Şimdi Ara

Apple'ın 2019 model iPhone'ları tasarım olarak aynı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple markasına yakın olan kullanıcılar iPhone 8'in iPhone 7'ye, iPhone 6s'in de iPhone 6'ya tasarım olarak benzerliklerini çok iyi hatırlayacaktır. Teknoloji devi Apple ile ilgili geniş bir rapor hazırlayan Nomura analisti Anne Lee, 2019 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modellerinin de, 2018 model iPhone'lardan farklı olmayacağını belirtiyor.

     


    Çentik biraz küçülecek


    Yayınlanan yeni rapor, iPhone'lara yeni bir görsel düzenlemenin gerekmediğini ifade eden Apple CEO'su Tim Cook'un sözleriyle paralellik gösteriyor. Zira Apple'ın bir sonraki iPhone X modelinin mevcut iPhone Xs ile neredeyse aynı bir tasarımda olacağının belirtildiği raporda, diğer modellerinde aynı tasarımla sunulacağı ifade ediliyor.


    Apple'ın önümüzdeki yıl aynı üç iPhone'u, 5.8 inçlik model ve 6.1 inçlik bir LCD varyantı ile piyasaya sürmesi bekleniyor. Tasarım olarak hiçbir şeyin değişmeyeceği belirtilirken, mevcut tasarımdan farklı olarak çok da küçülmeyen bir çentikle gelecekleri belirtilmiş. Apple cephesinde gelecek yılın planları bu şekildeyken, rakipleri Samsung ve Huawei ekrana gömülü kamera ve parmak izi sensörleri üzerinde çalışmalarına devam ediyorlar.

      







  • Şaşırdık mı? Hayır!

  • Herkesin bildiği bir şeyi neden haber yaptınız ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone X tasarımı zaten yeniydi. Porsche 911 gibi bir orasıyla bir burasıyla oynuyorlar işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu zaten gayet normal. Apple'ın her yıl kasa değiştirdiği nerede görülmüş ki? Dört jenerasyon (6/6s/7/8) adamlar aynı tasarımı kullandı. Biz bıktık adamlar bıkmadı. Arka kamerayı tasarım farklılığından saymıyorum sonuçta aynı kasa. Bir keresinde tanıştığım bir kişiye o aralar iPhone 7 yeni çıkmıştı iPhone 7 mi o diye sorduğumda aldığım cevap iPhone 6 idi. Bu tasarımı da en az dört jenerasyon kullanırlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Bu zaten gayet normal. Apple'ın her yıl kasa değiştirdiği nerede görülmüş ki? Dört jenerasyon (6/6s/7/8) adamlar aynı tasarımı kullandı. Biz bıktık adamlar bıkmadı. Arka kamerayı tasarım farklılığından saymıyorum sonuçta aynı kasa. Bir keresinde tanıştığım bir kişiye o aralar iPhone 7 yeni çıkmıştı iPhone 7 mi o diye sorduğumda aldığım cevap iPhone 6 idi. Bu tasarımı da en az dört jenerasyon kullanırlar.
    Bence 6-7-8 jenerasyonu çok iyiydi devam edilse daha iyi olurdu, çok fazla değişime radikal değişime gerek yok bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her iki senede bir yeni kasa olayi guzeldi, suan 6’dan beri tum iphone’lar birbirinin kopyasi, kasa degismezse seneye de 7 ile devam..

  • Tuhaf olan ekran/kasa oranı Sony nin gerisinde olan 6/6S/7/8 in tasarımına iyiydi diyenler var ve ne zaman Sony haberi çıksa sırf çöp yazmak için konuya giriyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dikkatlerden kaçan bir şey var. iPhone X'dan itibaren "güncel" olarak sunulan kasa da günce değil ki. Kasa 6'dan beri aynı kasa aslında. Max olarak geçenler de Plus kasa.
  • Zaten tasarım olarak neyi farklı yapabılırler kı ? Ön tarafı çerçevesiz tam ekrandan oluşuyor, bir tek çentik var onu da zamanla küçültüp yok edecekler.

    Aynı durum diğer markalar içinde geçerli, radikal bir değişiklik yapan yok.

  • Universia kullanıcısına yanıt
    Aynı demek pek doğru olmaz bence dostum. Önceki cihazların kasaları yekpare alüminyumken, iPhone X'da hem kasa malzemesi paslanmaz çelik hem de sandviç yapısında. Tipi 7'lere benzerken yapısı daha çok 4-4s zamanlarına benziyor.
  • Bence 4 serisinden sonraki en güzel tasarım. Esasında çerçeveleri biraz daha inceltip aynı tasarımdan devam etselerdi iyi olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Bence 4 serisinden sonraki en güzel tasarım. Esasında çerçeveleri biraz daha inceltip aynı tasarımdan devam etselerdi iyi olurdu.
    Kesinlikle hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 4S sonrasinda cikan 6,6S ve 7'nin tasarimi hemen hemen ayniydi... simdi X, XS ve cikacak yeni model de ayni tasarimda olacaklar... Apple'in 2020 model iPhone'a kadar bir tasarim degisikligi yapacagini dusunmuyorum...
  • İphone 7 ve 8 hiç çıkmamış gibi. 6'dan X'e

  • ÇÖP kelimesinin arkasına sığınıyorsunuz.. Bence gidip bir çöp konteynırın yanında çökün bekleyin.. Çöpleri sokağa etrafa saçmaktan sakınırsınız.. Kanal koktu resmen :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: A. Burak

    Tuhaf olan ekran/kasa oranı Sony nin gerisinde olan 6/6S/7/8 in tasarımına iyiydi diyenler var ve ne zaman Sony haberi çıksa sırf çöp yazmak için konuya giriyorlar
    Tasarım, ekran kasa oranı demek değildir. Tasarım olarak ben de beğeniyorum 6->8 modelini ve severek de kullanıyorum. Kasa yapısı ile arayüz simgelerinin uyumu ve işletim sistemin akıcılığı ile birleşince insanın gözüne gayet de hoş geliyor da; iPhone kullandığı halde Sony sayfasına girip “çöp” yazan troller ile şu yazdıklarınızdan sonra sizin ne gibi bir farkınız kaldı anlayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynıdan kastım kasanın temelde aynı olması dostum. Yani temel dizaynı ve iskeleti üzerinde fark yok. Materyaller ve detaylar farklı tabii ki ancak iskelet olarak bakınca aynı iskelet yapısı. Bunu otomotiv firmaları da yapıyorlar yıllardır. Böylece ek dizayn ve platform maliyetinden kurtuluyorlar.

    Örneğin Subaru XV 2018 model olarak tamamen yenilenmiş diye çıktı, çok daha geliştirilmiş bir kasa kullanıyorlar ancak iskelet yapısı olarak temelde ilk model ile aynı dizaynı kullanıyorlar. Keza VW grubu bunu çok yapıyor. Bir nevi algı yönetimi.

    Apple en son 5 serisinden sonra güncel tasarıma geçti. Kasa tamamen değişti mesela ama şu an halen 6 serisi kasası kullanılıyor temelde. Tıpkı yıllarca ipadlerde kullanılan kasayı bu sene prolarla tamamen değiştirdikleri gibi.
  • Universia kullanıcısına yanıt
    Yani, şimdi ne desem bilemedim ama verdiğiniz bütün örnekler yanlış.

    Zaten alüminyumdan sandviç yapısına geçiş kasanın temel destek elemanlarının ve iskeletinin daha farklı tasarlanmasını gerektiriyor. İçerideki bileşenlerin yerleşimi deseniz, orada da iPhone 4'ten 8'e kadar benzer bir yerleşim görülüyor. Pilin merkezde solda dikey olması gibi. Ama iPhone X ile birlikte bunda da değişikliklere gidildi, çünkü artık L şeklinde veya 2 parça batarya kullanmaya gittiler. Logic board'ların şekilleri değişti, yeni bir yöntemle daha da sıkıştırıldılar, touchID gitti FaceID geldi vs. tüm bu değişimler iç yerleşimi de bir hayli değiştirdi.



    Otomotivde ise, Subaru XV'nin temelinde Subarunun yeni global platformu var. Yani eskisi nesliyle değil, Ascent gibi gelecekteki modelleriyle benzeşecek. Firmalar bunu maliyetleri aşağı çekmek, ortak parça kullanımını artırmak ve daha rekabetçi fiyata daha iyi ürünler piyasaya sürebilmek için yapıyor. Algı yönetimiyle de hiçbir alakası yok.

    Ayrıca araçlarda iskelet dediğimiz şey şasidir; platform ile şasi aynı şey değildir, platform şasiyi de kapsayan daha karmaşık bir bütündür.



    Kasanın şeklinin veya dışının benzemesi, bir cihazın veya aracın kasasını aynı yapmaz.

    Ona bakılırsa, iPhone 5 ile 6'nın kasa içi yerleşim ve genel yapı olarak; 6 ile X'dan çok daha fazla benzer yanı var.


    Edit: Bu anlattıklarıma en güzel örnek Mercedes G class'tır herhalde. 2018'de yeni bir platform üzerine inşa edilen araç, bir öncekine çok benzemesine rağmen içten, aslında tamamen farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6CB62D8CE -- 12 Aralık 2018; 4:14:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.