Şimdi Ara

Dev şirket Juul; nane aromalı e-sigara ürünlerini piyasadan çekmeyi hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz günlerde The Centers for Disease Control and Prevention ( CDC ) kurumu sayısı 2.000'e ulaşan EVALI yani elektronik sigara ile ilişkili akciğer hasarı vakası bildirmişti. Şimdi ise Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük elektronik sigara şirketi Juul; genç bireyler arasında oldukça popüler olan nane aromalı elektronik sigara ürünlerini piyasadan kaldıracağını açıkladı.



    CDC'nin son açıklamalarına göre EVALI vakalarının sayısı 2.051 olarak kayda geçmiş durumda. Raporlara göre EVALI ile ilişkili 39 ölüm ve ölen kişilerin ortanca yaşının 53 olduğu bildiriliyor.



    EVALI'nın major sebebini ise THC içeren ürünlerin oluşturduğu düşünülmekle birlikte THC tek suçlanan molekül değil.



    Şirket aromaları ürünlerinin satışını sınırlandıracak





    Daha önceden mango, krema, meyve ve salatalık aromalı ürünlerin satışını durduracağını açıklayan dev şirket listeye nane aroması içeren ürünleri de ekledi.



    Ayrıca hangi aromanın daha çok sevildiği ile ilgili de yeni bir araştırma yapıldı ve 40.000 kişi üzerinde yapılan ankete göre 10. ve 12. sınıf öğrencileri arasında en çok tercih edilen ürünün nane aromalı ürünler olduğu tespit edildi. Nane aromalı ürünler 8. sınıf öğrencilerinde ise 2. sırayı aldı.



    Ayrıca Bkz.Elektronik sigara ile ilişkili akciğer hasarı vakası 2000'i aştı



    Juul önümüzdeki süreçte aromalı ürünlerini piyasadan çekmeyi hedefliyor.



     








  • Bu aroma işi komple yasaklanmalı zaten normal sigara dahil

  • yahu sigara niye serbest :) demek ki sigara daha zararsız..
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Bi de sigaranin baslarda yarattigi pis tadi ve etkiyi yumusatip, bagimliligin erken birakilma olasiligini arttiriyor.

  • Bu hastalığın sebebi ne e sigaradır ne nane aromasıdır ne likittir nede thc dir. Bu hastalık ve ölümlerin sebebi thc nin merdiven altında ucuz yöntemlerle likitin içine koyma yöntemidir vitamin e asetad maddesi bu ucuz yöntemde kullanılan madde ölüme çok rahat götürür yani cidden yeter en başından yazdık e sigara thc ve aromayla alakası yok diye doktorlar bile gitti araştırdı bilmem kaç kişiden ne içiyorsun nerden aldın neyle karıştırıyorsun birsürü anketler sırf ne için insaniarı sigara illetinden kurtarabilecek tek şeyin e sigara (gerçek adı vaporizer çünkü tütün ürünü değil) olduğunu biliyorlar.siz hala tütün baronlarının haberleriniyapın

  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru, bakıyorum da ne zaman tütün satışı düşüşe geçse, esigara yi hemen kötüleme karalama başlıyor. Hiç inanmıyorum bu haberlere inanmicamda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün radyoda sigarayı bırakın reklamında dinledim, Türkiye'de sigaradan ölenlerin sayısı günlük ortalama 500 müş. Elektronikte bugüne kadar ölen sayısı 2000 se çok iyi bir değer.
    Yaklaşık 1 yıl elektronik kullanıp 4000 lira civarı para cepte kaldı. Ama ateşliye geri dönmek zorunda kaldım , likitlere olan güvenim iyice azaldığından dolayı. İnşallah bir gün komple bırakırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 11 Kasım 2019; 9:54:50 >
  • APOLL0 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir hesap mı var? Normal sigarayı kaç kişi kullanıyor, elektronik sigarayı kaç kişi kullanıyor? Bu veriler olmadan konuşmak mantıklı değil.

  • 9 Yıldır sigara kullanıyordum. 4 Ay elektronik kullanımı ile sigarayı bıraktım. Ne tütün ne elektronik içiyorum artık. Elektroniği tütün kullanımı azaltmak ya da bırakmak için aldıysanız eğer neden yola çıktığınızı unutmayın. Buna golf kulübü muamelesi yapanlara da gülüyorum.

  • Sentilyon kullanıcısına yanıt
    Biri duman, diğeri buhar. Aralarındaki fark dağlar kadar. Likitlerden çıkan buharda bugüne kadar 4 (dört) adet sağlığa zararlı maddeye rastlanmışken, sigara tütününden çıkan dumanda 1000 (bin)'e yakın sağlığa zararlı maddeye rastlanmış.

    İnsanlık için %100 faydası olacak bir teknolojinin, lobisi güçlü olanlar tarafından nasılda hiç edildiğini birinci belgeselde ve mağdur olanın yıllar sonraki intikamını ikinci belgeselde görebilirsin.

    Elektrikli Arabayı Kim Öldürdü? - Who Killed the Electric Car? (2006)
    Elektrikli Arabanın İntikamı - Revenge of the electric car (2011)

    Dumanlı sigara VS Buharlı sigara savaşı da bunun bir benzeri. Yenilik insanlık için faydalıysa veya daha az zararlıysa bunun önünde kimse duramaz. Elektronik sigara yani buharlı sigara şimdilik kaybetmiş gibi duruyor ama intikamı çok pis olacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.