudan Windows'un yerini almak gibi bir iddiası yok aslında. Çeşitli kullanım senaryolarında Windows'a alternatif gelişmeye daha açık bir seçenek olsun istenerek geliştiridi evet ama hepsinde değil, video oyunlar gibi tamamen kapalı lisanslı yazılımlar konusunda olmadığı gibi. Bu araçlar çeşitli ihtiyaçlara göre geliştirilmiş ve özgürce herkesin kullanımına sunulmuş yazılımlar, kullanıp kullanmamak insanlara kalmış. Örneğin sizin de elinizden geldiğini varsalım ve uzun süredir geliştirdiğiniz işletim sistemini GPL gibi bir özgür lisans ile insanların kullanımına sunduğunuzu düşünelim. Günün sonunda çalışan bir dolu fonksiyonu olan sisteminizi kullanan bir çok kişiden oyun oynanmadığı için ya da X firmasının yazılımı kadar iyi çalışmadığı için şikayetler alsanız o insanlara ne derdiniz?





  • Sanırım Microsoft bilerek windows 7 kullanıcılarına neden hala windows 10 geçmediniz diye işkence yapıyor.

  • Tamamen planlı yapılmış bir şey zaten çok bariz anlaşılıyor<br /><br />Microsoftun bu yaptığına biz p*ştluk diyoruz

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.