Şimdi Ara

Markafoni ya da Bkm dolandırcılığı dikkat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
3.193
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır internet alışverişi yaparım hep güvenilir sertifikalı siteleri kullanmışımdır sanal kartla yaparım çoğu alışverişi daha önce karşılaşmadım bu tip bir olayla dün kartı bkmye kaydedip markafoniden bir alışveriş yaptım daha sonrasonda internet mail order işlemlerine kapatmıştım kartı hemen artan dolandırıcılık olaylarından ötürü bugün 260 liralık morhipodan alışveriş yapılmak istenilmiş ancak kapattığm için reddedilmiş hemen bankayla görüştüm kartı yeniletmek istedim dikkatli olmanızda fayda var.



  • BKM de bu işin içine girdiyse tek seçenek ,kredi kartı kullanmamak gibi bir duruma geliriz
    ben henüz BKM den kaynaklandığını düşünmüyorum ,yoksa hepimizin kartı kullanılmaya çalışılırdı
    ki 4 gün önce bende BKM kullanarak g.gidiyordan alım yaptım

    ya şimdi yine korktum ,bankacılıktan bir bakayım da içim rahatlasın :)
  • şimdi baktım ,şükür bir sorun görülmüyor
  • Telefona SMS gelmiyormu bkm kullandığınız zaman nasıl çekicekler ?
  • SUPPERMAN kullanıcısına yanıt
    Bkm üzerinden alışveriş yapmaya çalışmıyorlar. Bkm bilgileri çaldırıyor demek istemiş.
    Benzer durum benimde başıma gelmişti konusunu açmıştım. Bkm aracılığıyla yaptığım alışverişten sonra şüpheli işlemden dolayı banka, kredi kartımı iptal etti.
  • anlayabilmek için 3 kez okudum. noktalama işaretlerine dikkat edin arkadaşlar.

    ayrıca belki de bilgisayarda virüs vardır, ya da bankamatikte klonlanmıştır. şeytanın avukatlığını yapmak istemem fakat birçok ihtimal var bence.
  • başlığa bir de, yada 'keylogger' yazsaydınız..
  • bkm olayından ben de işkilleniyorum. ben de ne zaman bkm kullandıysam (2 kere bu arada), ardından banka benimle iletişime geçerek güvenlik gerekçesiyle kartınızı bloke edip size yeni kart göndereceğiz dedi. uzun bir zamandır kullanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3yuq

    Arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır internet alışverişi yaparım hep güvenilir sertifikalı siteleri kullanmışımdır sanal kartla yaparım çoğu alışverişi daha önce karşılaşmadım bu tip bir olayla dün kartı bkmye kaydedip markafoniden bir alışveriş yaptım daha sonrasonda internet mail order işlemlerine kapatmıştım kartı hemen artan dolandırıcılık olaylarından ötürü bugün 260 liralık morhipodan alışveriş yapılmak istenilmiş ancak kapattığm için reddedilmiş hemen bankayla görüştüm kartı yeniletmek istedim dikkatli olmanızda fayda var.

    Hangi banka karti hocam?
  • keşke sertifika ile olsa herşey. hiç alakası yok tamamen şans. nereden kopyalandığını tahmin etmek çok zor fakat bunların önüne geçmedikçe kurumlarda. bankalarda adı lekelenmeye devam edecek. benimde yıllardır bkm kayıtlı kartlarımda bu sorunu yaşamayıp 2 3 defa kullandığım kartlarımda bile kopyalanma sorunu yaşadığım oldu. tamamen şüpheliler listesi. 1. sıra girilen sitelerin alt yapısından yürütülen kart bilgileri 2. bilgisayar ortamı 3 telefon uygulamaları. çerez gibi yetkisiz işlem geziyor ortalıkta bakalım ne olacak. felaket bir durgunluk var. bankanın oyunlarımı diye düşünüyorum artık. faizlerde düştü bankalarmı müsaade ediyor bu işlere acaba.
  • Teyzeme yıllar önce gelen hiç kullanmadığı kartından alışveriş yapılmış. Kart zarfında duruyor hala, ziraat bankası göndermiş açmamış bile. Herhangibir internet sitesinde kullanılmamış, herhangibir pos cihazından geçmemiş karttan bugün 200 küsür dolar yurt dışı işlemi yapılmış. Herkes kartını internet ve mail order a kapatsın bence. lazım olunca girip açarsanız netten. kullanmadığınız kartları da kapatın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eren Keleş

    yakın zamanlarda ben de aynı olayı yaşadım. bkm üzerinden defacto dan ürün aldık arkadaşıma ve bir kaç gün sonra arkadaşımın kartı kredi kartı dolandırıcılığına bulaştı diye kapatıldı. ben de konu açmıştım böyle bir olay yaşadım benzer zamanlarda aynı yerlerde bilgileri kullanıp kartı kapatılan var mı diye yazmıştım. iyice işkilleniyorum

    Yeni kartım bkm'ye kayıtlı değildi!
    Bir kez atme'ye taktım, bir kez de 200/50 indirim zamanı morhipo'dan alışverişim olmuştu,
    70 küsürlük ttnet ödeme talimatı olmuş ve yurtdışı alışveriş girişiminde bulunulunca banka teyit etmek için aradı ve kapatıldı.
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Axess
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enorton

    Teyzeme yıllar önce gelen hiç kullanmadığı kartından alışveriş yapılmış. Kart zarfında duruyor hala, ziraat bankası göndermiş açmamış bile. Herhangibir internet sitesinde kullanılmamış, herhangibir pos cihazından geçmemiş karttan bugün 200 küsür dolar yurt dışı işlemi yapılmış. Herkes kartını internet ve mail order a kapatsın bence. lazım olunca girip açarsanız netten. kullanmadığınız kartları da kapatın.

    Ciddi misiniz hocam?

    Bu dedikleriniz doğruysa biz sorunu yanlış yerde arıyoruz. Tamam bankalar dolandırıcıdır ama bu işin boyutunu çok değiştirir.
  • benimde 3 ay kadar önce başıma geldi 1250tl lik alışveriş yapıldı kurabildiğim tek bağlantı markafoni bkm ikilisi idi ama emin olmadan da söylemek istememiştim bkm ye dikkat etmek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyken


    quote:

    Orijinalden alıntı: enorton

    Teyzeme yıllar önce gelen hiç kullanmadığı kartından alışveriş yapılmış. Kart zarfında duruyor hala, ziraat bankası göndermiş açmamış bile. Herhangibir internet sitesinde kullanılmamış, herhangibir pos cihazından geçmemiş karttan bugün 200 küsür dolar yurt dışı işlemi yapılmış. Herkes kartını internet ve mail order a kapatsın bence. lazım olunca girip açarsanız netten. kullanmadığınız kartları da kapatın.

    Ciddi misiniz hocam?

    Bu dedikleriniz doğruysa biz sorunu yanlış yerde arıyoruz. Tamam bankalar dolandırıcıdır ama bu işin boyutunu çok değiştirir.

    Gayet ciddiyim 1 haftada bizim ailede 3. dolandırıcılık olayı oldu. Önce haftasonu kardeşimin garanti bonusundan ard arda 10 işlemde 1500 TL parası çekildi. Garanti bankası sms gönderip hemen kartı kapatmış. Şimdi harcamalara itiraz etti. 500 TL avea fatura ödemesi, 2 adet suplement diye gıda takviyesi satan bir site gerisi steam para yatırma. işlem aralıkları 10 ar saniye...

    Bu olay olunca çevremizdeki insanları uyarmaya başladık. sonra şans eseri emekli öğretmen teyzemin akbank cep şubeye girdik ve 16 kasımda 2500 TL para çekildiğini gördük. Facebook yazıyor 4 işlemde 900 + 700+ 700+ 200 TL çekmişler. aradan 15 gün geçmiş ve akbank ne sms göndermiş ne kartı kapatmış. KArtı kapattık harcamalara itiraz ettik. Teyze başka kartın var mı dedim yok dedi. Eve geldim kendi kartlarımı mail order ve internete kapattım. Çok sık internet harcaması yaparım Allah korusun daha başıma sıkıntı gelmedi. Zaten toplamda 70-80 bin tL limit var. duman olurum öyle bişey olursa... Neyse bu akşam teyzem yine aradı sms gitmiş cebine ziraat bankasından, ben de uzaktaydım. Bankaya git sor dedim nedir diye, hiç kullanmadığı daha zarfını bile açmadığı kartından 200 küsür dolar çekilmiş. Ona da itiraz etti ama akşamdan beri şaşkınlık içersindeyim. 2-3 yıl önce gelen ve çekmecede, dolapta bir yerde duran kimsenin haberi olmayan karttan nasıl çekim yapıldı? Bankaların sistemlerine girdiler başka bişey gelmiyor aklıma...




  • enorton E kullanıcısına yanıt
    Hadi kullanılan kartlara kopyalandı ya da bilgiler çalındı dedik durduk ama anlattıklarınız çok garip.

    Bence olaydan tam manasıyla emin olun ve bankaya dava açın. Zarfından çıkmamış kartın bilgilerinin çalınıyor olması demek. Ya bankada çok büyük açık var ya da banka bunu satıyor demektir.

    Ziraat birde pehh
  • Buradakileri okuyunca sanal alışveriş limitimi 0 yaptım, durduk yere başımız ağrımasın. Hele ki Nuvo'da para bırakmayın arkadaşlar. 3Dsiz yurtdışından parası çekilen çok kişi var, kardeşim de dahil.
  • mail order'a kapatınca karta tanımlı otomatik ödemeler de etkileniyor mu ? Etkilenmiyorsa kapattıracağım kartı yurt dışı ve mail ordera
  • enorton E kullanıcısına yanıt
    Zarfı açmadan bence savcılığa suç duyurusunda bulunun zarfın kapalı olması da bir kanıt sayılabilir sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 1 Aralık 2016; 5:31:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.