Şimdi Ara

Market Arabasını Doldurmanın Artık İmkansız Olması (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Sizde ufak atın hocam, Bim çoğu marketten kaliteli ürünlere sahip, sadece ayağa düştüğü için yermesi basit. Dediğiniz gibi ucuz da değil.

    İnsanların keyif ürünlerini geçtim günlük alması gereken ürünleri aksatması herkesi etkiliyor. Sanayideydim; herkesin alacağı vardı ancak kimse para görmüyordu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangaetemo

    Bu yalancı alamancılar yüzünden annem hala Almanya'da işe gitmek için sabah 4'te uyanıldığını, kiralar yüzünden yaşanılmadığını falan zannediyor yıllardır nasıl empoze etmişlerse kadının aklına.

    Konuya gelecek olursam, şu market fiyatlarından gerçekten gına geldi. 3-4 sene önce haftada maksimum 80 liraya diyet yapıyordum. Hem de içinde siyez bulguru, kinoa gibi abuk sabuk pahalı şeyler de oluyordu. Dün kız arkadaşım markete gitmiş fiyatlara şaşırdı fişini attı da baktım 80 lira ödemiş içinde adam akıllı yemelik bir tek yarım kilo tavuk var. Yazın diyetteydi diye hiç yememiş diye bir magnum alayım demiş 6 lira, 6! hem de iyice küçülmüş

    şuraya bak, soran olursa ecnebiler bizi gısganıyor deriz

    https://www.migros.com.tr/magnum-mini-badem-6li-paket-p-b0abd2

    https://www.walmart.com/ip/Magnum-Mini-Almond-Ice-Cream-Bars-6-ct/20631678

    https://www.migros.com.tr/magnum-crack-classic-440-ml-p-b0ad32

    https://www.walmart.com/ip/Magnum-Ice-Cream-Milk-Chocolate-Vanilla-14-8-oz/220504641

    Alıntıları Göster
    Sabah 4 de ise uyanan alman oglen 12 de 8saatlik mesaisini bitirip evine gidiyor bunuda biliyomu yoksa sabah 4den aksam 9-10a kadar sirtlarina kirbac vurulup calistirildiklarini mi saniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Market fiyatları inanılmaz arttı.He gidişimde aldığım ürünlerin küçük küçük zamlandığını görüyorum.İlk dolar artışında zaten katmerli bindirdiler,şimdi ise yavaş yavaş koyuyorlar.Ya da zam yapmayıp,gramajı küçültüyorlar aynı rakama.Eskiden yağlar 5litre olurdu şimdi ,4,5 litre,4,2 litre gibi acayip ölçüler var.Eskiden 200-300 en fazla 400e (Ki içinde etide,tavuğuda olurdu)aylık alışveriş yapardık.Şimdi hiç abartmıyorum 1000tlyi geçiyor ki et falan yok bunun içinde.Eşim gelirken bazen 1-2 şey istiyor her girişim 100tl ayak bastı parası gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süt ürünlerinin fiyatı çok arttı.Markette 1 lt sek süt 7.5 TL, yoğurt 900 gr 7 TL, peynir orta halli kg 30 TL, ezine peyniri inek kg 45 TL , ezine keçi 75-80 TL, eski kaşar peyniri 80-100 TL, sütaş tereyağı 250 gr 18,19 TL.Her gün 1 lt süt alınsa bile 7.5X30=225 TL yapıyor sadece süt için harcanan para bu kadar yapıyor 225 tl ayda az para değil. .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo34 -- 9 Ekim 2019; 16:50:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollo34

    Süt ürünlerinin fiyatı çok arttı.Markette 1 lt sek süt 7.5 TL, yoğurt 900 gr 7 TL, peynir orta halli kg 30 TL, ezine peyniri inek kg 45 TL , ezine keçi 75-80 TL, eski kaşar peyniri 80-100 TL, sütaş tereyağı 250 gr 18,19 TL.Her gün 1 lt süt alınsa bile 7.5X30=225 TL yapıyor sadece süt için harcanan para bu kadar yapıyor 225 tl ayda az para değil. .
    Zaten saydığın ürünlerden seçmeli olarak toplam 3 parça alsan 50 lirayı direkt geçiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son aylardaki zam maratonu sonrası, her kasaya gidiş. Ayrı bir heyecan.
  • Avrupa'ya hiç gitmesek inanacağız. Lidl'de unutulmaz bir cumartesi günü koca alışveriş arabasını 27 eur ile doldurdum. Aklıma gelen her sebze, meyve ve yeşil yapraklı sebzeyi aldım. Artık alacak sebze-meyve bulamadım gittim mango, ananas filan aldım. Kıyma aldım. Peynirli börek, gouda, edam peyniri, 2 çeşit zeytin vs. En son 4 kutu alkolsüz malt içeceği ve 2008 yapımı şarap aldım. 27.45 mi ne tutmuştu. Sepetin sadece 14 kilosu muz idi, burada 14 kilo muzu ne kadara alırız merak ediyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Siz avrupada şartlar nasıl bilmiyorsunuz galiba
    Liechtensteina gelin de görün.
    Bir market arabası kaç euroya doluyor.
    Peki kaç euro kazanılıyor onu da yazsaydın. Seni gidi Alamancı. Gelsene Türkiyeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liechtenstein dedim .anlayın.
  • Eskiden kol gibi fiş alırdık et hariç max fişte 7 lira yazardı. Şimdi 7 parça ürün alıp 140 lira ödüyorum en düşük fiyat 8 tl 25 tl falan yazıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    150-170 birim paraya abur cubur dahil haftalık alışveriş yapabiliyorsunuz almanyada akrabamız var 5 kg et falan da var he alışverişin içinde aslında 2 haftalık ama hadi biz boğazına düşkün milletiz 1 haftada tüketiriz :D bunu duyan akepeliler domuz eti at eti falandır diyorlar imkansız diyorlar :D
    Unutulan bir nokta var. Domuz eti daha pahali dir yani Domuz olmasi imkansiz ama Türkiye dekiler helal hastalikli anguslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru diyorsun da, baştaki adam gitse de bu ekonomi düzelmez, millet olarak üretmeyip sürekli tükettiğimiz için, çalışmayıp nasıl çalarız, kaytarırız diye düşündüğümüz için.
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    O zamanın 160'ıyla şimdinin 160'ı karşılaştırılmaz. O zaman 160 TL asgari ücretin kaçta kaçıydı şuan ne kadarı, o önemli. 12 yıl önce yani 2007'de asgari ücret 403 TL'di. 160 TL yaklaşık %40 asgari ücret yapıyordu. Şuan asgari ücret 2000TL olduğuna göre %40'ı 800 TL yapar. 800 TL'ye market arabasını doldurursun bence. Ha tabi bu demek olmuyor ki ekonomi aynı durumda. Son 1 yılda baya kötüye gitti ekonomi.
  • stuttgart yazsan tüm bunlar olmazdı
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle de tutmuyor hesap o zamanlar asgari ücret gerçekten çok çok düşüktü hatta 3 4 sene öncesine kadar muhalefet asgari ücreti arttıracağız diyene kadarda düşüktü. Seçim kaybedilmesin diye asgari ücret bu seviyeye geldi. Bence Altınla filan kıyas yapmak gerekir. Asgari ücret üzerinden yapılan hesaplar tutarlı değil diye düşünüyorum.
  • Para değersizleşti, hayat pahalılaştı ve bizlerin kazandığı para miktarı çokta değişmedi. Böyle bir yapıda kaçınılmaz sonlardan birini yaşıyoruz.

    Ekonomik sıkıntılardan ötürü olanlar dışında, birde fırsatçılar olayı daha sıkıntılı hale getiriyor. Birde üstüne marketler eklemeler yapınca, vahim olan durum daha vahim oluyor.

    Allah'a Şükür durumum iyi, fakat ekonomiyi marketleri mağazaları görünce düşünmeden edemiyorum; Asgari ücretle yada yakın ücretlerle çalışanlar nasıl ev geçindiriyor ya ? Allah yardımcıları olsun.
  • Yahu bu adam size ne etti asgari ücret 2020 liraya yükseltti daha ne istiyorsunuz

    1 çay 1 simit kaç lira ? 2 lira

    5 kişilik bir aile den hesaplarsak toplam 10 lira günde 3 öğün yesen 30 lira

    peki 1 ay kaç gün 30 gün çarp 30 ile kaç etti 900 lira

    asgari ücret kaç liraydı 2020 lira 900 ü çıkarttık ay sonu elinize 1120 lira para kalıyor

    Şimdi soruyorum buradan 1120 lira para artıyor eyyy kılışdar eyyy cehape eyyy amerika severler bu parayı nasıl görmezden geliyorsunuz

    Reisimizin ülkeyi uçurduğunu refah seviyesine yükselttiğini nasıl görmezsiniz

    Bunu göremeyen ya kördüüürrrr !! ya Kör rolü yapmaktadır !!!
  • Evli barklı insanların ortalama alışveriş arabaları en ucuz yerde bile 300-500 arası doluyor.Bunun içine abur cubur et filan girerse 1000 li rakamları çok rahat bulur.Geçti artık öyle her istediğini alma olayları min ihtiyaç ile yaşıyor çoğu kişi.Şükürcüler ne yapıyor onu çok merak ediyorum.
  • Aslında haklısınız. Enflasyona göre 160 TL'nin şuan ki karşılığı 502 TL yapıyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

    Market fiyatları inanılmaz arttı.He gidişimde aldığım ürünlerin küçük küçük zamlandığını görüyorum.İlk dolar artışında zaten katmerli bindirdiler,şimdi ise yavaş yavaş koyuyorlar.Ya da zam yapmayıp,gramajı küçültüyorlar aynı rakama.Eskiden yağlar 5litre olurdu şimdi ,4,5 litre,4,2 litre gibi acayip ölçüler var.Eskiden 200-300 en fazla 400e (Ki içinde etide,tavuğuda olurdu)aylık alışveriş yapardık.Şimdi hiç abartmıyorum 1000tlyi geçiyor ki et falan yok bunun içinde.Eşim gelirken bazen 1-2 şey istiyor her girişim 100tl ayak bastı parası gibi.
    Ne kadar dikkat ederseniz edin durum bu şekilde, anne babaya da izah edemiyorum. Annem babamı dışarı çıkarmaya teşvik ediyorlar ama onlar çıksa felaket yaşanır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.