Şimdi Ara

Mozilla'dan şok iddia: Google, YouTube'u Firefox ve Edge tarayıcılarında kasten yavaşlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Mozilla teknik program yöneticisi Chris Peterson, Google'ın Mozilla Firefox ve Microsoft Edge tarayıcılarında YouTube’un performansının kasıtlı olarak yavaşladığını öne sürdü.

     

    Ayrıca Bkz.Motorola One Power'ın tüm özellikleri ortaya çıktı
    Peterson konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Firefox ve Edge'de YouTube sayfa yükleme hızı Chrome'dan 5 kat daha yavaş, çünkü YouTube’un Polymer odaklı yeni tasarımı, yalnızca Chrome'da uygulanan ve artık kullanımı tavsiye edilmeyen Shadow DOM v0 API'sini temel alıyor" dedi.

     


    YouTube'u eklentiler ile hızlandırmak mümkün


    Google, YouTube'un yeni tasarımında iyi olduğuna karar verdiği Polymer kütüphanesini kullandı. Ancak Mozilla Program Yöneticisine göre arama devi bunu YouTube ziyaretçilerinin daha iyi performans gösterdiği için Chrome tarayıcısını kullanmalarını sağlamak adına özellikle seçtiğini iddia ediyor.

     

    Peterson, YouTube’un Polymer öncesi tasarımını geri getirmek için kullanıcılara YouTube Classic isimli Firefox eklentisini önerdi. Böylece sitenin ilk yükleme performansı arttırılabiliyor. YouTube'u Edge tarayıcısında hızlandırmak için ise Tampermonkey uzantısını yükleyebilir ve “YouTube Restore Classicscriptini kullanabilirsiniz.








  • Hızını falan bilemeyeceğim ama ben de klasik youtube kullanıyorum firefoxda. Benim ki tasarımdan kaynaklanıyordu lakin. Çok çirkin olmuş yeni tasarım.

  • twitter da mı google'a ait firefox chrome'a göre twitterda da yavaş gibi
  • Edge zaten bir tek yotube'da patlıyordu. Üst ağızdan birinin bu durumu dile getirmesine sevindim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opera da çok kötü.

  • Hadi artık biriniz opengl ile hızlandırılmış, olmadı opencl vulkan cuda ile hızlandırılmış bir tarayıcı yapın da alayı geride kalsın. Yapın artık. Böyle allem kullem işlerle uğraşmayın. GPU diye birşey var bilgisayarda.

    Bilerek yavaşlattı ne demek? Artık tarayıcıların kendi isimlerini (mozilla, edge, ..) gizlemeleri gerekiyor demek. Yapın bi standart gitsin. Her tarayıcı için ayrı web sitesi optimizasyonu mu yapılırmış?

    Madem standart yoksunu bir ortamdayız, bari gpu ile yapın ki geride kalan bile CPUya göre 50 kat hızlı olabilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 26 Temmuz 2018; 18:52:19 >
  • Ben de Ege kullanıyorum ve Youtube'a her girdiğimde aklıma geliyordu acaba bilinçli mi yapılıyor bu yavaşlık diye. Ama yine de Google'ın kullandığı yeni tasarımın tarayıcıya getirdiği yükle alakalıdır diyordum. Şimdi kontrol ettim hakikaten Chrome'da daha hızlı çalışıyor Youtube. Hiç hoş değil.

  • Kelime seçiminize dikkat etmeniz gerek bence, tweetlerde kasten kelimesi veya herhangi bir suçlama yer almıyor. İsmi geçen şahıs, Chris Peterson tweetlerinde teknik bir analiz ve buna bir çözüm önerisi sunuyor. Gerisi yorumlamaya bakıyor. Mozilla'nın ağzına kelime yerleştirmeyin lütfen.

  • Rezalet başka birşey değil.

  • Yapar doğrudur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hani belki böyle bir şey olabilir ok. Ama edge in tarihi eser olduğu bir gerçek. Yani son güncellemesiyle bile chrome un 3-4 sene gerisinden geliyor. Firefox ise eh işte yine fena değil chrome a baya yakın.

    Buyrun bunlar tarayıcıların css kodlarına kafalarının basma oranıhttps://caniuse.com/
    Bunlarda html5 teknolojisine basma oranıhttps://html5test.com/results/desktop.html Şimdi yine fark azaldı sayılır 1-2 seneye indirdi farkı edge. Ama bundan 2-3 sene önce saç baş yolduruyordu. Son teknoloji hazırladığımız web siteleri chrome da harika iken bir bakıyorduk, edge kodların %40 ını anlamamış ya da yanlış anlamış, site yamuk yumuk. Hadi edge için 40 takla atarak tekrar css kodlanıyordu. Hala durum öyle ama fark eh işte nispeten azaldı.





  • Bu durumu ben de farketmiştim aynı bilgisayarda aynı internetle aynı anda hem chrome hem de firefoxta aynı youtube linki chrome da şak diye açılırken firefoxta bekletiyordu. Tarayıcı performansı denilemeyecek kadar büyük bir farktı. Dile getirmeleri iyi olmuş. İnadına Firefox

  • Sadece Youtube değil Google'ın tüm servisleri ( Haritalar vs.) Chrome hariç tüm tarayıcılarda leş gibi çalışıyor.Yıllardır yaptıkları şey bu.

  • MS para yedirmese bu saçma palavrayı asla uydurmazlardı... Google düşmanı ümmet mi geliyor yoksa?...

  • Adblock engellerlerse chrome'a tekmeyi basacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maalesef halen öyle. Edge performans açısından iyi bir tarayıcı olmasına rağmen iş YouTube'a gelince site resmen kasıyor. Aktif olarak Chrome kullanıyorum, Edge'e de arada bakıyorum, bence ilk haline göre gelişme var, kullanılabilecek düzeye erişti. Ancak bilirsiniz ki alışkanlıkları kırmak kolay olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 28 Ocak 2019; 15:59:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.