Şimdi Ara

Market Arabasını Doldurmanın Artık İmkansız Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu fiyatlar nereye kadar gidecek artık bilmiyorum. Bundan 6-7 sene önce 100 TL'ye dolan market arabası artık 400 TL'ye bile dolmuyor. Tavuk, et, balık fiyatları bi yandan; süt, yoğurt, peynir fiyatları bir yandan; meyve ve sebze fiyatları bir yandan vatandaşı hunharca kırbaçlıyor fiyatlarıyla.

    Peki vatandaş bunun sebebini sorguluyor mu? Orası da var... Ülkedeki %40'lık seçmen ve insanlara yüklenen şükretme saçmalığı yüzünden bu zam furyasının sonu gelmeyecek maalesef. Gıda godomanları, ak-ticaretçiler çuvallarla parayı kaldırıp da bu insanların; "geRekİRSe KuRu ekmeğh yeRiz, YeDerKi reİs GidmEsiN." saçmalığı yüzünden bu gençler yetersiz beslenmeye mecbur mu?

    Onu geçtim artık insanlar sağlıksız beslenme yüzünden beyin ve vücud gelişimini tamamlayamıyor. IQ ortalamasında gerilere doğru son sürat gidiyoruz. Avrupalı yaşıtlarının yanında Türk gençleri ergenliğe yeni giren çocuk gibi kalıyor. Çünkü BESLENEMİYOR.

    Ben buradan DH aracılığı ile bu fiyatları protesto ediyorum, emeği geçenlere de hakkımı helal etmiyorum.
    6 Dilim pastırmanın 30 tl, 1 kg etin 48 tl, 1 kg beyaz peynirin 30 tl olduğu ülkede bu gençler neyle beslenecek, aileler neyle kira ödeceyecek???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OggyOgg -- 7 Ekim 2019; 12:41:13 >







  • Aklıma gelmişken market arabası doldurma serüvenini en son 12 yıl önce Kipa mağazasında yapardik. O zaman evli falan değiliz. Ailecek gidiyoruz ne bulursak atıyoruz arabaya. Araba hınca hınç dolu Max ödediğimiz fiyat 160 TL gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Bunun içerisinde zeytin yağını tut,1 kg dardanel ton balığı ,şekeri ,unu yani ağır fiyatlı ürünler ağırlıkta idi. Şimdi 160 TL'ye BİM'in mavi el sepetini dolduramazsin.
    quote:

    Orijinalden alıntı: OggyOgg

    Siz alamancılar yok mu zaten, senelerdir millete yutturdunuz yok şöyle pahalı yok böyle pahalı. Allahtan internet hayatımıza girdi de gördük neyin ne olduğunu. Şahsen kendim de ABD'de 50 dolar'a dünyaları alıyordum...
    Bu yalancı alamancılar yüzünden annem hala Almanya'da işe gitmek için sabah 4'te uyanıldığını, kiralar yüzünden yaşanılmadığını falan zannediyor yıllardır nasıl empoze etmişlerse kadının aklına.

    Konuya gelecek olursam, şu market fiyatlarından gerçekten gına geldi. 3-4 sene önce haftada maksimum 80 liraya diyet yapıyordum. Hem de içinde siyez bulguru, kinoa gibi abuk sabuk pahalı şeyler de oluyordu. Dün kız arkadaşım markete gitmiş fiyatlara şaşırdı fişini attı da baktım 80 lira ödemiş içinde adam akıllı yemelik bir tek yarım kilo tavuk var. Yazın diyetteydi diye hiç yememiş diye bir magnum alayım demiş 6 lira, 6! hem de iyice küçülmüş

    şuraya bak, soran olursa ecnebiler bizi gısganıyor deriz

    https://www.migros.com.tr/magnum-mini-badem-6li-paket-p-b0abd2

    https://www.walmart.com/ip/Magnum-Mini-Almond-Ice-Cream-Bars-6-ct/20631678

    https://www.migros.com.tr/magnum-crack-classic-440-ml-p-b0ad32

    https://www.walmart.com/ip/Magnum-Ice-Cream-Milk-Chocolate-Vanilla-14-8-oz/220504641
    150-170 birim paraya abur cubur dahil haftalık alışveriş yapabiliyorsunuz almanyada akrabamız var 5 kg et falan da var he alışverişin içinde aslında 2 haftalık ama hadi biz boğazına düşkün milletiz 1 haftada tüketiriz :D bunu duyan akepeliler domuz eti at eti falandır diyorlar imkansız diyorlar :D
  • Pastırma sordurdum babama memleketten kilosu 160 TL bir tık aşağısı 130 TL dedi. Yok artık dedim.Hevesim kursağımda kaldi. Oda dolara endeksli.
  • Adamlar bu yüzden makarna dağıtıyor millet aç kalmasın diye.
  • Aklıma gelmişken market arabası doldurma serüvenini en son 12 yıl önce Kipa mağazasında yapardik. O zaman evli falan değiliz. Ailecek gidiyoruz ne bulursak atıyoruz arabaya. Araba hınca hınç dolu Max ödediğimiz fiyat 160 TL gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Bunun içerisinde zeytin yağını tut,1 kg dardanel ton balığı ,şekeri ,unu yani ağır fiyatlı ürünler ağırlıkta idi. Şimdi 160 TL'ye BİM'in mavi el sepetini dolduramazsin.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:36:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Adamlar bu yüzden makarna dağıtıyor millet aç kalmasın diye.
    Makarna bile 3.5 lira oldu iyisi.
  • Yav Reis geçen markete gitti zam vs. gibi birşey yok. Tek başına alışverişi yabtı koca saraya. Elektriğe 3 ayda %60 zam geldiyse, enflasyon nasıl %9. Yalan atmayın Reis uçuruyor bizi çok şükür...
  • 300tl'ye doldurulur abartma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Ekim 2019; 14:45:38 >
  • Yıllık market gıda zammı %100'ü geçti çoğu üründe. Rahip olayı ile başlayan bir film kopukluğu var. Hala toplayamadılar ve ipin ucu kaçtı. Pek mümkün de görünmüyor bu cehalet ile.
  • Yaklaşık 10 sene önce aylık alışveriş yapardık. 2 tane alışveriş arabasını tepeleme doldurup 300 TL öder çıkardık. Şimdi 1 poşet alışveriş neredeyse 150 TL tutuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

    300tl'ye doldurulur abartma
    Safi makarnaylami
  • Siz avrupada şartlar nasıl bilmiyorsunuz galiba
    Liechtensteina gelin de görün.
    Bir market arabası kaç euroya doluyor.
  • 150-170 birim paraya abur cubur dahil haftalık alışveriş yapabiliyorsunuz almanyada akrabamız var 5 kg et falan da var he alışverişin içinde aslında 2 haftalık ama hadi biz boğazına düşkün milletiz 1 haftada tüketiriz :D bunu duyan akepeliler domuz eti at eti falandır diyorlar imkansız diyorlar :D
  • Sayın MESİHİN vekili şunu dedi arkadaş çözüm burada siz nankörsünüz.Bunlar vatandaşın vekili değil milletin vekili değil MESİHİN vekili.

  • Esnaflığı bu yüzden seviyorum,istediğimiz zaman zam yapabiliyoruz
  • İkinci paragrafa cevabım. Forum da görmüştüm. Fakire şükür etmeyi öğretecenki zenginin düzeni bozulmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solarisx -- 7 Ekim 2019; 14:23:19 >
  • AKP'li mod on:

    Su alın 4 5 tane 5 litrelik bak nasıl da doluyor
  • Doldurmayi birak sabah kahvalti alisverisi yapiyorum 50tl den asagi tutmuyor. 8-10 yil once migrosda doldururdum alisveris arabasini 200-230 arasi tutardi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    AKP'li mod on:

    Su alın 4 5 tane 5 litrelik bak nasıl da doluyor
    5 Litrelik su bile 4.5 - 5TL olmuş. 2-3 tl lik sularda çeşme suyundan beter
  • Luken Drew kullanıcısına yanıt
    alakası yok abartmayın buzdağı ve abant var bizim burada fiyatları 2.50 lira ve tadları gayet güzel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.