Şimdi Ara

Windows 10 Mayıs 2019 güncellemesi dağıtılmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Microsoft, Windows 10 için yılda 2 defa yayınladığı büyük güncellemelerinde bu yılın ilki olan 1903’ün dağıtımına başladı. Firma yeni özelliklerle kullanıcıların beğenisini toplamayı amaçlıyor.


    Sonunda güncellemeler ertelenebiliyor 

     
    Mayıs 2019 güncellemesiyle gelen en büyük değişiklik bundan sonra Home sürümü kullanıcılarının da güncellemeleri erteleme hakkına sahip olması olsa gerek. Güncellemeleri belirli bir süreliğine erteleme yetkisi daha önceleri Pro ve Enterprise sürümüne has tutulmaktaydı.
     
     
     
    Bu sayede isteyen Windows 10 kullanıcıları örneğin 1903 yapısında 18 aya kadar kalırken çeşitli güvenlik güncelleştirmelerini de alabilecekler. Yani diğer bir deyişle yarı yıllık kanal Home sürümü için de açılmış durumda.

    Windows Sandbox

     
    Diğer taraftan Windows Sandbox özelliğiyle de basit ve hızlı bir şekilde sanal ortam kurulumuna olanak tanıyan yeni sürümdeki bu özellik her ne kadar Hyper-V kadar hızlı olmasa da basitliğiyle daha geniş kitleye hitap edecek.


    Arayüz 

    Arayüz cephesinde en büyük değişiklik açık renkli bir temanın gelişi olarak görünüyor. Ayrıca Cortana da artık arama kısmından ayırılarak ayrı bir ikon halinde görev çubuğunda yer alıyor
     
     
    Ek olarak daha fonksiyonel bir başlangıç ekranı ve gelişmiş bir arama sistemi bizlerle olacak. Umarız Microsoft bu sefer iyi bir iş çıkarır da yapı 1803’ten vazgeçmeyen kullanıcıların gönlünü yeniden kazanır.







  • Linux in "ara yüzü" daha iyiymiş "tasarımı" daha iyiymiş. Hayal dünyasında mı yaşıyorsunuz anlamıyorum? Kaç kere şans verdim kaç ayrı sürümü denedim. Ne performans açısından verim alabildim ne ara yüzü hoşuma gitti. 1. si driver problemi var adam akıllı güncel driver bulamıyorsun. Bu bilgisayarın içinde sadece ekran kartı yok. Bunun işlemci chipsetleri var wifi kartı var biosu var varda var. Bul bakalım her parçanın sürücüsünü linuxta ayrı ayrı ve GÜNCEL. Donanım yazılım ile uyumlu olmadıktan sonra sen nasıl performansa iyi diyebilirsin? Gelelim arayüze bu da 2.si. Ara yüz olarak evet göze hoş gelenler var ancak! Hiçbir ne bir windows ne de bir mac kusura bakmasın kimse. Bütün sürümler güncel tasarım trendlerinden bir haber. 10 sene önceki sistem arayüzü gibi duruyorlar. Tamam özelleştirme potansiyelin fazla ancak kimse eski görünen bir şeyi özelleştirip yeni tasarım trendlerine uyduracak kadar ne zamanı var ne de isteği. Linux kullanan arkadaşlar lütfen kusura bakmayın ancak Windows un arkasında Microsoft mac' in arkasında Apple gibi devler olduğu, pazar payları da bu kadar yüksek olduğu sürece ne linux ne de başka bir işletim sistemi bu iki işletim sisteminden iyi olamaz.
    Alsınlar verimi ne olacak? Ben işimi kolaylaştırmasına bakıyorum. Sanki ISO'dan sildiğin zaman almıyorlar mı sanıyorsun? Koskoca işletim sistemini geliştiren adamlar onu kernel'in içine gömmez mi sanıyorsun? Adamlar işlemcinin kendisinin içine backdoor koyuyor onu da silsene işlemciden :) Bırakın bu boş beleş Mr. Robot işlerini.
    10.4ten beri mac os x, windows 98den beri de tüm windows sürümlerini uzun süre kullanan biri olarak windows 10u yıllardır sevemedim. Her zaman yarım kalmış bir os izlenimi veriyor bana, kendi içinde bir bütünlüğü yok resmen. Yetmezmiş gibi hdd kullanımı çok yüksek ve sürekli hddyi meşgul ediyor bu da sistemin rastgele alakasız yerlerde yavaşlamasına neden oluyor. Kaby lake sistemde Windows 7 kullandıracak kadar yavaş ve eksik.
  • Allah herkese sabır versin. Biz ne güncellemeler atlattık, düştük ama yıkılmadık. Hadi gazamız mübarek olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cortana türkçe öğrendi mi diye sormayacağım artık, çünkü mac'e geçtim ve siri ile iyi anlaşıyoruz şu an. cortana da Türkçe öğrenirse windows bi işe yarayabilir.

  • aslında rtm çıkalı 4-5 hafta oldu ama yeni dağıtmaya başlamışlar. sha1 değerleri aynı.
  • Cortana hala Türkçe'yi öğrenemedi.

  • F komutunu kullandığın birçok oyunda Komutlar işlemiyor. Ben böyle bir hata ile karşılaşıp eski sürüme geri döndüm ve şuan hiçbir sorunum yok.

  • İlk defa ferah ve aydınlık bir arayüz olmuş.
    Windows 10 için aklıma gelen ilk şey karanlık bir arayüz!

  • Cortana Türkiye bölgesi için kullanıma kapalı. Ülke bölge ve dil seçeneğini ingilizce yapınca aktif oluyor. Bu sebeple cortanayı ön plana çıkarırken bu detaya değinmek lazım bence :)
    Yani mesele Cortananın Türkçe bilip bilmemesi değil ülke seçeneğine de kapalı bi özellik.

  • iyi bir linux dağıtımı arayüzü windows arayüzünden katkat daha güzel tasarıma sahip, bu kadar kötü tasarım yapmayı nasıl beceriyorlar, hiç göze hitap etmiyor, macOS un tırnağı etmez

  • hala bende gozukmuyor.
  • Güncellemeyi almadan önce mutlaka yedek alın.

  • Alsınlar verimi ne olacak? Ben işimi kolaylaştırmasına bakıyorum. Sanki ISO'dan sildiğin zaman almıyorlar mı sanıyorsun? Koskoca işletim sistemini geliştiren adamlar onu kernel'in içine gömmez mi sanıyorsun? Adamlar işlemcinin kendisinin içine backdoor koyuyor onu da silsene işlemciden :) Bırakın bu boş beleş Mr. Robot işlerini.

  • merhaba arkadaslar win 10 un hangi sürümünü önerirsiniz ? esd ve pro sürümleri var internette... etkinlestirmede sıkıntı çıkarmı ?

  • Hakikaten çok hacker filmleri izliyor bu arkadaş. Baksan 7/24 sosyal medyadan nerede olduğunu ne yaptığını kimlerle olduğunu dünya ile paylaşır ama kullandığı işletim sisteminden bilgilerinin verilerinin çalınıp çalınmadığını kafasına takar :S Siride kullanıyorum Cortana da Google asistanda. Yapay zekayada kendini geliştirip öğrenmesi için verebildiğimi veriyorum. En azından sen yada sizin gibiler gibi hiç tanımadığım insanları takipçi kasacam çabası adı altında sosyal medyadan ekleyip yada eklemeleri kabul edip özel hayatımı altın tepside sergilemiyorum.
    Anca boş beleş yorumlar yapın

  • windows tasarımı Linux tasarımından iyi mi diyorsun tam olarak demek istediğini söylersen daha net anlaşılır olursun, Windows macOS tan iyi de dersin sen ?

    edit: bu arada windows 10 tasarımından bahsediyorum, win7 beğeniyorum ne kadar da macOS kadar olmasa da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dropzone -- 23 Mayıs 2019; 2:22:19 >
  • Sıfırdan kendi sitesinden prosunu indirip kurdum harika olmuş özellikle tasarım olarak daha sade bir tasarıma sahip ve akıyor bilgisayar ben beğendim.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.