Şimdi Ara

Bağımsız Oyunlar Topluluğu Ve Tavsiyeleri [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
808
Cevap
99
Favori
39.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bağımsız Oyunlar Topluluğu Ve Tavsiyeleri  [ANA KONU]


    Ocak 2022'de çıkacak yeni oyunlar ile Ps Now ve Xbox Gamepass sistemlerine eklenecek bağımsız oyunlara buradan ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scott Storch -- 4 Ocak 2022; 15:24:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bağımsız oyunları takip edenler için güzel bir konu olmuş, liste de baya dolu olmuş. Bende bu aralar oynadığım ve 2020'de gelecek olan birkaç oyunu paylaşıp, oynamış olduklarımı tavsiye edeyim.

    Bu aralar Hades oynuyorum, çok başarılı bir oyun. Erken erişim aşamasında olduğundan dolayı şuan için sadece PC platformunda satışta, bu sene konsollara da gelecek diye biliyorum. Supergiant 2 ay aralıklarla oyuna güzel ve büyük güncellemeler yayınlıyor. Aksiyonu kusursuz diyebileceğimiz kadar iyi ve akıcı bir oynanışı var, Yunan mitolojisini konu alması da ayrı bir artısı. Henüz tamamlanmamış olmasına karşın mitolojiden birçok karakter oyuna dahil ve güzel bir şekilde uyarlanmışlar. Silahların hepsi farklı bir oynanış deneyimi sunuyor ve 5 farklı silah bulunmakta, Mart güncellemesiyle 6.silahı da oyuna eklemeyi planlıyorlar. Rogue Lite olmasına karşın hikaye olarak da keyifli bir akışı var, her güncelleme de hikaye bir adım ilerliyor. Yapımını 2020'nin ilk kısmında tamamlamayı planladıklarını söylemişlerdi, büyük oyunların çoğunun sonbahara ertelenmesiyle beraber eğer ekip planına sadık kalabilirse konsollarda da güzel bir satış yakalayabilir.

    2020'de konsollara gelecek olan bir başka bağımsız oyun ise Disco Elysium, çıkmadan önce de uzun süredir takipte olduğum bir oyundu ve çıkışında alıp oynamıştım. Gerçekten kaliteli bir RPG, diyalogları oldukça güzel yazılmış ve uzun süre sıkılmadan oyunu oynayabiliyorsunuz. Rol yapma kısmı ciddi anlamda geniş ve tekrar oynanabilirlik oldukça üst düzeyde, RPG anlamında birçok farklı etkeni oyuncunun tercihine bırakarak kaliteli bir rol yapma deneyimi sunuyor. Bugünlerde birkaç RPG ögesi barındıran oyun RPG olarak atfediliyor, gerçek anlamda RPG oyun sayısı pek fazla değil, Disco Elsyium'da bu azınlıkta bulunuyor. 2019'da oynadığım en iyi oyunlardandı, TGA'da da en çok ödül toplayan oyun olarak hak ettiğini bir ölçüde aldı. Konsollara da geldiğinde özellikle RPG sevenlere tavsiye ederim.

    Bu sene gelme olasılığı bulunan Weird West var, Dishonored ve Prey gibi oyunların başında bulunmuş kişiler tarafından geliştiriliyor. Bu sene beklediklerim arasında bulunuyor.



    1 senedir Steam'de erken erişimde olan Praey for the Gods oyunu bulunmakta, oynanış olarak Shadow of the Colossus mantığında bir oyun, bu sene konsollara gelebilir.



    Bu sene gelecek olan bir başka oyun Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy tasarımları ve grafikleriyle ilgi çekici görünüyor.



    Konsept olarak farklı duran ve 7 farklı karakterle Rogue Lite deneyimi sunmak isteyen Undungeon'da bir aksilik olmazsa bu sene çıkacak.



    Vahşi batıda geçen ve 6 yaşındaki bir çocuğun annesini arayışını konu alan gizlilik oyunu El Hijo'da özellikle tasarımlarıyla dikkat çekiyor.



    Tasarımlarıyla dikkat çeken bir başka oyun Sable'da bir aksilik olmazsa bu yıl gelecek.


    Sifu'yu bitirdim, hakkındaki düşüncelerim:


    Oyunu bitirdim, yakından takip ettiğim bir oyun değildi ama çıktığı zaman gördüklerim hoşuma gidince şans vermek istedim ve memnun kaldım. Oyunu normal sonuyla, herhangi bir yaşı hedeflemeden bitirmem 10 saati buldu. Sonrasında bir 6 saat kadar daha oynayarak 25 yaş altında ve gerçek sonu görecek şekilde iki defa daha bitirdim. Uzun süredir bu kadar sinir bozucu olan ama bir o kadar da oynaması keyifli olan, başından kaldırmayan bir oyun oynamamıştım. Sifu bana göre zor bir oyundan ziyade acımasız bir oyundu, bazı şeylerin işleyiş biçiminin yetersizliği de bununla birleşince oyun zor hissettiriyor ama alışınca aslında çok da zor bir oyun olmadığını fark ediyorsunuz. Sabredildiğinde karşılığını veren bir oyun bence, oynamaya alışınca gerçekten keyif alıyorsunuz. Hata yapıldığında pek affetmeyen bir yapısı var, yaş sistemindeki artış biçimi de bu konuda pek yardımcı olmuyor ve oyunu diken üstünde oynuyorsunuz çoğu zaman. Bu durum insana ciddi anlamda adrenalin salgılatıyor, heyecanlı bir oynanış deneyimi sunuyor. Oyunun bu yapısını genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim, kaliteli bir oyundu bence.


    Oyun tam bir roguelite gerçekten, kendine has yaşlandırma sistemi ve Sekiro tarzındaki dövüş mantığı ile türün diğer oyunlardan sıyrılıyor. Oyunda karakteri 3 farklı değer üzerinden geliştirebiliyorsunuz. Tecrübe puanı düşmanları alt ettikçe kazandığınız ve bir sonraki bölüme de aktardığınız bir puan. Bununla jade heykelciğinde 2 farklı geliştirme yapabiliyorsunuz. Kalıcı yetenekler de bu puan ile açılıyor. Oyunda yetenekleri açmanın iki farklı biçimi var. Bir yeteneği ilk defa açtığınızda sadece o sefer de kullanma hakkınız oluyor, yetenek açıldıktan sonra ona yatırdığınız her tecrübe puanı yeteneği daha da kalıcılaştırıyor. Bir yetenek açıldıktan sonra 5 defa kalıcılaştırmak için yatırım yaptığınızda hangi bölümden başlarsanız başlayın o yetenek sizin oluyor. Kalıcılaştırma konusunda yaptığınız tecrübe puanı yatırımları da boşa gitmiyor, 2 defa kalıcılaştırma işlemi yaptığınızda sonraki denemelerde 3 defa daha yapmanız yeterli oluyor. Karakteri geliştiren ikinci değer skor, bu her bölüm sonunda sıfırlanıyor ve o bölüm içerisinde ne kadar iyi oynadığınız, ne kadar çok düşmanı patakladığınıza göre değişiyor. Bununla yapılan geliştirmeler jade heykelcikleri aracılığıyla oluyor. Bölüm sonuna kadar topladığınız skorlarla yapabildiğinizi yapıyorsunuz, sonraki bölümde bu değer sıfırlanıyor. Karakteri geliştirmek için kullanılan son değer ise yaş, karakterin bulunduğu yaşa göre jade heykelciklerinden 3 farklı geliştirme yapabiliyorsunuz. Karakterin yaşı açabildiğiniz yetenekleri ve jade heykelciklerinden yapılan geliştirmeleri de etkiliyor, yaşlandıkça açabildiğiniz yetenek sayısı düşüyor, jade heykelciğindeki geliştirmeler kapanabiliyor. Yaş ilerledikçe açılmamış olan yetenekler ve geliştirmeler erişilmez hale geliyor. Şöyle bir baktığımızda oyun yetenek ve geliştirme olarak aslında fena olmayan bir yelpaze sunuyor ama bana sorarsanız Sifu'daki asıl ilerleyiş değerler ve sayılar üzerinden olmuyor, oyunu ne kadar iyi öğrenebildiğiniz ile doğru orantılı oluyor. Oyunu iyi oynamaya başladığınızda gerçekten ilerlediğinizi hissediyorsunuz. Elbette bahsettiğim geliştirmeleri yapmak ve yetenekleri açmak önemli fakat bunlar iyi oynamadığınız takdirde hiçbir işinize yaramıyor. Bu yetenekler size sadece biraz daha fazla hata yapma lüksü sunuyor. Diğer roguelite'lardaki gibi bir yere kadar karakteri geliştirip sonrasında çok iyi oynamadan da oyunu tamamlamak söz konusu değil. Oyunu bitirmek istiyorsanız oyunun dövüş sistemi iyice kavrayıp patır patır ölmemeniz lazım.


    Yaşlandırma fikrini genel olarak beğendiğimi ve orijinal bulduğumu söyleyebilirim fakat oyunu acımasız hale getiren yegane aktörlerden de bir tanesi. Oyuna 20 yaşında başlıyorsunuz ve 70 yaşını aştığınız herhangi bir yaşa kadar dirilme hakkınız var. Yaş artışı ölüm sayınıza göre ilerliyor. Art ardına olan ölüm sayınız artarsa dirildiğinizde daha da yaşlı kalkıyorsunuz. Yani oyunda 20'den 70+'ya kadar 51 hak var fakat art ardına 10 kere ölürseniz oyun bitiyor. Yaş bu şekilde kümülatif olarak artış gösterdiği için her hata daha da yıkıcı oluyor ve oyuna alışma evresinde ciddi anlamda çok hata yapıyorsunuz. Alışma kısmına sabır gösterebilirseniz, oyunun düşündüğünüz kadar zor olmadığını görüyorsunuz. Benzettiğim Sekiro bunu çok kaliteli bir boss olan Genichiro ile yapıyordu. Genichiro çoğu kişi için Sekiro'nun kırılma noktası olmuştur çünkü asıl oyun onunla olan mücadeleniz ile başlıyor. O ana kadar gördüğünüz görmediğiniz, oyunda mümkün olan neredeyse her hareketi size karşı sergileyip bir anda üzerinize çöküyor. İyi oynayana kadar Genichiro'yu geçmeniz mümkün değil, geçebilirseniz de oyunun temel mantığını, dövüş mekaniğini çözüyorsunuz. Tasarım harikası bir boss gerçekten... Sifu bu konuda ciddi bir eksiklik çekiyor bence, sizi oyuna tam anlamıyla alıştıracak bir düşman veya unsur yok dayak yiye yiye oyunu oynamayı öğreniyorsunuz, oyun konsantre bir eğitim sunmuyor yerine her düşmanı ezberlemenizi istiyor. Dövüşmeyi değil düşmanınızı öğretiyor. Oyunda antrenman yaptığınız düşman da çok sıradan olunca ciddi düşmanların ve boss'ların sizi soktuğu durumu aktarma konusunda başarısız kalıyor. Bahsettiğim bu eksiklikten ötürü film ikinci boss'da kopuyor çoğu kişi için. Oyun o noktaya kadar alıştırmıyor ve ikinci boss çoğu kişiyi Oldboy'a çevirip sonra da tahtalı köye postalıyor. Bu durum alışma sürecini çoğu kişi için sancılı ve keyif alınmaz bir hale getiriyor haliyle de oyundan zevk almaya başlanan kısma gelmeden bırakmalarını sağlıyor. Yani oyunun acımasız yaşlandırma sistemi, yeterli olmayan alıştırma süreci ile birleşince ortaya suni bir zorluk çıkıyor bu da oyunun keyifli hale geldiği kısma ulaşmayı anlamsız bir biçimde zorlaştırıyor.


    Dövüş mekaniği Sekiro'daki ile çok benzer bu yüzden keyifli bir yapısı var. Dövüştüğünüzü hissettiren bir oyun, heyecan çoğu zaman yüksek oluyor ve adrenalin dolu dakikalar geçiriyorsunuz. Bu olay beni oyuna ciddi anlamda bağlayan şey oldu, dibine kadar hissediyorsunuz dövüştüğünüzü. Oyunda hissedilen bu heyecan hem oynarken geriyor hem de oyunun sunduğu tecrübeyi özel kılıyor. Hata yapmanın oyundaki yıkıcı etkisi pata küte dalmanıza mani oluyor, düşünerek, planlayarak sanki öldüğünüzde kendiniz yaşlanacakmış gibi oynamanızı sağlıyor. Oyunun sunduğu bu heyecan dolu oynanış, en çok beğendiğim kısım oldu diyebilirim. Hata yapmanın yıkıcılığı ne kadar sinir bozucuysa da beraberinde getirdiği heyecan da oyuna bağlanmanızı sağlayan şey.


    Kullanıcı dostu bir kayıt sistemine sahip oyun. Returnal bu konuda ciddi anlamda eleştirilmişti, Sifu bu konuda işleri zorlaştırmamış. Bahsettiğim kalıcı özelliklerin her an kaydediliyor olması güzel, bir bölümü erken yaşta bitirirseniz oyunun onu varsayması da iyi düşünülmüş. Öğrenilen ipuçlarının, edinilen anahtarların ve açtığı kestirmelerin Deathloop'dakine benzer bir biçimde kaydedilmesi de hoş olmuş. Oyun bu anlamda Returnal'daki gibi suni bir zorluk yaratmamış ve iyi işleyen bir kayıt sistemi sunmuş.


    Toparlamak gerekirse oyunu sevdiğimi ve alışma süreci sonrası ciddi anlamda keyif aldığımı söyleyebilirim. Oyun, dövüş mekaniğini iyi tasarlanmış bir düşman, eğitim veya unsur üzerinden öğretmek yerine döve döve öğretiyor. Bu olay kümülatif bir biçimde ilerleyen yıkıcı yaş artışı sistemiyle birleşince sancılı bir alışma süreci geçiriyorsunuz ama oyunu kavrayıp iyi oynamaya başladığınızda, gerçek anlamda ilerleyiş gösterdiğinizde de oyunun keyfi ve heyecanı da bir başka oluyor ve dövüştüğünüzü sonuna kadar hissediyorsunuz. Mücadeleci yapıda bir oyun, heyecan dolu bir oynanış, sıra dışı bir roguelite arıyorsanız tavsiye ederim.

    Konuda bir süredir paylaşımda bulunmuyordum, bu sırada dikkatimi çeken bir hayli bağımsız oyun oldu. Daha çok kişiye ulaşması için bunları paylaşmak istedim.

    Morbid: The Seven Acolytes

    Haziran ayında tanıtıldığından beri takip ediyorum. İzometrik souls-like desek yeri, fragmanında kullanılan müzikle de bas bas bağırıyor bunu zaten. Telif yemeyeceklerini bilseler direk Dragonslayer Armour müziğini koyarlarmış, acayip derecede benziyor fragman müziği. Horrorpunk olarak tanımlamışlar oyunu ve Lovecraft ögeleriyle dolu olacağını söylüyorlar. Karşımıza büyük ihtimalle Bloodborne tadında izometrik bir souls-like oyun çıkacak. Gamescom dönemi yapımcısı 5 dakikalık bir videoda bilgiler vererek oyunu daha detaylı tanıtmıştı, ilginizi çekerse onu da inceleyebilirsiniz. Oyunun 2020'de çıkacağı belirtilmiş. Platformlar arasında konsollar ve PC bulunuyor.



    No Place for Bravery

    Morbid gibi bu oyunda Haziran dönemindeki şovlarda tanıtılmıştı ve aynı şekilde bu da takip listeme girdi. Oyun 2D izometrik bir RPG olarak tanımlanmış. Özellikle fragmanda gösterilen mekanlar ve kullanılan müzik bu konularda başarılı olacağı umudunu veriyor. Dövüş mekaniklerinin Sekiro benzeri olduğunu belirtmişler. Hızlı ve düşmanın saldırısını savuşturma üzerine kurulu bir dövüş sistemi varmış. Oyundaki ana karakter emekli olmuş, Thorn isminde bir savaşçı ve sürekli kendisine kabuslar musallat oluyor. Uzun süre önce kaybettiği kızına dair ipuçları bulunca bunu kendisinin kefareti olarak görüyor ve engelli oğlu Phid ile beraber kızını aramak için yola koyuluyor. Oyunun 2021'de çıkacağı belirtilmiş ve platformlar arasında şimdilik PC ve Switch bulunuyor. Ayrıca 12-20 Eylül arası Steam'de bir demo yayınlayacaklar, ilgisini çekenler varsa bu fırsatı kaçırmasın.



    Song of Iron

    Bu oyunu geliştiricinin paylaşımları sayesinde gördüm. Özellikle dövüş mekanikleri sağlam görünüyor. Bu anlamda Unto The End'e benzettim. Videoda gördüğüm ortamları ve tasarımları da beğendim. Oyunu tek bir kişi geliştiriyormuş. Şuan için gösterilen videolar dışında pek fazla bir bilgi paylaşımı yok fakat ben gördüğümü beğendim ve takibe aldım. Oyunun 2021'de çıkacağı belirtildi ve şuan için sadece PC ve Xbox One'a çıkış yapacak.



    The Unliving

    Fragmanını izledikten sonra listeye eklemiştim. Oyun bir rogue-lite ve her yeniden başladığınızda bölümler yeniden rastgele olarak dizayn ediliyor. Oyunun ana odak noktası düşmanlarınızı öldürmek ve ölenleri çeşitli büyüler kullanarak kendi ordunuza katmak ve geri kalan düşmanlarınızı alt etmek. Konseptiyle ve oynanış fikriyle ilgimi çeken bir oyun oldu. Tasarımları da beğendiğimi söyleyebilirim. Oyunun 2021'de çıkacağı belirtildi, platformlar arasında PS4, Xbox One ve PC bulunuyor.



    Ghost Song

    Oyuna son dönemlerde rastladım fakat biraz araştırdığımda 2016 yılında Kickstarter'a girdiğini ve amaçladığı miktara çok rahat ulaştığını gördüm. Yani hatrı sayılır bir süredir geliştiriliyormuş. Oyun bir Metroidvania özellikle bu türün atası sayılan Metroid oyunlarından Super Metroid'e çok benziyor. Son yayınlandıkları videoları inceledim, Hollow Knight'dan esinlendikleri şeyler de olmuş. Atmosfer açısından Super Metroid'deki yalnızlık hissini verebilecek gibi görünüyor şimdilik. Oynanış olarak da sağlam bir şey çıkarsa başarılı olacağını düşünüyorum. Oyunun şimdilik 2021'de çıkacağı söylenmiş ve şuan için sadece PC'ye çıkacak gibi görünüyor.



    Spaceflux

    Birkaç kez karşıma çıktı bu oyun, özellikle sonsuza kadar giden bölüm dizaynları çok ilgimi çekti. Bölüm dizaynı konusunda gerçekten farklı bir şey ortaya koymuşlar gibi görünüyor. Son yayınladıkları videoda farklı silahlar ve yaratıcı bölüm dizaynlarını güzel bir şekilde sergilemişler bence. Bu ayın 30'unda oyun Steam'de erken erişime girecek göstereceği başarıya göre ilerleyen dönemde konsollara da çıkış yapabilir.



    Webbed

    Geçtiğimiz hafta yapımcısının paylaştığı video ile tanıştım bu oyunla. Özellikle tasarımlar ve animasyonları hoşuma gitti. Animasyonları oldukça akıcı görünüyor. Dünyasını da beğendim. Keyifli bir bulmaca ve platform oyunu olacağa benziyor. Oyunun 2021'de çıkacağı belirtilmiş, platformlar arasında şimdilik sadece PC var.



    Voidigo

    Son dönemde karşılaştığım oyunlardan bu oyunda. Oyun bir rogue-lite ve bu senenin sonuna doğru Steam'de erken erişime gireceği belirtilmiş. Yayınladıkları videolarda oyuna dair en çok hoşuma giden şey animasyonların akıcı olması oldu, gerçekten çok akıcı duruyorlar. Yayınladıkları oynanışa göre de eşya konusunda da çeşitli bir oyun karşımıza çıkabilir. Ayrıca oyuna dair ilginç bir detay var, oyunun geliştiricileri oyunu geliştirirken yayın yapıyorlar ve bunu Youtube kanallarına yüklüyorlar, yani bir nevi takipçileriyle beraber geliştiriyorlar oyunu.



    Guinea Pig Parkour

    Geçtiğimiz günlerde yayınlanan fragmanı sayesinde tanıştım bu oyunla. Özellikle çizimleri ve animasyonları hoşuma gitti. Yapımcısı oyunun üzerinde 5 yıldır tek başına çalışıyormuş. Açık dünya bir platform-macera oyunu olarak tanımlanmış. Oyunu yaparken 90'ların çizgi filmlerinden ilham almış yapımcısı. Oyunun 2021'de çıkacağı belirtilmiş, şimdilik sadece PC'ye çıkacak gibi görünüyor.



    Savior

    Bir süredir listemde olan bir oyundu, konuda daha önce paylaşmadığım için ekledim bunu da. Oldukça akıcı bir oyuna benziyor eğer çıkışında da böyle akıcı animasyonlara sahip olursa gerçekten oynaması keyifli bir metroidvania olur diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sene Kickstarter kampanyası başlatmışlar ve başarılı olmuşlardı. Şimdilik paylaşılan bir çıkış tarihi yok ve PC dışında hangi platformlarda boy göstereceği belli değil.



    Paper Cut Mansion

    Bu oyunu yapımcısının sürekli olarak yaptığı paylaşımlar sonrası listeye aldım. Yapımcısı belli aralıklarla oyundaki objeleri ve karakterleri nasıl tasarladıklarına dair paylaşımlarda bulunuyor. Yapılan paylaşımlara göre kağıda yaptıkları çizimleri bilgisayar ortamında üç boyutlu objelere çeviriyorlar ve öyle oyuna ekliyorlar, ismindeki "Paper Cut" buradan geliyor. Oyun bir hayatta-kalma korku ve rogue-lite olarak tanımlanmış, ilginç bir ikili. Oyundaki ana odak hapsolunan malikaneden kaçabilmek. Oyun için paylaşılan bir çıkış tarihi şimdilik yok ve sadece PC için çıkacağa benziyor.



    Rogue Legacy 2

    Oyun geçtiğimiz ay Erken Erişim olarak Steam'de çıkış yaptı. Bir süredir listemdeydi, hala takip ediyorum. Erken erişim olarak çıkış yaptığı için içerik anlamında şuan zayıf bir oyun var, yapılan yorumlara göre 2-3 saat içerisinde bitirilebileceği söyleniyor. Fakat yorumları genel anlamda olumlu, erken erişim aşamasında iki kere fiyat artıracaklarını belirtmişler. İlgilenenler varsa duyuruları takip etsinler çünkü artmadan duyuracaklarını belirtmişler.



    Undermine

    Son dönemde gördüğüm oyunlardan, 1 senelik erken erişimden sonra geçtiğimiz ay PC ve konsollara çıkış yapmış. Rogue-lite bir oyun ve yorumları oldukça olumlu, yakın zamanda almayı düşündüğüm oyunlardan. Oynanış videoları hoşuma gitti, içerik anlamında dolu bir oyuna benziyor.



    Midnight Fight Express

    Gamescom'da tanıtılan oyunlardan bir tanesi, videoda görüldüğü kadarıyla keyifli bir beat'em up oyun olacağa benziyor. Aksiyonu akıcı görünüyor bu yüzden takip listeme aldım. Oyunun 2021'de çıkacağı belirtilmiş, şuan için sadece PC için çıkış yapacağa benziyor.

    Crowsworn


    Hollow Knight'a benzerliğinden dolayı takibe almıştım. Geçen aylarda Kickstarter'da kampanya yaptı yapımcısı ve 1 milyon dolara yakın destek aldı projesi için. Benzediğini söylediğim Hollow Knight, Kickstarter'da 40 bin dolar anca toplayıp ekstra olarak sadece birkaç şey eklemişti yapıma ve o ekstralardan biri de Hornet DLC'si olacaktı, o DLC büyüyüp şuan Metroidvania fanlarının belki de en çok beklediği oyun Silksong'a evrildi. Bu oyunun Kickstarter başarısı Hollow Knight'ın bir kere daha ne kadar sevilen ve daha da fazlası istenilen bir oyun olduğunu da kanıtlar nitelikte. Gerçekten güzel para topladılar, umarım beklentileri karşılayan kaliteli bir metroidvania olur. Şimdilik net bir tarih vermediler ama 2023'de çıkarmayı planladıklarını söylediler.


    Mongoose Rodeoyoutube
    Crowsworn is an action packed metroidvania. Inspired by Hollow Knight, DMC, and Bloodborne. Wishlist on Steam: http://crowsworn.com/wishlist Crowsworn Music: https://soundcloud.com/j-j-ipsen
    https://www.youtube.com/watch?v=dFndf7y4CeY&feature=youtu.be


    Chrono Sword



    Yıllar önce tanıtılan ve hala bir türlü çıkamayan EITR'e benzediği için takibe almıştım. Geçen ay Kickstarter'da başarılı bir kampanya gerçekleştirdi yapımcısı ve istenilen miktarı elde etti. Oyun izometrik bir souls-like, tasarımları fena değil, oynanış olarak keyifli bir şeyler sunabilirse başarılı bir oyun olabilir. Kickstarter sayfasında bu senenin Kasım ayını çıkış hedefi olarak belirtmişler, çıkacağı platformlar ise konsollar ve PC olacak.


    VGShowcaseyoutube
    Chrono Sword is a souls-like action adventure game with time travel. It has incredible pixel art, contextual combat and an epic story. Chrono Sword on Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/chronosword/chrono-sword-0 Chrono Sword Website: http://chronosword.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=uu3wGmHQKvE&feature=youtu.be


    Aeterna Noctis



    İlk gördüğümden yana biraz geçti ama hala arada denk geldikçe inceliyorum oyunu. Metroidvania türünde bir oyun, tanıtım videoları fena durmuyor. 15 Aralıkta konsollar ve PC için çıkış yapması bekleniyor.


    PlayStationyoutube
    Watch the new gameplay trailer of Aeterna Noctis, the challenging 2D Metroidvania that will be released on PS5 and PS4 on 15th December 2021.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdCSCvSuZ6k&feature=youtu.be


    Lone Fungus



    Oyunu yapımcının kısa tanıtımlarını görmem sonucu takibe almıştım. Geçtiğimiz aylarda Kickstater kampanyası olmuştu ve istenilen hedefe ulaşıldı. Metroidvania türünde bir oyun, tasarımları ilgi çekici duruyor. Şimdilik herhangi bir çıkış tarihi yok, PC dışında açıklanan başka bir çıkış platformu da bulunmuyor.


    BASTI ART GAMESyoutube
    Kickstarter : https://www.kickstarter.com/projects/620777061/lone-fungus Twitter : https://twitter.com/BastiArtGames Discord : https://discord.gg/dgapCNF I am a solodev working on my dream game! It's a metroidvania set in a world built by Mushrooms where you play as the last Mushroom alive.
    https://www.youtube.com/watch?v=zuv60iBGukY


    Nobody Saves The World


    E3'de tanıtılan oyunlardan bir tanesiydi bu da. Guacamelee! yapımcısının yeni aksiyon RPG oyunu, amaç ise hiçbir özelliği olmayan bir tipi sihirbaz, kurbağa, fare, ejderha, yumurta gibi birçok farklı şeye, insana ve varlığa dönüştürmek ve dünyayı kurtarmak. Duruma göre dönüşülen şeyleri birleştirip ortaya melez çıkarma da var, yani Ejderha ile yumurtayı bir araya getirip dünyayı kurtarabilirsiniz. Co-op desteği de olacak oyunda. İlgi çekici ve değişik bir konsepti var, tasarımları hoş, yapımcısı tecrübeli. 2022'nin ilk aylarını vermişler çıkış dönemi olarak, platformlar ise Xbox konsolları ve PC olacak. Oyun çıkışıyla beraber Gamepass'e eklenecek ayrıca.


    Xboxyoutube
    From the developers of Guacamelee! 1 + 2 comes Nobody Saves The World - a new twist on Action RPGs in which you play many different character Forms, each with their own unique gameplay mechanics. Subscribe to Xbox 🎮 https://xbx.lv/2EEjmaR Subscribe to @ID@Xbox 👑 MORE INFO ABOUT NOBODY SAVES THE WORLD Complete Quests to discover and swap between many varied and distinct Forms. Mix and match abilities in unique and interesting ways to find and complete even more difficult Quests, and unlock more powerful Forms. Explore a vast overworld, clearing procedurally generated dungeons in an effort to beat back The Calamity and Save the World! FOLLOW XBOX IG: https://www.instagram.com/xbox/​ TW: https://twitter.com/Xbox​ FB: https://www.facebook.com/xbox/​ TIKTOK: https://www.tiktok.com/@xbox?lang=en
    https://www.youtube.com/watch?v=G4uL26IuQRQ


    Replaced


    Xbox'ın E3 tanıtımda gösterdiği oyunlardan bir tanesiydi. 2 boyutlu bir aksiyon oyunu, göze hoş gelen tasarımlara sahip ve ilgi çekici duruyor. Oyunu ilk gördüğümde bir an The Last Night mı acaba diye düşünmüştüm çünkü görsel olarak iki oyun da çok benziyor. Hoş The Last Night tanıtılalı yıllar olsa da bir türlü çıkamadı umarım bunun da başına aynısı gelmez. Çıkış tarihi olarak 2022 gösterilmiş, şimdilik Xbox Series konsolları ve PC dışında açıklanan başka bir platform yok. Oyunda ayrıca resmi olarak Türkçe dil desteği bulunacak ve Gamepass'e ilk günden girecek.


    Xboxyoutube
    Discover the dark secrets of Phoenix-City. Define your shared future in REPLACED coming in 2022 to Xbox Series X|S, Xbox One, and Xbox Game Pass for Console and PC, with an optimized version for Xbox Series X|S. REPLACED is a 2.5D sci-fi retro-futuristic action platformer where you play as R.E.A.C.H. - an artificial intelligence trapped in a human body against its own will. REPLACED combines cinematic platforming, pixel art and free-flow action combat with a deep, engaging dystopian story set in an alternative 1980’s.
    https://www.youtube.com/watch?v=cWkOcpZEk4I


    Fraymakers


    Bağımsız oyun dünyasının Smash Bros.'u geliyor diyebiliriz. İyi bir karakter havuzuna sahip gibi duruyor ve oyun tarzından dolayı zamanla daha çok karakter eklenecektir büyük ihtimalle. Oyun 2022'nin başlarında PC ve Switch için çıkış yapacak.


    VGShowcaseyoutube
    Fraymakers is a full-featured modular platform fighter from McLeodGaming, the creators of Super Smash Flash 2, the most popular Smash Bros. fangame on PC. It features a main cast of beautifully sprited and hand-animated characters, detailed stages from their worlds, and a massive selection of assists from a broad selection of indie titles! Source: https://www.youtube.com/watch?v=bgPA0xh2l94 Fraymakers on Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/mcleodgaming/fraymakers-the-infinitely-replayable-indie-platform-fighter
    https://www.youtube.com/watch?v=UkJd7J1KkUc&feature=youtu.be


    The Ramp


    Bu oyunu geçenlerde görmüştüm, geçtiğimiz ay PC için çıkış yaptı. İzometrik bir kaykay oyunu ve aldığı yorumlar oldukça olumlu, fiyatı da oldukça iyi oyunun. Bu tarz iyi bir oyun arayan varsa inceleyebilir.


    MathChief - The Best of Gaming!youtube
    Before E3 2021, MathChief's Game Expo revealed a new stylised, minimalist skating game 'The Ramp' that will see you create some awesome tricks! Wishlist 'The Ramp' on Steam: https://store.steampowered.com/app/1506510/The_Ramp/ 👾SUBSCRIBE: http://bit.ly/14hihfM 🔻 My email for BUSINESS INQUIRIES only: mathieuofficial@hotmail.com Get partnered with Empire Collective (like me): http://www.empirecollective.la My email for BUSINESS INQUIRIES: mathieuofficial@hotmail.com If I do not reply, here's another email to contact: business@empirecollective.LA
    https://www.youtube.com/watch?v=av-nPZasc4s&feature=youtu.be


    Toodee and Topdee


    Hem tek oynanabilen hem de bir arkadaşınızla oynayabildiğiniz bir bulmaca-platform oyunu. Oyunun verdiği izlenim güzel, bu da The Ramp gibi geçen ay çıkmış ve aynı şekilde aldığı geri dönüşler gayet iyi. Bulmaca oyunu arayanlar varsa inceleyebilir. Oyun şimdilik sadece PC platformunda bulunuyor.


    IGNyoutube
    Switch between top-down puzzling and 2D platforming in Toodee and Topdee to bring balance back to the universe. Toodee and Topdee will release August 4th 2021 on PC.
    https://www.youtube.com/watch?v=2bllUTIXtPQ


    Weirdlands


    Yapımcısının dediğine göre Final Fantasy, Undertale, Earthbound gibi oyunlardan ilham alınarak geliştirilmiş tek kişilik bir RPG oyunu ve point&click ögelere de sahip. Oyunun dünyasında bir kriz oluyor ve sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor, ana karakter ise yatak odasında büyülü bir yere açılan bir kapı keşfediyor ve bu diyara girip yolculuğu esnasında bulduğu ruhlarla bir maceraya koyuluyor. Çıkış tarihi olarak 2022'nin ikinci çeyreği verilmiş, platform olarak ise şimdilik sadece PC belirtilmiş.


    AllGamesWorldHdyoutube
    A lockdown during a crisis. You can't go anywhere. At least not until a portal to a magical land opens in your bedroom.
    https://www.youtube.com/watch?v=cretQTvNCTo&feature=youtu.be


    Empires of the Undergrowth


    Gamescom esnasındaki demo festivalinde gördüm bu oyunu. Sıra tabanlı bir strateji oyunu ve kendi karınca koloninizi kuruyorsunuz. 2017 yılından beri erken erişimde olan bir oyunmuş fakat aldığı geri dönüşler çok olumlu, Kenshi gibi kendi hızında gayet iyi bir geliştirme süreci geçiriyor gibi duruyor oyun. Merak edenler varsa oyunun Steam'de demosu bulunuyor, şans verebilir.


    Slug Discoyoutube
    Please enjoy our updated trailer, featuring the leafcutter ants and rainforest environment! We're very pleased to announce that our first major update for Empires of the Undergrowth, the Leafcutter Update, will be coming to the game on April 25th! Featuring an all-new rainforest environment with new critters of all sizes, two new levels which will see you face off against fully-fledged colonies, and a new Formicarium Challenge where the dastardly scientists have something special planned for you. ================ The jungle floor stirs. Ants of all sizes creep out of their holes to harvest the nearby foliage, travelling far and wide to find the choicest leaves. The odds are stacked against these fledgling colonies - you may be tempted to discount creatures that forage for leaves but with huge crushing mandibles on their side they are not to be underestimated. ================ Empires of the Undergrowth is a simulation real-time strategy game set in the world of ants! Now available on Steam early access. Steam: https://store.steampowered.com/app/463530/Empires_of_the_Undergrowth/ GoG: https://www.gog.com/game/empires_of_the_undergrowth Itch: https://slugdisco.itch.io/empires-of-the-undergrowth http://www.eotugame.com/ https://www.facebook.com/slugdisco/ https://twitter.com/SlugDisco http://www.slugdisco.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=HoRqZa7BH9Q&feature=youtu.be


    There is No Light


    Bir süredir takip ettiğim bir oyun, demo festivalinde denemiştim. Bir aksiyon RPG oyunu diyebilirim. Oyun yeraltı dünyasında geçiyor. Tasarımları güzel, diyaloglar oyunda önemli bir yer tutuyor, dövüş mantığı souls-like'a benziyor. Çıkış tarihi olarak Kasım ayı verilmiş ve platformlar ise PC ve konsollar. Merak eden varsa Steam'deki demosu hala indirilebilir durumda.


    IGNyoutube
    Fight back against the bizarre Church of the Great Hand in this 2D action adventure from HypeTrain Digital, that will pit you against hordes of grotesque monstrosities in an equally creepy world, coming November 2021. Thanks for checking out gamescom 2021 on IGN. Be sure to visit IGN from August 25th through August 27th for the daily gamescom 2021 stream to check out shows like gamescom Opening Night Live, gamescom Awesome Indies, gamescom Cosplay Contest, and gamescom Best of show. And for gamescom 2021 highlights, IGN will have them all. Throughout gamescom2021, we’ll be dropping new gamescom announcements, gamescom reveals, and gamescom trailers you don’t want to miss. #IGN #gamescom2021
    https://www.youtube.com/watch?v=ZTjzHsAU5-U


    Len's Island


    Demo festivallerinde keşfettiklerimden, oyunda kendi adanızı inşa ediyorsunuz ve geliştikçe bu adadaki zindanlara girip yeni şeyler keşfediyor ve kaynaklar elde ediyorsunuz. Demosunu deneme şansım olmamıştı ama oyun videolardan hoş görünüyor. 5 Kasım'da PC için çıkış yapacak.


    Flow Studioyoutube
    Wishlist Len's Island on Steam : https://store.steampowered.com/app/1335830/Lens_Island/ Follow Len's Island on Twitter: https://twitter.com/lensisland Len's Island coming to Steam on PC and Mac, October 2021. Build, fight, farm and explore. Experience your own path. Whether it's building the home of your dreams, tending to your crops and watching the sun go down; or explore the mysteries of the Island and the darkness underneath, but you may want to take a sword with you. Created by Flow Studio
    https://www.youtube.com/watch?v=zDFu5p27g4E


    Akatori


    Yapımcısının oyundan gifler paylaşmasıyla görmüştüm oyunu, animasyonları akıcı göründüğünden takip listeme aldım. Metroidvania türünde bir oyun, tasarımları fena değil. Şimdilik herhangi bir çıkış tarihi yok, Switch ve PC için çıkması planlanıyor.


    GameTrailersyoutube
    Help young Mako to save the world, while gracefully switching between two parallel dimensions in this fascinating metroidvania/slasher platformer! Explore the worlds full of magic and secrets, find friends and allies and try not to let the ancient God awake! Check out the latest gameplay video with an exclusive reveal of the first boss. #SummerOfGaming
    https://www.youtube.com/watch?v=DwMiLUECAMA


    Elderand


    Bu oyunu geçen sene gördüğüm videosunu sonrası takibe almıştım, zamanla yayınladıkları videolar ile daha göze hoş gelmeye başladı. Aynı şekilde bu oyun da Metroidvania türünde, dövüş mekanikleri kolay olmayacak ve temkinli oynamak gerekecek diyor yapımcısı. Çıkış tarihi olarak 2022 gösterilmiş, platformlar ise yeni nesil konsollar ve PC olacak.


    IGNyoutube
    Take a look at gameplay from Elderand, a Lovecraftian inspired story-driven action RPG game with skill-based combat, as showcased during Guerrilla Collective 2021. In Elderand, explore and Fight in a dreadful world rich in treasures and deadly creatures. #IGN #Gaming #SummerOfGaming
    https://www.youtube.com/watch?v=_PC-V2otOdM


    Last Moon


    Bu oyunu da göreli oldu baya, bir aksiyon RPG oyunu olacak. Tasarımları fena durmuyor oyunun, oynanış keyifli olursa başarılı olabilir. Çıkış tarihi olarak net bir şey verilmemiş, şimdilik sadece PC için çıkış yapacak.


    Vincent Metalloyoutube
    Last Moon is an Action RPG in development inspired by the great RPGs from the 90' like Legend of Zelda, Secret of Mana, Chrono Trigger, and a lot of more! Find more info about the game : Website : http://skoll-studio.com/lastmoon.html Facebook : https://www.facebook.com/LastMoonTheGame Twitter : https://twitter.com/LastMoonGame
    https://www.youtube.com/watch?v=egYSr7Wkb0k&feature=youtu.be

    Tunic'i bitirdim, hakkındaki düşüncelerim:


    Tunic'i ilk olarak yapımcısı demo yayınladığında görmüş ve deneyim etmiştim. Demosu genel olarak fena değildi, iyi bir izlenim bırakmıştı ama oyunun nihai hali ile şimdi kıyaslayınca çok farklı hisler yaşattığını belirtmeden edemeyeceğim. Demosunda kendine has tasarımları ile souls-like olmak isteyen sevimli bir oyun izlenimi veriyordu. Nihai ürün ise resmen iç içe durumda olan 2 farklı oyundan oluşuyor. Tunic'in yüzeyi yine demosunda da olduğu gibi sevimli bir souls-like ama bu yüzeyi kazıyıp biraz derine inerseniz akla ziyan bir macera, bulmaca oyunu ortaya çıkıyor. Oyunun bu macera kısmının yaşattığı deneyim tarif edilemez derecede keyifli ve bu maceranın sırlarını çözmek inanılmaz decede tatmin edici. Yavaş yavaş oyunun sırlarını çözdükçe maceranın ne kadar derine indiğini fark ediyor ve bunun bir parçası oluyorsunuz. Bu macera tüm dikkatinizi isteyen ve karşılığını verecek olan bir yolculuk. Çoğu kişi bu oyunu bir şeylerin klonu olarak tanımlıyor ama bu oyun bana göre bir klondan çok daha fazlası, kendi karakteri olan gerçek bir macera oyunu.


    Oyunun bahsettiğim gibi iki farklı yönü bulunuyor. Yüzeyi temsil eden kısım; souls-like dövüş mantığında sunulan, metroidvania tipinde bir dünyada ilerlediğiniz keyifli ve mücadeleci bir aksiyon oyunu. Bu kısımda karakteri birçok yönden geliştiriyor, düşmanları alt edip oyunun ilk sonuna varmış oluyorsunuz. Bu yüzeyin altında ise sayfa sayfa topladığınız ve içerisinde yazanların çoğunu anlamadığınız kitapçığın beraberinde getirdiği sırlar ve bunları çözerek ortaya çıkardığınız birçok bulmaca bulunuyor. Bu bulmacalar öyle alelade koyulmuş, herhangi bir amaca hizmet etmeyen şeyler değil, her biri çıktığınız bu maceradaki adımları temsil ediyor. Her bulmaca bu macerada gerçeğe doğru bir adım atmanızı ve ona daha da yaklaşmanızı sağlıyor. Bu şekilde ilerleyerek de oyunun ikinci sonunu alıyorsunuz. Yani Tunic'in içerisinde barınan iki farklı oyunun da size farklı farklı getirileri oluyor ve bu kadar farklı hissettiren iki deneyimin bu denli bir bütünmüş gibi sunulabilmesi ciddi bir başarı bana göre. İki kısım da birbiriyle o kadar iç içe ve doğru bir biçimde bir araya getirilmiş ki genel deneyim müthiş derecede zevkli oluyor. Aksiyon ve macera dengesi çok güzel ayarlanmış, mantığı olan ve ilerlediğinizi hissettiren bulmacalar oyunun gizemini ve keşif hissini çok güzel oluşturmuş. Her şeyi kararında ve doğru bir biçimde yaptığı için Tunic gözümde komple oyun olarak tanımlayacağım bir oyun statüsünde. 


    Oyunun hikayesi de içerisindeki çoğu şey gibi bir gizem adeta, gerçekten merak eden oyuncuların ulaşabileceği bir yapıda ve ilgilenmezseniz öğrenmeniz mümkün değil. Arka planda birçok olay gelişiyor ama siz eğer kitapçığı tamamlayıp sırları çözmez ve bu oyunun kendine has dilini çözmezseniz bunları fark etmeniz mümkün değil. Sadece hikaye anlamında geçerli değil, oyunun içeriğinin büyük bir kısmı için geçerli bu dediğim şey. Başta da belirttiğim gibi bu oyun ciddi anlamda dikkatinizi ve zamanınızı istiyor ve eğer bunu verirseniz, karşılığını yaşattığı olağanüstü macera ile veriyor. Tunic emek vermeniz gereken bir oyun ama karşılığını da fazlasıyla veren bir oyun aynı zamanda. Hakkını verirseniz hak ettiğinizi alırsınız.


    Yazı içerisinde birçok kez bir kitapçıktan bahsettim, nedir bu kitapçık gibi bir soru oluşmuş olabilir aklınızda. Bu kitapçık oyundaki eliniz, ayağınız, yol göstereniniz, yardımcınız kısacası her şeyiniz. Bu kitapçık oyunun başında size öyle hemen verilen bir şey değil. Oyunun dünyasında yer yer normal bir şekilde rahatça ulaşabildiğiniz yer yer ise çeşitli bulmacalar çözerek veya yeni bir özellik kazanarak ulaşabildiğiniz sayfaları toplayarak oluşturduğunuz bir rehber. Her sayfa size farklı bir bilgi, farklı bir ipucu, farklı bir sırrın varlığını gösteriyor. Her sayfanın bir anlamı var, her sayfa macerada size yardım edecek bir kaynak ve dahası bu kitapçık bir bütün haline geldiğinde de bir şey temsil ediyor ama onun ne olduğunu yazmayacağım. Onu çözdüğünüz zaman bu oyun neymiş yahu diyorsunuz resmen. Adım adım çözülen sırların sonunda ulaşılan gerçeğin yaşattığı tatmin duygusu tarif edilemez, yaşamanız lazım. Kitapçık üzerinden oynayanı yönlendirme olayını çok beğendim, harika bir fikrin muhteşem bir şekilde uygulanması sonucu ortaya çıkan akıl dolu bir olay.


    Oyunda keşfetme hissini çok güzel bir şekilde sağlamışlar ve oyunun sahip olduğu gizemi son ana kadar korumayı çok güzel bir biçimde başarmışlar. Her bir bulmacayı çözdüğünüzde oyunun mantığına ve bulmacaların işleyişine daha da aşina oluyor, sonraki bulmacaları daha da rahat çözüyorsunuz. Oyunun bazı noktalarını çözdüğünüz vakit gerisi çorap söküğü gibi geliyor gerçekten. Oyunun aksiyon kısmındaki ilerleyiş, daha ilk dakikadan kavrayabileceğiniz bir yapıda ama macera kısmını oluşturan bölümlerdeki ilerleyişi her bir sırrı çözdüğünüzde daha iyi kavrıyorsunuz. Bu kısmı nasıl oynayacağınızı öyle hemen çözmüyorsunuz kısacası, kafa patlatarak mantığı anlamaya çalışıyor ve bu mantığı genel bir çözüm yöntemi haline getiriyorsunuz. Bu çözüm mantığını oluşturduğunuz zaman sırları peşi sıra açığa çıkartıyorsunuz.


    Toparlamak gerekirse, Tunic beklediğimden çok daha fazlası çıkan bir oyun oldu benim için. Macera oyunu dendiğinde aklıma gelen ilk örneklerin arasına girebilecek kadar sağlam bir deneyim yaşattı. İçerisinde aksiyon ve macera yönü olan iki farklı yapıda oynanış bulundurmasına rağmen bunu bir bütünmüş gibi o kadar iyi sunuyor ki iki farklı yön birbirini çok iyi bir biçimde destekliyor ve genel deneyimin daha iyi bir konuma ulaşmasını sağlıyor. Oyundaki kitapçığın rehber ve yol gösterici konumda olmasını çok beğendim, dahiyane bir fikir ve oyuna kendi karakterini kazandırmış bence. Zelda oyunlarını anımsattığı için birçok yerde benzetiliyor doğal olarak, yer yer klon bile deniyor ama bu oyun bence bir klon olarak adlandırılmayacak kadar kendi karakterine sahip. Oyun oynamayı seviyorsanız, macera hissini dolu dolu yaşamak istiyorsanız sonuna kadar tavsiye ediyorum, kesinlikle oynayın.

    Next Fest etkinliğinde denediğim demolar ve hakkındaki fikirlerim:


    Metal Hellsinger


    Oyunun mekaniği iyi düşünülmüş, bir ritim oyunu olarak büyük ihtimalle başarılı olacak. Ben daha çok rock müziğin aksiyona ritim uydurduğu bir FPS oyunu bekliyordum ama tam tersi durum söz konusu aksiyon müziğe ayak uyduruyor, yani oyunda ritim tutmak istiyorsanız müziğin gidişatına göre silahlarla ritim tutturmak gerekiyor bu da bu oyunu bir FPS'den çok ritim oyunu haline getiriyor. Müziğin inişi çıkışını iyi takip edip ona göre oynamak lazım yoksa keyif almak pek mümkün değil, ritim tutturamazsanız sıradan bir oyun haline geliyor. Oyunu kuralına göre oynamaya alışırsanız sevebilirsiniz ama normal bir FPS gibi oynamayı denerseniz sıradan gelebilir.


    Anger Foot


    Etkinlikle en çok beğendiğim demolardan bir tanesiydi kesinlikle. Aksiyonu güzel, oynaması keyifli, kafası çok başka bir oyun yapmışlar. Aksiyon kısmında Hotline Miami kadar adrenalin dolu ve keyifli bir oynanışı var, hatta FPS Hotline Miami olarak görüyorum bu oyunu. Vuruş hissi gayet iyi ve temposu güzel, bam bam tekme indire indire, ateş ede ede gidiyorsunuz. Hotline Miami tarzı aksiyon seviyorsanız kesinlikle şans verin. Çıktığında direk alacak kadar beğendim oyunu.


    Gloomwood


    Çifte kavrulmuş hardcore oyun resmen bu. Bir tarafta hayatta kalma korku diğer tarafta gizlilik odaklı immersive sim oynanışı, bir araya gelmişler ve duble hardcore oyun ortaya çıkmış. Gizlilik kısımları ve ele alınan detaylar bana eski Thief oyunlarını anımsattı, onda da elini kolunu sallayıp rahat rahat ilerlemek söz konusu değildi. Olabildiğince dikkatli gitmek lazım, aksiyona dalınacaksa iyi kaynak yönetimi lazım yoksa üstünüze çöküyorlar. Ortam güzeldi, bölüm tasarımı da gayet iyiydi demoda. Etrafı keşfeden oyuncuyu ödüllendirme üzerine kurulmuş bir bölüm tasarımı var. Yakında erken erişim olarak çıkacakmış, takip ettiğim oyunlar arasına aldım. Duruma göre erken erişim aşamasında almayı düşünüyorum.


    Midnight Fight Express


    Bir süredir takip ediyordum bu oyunu, demoyu görünce denedim. Güzel bir aksiyon oyunu çıkacak gibi duruyor, dövüşler ve çatışma kısmı iyiydi genel olarak. Ateşli silahların vuruş hissi güzel ama yakın dövüşte biraz daha çalışmaları gerek bence, fena bir vuruş hissi olmasa da göründüğü kadar tatmin edici hissettirmiyor. 3 bölüm koymuşlar demoya, ateşli silah kısmı çok azdı ama fikir vermeye yetti. Suit For Hire gibi akıcı hissettirdi o kısa kısımda bu da yeterli oldu benim için. Yetenekler kısmı detaylı, geliştikçe etkisini dövüşlerde görüyorsunuz. Bir iki gelişim yaptıktan sonra oyun Batman Arkham oyunlarına dönmeye başlıyor zaten, dövüşmek çok rahat ve keyifli hala geliyor. Dediğim gibi tek sıkıntı görünen kadar iyi hissettirmiyor vuruş hissi o da halledilirse çok keyifli bir oyun olacak bence.


    Hell Pie


    Takip ettiğim oyunlardandı, demosunu genel olarak beğendim. Güzel bir platform oyunu izlenimi verdi ama bu oyunu ön plana çıkaran olay türü ve oynanışından ziyade kurulumu ve karakterleri. Oyunda Nate isimli küçük bir şeytanı oynatıyorsunuz, görevi ise başka bir şeytan için yapılan doğum günü pastası malzemelerini toplamak. Bu görevinde evcil hayvan olarak yanında gezdirdiği melek Nugget da ona eşlik ve yardım ediyor. İkilinin acayip bir kafası olan bu dünyada malzemeleri toplayışına tanık oluyorsunuz. Demonun giriş kısmında serbestsiniz sonrasında açık dünyaya çıkıyorsunuz ve burada 15 dakika oynama hakkınız var. İyi fikir veren bir demo, platform oyunlarını seviyorsanız takibe almanızı tavsiye ederim, kaliteli bir yapım çıkabilir.


    Bio-Gun


    Bu oyunu geçtiğimiz demo festivalinde oynadığım Haiku, Lone Fungus ve Transmute gibi oyunların sayfasında görünce takibe almıştım. Bu festivalde demosunu görünce bunu da denemeye karar verdim. Bahsettiğim üç oyun başta sadece birbirlerinin reklamını yapıyordu sonra bu tayfa genişlemiş ve aralarına Bio-Gun gibi 4 oyun daha katılmış. Bio-Gun dışında eklenen yeni oyunlara bakma şansım olmadı ama bağımsız yapımcıların birbirini böyle ön plana çıkarması çok hoşuma gitti. Bu tayfadan ilk Lone Fungusu takibe almıştım sonra mağaza sayfasında diğerlerini görünce onları da deneyip beğendim ve bu sayede 1 değil 4 metroidvania oyunu takibe aldım. Oyunun demosuna geçersek, bu festivalde en çok vakit ayırdığım demo buydu ve aynı şekilde sonunu görmediğim tek demo da bu. Çok uzun demo koymuşlar, bu olumsuz olarak algılanmasın zira demoyu oldukça beğendim ama çıktığında alıp oynamak istediğimden daha fazla devam etmedim. Metroidvania türünde bir oyun dediğim gibi, metroid oyunlarına daha yakın bir yapısı var ama harita tasarımı da Hollow Knight'ı andırıyor. Gayet doyurucu bir demosu var ve oyunun nasıl olacağı hakkında çok net fikir sahibi olabiliyorsunuz. Oyuna dair en çok beğendiğim şey hikayesi ve geçtiği ortamın orijinalliği oldu. Oyunda Dooper Virus isimli bir virüs var ve bu virüs köpekleri öldürüyor. Köpeğinin ölmesini istemeyen bir bilim adamı domuz DNA'sından bir tedavi geliştiriyor ve bu tedaviyi son umut olarak köpeğine enjekte ediyor. Köpeğe enjekte edilen domuz siluetindeki tedavi ana karakteriniz ve hayvanın içerisinde gezip virüsü öldürüyor, onu iyileştiriyorsunuz. Hikayenin orijinalliği hoşuma gitti, bunu uygulamaya dökmüş olmasını da bir o kadar takdir ettim. En çok beğendiğim demolardan oldu, çıktığında almayı düşünüyorum.


    Hard West 2


    İlk oyunu yıllar önce oynamıştım ama pek sarmadığı için uzun süre oynamadan bırakmıştım. İkincisi duyurulunca ve demosu festivale dahil olunca herhangi bir gelişim var mı diye merak edip denedim ve memnun ayrıldım. Çok daha keyifli ve akıcı bir oyun izlenimi verdi ilkine kıyasla. Mücadeleler ilk oyuna kıyasla daha hareketli ve dinamik geçiyor. Bunda ekledikleri yeni Bravado mekaniğinin de katkısı var bence. Bravado dediğimiz şey sayesinde sıra tabanlı oynanış dinamizm kazanıyor ve doğru hamleler yaptığınızda oldukça akıcı bir hale geliyor. Bravado mekaniği o tur içerisinde seçtiğiniz karakter birini öldürürse aksiyon puanının yenilenmesini sağlıyor ve karakterin tekrar tam kapasitede hareket etmesine olanak sağlıyor. Doğru hamleler ile art ardına düşmanları indiriyor ve bir sıra tabanlı oyundan beklenmeyecek kadar hızlı bir şekilde ilerlemeye başlıyorsunuz. Sıra tabanlı oynanış kısmı hamleleriniz ile oluşturduğunuz tempoya bağlı olarak çok daha keyifli bir hale gelebiliyor. Demoyu sonunu görecek kadar beğendim ki kısa bir demo da değildi. Oynarken keyif aldığım bir demo oldu, çıktığında uygun olursa almayı düşünüyorum.


    The Tarnishing of Juxtia


    Yakından olmasa da bir süredir takip ettiğim bir oyundu. Festivale demo koyduklarını görünce bunu da denemeye karar verdim. Oyunu kısaca tanımlamak gerekirse 2D Dark Souls, baştan aşağı bir dark souls kopyası bu oyun. Salt and Sanctuary kadar benzerliğe sahip bir metroidvania oyunu. Eşya açıklamalarında hikaye anlatma, karakter gelişimindeki nitelikler, atak gücünün niteliklere göre ölçeklenmesi, görevler, boss'lar, dövüş mantığı her açıdan Dark Souls kopyası olan bir oyun. Bu olumsuz bir şey değil bence, iyi yapıldığında gayet de beğendiğim bir şey hatta ve bu oyun genel olarak iyi yapmış bence. Demosu fikir edinmek için yeterli uzunluğa sahip, bu tarz oyunlar seviyorsanız şans verin pişman etmez.


    Nitro Kid


    PC Gaming Show'da görünce takibe almıştım, hemen demo eklemişler sıcağı sıcağına denedim. Demo fena değildi ama yapımcı nedense gidip daha zor olan 2.bölümden başlatmaya karar vermiş oyunu ve demoyu oldukça zor bir hale getirmiş. Oyun temelinde bir kart oyunu, ana karakter dövüşçü bir arkadaş ve elinizdeki desteye göre agresif, dengeli veya defansif olarak düşmanlarınız ile yakın dövüşlere giriyorsunuz. Oynadığım kadarıyla kartlar arası sinerji oluşturup öldürücü kombolar yapmak mümkün ama dediğim gibi demonun ekstra zorluğundan ötürü pek ilerlemedim. Demoyu oyunun temel kısımlarını aktaran bir başlangıç ile sunup devamında ilk bölümü oynatsalar daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Genel olarak fena olmayan bir demo, kart oyunlarını seviyorsanız bakabilirsiniz.


    Dome Keeper


    Takip ettiğim bir oyun değildi, etkinlik sayfasında görünce merak edip denedim. Oldukça güzel bir demoydu, hoşuma gitti ve çıktığında almaya karar verdim. Oyunun ana olayı basit ama oynaması oldukça heyecanlı ve keyifli. Oyunda bir kubbeniz var, bu kubbeye düzenli aralıklarla uzaylılar saldırıyor ve siz bu kubbeyi sağlam tutup bu uzaylıları defetmeye çalışıyorsunuz. Bunu yapmak için kubbenizin altını oyup maden aramalı ve sürekli olarak hem kubbenizi hem de kendinizi geliştirmeniz gerekli. Bir yanda gelişim ve tamirat için madencilik yapıyor diğer tarafta gelen uzaylı saldırılarını defedip hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyun başınızı kaşıyacak zamanı bile vermiyor size, mantıklı hareket edip doğru geliştirmeler yaparak hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Bu oyun döngüsünü beğendim ve dinamik buldum, demoyu sadece 1 kere bitirdim ama devamı da varmış baktım. Çıktığında devam ederim diye 1 kere bitirdiğimle bıraktım. Heyecanlı oyun arıyorsanız tavsiye ederim, keyifli bir oynanışı var.


    Cult of the Lamb


    Tanıtıldığında hoşuma gittiği için takibe almıştım, etkinlik sayesinde bunu da denedim. Klasik bir roguelite'dan farklı olacak bir yapısı var, oyunda kendi kültünüzü kuruyorsunuz, bu kült büyüdükçe oyun daha da açılıyor ve gelişmeye başlıyorsunuz. Fakat demo oyunun bu kısımlarını gösterme konusunda pek yeterli değil, demoda görünen kısım oyunun klasik roguelite kısmı. Genel olarak fena değildi demosu ama öne çıkan kısmını demoda biraz daha iyi göstermelerini isterdim açıkçası. Kısa bir demo koymuşlar, fikir edinmek için pek yeterli değildi bence.


    Stasis: Bone Totem


    The Brotherhood'un üçüncü oyunu olacak bu arkadaşı tanıtıldığından beri takip ediyorum, ilk demo yayınladıklarında kaçırmıştım ama bu sefer kaçırmadım ve denedim. Önceki iki oyun gibi klasik bir macera oyunu bu da, genel olarak oynanışta gelişmeler var tabii ki ama özünde aynı oyun. Bu iki birader Sanitarium tarzı oyun yapmayı seviyor ve bunu genel olarak iyi de yapıyorlar bence. Önceki iki oyununu da oynayıp beğenmiştim bunu da çıktığında alıp oynamayı düşünüyorum. Stasis'in devamı olacak bu oyun bu yüzden ilgilenenler ilk önce ona ve öncesini anlatan bedava oyun Cayne'e bakabilir. Bir önceki oyun Beautiful Desolation'da Mick Gordon ile çalışmışlardı bu sefer orijinal Fallout oyunlarına ve Wasteland'a müzik yapan Mark Morgan ile anlaşmışlar. Atmosfer yaratma konusunda başarılı bir firma bunu iyi müziklerle de destekliyorlar. Ayrıca bu kadar niş oyun yapmalarına rağmen Türkçe desteğini yine es geçmemiş olmaları takdir edilesi bir şey. Üç oyun yaptılar üçünde de Türkçe desteği mevcut. Dediğim gibi klasik tarzda macera oyunlarını seviyorsanız kesinlikle şans verin hatta önceki iki oyunu da inceleyin, üzmez.


    Signalis


    Bir süredir takip ettiğim bir oyundu, demosu gelince bunu da denedim. Bu arkadaşın demosu da beklediğimden kısaydı, demo bittiğinde tadı damağımda kaldı. Oyuna dair fikir edinmenize yetecek uzunlukta bir demo ama oyuna olan beklentinizi daha da arttıracak kadar uzun olan bir demo değil. Oyun hayatta kalma korku türünden, eski Resident Evil'lar gibi bir yapısı var. Hayatta kalma korku oyunlarını seviyorsanız demoya mutlaka bakın, iyi bir oyun olacağını düşünüyorum, çıktığında almayı planlıyorum.


    Earth's Shadow


    Demoları incelerken denk geldim, Returnal'ı andırdığı için denedim. Gerçekten de Returnal'a benzeyen bir yapısı var ama oyun demo sunacak kadar hazır bir durumda değil bence. Demoda oyunun temelini, birkaç iyi şeyini görüyorsunuz ama çok fazla köşeli ve genel olarak iyi bir deneyim sunmuyor. Bir süre takip etmeye karar verdim, yapımcısı oyunu tek başına geliştiriyormuş. Daha yolu uzun bence, acele etmeyip doğru bir şekilde geliştirirse güzel bir roguelite aksiyon oyunu çıkabilir.


    Trepang 2


    Demolara bakarken keşfettiğim bir başka oyun da bu, yapımcısının bu oyundaki iddiası F.E.A.R. serisinin ruhani devam oyununu yapmakmış. Demoyu denedikten sonra amaçladıkları şeyin bu olduğunu daha net bir şekilde anladım zaten. Demoya gelecek olursak gerçekten F.E.A.R.'a benzeyen bir yapısı var. Hem aksiyon hem de gizlilik sunuyor ama aksiyon kısmı çok daha cazip geliyor. Vuruş hissi olması gerekenden çok daha iyi, aksiyonu çok yoğun bir oyun, arka planda da gaz müziği verip ateşi körüklüyorlar. Demoda oyunun aksiyonunu beğendim ama sadece böyle aksiyon sunmaktan daha fazlasını yapmaları lazım eğer kendilerini F.E.A.R.'ın devamı olarak görüyorlarsa.


    Ghost Song


    Bu oyun ta 2013'de duyurulmuş bir oyun, ben o zamandan beri takip etmesem dahi hatrı sayılır bir süredir takip ediyorum ve demosu çıkınca hemen indirip denedim. Metroid oyunlarına benzeyen bir yapısı var bu olayı hoşuma gitti, videolardan ve tanıtımlardan böyle bir oyun çıkmasını bekliyordum zaten. Doyurucu bir demo koymuşlar, boss dövüşü, oyun yapısı, oynanışa dair gayet yeterli fikir edinebiliyorsunuz. Her şeyi yapmak isterseniz 2 saate yakın süren bir demosu var, Metroid tarzında metroidvania oyun seviyorsanız kesinlikle şans verin. Yapımcısı oyuna yıllarını verdi ama nihayetinde bu sene içerisinde oyun çıkış yapacak. Demoda gördüklerim hoşuma gittiği ve uzun süredir takip ettiğim için çıktığı zaman almayı düşünüyorum.


    Moonscars


    Takip ettiğim oyunlardan bir tanesi de Moonscars'dı, demo gelince buna da şans verdim. Demonun başlangıcı ilgi çekiciydi ve konusu merak uyandırıcı geldi, yani baştan yakaladı. Oyun kısmına geçince de fena bir deneyim sunmadı ama kısa sürdü, kısa olan demolardan bir tanesi de buydu. Boss dövüşü diye koydukları şey şaka gibi bir şeydi bu yüzden eksik hissettirdi bu açıdan. Yine de dediğim gibi açılışı ve konusu ilgimi çektiği için çıktığı dönem uygun olursa almaya karar verdim. İlginç bir dünyaya ve atmosfere sahip olacağa benziyor.

    BSC haber yapmış.
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PlayStation_Indies_Etkinliginde_Gosterilen_Bagimsiz_Oyunlar-102763.htm

    PlayStation Indies Etkinliğinde Gösterilen Bağımsız Oyunlar

    Bugün dokuz adet bağımsız oyun gösterildi ve ileride de bu tarz etkinlikler yapılarak yeni oyunlar tanıtılacak.

    Bugün gösterilen oyunlar:

    Oyun: F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch
    Yayıncı: Sony Interactive Entertainment Shanghai
    Geliştirici: TiGames
    Tür: Dieselpunk 2D Aksiyon Platform
    Platformlar: PS4, PC
    Çıkış Tarihi: Açıklanmadı



    Oyun: Maquette
    Yayıncı: Annapurna Interactive
    Geliştirici: Graceful Decay
    Tür: Birinci Şahıs Bulmaca
    Platformlar: PS5, PS4, PC
    Çıkış Tarihi: 2020


    Oyun: Where the Heart Is
    Yayıncı: Armature Studio
    Geliştirici: Armature Studio
    Tür: Sürreal Hikaye Macera
    Platformlar: PS4
    Çıkış Tarihi: Kış 2020


    Oyun: Creaks
    Yayıncı: Amanita Design
    Geliştirici: Amanita Design
    Tür: Bulmaca Platform
    Platformlar: PS4, Xbox One, Switch, PC
    Çıkış Tarihi: Temmuz 2020


    Oyun: Heavenly Bodies
    Yayıncı: 2pt Interactive
    Geliştirici: 2pt Interactive
    Tür: Fizik Tabanlı Uzay Macera
    Platformlar: PS5, PS4, PC
    Çıkış Tarihi: 2021


    Oyun: Recompile
    Yayıncı: Dear Villagers
    Geliştirici: Phigames
    Tür: Hack Temalı Platform
    Platformlar: PS5, Xbox Series X, PC
    Çıkış Tarihi: 2020


    Oyun: Carto
    Yayıncı: Humble Games
    Geliştirici: Sunhead Games
    Tür: 2D Macera Bulmaca
    Platformlar: PS4, Xbox One, Switch, PC
    Çıkış Tarihi: Sonbahar 2020


    Oyun: Haven
    Yayıncı: The Game Bakers
    Geliştirici: The Game Bakers
    Tür: Co-op RPG Macera
    Platformlar: PS5, PS4, Xbox One, Switch, PC
    Çıkış Tarihi: 2020


    Oyun: Worms Rumble
    Yayıncı: Team17
    Geliştirici: Team17
    Tür: Gerçek Zamanlı Çok Oyunculu Battle Royale
    Platformlar: PS5, PS4, PC
    Çıkış Tarihi: 2020 Sonları

    Bu ay bağımsızlar için çok iyi bir ay olmasa da çıkacak bazı dikkat çeken oyunlar var. Vakit ayırabilirsem her ay bu şekilde çıkacak önemli oyunlarla ilgili kısa bilgi, video paylaşmak istiyorum. Ayrıca Ps Now ve Gamepass sistemlerine girecek bağımsız oyunlarla ilgili de kısa bilgiler ekleyeceğim. Daha sonra hepsini ilk mesajdan ulaşılabilecek şekilde düzenleyeceğim. Sizler de bu oyunlar hakkında ya da yer verilmesi gerektiğini düşündüğünüz oyunlarla ilgili paylaşımda bulunursanız konuya ekleyebiliriz.


    Bu ay çıkacak oyunlardan Cogen, Record of the Lodoss War ve Deflector benim en çok ilgimi çekenlerden.



    Nightmare the Lunatic (Pc - 6 Ocak 2022)


    Roguelite platformer türündeki oyun 6 ocakta pc için çıkış yapacak. Konsollara ne zaman geleceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım.


    Next Indieyoutube
    Nightmare: The Lunatic on Steam: https://store.steampowered.com/app/1842730/Nightmare_The_Lunatic Nightmare: The Lunatic is an action roguelite platformer game where you escape your nightmare. Swap between 3 weapons constantly, use special attacks, and dodge and dodge enemy attacks. Strengthen yourself by collecting powerful and distinctive totems. #trailer #gametrailers #games #gaming
    https://www.youtube.com/watch?v=oaeVX8U4XVI&ab_channel=NextIndie


    Dead Cells: The Queen and the Sea DLC (Pc, Ps, Xbox, Switch - 6 Ocak 2022)


    Dead Cells'in yeni dlc'si 6 ocakta tüm platformlar için çıkış yapacak.


    Motion Twinyoutube
    Dead Cells: The Queen and the Sea DLC is coming 6th January to PC & consoles! Fight through the horrors of the Infested Shipwreck to reach the Lighthouse, then scale the soaring tower in a race against rising flames and angry guardians to reach the Crown, where an old foe awaits you… With this DLC we are finishing off the path that we started years ago with The Bad Seed and Fatal Falls. Ending a trilogy needs some special touches and we believe we've put quite a few in this DLC. We have an awesome new boss, which we're sure will surprise you multiple times, one of the new levels is completely different to anything that you’ve seen before in Dead Cells, plus if you beat this DLC you get a brand new ending! Wishlist it now on Steam at https://store.steampowered.com/app/1580050/Dead_Cells_The_Queen_and_the_Sea/
    https://www.youtube.com/watch?v=AvS0JdWMjqw&ab_channel=MotionTwin

    Battle Brothers (Ps, Xbox - 13 Ocak 2022)



    Sıra tabanlı taktiksel rpg oyunu 13 ocakta Playstation ve Xbox için çıkış yapacak.


    Ukiyo Publishingyoutube
    UKIYO Publishing and Overhype Studios are proud to announce that the critically acclaimed procedurally-generated tactical RPG Battle Brothers is coming to PlayStation and XBOX on January 13th 2022! --- Battle Brothers is a turn based tactical RPG which has you leading a mercenary company in a gritty, low-power, medieval fantasy world. You decide where to go, whom to hire or to fight, what contracts to take and how to train and equip your men in a procedurally generated open world campaign. Do you have what it takes to lead them through bloody battles and to victory? The game consists of a strategic world-map and a tactical combat layer. On the world-map you can freely travel in order to take contracts that earn you good coin, find places worth looting, enemies worth pursuing or towns to resupply and hire men at. This is also where you manage, level up and equip your Battle Brothers. Once you engage a hostile party the game will switch to a tactical map where the actual fighting takes place as detailed turn based combat. --- Subscribe to our YouTube channel: https://bit.ly/3aHUJXD Like us on Facebook: https://www.facebook.com/ukiyopublish... Like OverHype on Facebook: https://www.facebook.com/overhypestud... Follow us on Twitter: https://twitter.com/UkiyoPublishing Follow OverHype on Twitter: https://twitter.com/OverhypeStudios
    https://www.youtube.com/watch?v=da1yQ1zttZg&ab_channel=UkiyoPublishing


    Blackwind (Pc, Ps, Xbox, Switch - 20 Ocak 2022)



    Bilim kurgu temalı izometrik aksiyon platformer ve hack n slash türündeki oyun 20 ocakta tüm platformlarda çıkış yapıyor.


    GameTrailersyoutube
    Take a look at action-packed gameplay in this trailer for Blackwind, the sci-fi action-platformer with hack-and-slash combat that will be available on January 20, 2022 for PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC via Steam and GOG, as well as the Mac App Store. The peaceful human mining colony on the planet Medusa-42 suddenly faces an invasion by the Raknos, a ruthless alien race hellbent on destroying everything in sight. James Hawkins, a teen with no formal training, finds himself alone after a crash landing in his father's revolutionary battle mech prototype. Fortunately, the Battle Frame's AI, Blackwind, provides all the companionship and protection Hawkins needs. Only together can the pair fight their way through the hostile planet, find Hawkins' father, and destroy the alien threat. #IGN #Gaming
    https://www.youtube.com/watch?v=P3ZhcRC0zaM&ab_channel=GameTrailers


    Hidden Deep (Pc, daha sonra Xbox ve Switch - 24 Ocak 2022)


    2D aksiyon ve korku türündeki Hidden Deep 24 ocakta pc için çıkış yapacak. Daha sonra Nintendo Switch ve Xbox platformlarına çıkış yapması planlanıyor ancak henüz tarih yok.


    Daedalic Entertainmentyoutube
    https://store.steampowered.com/app/976890/Hidden_Deep/ Hidden Deep is a 2D Action & Exploration Sci-Fi thriller set more than mile under the ocean floor. A group of researchers detected there some strange anomalies of unknown nature and organized an expedition to examine this mysterious phenomenon. After 681 days contact with the researchers suddenly breaks off. At this point you are entering as the leader of the second team who must check what happened there. Hidden Deep is an old-school game inspired by classic Sci-Fi games and movies of the 80's and 90's (mainly Aliens, The Thing, Half-Life) and an addictive bit of dark plot. A lot of emphasis was placed on richness and quality of character animations and general realism (as for 2D game). The game is running on its own engine with physics simulation and destructive terrain. https://www.hiddendeepgame.com/ -- Developed by Cogwheel Software -- https://www.cogwheelsoftware.com/ -- Follow us on Social Media -- Facebook: http://www.facebook.com/daedalic Twitter: http://www.twitter.com/daedalic Instagram: https://www.instagram.com/daedalicentertainment https://www.daedalic.com
    https://www.youtube.com/watch?v=nw9oKrG94s8&ab_channel=DaedalicEntertainment


    COGEN: Sword of Rewind (Pc, Ps, Xbox, Switch - 27 Ocak 2022)



    27 ocakta tüm platformlara çıkış yapacak olan oyun aksiyon platformer türünde.


    Gemdrops / ジェムドロップyoutube
    "Rewind Time, Forge Ahead!" Fight, Die, Rewind Sword Action like you’ve Never Felt Before! DLC collaboration with "Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2" coming soon! ■Release Date January 27th, 2022 ■Platform Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S, Steam *Physical version only available for Nintendo Switch and PlayStation 4 ■Price Digital: USD 24.99 / EUR 24.99 Physical: TBD ■Composer Motoi Sakuraba ■Official Site https://cogen.city/en/ https://twitter.com/Gemdrops_EN ©Unity Technologies Japan / Gemdrops, Inc.
    https://www.youtube.com/watch?v=hkBBzs5A1GY&ab_channel=Gemdrops%2F%E3%82%B8%E3%82%A7%E3%83%A0%E3%83%89%E3%83%AD%E3%83%83%E3%83%97


    Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 (Pc, Ps, Xbox, Switch - 27 Ocak 2022)


    Aksiyon platformer türündeki bir diğer oyun Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2. Oyun 27 ocakta tüm platformlara çıkış yapıyor.


    INTI CREATESyoutube
    Break into the new apeX of 2D action! Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 is coming January 27, 2022 to Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, and Steam (PC)! Copen and Lola are back in this direct sequel to Luminous Avenger iX released in 2019, and Copen's high-speed action is more intense than ever! What new fates await them in a parallel world where only robots exist...? The game will be available digitally on all platforms for $24.99. A physical version is currently planned for release in the west on Nintendo Switch and PlayStation 4 as well, stay tuned for more details! Title: Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 Platforms: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Steam Genre: Action Rating: TBD Players: 1 Release Date: 1/27/2022 Price: $24.99 USD Luminous Avenger iX 2 Official Website: http://gunvolt.com/en/x2 INTI CREATES Official Website: http://www.inticreates.com © INTI CREATES CO., LTD. 2022 ALL RIGHTS RESERVED.
    https://www.youtube.com/watch?v=oDJBtY6atrA&ab_channel=INTICREATES


    Deflector (Pc, 27 Ocak 2022)


    İzometrik roguelite türündeki oyun 27 ocakta pc için çıkış yapacak. Diğer platformlar ile ilgili henüz bir bilgi yok.


    Next Indieyoutube
    Deflector: Specimen Zero on Steam: https://store.steampowered.com/app/1736570/Deflector_Specimen_Zero/ Deflector on Steam: https://store.steampowered.com/app/1736550/Deflector/ Deflector is a high-octane bullet hell roguelite set in a deadly world. Upgrade your characters with the DNA you find, evolve them further during your runs and explore the farthest reaches of this microcosm… or die trying. Source: https://www.youtube.com/watch?v=7f_Iy5Hr4ug #Deflector #trailer #gametrailers #games #gaming
    https://www.youtube.com/watch?v=DsyBZaYiRrg&ab_channel=NextIndie


    Record of Lodoss War-Deedlit in Wonder Labyrinth (Pc, Ps, Xbox, Switch - 28 Ocak 2022 - Gamepass)


    Metroidvania türündeki oyun bir süredir pc için erken erişimdeydi. Geçtiğimiz haftalarda Playstation ve Xbox için çıkışını yaptı. 28 ocakta da Nintendo Switch için çıkışını gerçekleştirecek.


    PlayStationyoutube
    A 2D Metroidvania-style game developed under the supervision of Ryo Mizuno, depicting the story of Deedlit and the events leading up to Record of Lodoss War: Diadem of the Covenant. Use a variety of weapons and spirit powers to unravel the mystery of the labyrinth.
    https://www.youtube.com/watch?v=s5IUiPqSOL8&ab_channel=PlayStation


    Ocak ayında Ps Now sistemine eklenecek bağımsız oyunlar


    Fury Unleashed


    Roguelite aksiyon türündeki oyunun tasarımı çizgi roman temasına sahip. Keyifli bir oynanışı var.


    PlayStationyoutube
    Fury Unleashed is an action platformer where you shoot your way through the pages of an ever-changing comic book. Take advantage of unique combo system to unleash your fury and become a whirling tornado of destruction. Discover why your creator doubted in you and prove him wrong. http://www.furyunleashed.net Your guns are your best friends, and ink is the your most valuable resource – collect it from defeated enemies to upgrade your hero. The more dynamic and brave your play style, the greater the rewards! But remember to stay focused at all times, or you will die sooner than you think. FURY UNLEASHED MAIN FEATURES ● Comic book setting – dive into the comic book reality with Metal Slug inspired visuals. ● Intriguing storyline about the creator of Fury Unleashed series and his creativity crisis. ● Action platforming with 360° shooting – jump, dash, shoot, slash and blow things up! ● Procedurally generated levels – you will never know what waits for you around the corner. ● Permadeath with character progression – you will keep the collected ink even if you die. ● Two game difficulties - Hard for gamers who enjoy challenge and Easy for those, who prefer to explore the game at their own terms. ● Three unique comic book stories to play through: - Face the Evil God in Awakening of the Ancient Gods! - Defeat the Nazis in Operation Crimson Dusk! - Defend the Earth from alien invasion in Earth’s Last Stand! ● Lots of game-changing items and weapons – wreak havoc on your enemies with shotguns, machine guns, rocket launchers and more. ● Secret rooms to discover adding yet another layer to your comic book multiverse. ● Captivating soundtrack composed by Adam Skorupa and Krzysztof Wierzynkiewicz, the creators of tracks for The Witcher or Shadow Warrior 2.
    https://www.youtube.com/watch?v=-bZd-jo8I88&ab_channel=PlayStation


    Kerbal Space Program


    PlayStationyoutube
    Introductory look at the legendary space simulator. Happy launchings with Kerbal Space Program! kerbalspaceprogram.com © 2011-2018 Take-Two Interactive Software, Inc. Developed by Squad. Private Division and Kerbal Space Program and their respective logos are trademarks of Take-Two Interactive Software, Inc. All other marks and trademarks are the property of their respective owners. All rights reserved.
    https://www.youtube.com/watch?v=0NSzBPxcTrA&ab_channel=PlayStation


    Super Time Force Ultra


    Aksiyon platformer türündeki oyun piksel art ile öne çıkıyor.


    PlayStationyoutube
    Today we host the time-traveling designer Kenneth Yeung from Capy Games. And in the spirit of time travel, we're sharing this Super Time Force Ultra episode that we recorded AGES ago. Thematic consistency! On today's episode, Ken showcases the crazy action, robots, dinosaurs, and -- of course -- time travel that make up the pixelated backbone of Super Time Force Ultra on PS4. As an added bonus, Ken breaks down each of the PlayStation-exclusive characters, including our friend and President of Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Shuhei Yoshida. Yes, Shu is a character. Rejoice!
    https://www.youtube.com/watch?v=0SDkFB11Lkg&ab_channel=PlayStation




    Ocak ayında Xbox Gamepass sistemine eklenecek bağımsız oyunlar


    Gorogoa


    Puzzle türünde ve çok keyifli bir oyun.


    Annapurna Interactiveyoutube
    Coming soon to PC and iOS. http://gorogoa.com Steam: http://bit.ly/GorogoaSteam GOG: http://bit.ly/GorogoaGOG App Store: http://apple.co/iOSGorogoa Designed, developed, and illustrated by Jason Roberts, Gorogoa is a beautifully hand-drawn story suspended inside a puzzle with a completely unique mechanic. Developed by JASON ROBERTS. Published by Annapurna Interactive. © Annapurna Interactive, 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=xtZVVW17oCY&ab_channel=AnnapurnaInteractive


    Olija


    Oyunun türü aksiyon platformer. Piksel tasarımı çok hoş.


    Nintendoyoutube
    Olija is a game about Faraday's quest, a man shipwrecked then trapped in the mysterious country of Terraphage. Armed with a legendary harpoon, he and other castaways try to leave this hostile country to return to their homelands. Through adventurous exploration, narration and razor sharp combat, the player will discover a strange world and its inhabitants, including Olija, an enigmatic lady that Faraday finds himself bound to over time. Inspired by swashbuckling tales and cinematic adventure games, Olija is a story about facing the unknown in adversity. Olija is coming to Nintendo Switch on January 28th, learn more: https://www.nintendo.com/games/detail/olija-switch/ #Olija #NintendoSwitch Subscribe for more Nintendo fun! https://goo.gl/HYYsot Visit Nintendo.com for all the latest! http://www.nintendo.com/ Like Nintendo on Facebook: http://www.facebook.com/Nintendo Follow us on Twitter: http://twitter.com/NintendoAmerica Follow us on Instagram: http://instagram.com/Nintendo Follow us on Pinterest: http://pinterest.com/Nintendo
    https://www.youtube.com/watch?v=-rhsp0JIs9Y&ab_channel=Nintendo

    The Pedestrian


    Oyun puzzle platformer türünde.


    PlayStationyoutube
    The Pedestrian is coming to PS4 January 2021! Developed by Skookum Arts. Twitter : https://twitter.com/SkookumArts Youtube : https://www.youtube.com/skookumarts
    https://www.youtube.com/watch?v=gBp4UEBtQQA&ab_channel=PlayStation

    The Anacrusis


    Coop shooter oyunu.


    Xboxyoutube
    The Anacrusis is a four-player, cooperative first-person shooter set aboard a massive starship stranded at the edge of explored space. Team up with your friends in an infinitely-replayable fight against alien hordes to unlock perks, weapons, and new ways to play that you can share with your team! Available Fall 2021 on Xbox Series X|S, Xbox One, and Windows.
    https://www.youtube.com/watch?v=2RdYFvoYX_0&ab_channel=Xbox

    Windjammers 2


    PlayStationyoutube
    Windjammers 2 legend Gary Scott is teaching you how to play Windjammers 2 like a boss on PS4™ and PS5™! Players can join an open beta starting August 5th, competing in electrifying matches until August 15th on PS4™ & PS5™ and beginning their legacies in the coolest sport of all time. Athletes can face off in online ranked play across courts spanning a sandy beach, roaring stadium, rowdy ring, or a towering rooftop complete with shot-deflecting bumpers. The open beta allows PS5 and PS4 owners to go head to head. Score goals through unpredictable play, unleash special moves for an upper hand, and climb the open beta’s leaderboards to become an undisputable champion. ©PAON DP Inc. ©2021 Dotemu SAS, All rights reserved
    https://www.youtube.com/watch?v=OU9lt04akQ0&ab_channel=PlayStation

    Pupperazzi


    ID@Xboxyoutube
    Put your love for pups to the test - we have a bunch of dogs that need their photos taken, doggone it! Releasing on Xbox Game Pass starting January 20 2021. #IDatXbox #ID@Xbox
    https://www.youtube.com/watch?v=_RhS7926N1Q&ab_channel=ID%40Xbox

    The Forgotten City'i bitirdim, hakkındaki düşüncelerim:


    Oyunu tüm sonlarını görerek bitirdim. Oyun dikkatimi hikayesine yapılan övgüler sonucunda çekmişti. Hakkında biraz araştırma yapınca oyunun aslında bir Skyrim modu olarak ortaya çıktığını ve yapımcısının bu mod'daki vizyonunu, fikrini daha da geniş bir perspektifle bambaşka bir kuruluma taşıyarak bu oyunu geliştirdiğini öğrendim. Öncelikle şunu söyleyeyim; yapılan övgüleri fazlasıyla hak ediyor oyun. Hikayesi harika bir şekilde kurgulanmış, katman katman açılan bir yapısı var ve bu şekilde gizemini son ana kadar çok iyi bir şekilde koruyor. Yapımcı hikayeyi uzman bir hikaye anlatıcısı edasıyla sunmuş oynayanlara ve bu şekilde çizgisel ilerlemeyen bir hikayede çok iyi bir tempo sunmayı başarmış.


    Oyunun çok kaliteli bir hikayesi var, ilmek ilmek işlenmiş deyimi bu oyunun hikayesi için doğru bir ifade bence. Hikayeyi bu ilmekleri bir bir çözerek yavaş yavaş ortaya çıkarıyorsunuz ve buna rağmen oyun son ana kadar gizemini korumayı, sizin merakınızı esir altına almayı başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Hikaye çizgisel bir biçimde anlatılmıyor, birçok farklı görev üzerinden elde ettiğiniz ipuçları sonucu sizin araştırmanız ile yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yapımcı burada görevleri birbirine çok iyi bir biçimde bağlamış, bir görev aslında sadece kendisinden ibaret değil. Hikayeyi büyük bir makine olarak düşünürseniz oyunun görevleri makinenin dişlileri gibi oluyor. Her dişli bir diğerine bağlı; bazısı birkaçına bazısı sadece bir diğerine ama bir şekilde bağlı ve ahenk içinde döndüklerinde makinenin iyi bir biçimde çalışmasını sağlıyorlar. Bu görevleri çoğu zaman oyundaki karakterler aracılığı ile alıyorsunuz, bu görevlerin çoğu başka karakterlerin de dahil olmasını sağlıyor ve bu şekilde varsa onların da görevini alıyor veya en azından onları tanıyıp haklarında bir fikir sahibi oluyorsunuz. Görevleri yaptıkça, karakterleri tanıdıkça hikayeyi daha net bir biçimde kavramaya başlıyor ve işleyişe daha hakim oluyorsunuz. Bu görevlerin oyuncuya sunulma sırası da akıllıca dizayn edilmiş. Katman katman açıldığını söylemiştim hikayenin, oyun tesadüf eseri sizin bir sonraki katmana geçmenizi sağlayacak şeyleri önünüze hiçbir zaman çıkarmıyor. Çizgisel olmayan sunum şeklini kademe kademe size açıyor, her şeyi öğrenmeniz gereken zamanda öğreniyor ve bir sonraki aşamaya öyle geçiyorsunuz. Adım adım ilerleyerek oyunun harika bir şekilde sakladığını gizemini ortaya çıkarıyorsunuz. Bu da oyunu özel kılan şey oluyor. Aslında hikayenin bu kadar iyi olmasının sebebi harikulade anlatım biçimi, oyuncuya bunu sunma biçimi. Hikayenin sunuluş biçimi kendisinden daha önemlidir bence çünkü bir hikayeyi iyi yapan anlatanın aklındaki şekli ile değil, anlattığı kişinin aklına ne kadar aksettirdiği ile alakalıdır. The Forgotten City bunu muazzam bir biçimde yapıyor, iyi olan hikayesini olağanüstü bir biçimde size aktarmayı başarıyor.


    Hikaye bahsettiğim gibi çizgisel anlatılmıyor. İşin aslı bu şekilde anlatılan hikayeler daha çok ilgimi çekiyor çünkü bu sefer bana anlatılan ile yetinmiyor hikayeyi bir ölçüde de kendim açığa çıkarıyorum. The Forgotten City gibi bunu iyi yapan oyunlar ile karşılaştığımda bu hikayelerden, sinematik sunumlu olanlardan aldığımdan çok daha fazla haz alıyorum. Bu tipte anlatımı benimsemiş birçok oyun var, yakın geçmişte çıkan Outer Wilds en güzel örneklerinden, yine bu anlatım tarzını benimseyen Bioshock -ki bu oyun kadar kaliteli hikaye sunan çok az oyun var-, Prey gibi klasikler bulunuyor. Her ne kadar bu anlatım tarzından keyif alsam da bu anlatım tarzının benimsendiği oyunlarda yer yer tıkanmalar yaşayabiliyorsunuz, bu da oyunun temposunu etkileyebiliyor. Örnek olarak verdiğim Outer Wilds'da bu tıkanmaları yer yer kesinlikle yaşıyorsunuz çünkü hikayenin anlatım biçimi ne kadar keyifli olsa da oyun size içeriğini bir anda sunuyor, yönlendirme konusunda hiçbir şekilde yardım etmiyor. Bu durum beni rahatsız etmemişti ama yer yer çoğu kişi gibi ben de tıkanmıştım. The Forgotten City'de böyle bir durum söz konusu değil. Yapımcı başarması zor olan bir şeyi yapmış, çizgisel olmayan anlatım biçimine kendini hissettirmeyen bir yönlendirme eklemiş. Bu yönlendirme sayesinde hiçbir zaman hikayede bir sonraki aşamaya olması gerekenden erken geçip bir anda boğulmuyorsunuz veya bir şeyleri geç öğrenip tıkanıp kalmıyorsunuz. Görevlerle ve sundukları ipuçlarıyla katettiğiniz ilerleme sizin marifetiniz ama o ilerleyişin basamaklarını bu kadar dahiyane bir biçimde yerleştiren yapımcının ta kendisi ve bu sayede hikaye, temponun ölmeye bu kadar müsait olduğu bir anlatım tarzında son ana kadar temposunu korumayı başarıyor. Yapımcının aldığı en iyi hikaye ödülleri boşa değil yani, hak etmesini sağlayan muazzam bir anlatım tarzı var.


    Hikayenin neden iyi olduğundan ve neleri iyi yaptığından az çok bahsettim, biraz da kendisinden bahsetmek istiyorum. Daha doğrusu yapımcının belirlediği limitlerin dışına çıkmadan, bir fikir vermesi için kısaca başlangıcından bahsedeceğim. Oyuna bir nehir kıyısında başlıyorsunuz. Nehrin kıyısına Karen isimli -sanki bir çağrışım yapıyor? Ama neyin çağrışımını yaptığını öğrenene kadar hayal dahi edemezsiniz.- bir kadını tarafından çıkarılıyorsunuz. Nehrin akıntısında bilinciniz kapalı bir şekilde sürüklenirken Karen sizi çekip çıkarıyor ve kurtarıyor. Bilinciniz kapalıyken Karen ceplerinizi karıştırıp hakkınızda bilgi edinmek istiyor ama hiçbir sonuca ulaşamıyor, sadece iki tane bozuk para buluyor. Bilincinizi kazanıp oyuna tam anlamıyla başladığınızda Karen ile konuşmaya başlıyorsunuz. Size durumu anlatıyor ve benzer şekilde birkaç saat önce kurtardığı Al ismindeki başka bir adamdan bahsediyor. Bu adamın yaklaşık bir saat önce ormandaki harabelere gittiğini söylüyor ve onu kontrol etmenizi istiyor. Sizde sizi kurtaran kişiyi kırmayıp harabeye gidiyorsunuz. Harabelerde Al'in çantasının önünde durduğu bir kapı ve üstünde asılı olan bir not buluyorsunuz. Notta Al, unutulmuş olan bir Roma şehrini bulduğunu ve merakına yenip düşüp keşfetmeye gittiğini söylüyor. Siz de merakınıza yenik düşüyor ve kapıdan içeri girip bu şehri keşfetmek istiyorsunuz. Kapıdan içeri girdiğinizde ayağınızın altındaki platform ters dönüyor ve yüzlerce metre aşağıda bulunan bir hamamda buluyorsunuz kendinizi. Hamamı araştırmaya başladığınızda etrafın altın heykellerle dolu olduğunu görüyorsunuz. Bu heykeller sürekli size fısıldıyor ve arkanızı döndüğünüzde kafalarını size çeviriyor. Olaya anlam veremiyor, hamamın çıkışına yöneliyorsunuz. Burada bir levha ile karşılaşıyorsunuz, levhada "Birinin günahı yüzünden herkes acı çekecek." yazıyor. Buna da anlam veremiyor ve hamamda çıkıyorsunuz. Sizi unutulmuş şehrin harabeleri karşılıyor, bu harabeler altın heykellerle dolu. Harabelerde ilerliyorsunuz, bir süre sonra kendini asmış bir ihtiyarın altın heykeliyle karşılaşıyorsunuz. İhtiyarın ayağının dibindeki taş tableti okuduğunuzda bunun Al olduğunu anlıyorsunuz. Al taş tablette sizi buraya yönlendirdiği için özür diliyor ve artık sadece iki yolun olduğunu belirtiyor. Ya ölüm ya da geçmişe giden kapı. Ölmek gibi bir fikir aklınızda yok, Al'in bahsettiği kapıya gidiyorsunuz. Kapıdan içeri girdiğinizde bir portalla karşılaşıyorsunuz, bu portala girdiğinizde kendinizi 2000 yıl öncesinde, harabelerinde gezdiğiniz unutulmuş Roma şehrinde buluyorsunuz ve hikaye tam olarak bundan sonra başlıyor.


    Özetlemek gerekirse yazının neredeyse tamamının oyunun hikayesi üzerine olduğunu fark etmişsinizdir. Oynanış mekaniği, bölüm dizaynı, yapay zeka gibi diğer oyunlarda değerlendirmek için söz konusu olan şeylerden bir kere dahi bahsetmedim. Bunun sebebi bu oyunu muazzam yapan şeyin hikayesi olmasıdır, bu kadar özel kılan şeyin hikayesini olağanüstü bir şekilde anlatıyor olmasıdır, bunun bir oyundan ziyade tecrübe edilmesi gereken gizem dolu bir hikaye olmasıdır. Oyunlarda hikayeye önem veren, hikayedeki temponun sürekli korunmasını isteyen ve basmakalıp anlatım şekillerinden usanan biriyseniz, verdiğiniz zamanın karşılığında harika bir son görmek istiyorsanız bir dakika dahi düşünmeyin, alın oynayın.

  • Fazla hızlı
  • Tenebrio kullanıcısına yanıt
    Metni önceden hazırlamıştım zaten. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 22 Ocak 2020; 14:12:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık arada edit edersen iyi olur resim falan eklersin gelişir rehber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilk defa bir konu açıyorum. Yeni çıkan ve son zamanlarda oynadıklarıma ufak incelemeler de yazarım. Konu zamanla daha da gelişecektir. Maksat insanlara oyunların sadece Cod ve Fifa'dan ibaret olmadığını göstermek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 22 Ocak 2020; 23:32:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle herkes deneyimlerini yazarsa daha renkli olur konu oyun dünyasında böyle arka planda kalmış çok güzel oyunlar da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listeye kesinlikle trine serisini eklemelisin hocam, özellikle 1 ve 2 :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sine-FİL

    Metni önceden hazırlamıştım zaten. :)
    Böyle bir konuya intiyacımız vardı, ellerinize sağlık hocam harika olmuş gerçekten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trine eklendi teşekkürler gözümden kaçmış. :)

    Ozimaxi

    Leona Heidern gerçekten ihtiyaç vardı bu konuya hepinizin desteğiyle daha da iyi hale gelecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Rad" da indie olarak düşünülebilir mi?
  • Bağımsız oyunları takip edenler için güzel bir konu olmuş, liste de baya dolu olmuş. Bende bu aralar oynadığım ve 2020'de gelecek olan birkaç oyunu paylaşıp, oynamış olduklarımı tavsiye edeyim.

    Bu aralar Hades oynuyorum, çok başarılı bir oyun. Erken erişim aşamasında olduğundan dolayı şuan için sadece PC platformunda satışta, bu sene konsollara da gelecek diye biliyorum. Supergiant 2 ay aralıklarla oyuna güzel ve büyük güncellemeler yayınlıyor. Aksiyonu kusursuz diyebileceğimiz kadar iyi ve akıcı bir oynanışı var, Yunan mitolojisini konu alması da ayrı bir artısı. Henüz tamamlanmamış olmasına karşın mitolojiden birçok karakter oyuna dahil ve güzel bir şekilde uyarlanmışlar. Silahların hepsi farklı bir oynanış deneyimi sunuyor ve 5 farklı silah bulunmakta, Mart güncellemesiyle 6.silahı da oyuna eklemeyi planlıyorlar. Rogue Lite olmasına karşın hikaye olarak da keyifli bir akışı var, her güncelleme de hikaye bir adım ilerliyor. Yapımını 2020'nin ilk kısmında tamamlamayı planladıklarını söylemişlerdi, büyük oyunların çoğunun sonbahara ertelenmesiyle beraber eğer ekip planına sadık kalabilirse konsollarda da güzel bir satış yakalayabilir.

    2020'de konsollara gelecek olan bir başka bağımsız oyun ise Disco Elysium, çıkmadan önce de uzun süredir takipte olduğum bir oyundu ve çıkışında alıp oynamıştım. Gerçekten kaliteli bir RPG, diyalogları oldukça güzel yazılmış ve uzun süre sıkılmadan oyunu oynayabiliyorsunuz. Rol yapma kısmı ciddi anlamda geniş ve tekrar oynanabilirlik oldukça üst düzeyde, RPG anlamında birçok farklı etkeni oyuncunun tercihine bırakarak kaliteli bir rol yapma deneyimi sunuyor. Bugünlerde birkaç RPG ögesi barındıran oyun RPG olarak atfediliyor, gerçek anlamda RPG oyun sayısı pek fazla değil, Disco Elsyium'da bu azınlıkta bulunuyor. 2019'da oynadığım en iyi oyunlardandı, TGA'da da en çok ödül toplayan oyun olarak hak ettiğini bir ölçüde aldı. Konsollara da geldiğinde özellikle RPG sevenlere tavsiye ederim.

    Bu sene gelme olasılığı bulunan Weird West var, Dishonored ve Prey gibi oyunların başında bulunmuş kişiler tarafından geliştiriliyor. Bu sene beklediklerim arasında bulunuyor.



    1 senedir Steam'de erken erişimde olan Praey for the Gods oyunu bulunmakta, oynanış olarak Shadow of the Colossus mantığında bir oyun, bu sene konsollara gelebilir.



    Bu sene gelecek olan bir başka oyun Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy tasarımları ve grafikleriyle ilgi çekici görünüyor.



    Konsept olarak farklı duran ve 7 farklı karakterle Rogue Lite deneyimi sunmak isteyen Undungeon'da bir aksilik olmazsa bu sene çıkacak.



    Vahşi batıda geçen ve 6 yaşındaki bir çocuğun annesini arayışını konu alan gizlilik oyunu El Hijo'da özellikle tasarımlarıyla dikkat çekiyor.



    Tasarımlarıyla dikkat çeken bir başka oyun Sable'da bir aksilik olmazsa bu yıl gelecek.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 22 Ocak 2020; 15:28:18 >




  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Eline koluna sağlık hocam, bu dediğin oyunlara göz atacağım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle düşünebilir, gözümden kaçmış. Rogue-Like türünde bir oyundur.

    CheKD dostum eline sağlık paylaştığın oyunlara mutlaka göz atıcam. Vaktim olduğunda oyunları tür ve Metacritic puanlarına ayırıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 22 Ocak 2020; 15:25:55 >
  • Creepy Road
  • Bunu oynamamıştım ekledim listeye :)

    Oyunları Metacritic puanlarına göre düzenledim. Normalde Xbox ve Nintendo tarafında da çok güzel indieler var ama onları buraya yazmadım. Buraya yazdıklarımın hepsi Ps4 oyunlarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 22 Ocak 2020; 15:50:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini yaz bence daha iyi olur yanına PC Xbox PS4 Nintendo ekleyebilirsin kim nasıl hesabına uyuyorsa onu istediği platformda oynasın önemli olan burada bu tarz oyunların listesi platformu seçmek kişiye kalmış bu listeyi bilmek önemli olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Psn ve Arcade bölümü olunca sadece PlayStation için olanları yazmıştım. PC tarafına uzunca süredir uzağım zaten. Aslında mantıklı forumda indie bölümü açılırsa herkes bu konu altında konuşabilir. Pc-Nindento-PlayStation farketmeden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz oyunları severim tebrik ederim güzel konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu olmuş emeğine sağlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.