Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
24
Favori
123.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • huncacare kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yanlış bilgiler vermişsiniz. Bu nedenle eğitim durumunuzu ve optik cihazlara olan ilginizin nedenini sormak isterim.


    Optik konusunda her alanda 1 numara olan Zeiss ile ilgili olumsuz görüşlere katılmıyorum.


    PRK ve iLasik denilen yöntemden 10 yıl sonra tekrar göz lazer tedavisi olmak mümkün değil. Fakat Smile ile birden fazla kez ameliyat olma imkanı mevcut.


    Smile farkı: istediğin kadar ameliyat ol, sıfır olana kadar. . .

  • beybiger B kullanıcısına yanıt

    Ankara Era Göz No Touch 3.000 TL - Smart Plus 3,500 TL (artısı ve akılı ne anlamadım)


    Veni Vidi 3.990 TL


    Kudret 4.400 TL


    Dünya Smile 13.250 TL

  • selamlar, sol ve sağ göz ikisi de 4 numara miyop 1 de astigmat var ikisinde de (0,25 civarı farklılıklar olabilir tam hatırlamıyorum). tedavi olmak için kararlıyım, bursa dünya göz de yaptırmayı düşünüyorum, tedaviden önce uygunluk testi yapıyorlarmış bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba? bu uygunluk testinden geçemeyenlerin sayısı fazla mıdır? fiyatlar hakkında da bilgisi olan var mı? @CaptainSkyWalker arkadaş bilgi vermiş sanırım fiyatlar hakkında ama fiyatı çok fazla olan yer daha mı iyi oluyor? fark eder mi?

  • Yegemen Y kullanıcısına yanıt

    smile en iyisi ve en gelişmiş yani en son icad olunan yöntem.


    çünkü göze en az kesik atılan yöntem.


    smile fiyatı 13.250 TL dünya göz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

    smile en iyisi ve en gelişmiş yani en son icad olunan yöntem.


    çünkü göze en az kesik atılan yöntem.


    smile fiyatı 13.250 TL dünya göz

    En iyisi ve en gelişmişi derseniz vebal alırsınız üzerinize. Her yöntemin kendine göre artısı eksisi var ve Smile daha teknolojik olsa da daha çok yolu var. 5-10 sene sonra göreceksiniz hem wavefront hem de göz takip gelecek smile lazere. O zaman belkide de dediğiniz doğru olacak. Aynısı 80-90lardan itibaren lazerde yapıldı. Her iki uygulama da aynı teknoloji üzerine getirildi(tabii ki lazerin kendi dalga boyu ve frekansı da değişti ve gelişti ama asıl önemli olan bu iki özelliğin üzerine eklenmesiydi). Aynısı smileda olacak. Hadi o zamanlar bu teknolojileri entegre edecek bilgisayar sistemleri vs yetersizdi ama şu an yapılan bence tamamen ticari. Smile şu an doğru yapılırsa sağlığa en zararsız ama görme kalitesi açısından ilasikin çok altında kalabilir. Göz yapınız çok uygunsa yönteme ancak o zaman çok iyi sonuç veriyor.


    Sözün özü, yanlış bilgilendirme vermeyelim.





  • Aylık zam geliyor galiba dünya gözü aradım smile yöntemi kampanyalı 14750₺ dediler 😃
  • Coimbra kullanıcısına yanıt

    Ne mok yedikleri belli değil. Geçen sene yazın sorduğumda bana Ataköy Dünya Göz 20 bin TL fiyat çekmişti :) Bunlar milleti ahmak sanıyor.

  • Fiyatlar gerçekten yüksek, arkadaşlar benim astigmatım son duruma göre arttı, ancak doktor birşey olmaz ameliyat yapabiliriz dedi. Astigmatlarımın biri 2.50 biri 3 civarında sizce 0lanma ihtimali düşük mü ya da artış devam eder mi? tamamen durmasını mı bekleyim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coimbra -- 17 Eylül 2021; 12:36:58 >
  • selamlar, dünyagözde lazer ameliyatı olmaya karar verdim ilasik veya smile diye iki yöntem söyledi doktor, ilasik'de gece görüşü sorunları daha az oluyormuş smile'da ise kuruluk sorunları daha az oluyormuş. Doktora da sordum biraz ama tam tatmin etmedi aranızda yaptıran ve araştıran olduysa diye gruba sormak istedim.

    Yani lazer sonrası kuruluk genelde geçici olmuyor mu 1 yıldan sonra kuruluk hissiyatı geçiyor diye duymuştum, gece görüşü ise oldukça önemli bence bu yüzden ilasik aklıma yatıyor.

    Smile biraz daha pahalı (aslında şüpheye düşme sebebim bu pahalı olan iyi midir) ama göz gibi bir organda çok düşündürecek bir fiyat farkı yok.

    Daha önce bu ikilemde kalanlarınız var ise hangi yöntemi neden seçtiğini yazabilir mi ?

  • leo80 L kullanıcısına yanıt

    Son durumunuz nedir?

  • Bu smile in wavefront intralase ve kişiye özel mevzusu ne zaman gelir sizce?
  • Valla hocam ben baya araştırdım en güvenli yöntem eski prk şimdi no touch yönteminde karar kıldım
  • 15.09.2021 Tarihinde bu operasyonu Altunizade Batı Göz'de oldum. Doğuştan sabit astigmatım vardı. 4.5 ve 4.75 numaralarımdı. Muayneye gittiğimde bana iki adet yöntem uygulanabileceği söylendi Relex Smile ve Femto Lasik doktor bey ikisinide güzelce açıkladı. Kafamdaki soru işaretlerini giderebildi. Bir sonraki gün Relex Smile olmayı tercih ettim. Başlık gereği operasyonun nasıl olduğunu falan anlatmıyorum. Zaten önceden anlatılmış. Benim kendi tecrübem olarak evet işin bir ticari boyutu var ama internetteki çoğu insan bilgi kirliliği yaratıyor. O yüzden bilgiyi en iyi muayneye gidip sorarak ve soru işaretlerinizi kendiniz gidererek alabileceğiniz kanısındayım. Mühim olan içinize sinmesi. Burada aletler yöntemler kıyaslaması yapmanın bir anlamı yok. Operasyon sonrası 2 saat hafif bir batma oldu. Kesinlikle çekilmeyecek bir şey değil. Normal gündelik hayatımda daha kötülerini yaşadığım oluyordu. Aynı günün akşamına kitap okuyabiliyordum. Bir sonraki gün film izleyip altyazı takip edebiliyordum. Numaranın oturması yaklaşık 3 ay sürecekmiş.Şu anlık aşırı memnunum.

    Yinede bu tarz operasyonlarda herkesin tecrübesinin kendine olduğunu düşünüyorum. Aynı klinik aynı ekipmanlar aynı doktor olsa bile bence her insanın tecrübesi aynı olmayabilir o yüzden mümkünse bir kaç yere gözüküp karar verirseniz içinize sinende olmanız.





  • Hz. Köfte H kullanıcısına yanıt

    En güzeli olmamak boş bi ameliyat.

  • Selamlar tam 9 gün önce dünyagöz de ilasik operasyonu geçirdim görüntüm iyi oldu tamam ama hala gözlükle gördüğüm kadar net göremiyorum. Ve detaylara odaklanamıyorum sanki gözüm focus alamıyor gibi. Böyle özellikle yazılarda normalde gözlükle net gördüğüm yazılara odaklanıp net göremiyorum. Bir de karanlıkta ışıklarda baya bir patlama-parlama efekti var. Ve uyandığımda gözümü sümük kaplamış gibi hissediyorum. Bunlar 9 gün geçmesine rağmen normal mi arkadaşlar gerçekten çok moralim bozuldu.


    Fleplerde sorun olsa daha ciddi hisseder miydim sizce yani kayma veya kırışma olsa fleplerde net bir şekilde bozukluk ve acı duyar mıydım?

  • n.senayy N kullanıcısına yanıt

    Merhaba…

    21 Aralık 2019 da Dünya Göz Ankara da (Volkan Hürmeriç) smile olmuştum.

    iyi ki olmuşum diyorum. Şu anda bir sıkıntı yok.

    Hatta başka bir nastanede göz haritama baktılar. Doç Dr hoca bana operasyon çok iyi dlmuş dedi.

    görüşüm çok iyi.

    ancak şuru söylemeliyim.

    Birincisi, yaklaşık 27 yıl boyunca gözlük kullandığım için mi yoksa smile operasyonda böyle midir bilmiyorum ama ODAKLANMA sorunu var biraz. Şöyle ki gözlükteki gebi cep telefonundan uzağa bakınca bir anda göz odaklanmıyor, geç odaklanıyor (yarım saniye gibi).

    İkincisi, karanlık ortamlarda (gece vakti, otopark gibi loş ortamlarda) etrafı hafif bulanık görüyorum.

    Ama ben yine de iyi ki operasyon olmuşum diyorum. Çünkü denizin oibine artık dalabiliyorum. Yatarak kitap okuyup tv izleyebiliyorum.

  • 11 Ekim tarihinde doktor Volkan Hürmeriç Bey smile lazer ameliyatı yaptı. Bugün 6.günüm ancak bulanık görüntü var. Eskiden lens veya gözlükle okuduğum yazıları şu anda daha okuyamıyorum. Smile lazer olan varsa bu netliğin ne zaman geleceğini söyleyebilir mi? Gerçekten korkuyorum böyle kalacak diye, lütfen yardımcı olun bana 😔🥺

  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda araştırmış ve bilgili olduğunuz belli. Lasik için hangi cihazı önerirsiniz? Bir hastanede "Alcon ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q Excimer Laser" bu cihaz kullanılıyor Lasik için? Bu cihaz nasıldır? iLasik ile Lasik'in farkı nedir?
  • Holk kullanıcısına yanıt

    İlasik kişiye özel tedavi sunuyor.(Smile da yok) Gözünüzün haritası çıkarılarak size özel tedavi sunulduğu için eğer usta ellerde yapılırsa çok iyi sonuçlar veriyor. Tek başına lazeri yapan makineye odaklanmak yanlış olur. Bahsettiğiniz makina ve Star S4 adını sıkça duyduğum iyi makinalar. Fakat ön muayene süreci , yapılan ölçümler çok daha önemli. Daha göz numarasını bile düzgün ölçemeyen birçok doktor var hastanelerde. Genel anlamda ölçüm aşamasından lazerin yapılmasına kadar kullanılan ekipman olarak kaliteli belli başlı hastaneler var. Örneğin X hastanesi kişiye özel tedavide kullandığı cihazı göz haritanızı çıkarırken 1000 örnek alıyor , Y hastanesinin yeni son teknoloji makinası 100.000 örnek alıyor. Lazeri yapacak makinaya bu bilgiler aktarılıyor. Bazı ekipmanına güvenen hastaneler makina parkurunu tek tek internet sitesine koyuyorlar. O yüzden elinin altında her türlü makinası ve imkanı olan bir hastane bence en önemlisi.


    İlasik klasik lasikten daha yeni ve iyi. Fakat flap kaldırma konusu ve ameliyat sonrası yan etkilerden çekindiğim için ben riske giremiyorum. İlasik olup normal veya gözlüklü görüşünden çok çok iyi görenler var. Kimisi hiçbir komplikasyon yaşamıyor ve yan etki çok kısa sürede sona eriyor.


    Smile yöntem olarak çok iyi olsada tam anlamıyla oturmuş değil. Birçok makalede ilasik'in görüş olarak daha tatmin edici sonuçlar verdiğini yazan doktorlar da var. Doktorunuz iyi bir doktorsa hangi yöntemin göz yapınıza en uygun yöntem olduğunu söyleyecektir. Yani sizin gözünüzün topografisini çekip çok düzgün bulan bir doktor basit bir lasik ile de sizi çok iyi bir görüşe kavuşturabilir. Benim size önerim kampanyalara denek olmayın , kaliteli bir hastanede düzgün ,tecrübeli bir doktor bulun ve bulduğunuz hastanede 3 yöntemle de lazer yapılabiliyor olsun. Örneğin sadece Trans-Prk yapan bir hastaneye giderseniz belki gözünüze çok daha uygun bir yöntem olduğunu bilse bile hastane size en iyi yöntem bu diyebilir. Hastanelerin hepsi ticarethane olmuş durumda. Ameliyat öncesi size imzalattıkları kağıdı bile son dakika önünüze koyup nasılsa imzalar bu okumadan ve sorumluluğu atarız diyorlar.


    Bakın bugün aşı olurken bile Biontech'in sorumluluk almadığını devletimiz size beyan ediyor ve siz o kağıdı imzalıyorsunuz. Halbuki insanlar her gün ameliyat olurken okumadan nelere imza atıyorlar :) Ve bu kağıdı da size ameliyata karar vermeden önce bu kağıtta ne yazıyor öğrenebilirmiyim dediğinizde vermiyorlar (ben sordum imzalatıyoruz bir kağıt ama veremeyiz diyorlar) Parayı alıp o kağıdı size imzalattıkları an aynı ilgiyi görmeniz mümkün olmayabilir yani..


    Neyse sorunuz olursa kendimce cevap vermeye çalışırım. Niyetim kimseyi caydırmak değil sakın yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.





  • huncacare kullanıcısına yanıt

    Bende ilasik oldum gözüme kablo carptığı için flep kırıştı tekrar ameliyat oldum 1 ay dolmasına rağmen bi gözüm hala iyi değil.

  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.