Şimdi Ara

Japonya, akıllı telefonlarda kullanılan bazı malzemelerin Güney Kore'ye ihracatını kısıtlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japonya, akıllı telefonlarda kullanılan bazı malzemelerin Güney Kore'ye ihracatını kısıtlayacak
    Japonya Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı açıklama ile birlikte, Samsung gibi şirketler tarafından üretilen esnek ekranlarda kullanılan polimitler de dahil olmak üzere bazı teknik malzemelerin Güney Kore'ye ihracatını kısıtlayacağını açıkladı. Açıklanan bu yeni kurallar, 2. Dünya Savaşı sırasında Japon fabrikalarında çalıştırılan Güney Korelilerin tazminat taleplerinden sonra geldi.
     

    Japonya'dan tazminat misillemesi

    4 Temmuz tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen sınırlı tüketim ürünleri listesinde, akıllı telefon ve esnek organik LED göstergelerde kullanılan polimitler ve yarı iletkenler üretmek için kullanılan aşındırma gazı ve dirençler yer alıyor. Bu malzemeleri Samsung, LG ve SK Hynix gibi Güney Koreli şirketlere satmak isteyen Japon tedarikçilerin, sözleşmeyi onay için Ticaret Bakanlığı'na sunmaları gerekecek.
    Japonya, akıllı telefonlarda kullanılan bazı malzemelerin Güney Kore'ye ihracatını kısıtlayacak
    Nikkei Asian Review'ın raporunda göre Japonya hükümeti, Güney Kore'yi teknoloji konusunda daha az kısıtlamalı ülkeler listesinden çıkaracağı da belirtiliyor. Bu yılın başlarında Güney Kore Yüksek Mahkemesi, Nippon Steel ve Mitsubishi Heavy Industries gibi Japon şirketlerinin, 2. Dünya Savaşı sırasında zorla çalıştırılan işçilere tazminat ödemeleri konusunda karar vermişti. Japonya hükümeti ise sorunun 1965 yılında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerle çözüldüğünü iddia ediyor. Yapılacak olan bu kısıtlamaların akıllı telefon üretimine etkisinin ne olacağı ise merak konusu.
      







  • Bu sayede Micro LED li urunleri mobil cihazlarda da gormemize vesile olabilir :) ... AMOLED/OLED devri bitmiistir. Devir Micro LED . TV lerde SAmsung zaten bu yaz tanitmisti satisa da baslandi ilk Amerika pazarinda .

  • Üzerinden 75 yıl geçmiş bee

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    microLED teknolojisi de OLED gibi RGBG diziliminde olmaz umarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75 yıl geçse de fark etmez, çekilen acılar unutulmaz..

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Pentile matrix ler istense belki olur ama gerektirecek bir durum yok cunki efektif piksel yani RGB ile daha keskin gorseller elde edilecek gercek tam beyaz ve tam siyah ta elde edilecektir.

    Pentile tercih edilmesinde en onemli sebebi ekran omru daha uzun gitmesidir baska esasli bir gerekcesi de yoktur.


    Pentile ile alansal olarak %33 efektif cozunurluk kaybi yasanmaktadir kabaca 2K ekranli bir cihaz aslinda pratikte kabaca FULL HD olmasi durumu gibi ...


    Micro LED de OLED/AMOLED lerde imkansiz olan yuksek NIT parlaklik degerlerine ek olarak 10 bit renk derinligi milyar renk destegi daha yuksek kontrast surekli acik olsa ortalama 10 yil piksel yanmasi olmamasi gibi avantajlari ile one cikmaktadir. OLED/AMOLED gibi piksel piksel aydinlatma da vardir :) .

    Organik materyal yok ondan da dedigim gibi uzun omurludur .


    Uretilmede son hali sekil vs asburt koseler ebatlar cozunurlukler yap boz misali olmalari da ilginc...

    Buyuk firmalar Apple Samsung yillar oncesinden baslayan Micro LED teknolojisine yatirimlari da saglamdir .


    Gelecek Micro LED te...




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Eskiden OLED’i QLED’den daha iyi sanırdım ama kesinlikle QLED OLED’den daha üstün. Bazı arkadaşlar topa tutacaklar ama gerçek bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Eskiden OLED’i QLED’den daha iyi sanırdım ama kesinlikle QLED OLED’den daha üstün. Bazı arkadaşlar topa tutacaklar ama gerçek bu.
    Qled diye birşey yok. Sadece reklam stratejisi qled dediğiniz şey. Sony 2013 yılından bari triluminos adı altında satmaktadır normal rgb sadece şeklen değişmiş halidir. Yani sony nin triluminos ekran teknolojine ait bir oled alırsanız, hem oled hemde quantuma sahip olursunuz. Kısacası bir taşla iki kuş :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Sony’nin kullandığı OLED paneller LG üretimi ve bu panellerde RGBW dizilim var. Yani beyaz piksel kullanılıyor. Oysa tüm dünyada film ve TV programları RGB standardıyla çekilir. Dolayısıyla hem RGB standardı hem de renk üretimi konusunda beyaz pikselin hiçbir faydası yok. Bu tamamen LG’nin maliyetlerden kısmak için yaptığı bir cinlik. Çünkü RGB piksellerinin sayısı 4 alt pikselli ekranda beyaz piksel yüzünden daha az olacaktır. Bu da gerek kontrastı gerekse de efektif çözünürlüğü düşürüyor. Oysa QLED’de 3 alt piksel vardır. Yani dünyanın kabul ettiği standart olan RGB dizilimi. Bu yüzden renk üretimi RGBW dizilimli OLED’den daha iyi. Gerçek RGB dizilimine sahip bir OLED olmadıkça RGB dizilimli QLED ile hiçbir şekilde baş edemez. Yoksa OLED kesinlikle daha iyi ama gerçek RGB dizilimi olmadığı sürece çöptür.

    Sony ve LG’nin tüm OLED TV’lerinde RGBW dizilimi vardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 1 Temmuz 2019; 20:19:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kimde geçmişi unutmaz, bizim düşmanlar da.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    QLED ( qled ) zaten arka aydinlatmali olsa da 10 bit milyar renk destegi ile goz alicidir.


    Micro LED kabaca : qled ve OLED in en iyi yanlarinin harmanlanmis halidir.


    Arkaaydinlatmasiz organik olmayan 10 bit renk derinligi ve Micro LED yapisi geregi daha yuksek parlaliklar ile QLED ve OLED i de asmistir ...
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    RGBW olayi telefonlarda da var bilgisayarlarda da :/


    RGBW aslinda pentile desek daha dogru. Parlaklik icin beyaz piksel konulmus ama bunun bedeli de ciddi kontrast dusuklugudur ve efektif cozunurlukte yine %25 kayiplidir...



    %33 aklimda kalmis pentile OLED/AMOLED lerden Samsung a gore rakiplerinde RGBW ile kayip %25 imis yine de kayip vardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 1 Temmuz 2019; 20:55:45 >
  • ikinizde çekik gözlüsünüz ve teknolojiksiniz, öpüşün barışın

  • the battleship island ı izleyin

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    OLED ekranlarda neden RGB dizilim yapılamıyor anlamıyorum. Oysa eski OLED ekranlı telefonlarım olan Nokia N86 ve 808’de RGB dizilimi mevcut. Kimisi yüksek PPI değerine çıkılamaması diyor kimisi maliyet. RGB dizilimli son OLED telefon LG G Flex. Bir sonraki G Flex modelinde LG de PenTile dizilimine geçti. Gelecek microLED’lerde. Yaygınlaşıp bir an önce OLED çöpünden kurtulmak lazım. Şu an OLED ekranlı bir Sony mi yoksa QLED Samsung mu deseler kesinlikle QLED Samsung’u tercih ederim. 4K diye televizyon alıyorsun ama gerçekte 3K.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Samsung ucun mobil cihazlar uzerinden ornekleri var : Gaalxy S2 ve 7.7" lik 2K ekranli Galaxy Tab 7 filan bir ismi vardi bunlar SuperAMOLED PLUS diye RGB olarak piyasaya suruldu ve dedigim gibi verimlilik dusuk olmasi ve yine daha da kisalan omurleri yuzunden Samsung pentile ekrana gecmistir.


    Son yillarda da adi farkli anilsa da temeli elmas piksel dizilimi yonundedir . Ufak tefek ince ayarlarla sanki yepyeniymis gibi S10 lara kadar gormekteyiz.

    Apple biraz daha kalitlei elden geciriyor patentli de . Bunlari Samsung taklit edemez ;) kullanamaz ama Samsung uretiyor ...



    AMOLED mobil cihazlarda 8 bit lik renk derinligine mahkumdur :/ Sony Experia 1 ile 8+2 FRC li cakma 10 bit lik 4K panel HDR OLED kullansa da 8 bit lik renk derinligine daha yakindir ama Samsung mobildeki cihazlardan daha da iyidir kesinlikle ...


    Sony en ust model TV leri birogu yazilimsal kandirmaca ve RGBW li ekranlar kullanmaktadir :/


    QLED aslinda gozu kapali suan icin Turkiye den alinacak en ideal tercihtir ( reklam oldu ama dogru ya dogru ) .

    Son karar kisinindir elbette .




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Kandırmacaları bütün firmalar yapıyor ne yazık ki ancak led olarak alınabilecek en iyi tv suanda satılan Türkiye de sony xf9005 tir. Fald panel herşeyden önce. Oled konusuna gelirsek bence rgb li yapılmamasının sebebi maliyet hocam şuan bile oledlerin fiyatları dudak uçuklatıyorken rgb li yaparlarsa herhalde kimse satın alamaz 😁

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Onceki yazimda hata var. Sony en ust modelleri haric cakma HDR cakma kaliteli sadece yazilimsal hileler var ifadesi kullanacaktim :) .
  • XF9005 en iyisi değil sahip olduğu özelliklerle en makûl fiyata sahip modeldir. Bilmeyenler için özetleyelim:

    - VA panel
    - Direct LED
    - 100 Hz tarama hızı
    - HDR10 & Dolby Vision (Gerçek 10bit panel)
    - RGB dizilim

    RGBW dizilimli Sony ve LG OLED ürünlerine her türlü tercih edilir. Arada kalanlar için burada dursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 2 Temmuz 2019; 23:4:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.