Şimdi Ara

Rüzgar Türbini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba geçenlerde bir set oluşturdum kendime biraz hobi amaçlı, set şöyle bir adet güneş paneli 165 watt birkaç tane akü bir adet 1000 wattlık akıllı invertör. şimdi bu sete ilave bir rüzgar türbini eklemek istiyorum ama bazı yerlerde rüzgar türbinlerinin vaadedilen elektriği oluşturamadığını okudum. Bu konuda tecrübe sahibi var mı aramızda rüzgar türbini yerine panel mi alsam.

    Aslında sorun şurdan başlıyor. Günümüz itibariyle 100 wattlık bir paneli 300-400 tl civarında ama 500 wattlık bir rüzgar türbini ise 1200 tl civarında basit bir hesapla aynı wattı panelden almak istesem 2000 tl harcamam gerekecek bunun yanında rüzgar türbini gece gündüz çalışabilirken paneller gündüz depolayacak akşam depodan harcanacak, rüzgar türbini gece de akülere destek olur mu?







  • Konu çok uzun ve detaylı. Her ikisinin de artıları eksileri var. Başlıkları geriye doğru kontrol edin bu konuda baya uzun uzun sayfalarca paylaşım yapılmış bir başlık var gerilerde.
  • rüzgar türbini gece gündüz rüzgar olmadığından 24 saat çalışamayacaktır... Güneş paneli ve rüzgar paneli birlikte kullanıldığı bahsedilir. Güneş olmadığında rüzgar olur. Yoğun güneş altında pek rüzgar olmaz.

    Neye kullanacağınızdan bahsederseniz enerji verimliliği de ele alınabilir.
  • benimki hobi amaçlı bişey 1000 watt a kadar olan eşyalarımı ayrı bir kablo sistemiyle kendi ürettiğim enerjiden beslemek istiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.