Şimdi Ara

Milli baz istasyonları, 750 noktada hizmete geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aselsan’ın ana yükleniciliğinde 100’den fazla şirketin katılımı ile ülkemizde Türk mühendislerince geliştirilen 4.5G baz istasyonları testlerin ardından canlı sahalarda bir süredir kullanılıyor. ULAK projesi kapsamında ülkemizde faaliyet gösteren operatörlere 1500 baz istasyonunun teslimatı gerçekleştirildi. Bu baz istasyonlarının yarısı kuruldu ve hizmete geçti.



    Ülkemizi dünyada kendi baz istasyonunu üreten ülkeler arasına sokan (5 ülkeden biri olduğu iddia ediliyor) ULAK projesi, Netaş, Argela gibi birçok şirketi paydaş olarak işin içine sokması ile de ülkenin bilgi birikimine önemli katkı sağlıyor.



    Üretilen baz istasyonları ülke genelindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, BTK, ODTÜ Teknokent gibi birçok önemli noktada öncelikli olarak kullanılmaya başlandı. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinden başlanarak birçok noktada 4.5G hizmeti, yerli şebekeler üzerinden sağlanıyor. Birçok noktada baz istasyonlarının kurulumu da devam ediyor.



    ULAK projesine Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone 250’şer baz istasyonu satın alarak katkıda bulunmuştu. Bu siparişlerin teslimatları gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra nüfusu beş yüzden az olan kırsal bölgelere de devlet eliyle baz istasyonlarının kurulması ve üç operatörün de bu baz istasyonlarını kullanabilmesi için yapılan çalışmada da ULAK projesinden faydalanılıyor.



    Turkcell ise 2019 - 2023 yılları arasındaki ihtiyaçların karşılanması adına 2 bin 650 adetlik sipariş daha geçti. Bu sipariş ile birlikte Turkcell’in payı 2 bin 2900’e ulaşmış oldu. Türk Telekom ve Vodafone’un da yakın süreçte yeni siparişler vermesi için görüşmelerin sürdüğü ULAK Haberleşme A.Ş. Genel Müdürü Metin Balcı tarafından aktarılıyor.



    4.5G odağında geliştirilen ULAK projesinde üretim süreçlerinin yanı sıra şu sıralar çalışmalar 5G üzerinde yoğunlaşmış durumda. Muhtemelen ülkemizdeki 5G’ye geçiş sürecinde operatörlerden ULAK projesi kapsamında üretilmiş baz istasyonlarına yoğunlaşılması beklenecektir. Dünyada birçok alt yapı sağlayıcı 4G ve sonrasındaki alt yapı kurulumlarında 5G’ye kolay geçiş gibi avantajlar ile öne çıkmak adına bir yarış içinde. Mesela Ericsson, 4G baz istasyonlarında dakikalar süren bir yazılım güncellemesi ile 5G’ye geçiş garantisi veriyor. Ulak projesinin de ülkemizde palazlanıp küreselleşmesi isteniyorsa bu gibi planlamaların iyi yapılması önemli. Dileriz çalışmalar bu yönde bir boyut kazanmıştır.








  • aynen aynen, çapulçu gezici boğaziçili ve ödtülü mühendislerin yaptığı baz istasyonları kaşıntı yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 27 Ağustos 2019; 19:6:13 >
  • Altyapı yok ki istasyonu kursan ne olacak? Milli fiber çekin fiber!
  • Milli olmasindan cok duzgun mu standartlara uygun mudur ? Yoksa milli felaket vs olmasin sonralari ...

  • Huawei alt yapısı çıkmasın bu da sonradan milli yerli arabamız gibi amerikan arabasını yerli diye kakaladılar ya bi aralar

  • milli baz istasyonu göklerde ehuhuhu...

  • "Bunun yanı sıra nüfusu beş yüzden az olan kırsal bölgelere de devlet eliyle baz istasyonlarının kurulması ve üç operatörün de bu baz istasyonlarını kullanabilmesi için yapılan çalışmada da ULAK projesinden faydalanılıyor."

    Kira bedeli ödüyorlardır inşallah, devlet beleş kullandırmıyordur umarım.

  • 5.5G'ye kolay upgrade edilebilecekse harika olur. (!)

  • 2020 sonlarına doğru 5G ye geçeceğiz ama bilmiyorum Aselsan ne kadar yakın bu teknolojiye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkie kullanıcısına yanıt
    bu projede çalışanlara tek tek sordun mu çapulcu musunuz diye veya hükümeti beğeniyor musunuz diye :D Allah akıl fikir versin ayrıştırma yapmayın ve her güzel şeyi kendinizden bilip her kötü şeyi de sevmediğiniz görüşden bilmeyin kömik oluyor.

  • imam hatip nesli neler başarıyor...
    bunlar işte hep iman gücü.
    selam ve sinyal ile.
  • önce öttü değil ödtü, imam hatipden çok çıkmadığı için böyle yetenekler (genelde en başarısız liseler oluyor üni sinavında)mecburiyetten yoksa hoşlarına gittiklerinden değil, ikincisi ise aynen aynen liyakat da hat safhada bu iktidar döneminde iş yapacak olana iş veriyor :)muhaha

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sosisvesalam

    bu projede çalışanlara tek tek sordun mu çapulcu musunuz diye veya hükümeti beğeniyor musunuz diye :D Allah akıl fikir versin ayrıştırma yapmayın ve her güzel şeyi kendinizden bilip her kötü şeyi de sevmediğiniz görüşden bilmeyin kömik oluyor.
    ayrıştırmayı yapan her yaptığı ya da yapmakta mecbur olduğu seyleri muhalefetin kafasaına vurmak için sopa olarak kullananlardır, cumhuriyet dönemiyle kıyaslayıp '80 yılda yapamayaaanlaaarr' diye bağıranlardır. siyasi rant elde etmek isteyenlerdir, ayrıca malum partili yönetcilierin bu üniler hakkında ne dediklerine bir internette baksan anlarsın zaten, bu üni lerin mühendislik bölümlerinin yıl sonu mezuniyet törenlerine bakarsan yüzde doksanın ne görüşte olduğunu anlarsın. yurtdışına çıkabilen çıkıyor çıkamayan kalanlarda apolitik takılıp sesini kesiyor nerden biliyorum çünkü tanıdıklarım var, kapiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 27 Ağustos 2019; 19:18:58 >




  • çok sevindim bu habere.emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xAdli

    Bu mesaj silindi.
    Sende her fırsatta illa insanları ayır sözde milliyetçi gezinirsiniz.
  • Bizim burda telefonlar çekmiyor, baz istasyonu kurmalarını nereye müracaat etmemiz gerekiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.