Şimdi Ara

Yurtdışından alınan PS5'i Türkiye mağazalı kullanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
6.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Şu an yurtdışındayım, yarın PS5 satın alacağım.

    Yaklaşık 15 gün sonra Türkiye'ye döneceğim. Bu 15 günlük süre içerisinde aldığım konsolu burada kullanmak istiyorum. Tax-Free'den yararlanmayacağım. Döndüğümde tamamen Türkiye'de kullanmaya devam edeceğim.


    Bulunduğum ülke içerisinde PS5 kurulumunu yaptıktan sonra mağazanın TL cinsinden gözükmesi için ne yapmam gerekir? Konsolun bağlanmış olduğu internet bağlantısını VPN ile Türkiye göstermek ve giriş yapılan hesabı Türkiye bölgeli açmak yeterli olur mu? VPN sorununu çözemezsem Türkiye'ye geri döndüğümde açacağım Türkiye bölgeli PSN hesabı ile mağaza fiyatlarını TL'ye çevirebilmek mümkün müdür? Ya da hiç açmayıp Türkiye'ye mi getirmeliyim sorun olmaması açısından?


    Teşekkürler




  • PS5'te istediğiniz bölgenin hesabını açıp kullanabilirsiniz. Türkiye mağazasından yararlanmak için Türkiye'den PS5 almanıza gerek yok.


    İster Türk ister Amerikan ister Japon hesabı açar oynarsınız o size kalmış herhangi bir kısıtlama yok(Çin olmadığı sürece tabii)

  • Peki herhangi bir doğrulama gibi bir şey gerekiyor mu bunun için?

    Daha doğrusu şu soru aklıma geliyor, örneğin euro bölgesinde bulunan bir konsol sahibi daha uygun fiyata PS Plus'tan yararlanmak için Türkiye hesabı açıp kullanması bir sorun teşkil etmiyor mu? Rahatlıkla hesap / bölge değişimi yapabilmek mümkün mü?

    Steam için eskiden Türk kartı ile alışveriş yapılmasının ön koşulu vardı mesela mağazayı TL'ye çevirebilmek için. Şu an sanırım sistem daha farklı. PS için de benzer durumlar var mı, bulunduğum ülkede kurulum yapıp hesap açmam Türkiye'ye döndüğümde sorun yaratır mı bunu merak etmiştim.

  • limetuar kullanıcısına yanıt

    Hayır yaratmaz. PlayStation'da Steam'de olduğu gibi bir bölge kilidi yok. Şahsen zaten Amerika ve Japon Psn'i kullanıyorum cihazda. Farklı ülkelerden bağlanmanız engel teşkil etmiyor.


    Türkiye store'dan alışveriş yapmanız için de Türkiye bankalarından alınmış bir kredi kartına ihtiyacınız var. Paypal gibi hizmetler zaten yok ülkemizde ve hediye kartı da satılmıyor.


    Herhangi bir doğrulama, VPN ihtiyacı vesaire de yok. Siz PS5'i açacaksınız, kurulumu yaparken sizden hesap girişi yapmanızı isteyecek. Hesabınız yoksa hesap oluşturacaksınız PS5 üzerinde. Hangi ülkeden diye soracak ve Türkiye seçeceksiniz. Bu kadar basit. Sonradan bölgenizi değiştiremiyorsunuz ama farklı bölgeler için farklı hesaplar açıp kullanabilirsiniz.


    Dediğim gibi bu konularda PS5'te bir kilit, bölge kısıtlaması vesaire yok. Bunu yapan sadece Çin mağazası o da ülkenin yasalarından dolayı bir istisna





  • Çok teşekkürler.

  • Konuyu tekrardan yardımcı olabilmesi adına ekliyorum

    Yurtdışından bir adet PS5 aldım, ödeme esnasında oldukça sorun yaşadım.

    Banka kartım, adresi, harfi, büyüğü küçüğü, türkçe karakteri, 1 gün softbanı ne eklediysem tanımlanamayan bir hata oluştu yazısıyla karşılaşıp ps plus alamıyordum. tarayıcı telefon her türlü çözümleri denemiştim. Store'dan alışveriş yapabiliyorken paketleri alamıyordum. cüzdana para da eklenmiyordu.


    Türkiye konumunda bulunan bir arkadaşa web sitesinden girip sepetimdekileri aldığında sorun çözüldü.

  • Yurtdışından getirilip satılan bir ps5te neye dikkat etmemiz gerekir peki?

    Çin versiyon olmadığı nasıl anlaşılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.