Şimdi Ara

Snapdragon 710 resmen tanıtıldı: İşte özellikleri!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Qualcomm’un Snapdragon 800 amiral gemi serisinin altına konumlandırdığı ancak pek çok özelliği de miras olarak aktardığı yeni Snapdragon 700 serisi detaylandı. Serinin ilk ürünü Snapdragon 710 resmen tanıtıldı.


     


    Snapdragon 800 amiral gemi seviyesine girmek istemeyen ancak yine de önemli özelliklerini kullanmayı isteyen üreticiler için geliştirilen Snapdragon 700 serisi, bu bakımdan üst seviye telefonlarda pay almayı amaçlıyor.


     


    Snapdragon 710 özellikleri


     


    Snapdragon 710 yonga seti 10nm süreci ile üretiliyor ve böylece performans tarafında yüzde 20, enerji tasarrufu tarafında ise yüzde 40’a varan kazanımlar sağlıyor. Çoklu ortam ve iletişim tarafında da dikkat çekici özellikler mevcut.


     


    Ayrıca Bkz.Amazon, ürün iade sistemini suistimal edenleri yasaklıyor

    8 çekirdekli bir yapıda olan yonga setinde 2 adet Kryo 360 çekirdeği performans için ayrılmış ve 2.2GHz seviyesine kadar çıkıyor. 6 adet Kryo 360 çekirdeği ise verimlilik odaklı ve 1.7GHz seviyesinde çalışıyor.


     


    Adreno 616 grafik birimi ise önceki nesle göre yüzde 35 daha iyi oyun performansı sağlıyor. 4K 60fps imkânı ve sıkıştırılmamış 10-bit renk üretimi ile 1 milyar renk seviyesi dikkat çekici unsurlar arasında.


     


    Diğer özellikler ve yapay zekâ


     


    Spectra 250 görüntü sinyal işlemcisi ise 4K kayıtlarda yüzde 40 enerji verimliliği sunuyor. Tek işlemcide 32MP, çift işlemcide ise 20MP çözünürlükler destekleniyor. Yine donanım tabanlı çözünürlük arttırma, aktif derinlik algılama, donanım tabanlı görüntü dengeleme desteği önemli özellikler arasında.


     


    Kryo 360 çekirdekleri, Adreno 616 grafik birimi ve Hexagon sinyal işlemcisi bir araya gelerek yonga setinin yapay zekâ birimini oluşturuyor. Snapdragon 660 yonga setine göre 2 kat daha performanslı olan yapay zekâ, kameradan arayüze kadar pek çok noktada kolaylıklar sunuyor. Facebook Caffe ve Google Tensor Flow ile de uyumlu.


     


    Bağlantı tarafında Cat. 15 tabanlı X15 LTE modemine ilk kez yer veriliyor. 800Mbps indirme hızlarına ulaşan modem 4x4 anten dizilimi ile düşük sinyal kalitesinde bile en iyi sonuçları veriyor.


     


    Enerji tarafında QuickCharge 4+ teknolojisini görüyoruz. Sadece Snapdragon 800 serisine özgü olan bu teknoloji artık üst seviyeye de geldi. Bu sayede 15 dakikada bataryanın yüzde 50’sini oldurmak mümkün. İlk Snapdragon 710 yonga setli akıllı telefonların önümüzdeki ay piyasada olması bekleniyor.


     







  • Artik 6 serisi orta seviye yetersiz kaliyor. Yeni orta seviye artik Snapdragon 710 ile... Eski olanlar Android guncel surumleri icin kaynak kodlari ( binary code filan yayinlanmaz veya kisa surede sonlandirilir artik ... )

    General Mobile sanirim General Mobile 5 Plus uzerine her yil bir ust modeli cikartmasi gerekiyordu gecen yil cikartmadilar herhalde bu yil Snapdragon 710 u bekliyor olmasin ;)


    Sonucta ust seviye degil. Baskin yanlis ifade etmis yanlis algi olusturacak.

    Orta seviye islemcilere 2018 yil ayari cekilmistir yapay zeka ve diger beklenen optimizasyonlar vs...

  • Aman satışlar düşmesin!! Yeni telefon lazım piyasaya demi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Artik 6 serisi orta seviye yetersiz kaliyor. Yeni orta seviye artik Snapdragon 710 ile... Eski olanlar Android guncel surumleri icin kaynak kodlari ( binary code filan yayinlanmaz veya kisa surede sonlandirilir artik ... )

    General Mobile sanirim General Mobile 5 Plus uzerine her yil bir ust modeli cikartmasi gerekiyordu gecen yil cikartmadilar herhalde bu yil Snapdragon 710 u bekliyor olmasin ;)


    Sonucta ust seviye degil. Baskin yanlis ifade etmis yanlis algi olusturacak.

    Orta seviye islemcilere 2018 yil ayari cekilmistir yapay zeka ve diger beklenen optimizasyonlar vs...

    Kendileri de Snap700 lü aniral gemi cikaracaz demislerdi haziranda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.qualcomm.com/news/releases/2018/05/23/qualcomm-snapdragon-710-mobile-platform-brings-demand-premium-features-new


    https://www.qualcomm.com/products/sdm710-processor


    https://www.qualcomm.com/products/snapdragon-710-mobile-platform



    Goruldugu gibi orta seviye yapilmis esasli yenilikler sonucta orta seviye islemci.


    Tabiki rakipleri bu tur yenilikleri pek sunmaz Qualcomm firmasi bu yuzden yillardir oncu ve birinci Android platformunda...

    https://www.qualcomm.com/media/documents/files/snapdragon-710-product-brief.pdf


    Snapdragon 8xx serisi suan icin en ust seviye amiral cihazlarin islemcisi olacaktir .




  • A75 tabanlı mı bu yoksa A73 tabanlı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A73 tabanlı hocam

    Edit: A75'miş pardon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 24 Mayıs 2018; 16:17:43 >
  • Yeni harcanacak işlemci modeli örneği.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    SDM820'ye ya da daha alt seviye olan 800/801/805/810 serisine göre nasıl? Piyasada orta-üst seviye olarak sadece SDM660 var. Nokia ve Xiaomi Android One platformunda bu donanımı kullandılar ve standart bir kullanıcı için gayet yeterli bir donanım. 660'dan daha iyi olacağını hesaba katarsak artık üst seviye cihazlara gerek kalmayacak. En azından çöken ekonomi yüzünden geçen yılın amiral fiyatlarına yaklaşan orta seviyeler bu bir nebze de olsa bu duruma çare olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu seviyede işleyiciler üreticiler tarafından çok tercih edilmiyor,sebebi maliyet en basta,üst seviyenin bir tık altına konumlandığı ve performans olarak cok yakın olduğu için.



    sd660; sd830 ile cok yakın performansa sahip mesela,fakat çok fazla üretici tercih etmed...çünkü pahalı tepe modelleri satışı yavaşlayacaktı, sd625,26 önüne gelen bu beş para etmez chipsetleri kullandı daha ucuz olduğu için.

  • SD710 lu bir Redmi Note serisi gelirmi dersiniz.

  • Snapdragon 820 oncesi kaynak kodlari Android 8.1 veya 9 veya Android 8 icin yayinlanmadi yayinlanmayacakta... Amac Qualcomm yeni islemci paketlerini satma dayatmasi kendilerine gore mantikli cikardiklari her islemci vizyonerligi rakiplerine gore iyi ki populer olmakta sevilir de ... Benzer rakipleri ister orta ister ust seviye olsun rakipleri Android olarak Snapdragon lularin gerisinde kalmaktadir ve paket donanimli olarak ta zengin...

    Gerci Snapdragon 810 fiyaskosu haric digerleri cok performansli ama artik gunumuzde de goruyoruz ki sadece islemci ve GPU performansinda ibaret degil : AI gibi yenilikler , daha basarili veya iyi kamera ozelliklerini desteklemer, yeni uydu sistemlerini desteklemeleri veya optimizasyonlari, daha hizli sarj destegi vs.... Iste bu paketler ile guncel cikisli almak ozellikle orta seviye cihazlarinda mantiklidir.


    Eski cihazlari hala kullanmak isteyen veya yedek niyetine vs. icin elbette custom rom lar vardir ....


    Piyasada orta seviye aslinda cok var sadece SD 660 yok. Yedek olarak aldigim eskimis ama fena olmayan Xiaomi Mi A1 var islemcisi eski zaten cihaz gecen yil cikmisti Snapdragon 625 ... Orta seviye ile cok iyi. Yazilimsal bazi ince ayarlar ile cihaz daha da mukembel olmakta aradabir kullaniyorum akici Android One ...


    Android One mantalitesi zaten Pixel serilerine rakip olmayan NFC olmayan islemcileri hedeflenmistir . Gerci donanimsal paket olarak NFC var olsa da Android One larda NFC yok . Cok tuhaf... Neyse baska bir konudur...



    Telefon fiyatlari her seviyede artiyor ama onlarin para birimine gore 100 TL veya 200 TL ... Bizde ise ortalama 4.5 ile 5.5 kati arasi misli ile ekleniyor bir de bunun uzerine KDV ek olarak yine toplu haldeki fiyatinin uzerine bir ayrica OTV aliniyor bu halde Turkiye de ciddi yukske fiyatlarda satilmaktadir. TRT vergisi de ayrica ekleniyor ......


    Kumulatif vergiler ile hesaplaniyor isin seytanligi da bu . Yani verginin vergisi ham fiyatla beraber sistikce sisiyor...

    Bir de buna bayi dagitici kari da ekleniyor ...


    Uygun fiyata gordugum kadariyla Xiaomi firmasidir . Alternatif iddiali olani donanim/fiyat orani iyi olan Nokia da var elbette Turkiye de resmi olarak satislari baslamak uzere ozellike iddiali Android One cihazlari var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 24 Mayıs 2018; 14:42:47 >




  • Telefonlar demekki dahada pahalanacak APPLE den başka rakibi yok.

  • A73 değil A75 tabanlı
  • 835, 845 den dahamı iyi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    835, 845 den dahamı iyi
    bence hicbir farkı yok teorik olarak...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    A73 tabanlı hocam

    Edit: A75'miş pardon
    660 4xA73+4xA53 değil mi? A73 ise ölü doğmuş bir işlemci bu. Ya da 630'un devamı bu. O zaman 600 serisi tamamen ölüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon a73 değilmiş şimdi androidauthority haberine baktım 2xA75+6A55
  • Kast sistemiyle kullanıcıları alt basamaklara sokabilecekler böylece tebrikler

  • Umarım Google bu işlemciye dayalı uygun fiyatlı 5" bir Pixel 3 çıkarır. İşlemci fazlasıyla yeterli ve enerji tasarruflu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.