Şimdi Ara

ÇANKAYA HUKUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çankaya hukuktayım ortalamam gayet iyi bu alanda iyi olmak için ciddi çalışıyorum mezun olduktan sonra tanıdıklar da var ama devlet üniversitesinden mezun değilim diye çok bir fark olur mu ortalamayla devlet ünisine geçme ihtimalim de var aklı başında olanlar bir değerlendirebilir mi ? Çankaya hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz bir de.



  • Ben devlet üniversitesinde okuyorum, geçen yıl sınıfıma geçiş yapan arkadaşımı baz alarak yanıt vermeye çalışacağım. Ankara, İstanbul gibi köklü bir devlet üniversitesinde okumuyorum, ortalama bir üniversitedeyim.
    Geçiş yapan arkadaşım Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden 3.60 küsür ortalama ile geldi. 1 yıl sonunda ortalaması 2.8 bandına düştü ama söylediğine göre kalite farkı tartışılmaz derecede barizmiş. Farklı üniversiteler, farklı imkanlar doğuracağı için özel-devlet ayrımı yapacak kadar büyük bir genellemede bulunamıyorum.
    Geçiş yapmak istediğiniz üniversitedeki hocaların ünvanları, çalışmaları önemli. Dışarıdan alınan hocaların kalitesi önemli. Benim okuduğum okulun kadrosunda profesör ve doçent sayısı az fakat önemli bütün derslerimize Ankara, İstanbul, Gazi ve Marmara gibi köklü okullardan kaliteli hocalar geliyor.
    Çankaya’da okumanın avantajını kullanabilirsiniz, Ankara’da çok fazla sayıda konferans ve sempozyuma erişme imkanınız var. Ayrıca kaliteli avukatların yanında tatillerde cüzi miktarda ücretlerle çalışabilirsiniz.
    Son olarak sizin gelecekte hangi alana yönelmek istediğiniz önemli, büyük hukuk bürolarında çalışmak isterseniz sizi öne çıkaracak bir donanımınız yoksa o zaman okul dezavantajı ile karşılaşabilirsiniz. Bu dezavantajı ortalama devlet üniversiteleri hukuk mezunları da yaşıyor zaten. Akademide kalacaksanız özelde kalmak mantıklı, hem ortalamanız yüksek kalır hem dil eğitiminiz kolay olur. Açıkçası bizim bölümümüz kendi gelişimini sağlayabileceğin bir bölüm, maddi durumunuz yerindeyse ve okuldan memnunsanız -kaliteli devlet üniversiteleri harici- herhangi bir değişime gitmenizi tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremond -- 11 Nisan 2019; 9:30:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bremond B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Okulun akademik kadrosu gerçekten çok iyi Ankara Hukuk tan güzide hocalar geldi bilge öztan vs. ancak ben memur çocuğuyum okulda benim gibiler de var ancak genel olarak durumu iyi olan ailelerin çocukları geldiği için müthiş derecede seviye farkı var aramızda, düzgün kafalarımız bile uyuşmuyor tek dertleri araba olan bir profil var ne yazık ki.Eğitimi gerçekten iyi abim avukat ve yazın çok kaliteli bir avukatlık bürosunda çalışacağım çünkü gerçekten durumu eşitlemem lazım siz 1 adım öndesiniz kim ne derse desin matematikten 3 5 fazla yaparak da olsa ortalama bir devlet üniversitesi daha önde.Hukuk bölümü gerçekten insanın kendisinde bitiyor diploma her yerde aynı ancak dediğim gibi ben devlet üniversitesindeki profile kendimi daha çok yakın hissediyorum geçebilirsem eğer çok iyi olucak ama dediğiniz gibi burda da kendimi geliştirebilirim eğer geçemezsem.




  • Her şey gönlünüzce olsun hocam, başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin de dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.