Şimdi Ara

New York eyaleti elektronik sigara ürünlerini yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • New York eyaleti elektronik sigara ürünlerini yasakladı 
     
    New York yönetimi aroma içeren elektronik sigara ürünlerini yasaklamak üzere yeni kararlar aldı. New York valisi Andrew Cuomo durumu acil icra eylemi olarak tanımlamakla beraber eylemin aromalı elektronik sigaraları yasakladığı belirtiliyor.

    Cuomo elektronik sigara üreticilerinin ve mağazalarının, kasten ve umarsızca hareket ettiğini ve genç kitleyi etkisi altına almaya çalıştığını belirtiyor.

    Genç bireylerin elektronik sigara tüketimi artıyor

    New York eyaleti elektronik sigara ürünlerini yasakladı 

    Vali Cuomo Sağlık Bakanlığı verilerine işaret etti ve elektronik sigara tüketim eğrilerinin dik bir biçimde yukarı tırmandığını işaret etti. Yetkililerin yaptıkları açıklamalara göre lise öğrencilerinin yaklaşık yüzde 27'si elektronik sigara kullanıyor. 2014 yılında bu oranın %160 daha az olduğu belirtiliyor.

    Ayrıca eyalette ikamet eden gençlerin %19'unun aromalı ürünler nedeniyle elektronik sigarayı denedikleri ve gençlerin %27'sinin elektronik sigarayı bu aromalı ürünler sebebiyle kullanmaya devam ettiği belirtiliyor.


    Ayrıca Bkz.Deniz yılanlarında yeni damar ağı keşfedildi

    Karar neticesinde elektronik sigara üreticilerinin ve satıcılarının sadece aromasız ürünleri satabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte elektronik sigara tedarikçilerinin üzerindeki denetim ve yasal yükümlülükler artacak gibi duruyor.







  • Niye yasaklıyorlar ki? Bırakın doğal seçilim işlesin

  • aromalı ürünler direk içmeye teşvik bence onlar yasaklanmalı
  • % 160 daha azın ne demek olduğunu açıklarmısın sevgili editör.

  • Olay epey ironik aslında. Elektronik sigaradan dolayı insanlar öldü diye hemen bu aletler yasaklanıyor. Ama normal sigara yüzünden her yıl yüzbinlerce insan ölürken kimseden ses çıkmıyor. Gerçekten ironik.

  • Önce normal sigarayi yasaklasinlar diyen zihniyet sanirim hayatinda hic elektronik sigara kullanmamis, yada en fazla yerli dandik likitleri kullanmis daha premium likitlerden haberi yok,



    Amerikada uretilip “premium” olarak satilan likitlerin aromalari o kadar iyidir ki icen birisi gercekten o aroma neye aitse onu tuketiyormuscasina keyif alir. Hic kalori almadan yada midenizi sisirmeden aksama kadar milk shake yada en sevdiginiz kurabiye yada akliniza gelen en sevdiginiz seyi tuketebildiginizi dusunun!



    Bu kadar guzel olunca haliyle her yastan birey zarari da yok zannedip olaya atliyor, iceriginde nikotin oldugu icin hic sigara kullanmasa bile bagimli hale geliyor..



    Bu demek degil ki normal sigara yasaklanmasin, bana kalsa alkol de sigara da tamamen yasaklanmali..

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Elektronik sigarasının arkasında kimse yok. Normal sigaranın arkasında çok büyük şirketler ve çok büyük lobi faaliyeti var. Yasaklayamaz.

  • Kardeşim milletin IQ'su düşükse bırakın içsinler size ne? Sigara serbest onu içiyorlar, bunu da içerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur79 -- 17 Eylül 2019; 16:11:16 >
  • Bu editör paso elektronik sigara haberi yapıyor . 5 Yıldır içiyorum her yıl komple kontrol yaptırıyorum daha en ufak birşey çıktığını görmedim ayrıca benim gibi malum forumlarda binlerce kişi var kimseye hiç birşey olmadı .

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Juul firmasinin sahibini bir arastirin isterseniz.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Normal sigara yetiskinler tarafindan kullaniliyor, 18 yas alti kisilere satilmasi gelismis ulkelerde onem verilen, uygulanan bir yasak.

    Elektronik sigaralarda oyle bir yasak yok. Olmamasi da genclerin, ergenlerin kullanimini tetiklemekte.

    Elektronik sigaralarin yetismekte olan cigerlere etkileri tartisilmakta ve cigerlere cekilen glikoz ve gliserin bazli sivinin daha tehlikeli olabilecegi dusunuluyor yapilan bazi arastirmalara gore. Tabi ortada kesin bir sonuc yok.

  • Bırakın sigarayı kurtulun
  • Akıllı insan ne sigara nede Alkol vs. tüketir.

  • Bu durum çoktan açıklığa kavuştu zaten, FDA açıklamayı yaptı efendim. Hazır üretilen (nerede üretildiği belli olmayan/merdiven altı) likitlerdeki THC adlı (Esrar bitkisinin ana maddesi, kafa yapıcı madde)'nin zaten likitler de olmaması gerekirken, bir de E-Vitamini ile kıvamı ve yoğunluğunun arttırılması sonucu ortaya çıkan, baştan aşağı esigara ile ilgisi olmayan savsaklık bir durum. Özetle, içine kafa yapıcı THC maddesi eklenmiş, kafa yapsın diye içtikleri bu likitlere zamanla daha çok kafa yapsın diye E-Vitamini de ekleyince ölümcül kombinasyona ulaşmış oldular! Öyle ki, FDA'nın araştırmasına göre bu kombinasyon ile gres yağı gibi olan THC buharlaştıktan hemen sonra ciğere çekilip de tekrar soğuyunca aynı gres yağı kıvamını alıyor ve ciğeri adeta gres yağı ile kaplıyor! İşte tüm mesele bu. Yani sonuç; Esigara sorumlu değil, öldüren de esigara değil. Çünkü esigara normal kullanımı ve likitin normal halini de tarifliyor zaten. Bu kişiler ise likitte hiç olmaması gereken maddeleri likitte eklemiş ve bir de üstüne yoğunluğunu da kafalarına göre arttırıyorlar. Sonuç mu, işte sonuç! Zaten sadece THC ve EVitamini barındıran likitler yasaklandı. Ayrıca önünü alamadıkları ve gençleri de vazgeçiremedikleri için, gençlerin damağına hitap eden diğer tüm aromaları da yasakladılar. Kurunun yanında yaş da yandı :) Yani sadece tütün aromalı ve saf aromasız likitler (Nbase) satılacak. Çünkü gençlerin ankete verdikleri cevap, "bırakmak istemiyorum çünkü armasını/tadını seviyorum" oluyordu. Devlet de, bu hoş aromalar kullanımı arttırıyor diyerek ölümcül E-Vitamini ve THC ile birlikte zararsız ama cazibesi arttıran aromaları da yasakladılar.





  • Normal sigara zararlı değil mi? Normal sigarayı da yasaklasalar ya... Yemiyor di mi?
  • Kardeş sen hayırdır? Kaynağı aldığın yerdeki başlık farklı, senin başlığın farklı, yazdığın haber farklı. Aromalı ürünlerin yasaklanacağı yazılmış ama KASTEN tüm elektronik sigaranın tamamen yasaklanacağı algılı başlık atmışsın. Daha çok gençsin. Bu tarzla hiçbir yere varamaz, ismini yıpratırsın. https://www.engadget.com/2019/09/16/the-morning-after-flavored-e-cigarette-ban/?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZG9uYW5pbWhhYmVyLmNvbS9OZXctWW9yay1leWFsZXRpLWVsZWt0cm9uaWstc2lnYXJhLXVydW5sZXJpbmkteWFzYWtsYWRpLS0xMTQyMTc&guce_referrer_sig=AQAAAA9T-zcaSTqh3KpfNVXe4XYcCYC096peL010Qut4hH856zq8bPhQxvHzYNJXp1x0BbQM0STVpDqU2TT5EeupCwIutOYzlwSM8QcUD6f5scvu-PDTtjibUlZmE15llSBqEJ2D4wyZfRSIOxjaGzN7Y-TEMUlvai9d6Y8jF9mdM_KZ





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.