Şimdi Ara

Shadowverse ( ANA KONU )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tranding Card Game oyun türüne ait son zamanlarda adından söz ettiren yeni bir oyun gündemde. Shadowverse aslında daha önce apple ve google store da oyunculara hizmet veriyorken bir süredir steam üzerinden de oyunculara kapılarını açmıştı. Baştan belirtmekte bir sakınca ve gocunma hissetmiyorum. Oyunun kendisi harika bir Hearthstone alternatifi. Hele ki artık günümüzde Hearthstone tamamen pay to play olmuş iken bu oyunun bu aralar neden bu kadar tercih edildiğini oyunun içine girdiğimizde fark ediyoruz.


    Shadowverse ( ANA KONU )





    Aramızda belki bu tarz oyunlara aşina olmayan ilk defa böyle bir dünya içerisine adım atacak oyuncular varsa kısaca oyun mantığından bahsetmek istiyorum. Bu oyun 40 ar adet karttan oluşan desteniz ile rakibinizi yenmeye çalıştığınız bir kart oyunu aslında. Zamanında izlediğiniz yu-gi oh benzeri bir oyun. Ayrıca şu an için ekstra para dökmenize gerek olan hiç bir durumda yok. Buna ihtiyaç duymuyorsunuz.


    Shadowverse ( ANA KONU )


    Oyunun yapısı menüleri içeriği karakterleri ve çizimi tamamen doğu asya kaleminden çıkma. Grafikler renklendirmeler anime severlere hitap ediyor kesinlikle. Oyun içerisinde tam olarak 7 sınıf var ve bu sınıflara ait oyun içinde alabileceğimiz ekstra kahramanlar da bulunmakta. Hearthstone da para vererek sahip olduğunuz bu tarz şeylere de bu oyunda gayet kendi emeğinizle çokta zorlanmadan sahip olabilmeniz çok büyük bir artı.

    Oyun çapraz platform olup sadece steam üzerinde 7-8 k anlık oyuncuya sahip. Android ve ios cihazlara sahip oyunculara da sahip olduğunu düşünürsek güzel bir kitleye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

    Steam link:http://store.steampowered.com/app/453480/







    Oyuna dahil olmak isteyenlere ön rehber tadında şimdi biraz gevezelik yapacağım.

    Oyunun Genel İtibariyle 3 Ana Modu bulunuyor.


    Solo Mod: Bu kısımda oyundaki classları bilgisayara karşı oynayarak tanıma fırsatı bulur ve karakterlerimizin hikayelerine anime izler gibi ortak oluruz. Hikayede ilerledikçe ödül ve oynadığımız sınıfımıza ekstra tecrübe puanı kazanıyoruz.

    Multi Mod
    : Multiplayer olarak diğer oyunculara karşı oynayabildiğimiz bu kısımda kendi içinde 3 mod a ayrılıyor.

    - Unranked : Rastgele sistemin server içinde bulduğu bir oyuncu ile karşılıklı destelerinizi test ettiğimiz kısım burası. Görev veya Achiement sisteminde yer alan bir mevzuyu yerine getirdiğimiz taktirde burada da ekstra ödüller kazanabiliyoruz. Yenilgi veya zafer durumunda oyundaki sıralamanıza herhangi bir etkisi bulunmaz.

    - Ranked : Diğer oyuncularla ladder sisteminde zirveye oynamak için ligler atladığımız, zafer sonucunda daha fazla ödül ve achiement elde ettiğimiz oyun modu. Dolayısıyla burada yükseldikçe daha bilinçli ve deneyimli oyuncularla karşı karşıya gelmeniz kaçınılmaz olacak.

    -Private : Arkadaşlarınızla kendi aranızda oyun yada turnuvalar düzenleyebileceğiniz kişilere özel oyun modu. Ayrıca burada oluşturulmuş bir maça arkadaşlarınızı cağırıp izlemesine de olanak sağlayabilirsiniz.

    Arena Mod: Şuan itibariyle "TakeTwo" adında tek bir arena modu bulunuyor. Bu mod içerisinde size rastgele 3 sınıf sunuluyor. Daha sonra karşınıza yine rastgele kartlar sunularak şans faktörüyle birlikte kartlara sahip olun veya olmayın sadece arena modunda kullanmak üzere bir deste oluşturmanız isteniyor. Oluşturduğunuz bu deste ile arena modunda diğer oyuncularla mücadele ediyorsunuz. Giriş için bilete sahip olmak gerekiyor ve bu bilete oyunda kazandığınız altınlarla , görevlerle sahip olabiliyorsunuz.


    Çok fazla detaya inmeden sınıflardan biraz bahsedelim. Ayrıca oyundaki terimleri ingilizce olarak kullanmak istiyorum ki oyun içerisinde kartlarda sıkça karşılaşacağınız için daha sonra problem yaşamayalım. Oyundaki bir sınıfın birden fazla oynama şekli bulunmakta. Burdan sonrası sizin oyuna girip destelerinizi kurcalamanızla alakalı.

    Ben uğraşamam diyenler için şurası da mevcut.

    https://shadowverse.gamepress.gg/decks

    Ben uğraşırım diyenler için de deste oluşturma simulatorü

    https://shadowverse-portal.com/deckbuilder/classes

    Neutrals

    Shadowverse ( ANA KONU )

    Aslında bu kartlar herhangi bir sınıfa mensup değiller. Her sınıf tarafından oynanabilen tarafsız kartlardır. Kendi destenize ekleyebilir. Çok farklı sonuçlar elde elebilirsiniz.

    Forestcraft



    Shadowverse ( ANA KONU )

    Bu sınıfa ait oyuncular düşük gereksinimli Fairy (peri) ler kullanırlar. İçerisinde bir çok rogue spell barındırıyor. Forestcraft a özel kartlar güc ve özelliklerinde bir tur içerisinde yaptığınız hamle sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Swordcraft


    Shadowverse ( ANA KONU )

    Burada emir komuta zinciri geçerli. Masaya sürdüğünüz followerlarınız kendi aralarında rütbelere ayrılmış durumda. Commander officerlardan daha yüksek rütbeli gibi. Gerektiği gibi oynandığı taktirde bu kartlar birbirini bufflayıp birbirlerini etkileyebiliyorlar. Mesela kimi commendarlar officer kartları bufflarken kimilerini oyuna sürdüğünüzde yanında officer summonlayarak size avantaj sağlayabiliyor.

    Runecraft

    Shadowverse ( ANA KONU )

    Oyunun bariz mage sınıfı. Kendi sınıfına ait kartlarının çoğunluğunu spell ler oluşturur ve bununla rakibine üstünlük sağlamaya çalışır.

    Dragoncraft

    Shadowverse ( ANA KONU )

    Oyunun arap atı sınıfı. Resmen oyunun ortasında yada sonuna dogru kartları patlıyor. Bu sınıfta maça başladığınızda 7-8 tur geriye doğru sayan bir orb sayacı görürsünüz. Dragoncraft sınfına özgü kartlar bu sayaç tamamlandıktan sonra özelliklerini göstermeye başlar. Her tur sayaçtan bir orb düşer. Ancak bu sınıfın bir turda 1 den fazla orb düşürmek için bu özellikte kartları da mevcut.

    Shadowcraft

    Shadowverse ( ANA KONU )

    Necromencer sınıfı. Oyun içinde ölen karakterlerinden 1 er shadow adı verilen puanı toplar ve bunları temin edebileceği diğer kartlarla birlikte biriktirir. Biriktirdiği bu shadow pointleri masaya sürdüğü kartların özelliklerini aktif edebilmek için kullanır.

    Bloodcraft

    Shadowverse ( ANA KONU )

    Kendisine Vampire diyelim. Vangeance adı verilen özelliği lider defansı 10 a düştüğü zaman aktif olur. Bu modda iken gerçekten güçlü özelliklere sahip kartlar barındırır. Rakip evet ben kazanıyorum oyun bitti derken Bloodcraft oyuncuları masayı bi anda temizlemiş canını doldurmuş rakibini yenmiş bile olabiliyor.

    Heavencraft

    Shadowverse ( ANA KONU )

    Countdown ile zafere giden yol. Bu sınıf genel olarak cok fazla amulet kullanır. Bu amuletler gerisayım sonucu patladıklarında uygun spell veya followerlara dönüşür. Amuletlerin bütçeleri düşüktür. çıkan followerlar güçlüdür. Ancak bir heavencraft oyuncusu masaya sürdüğü followerlarına 2 3 tur sonra kavuşabilmektedir.

    Sınıfları genel olarak incelemek isteyenler için
    https://shadowverse.com/gameguide/cards.php


    Oyun esnasında karşılaşabileceğiniz gördüğünüzde farkında olun yada afallamayın diye bazı terimleri anlatayım.

    Followers: Sizin adınıza masaya sürülüp savaşan yaratık hayvan yada askerleriniz.

    SPELLS : Oyunda kullanılan büyü kartlarıdır. O an kullanılır ve kaybolurlar. Çok farklı özellikte olabilirler.

    AMULET : Followersların dışında masaya sürülen yoldaşlarına buff verebilen yada followers a dönüştürülebilen diğer kartlar.

    STORM : Bu kartın özelliğini taşıyan kartlar masaya sürüldüklerinde anında atak yapabilmektedirler.

    BANE : Eğer bir kartta bu ifade varsa kartın atak kısmına bakmanıza gerek yok. Çünkü bu kartla hangi düşmana vurursanız karşıdakinin defansına bakmaksızın yok edecektir.

    WARD : Bu özellikteki kartlar masaya düştüğünde üzerlerinde bir kalkan açılacak ve rakibiniz ilk önce bu karta vurmak zorunda kalacaktır. Yoldaşlarını tanklamak ve zor anlarda defans yapmak için kullanılırlar.

    DRAİN : Can Çekme özelliği. Bu kartlar rakibine vurduğunda liderinizin defansını belirtilen miktar kadar tazelersiniz.



    EVOLVE NEDİR ?

    Bu özellik oyunu diğer oyunlardan ayıran farklı bir kafa yormaya sebeb olan oyunun temellerinden biri. Dikkat edin oyundaki her Follower evolve edilebilir ve kullanılabilir. Bazı kartlar vardır ki kart özellikleri sadece evolve edildiğinde kullanılabilirken , bazılarının atak ve defanslarında oyun esnasında yüksek miktarda artış görülür.

    Shadowverse ( ANA KONU )
    Shadowverse ( ANA KONU )

    Oyun içerisinde yanlış hatırlamıyorsam 4. tur sonrasında açılır ve kartlarınıza evrim geçirtilmesi mümkün kılınır. Oyuna ilk başlayan oyuncuda 2 adet diğerinde 3 adet olmak üzere evolution pointsiniz bulunmaktadır. Evrim geçiren karakterler özelliklerinin artmasından ziyade lidere vurmamak kaydıyla atak yapma hakkı da elde eder. Maç esnasında çok kritik noktalarda kullanılması gerekir zira sınırlı sayıda hakkınız olduğunu belirtmiştim. Doğru noktada yapılmış bir evrim oyun çevirirken. Yanlış yerde yapılan bir evrim ile aldığınız oyunuda verebilirsiniz.

    Shadowverse ( ANA KONU )

    Sizlerin katkılarınızla da gün geçtikçe konuyu güncellemek istiyorum. Hakkaten şimdilik cebinizden paralar dökmeden zevkle oynayabileceğiniz bir kart oyunu. Oyuna ilk girdiğinizde özensiz menüsü Hearthstone dan çakma savaş sistemi sizi rahatsız ederse de siz beni dinleyin bu tarzı seviyorsanız bu oyunu biraz daha inceleyin.

    Steam üzerinden beni ekleyebilir. Yada oyun içerisinden Punk4Life nickiyle bana ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Punk4Life -- 20 Şubat 2017; 20:59:31 >







  • Güzel yazmışsın hocam androidden bakayım bi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu ben açmayı düşünüyordum birkaç gündür ama bi türlü fırsat bulamadım, açmanız güzel olmuş. Bilgilerde iyi yeni başlayanlara yardımcı olacaktır. Oyun gayet keyifli, kartların tasarımları çok iyi, hem kart oyunu hem anime sevenler için süper bir alternatif kesinlikle denenmeli .
  • Popüler bir kart oyunu steame gelmesiyle bende indirdim henüz deneme fırsatım olmadı.
  • Dün gecec 5 win yapabildim sonunda arenada
  • Bunca zamandır oynuyorum inan hala başarabilmiş değilim. Hakkaten tebrik ediyorum :D Taktikleri alalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Punk4Life

    Bunca zamandır oynuyorum inan hala başarabilmiş değilim. Hakkaten tebrik ediyorum :D Taktikleri alalım.

    Eyvallah hocam Uzun süre hearthstone oynadım özellikle arena, belki onunda etkisi vardır . Kart seçimlerinde çok dikkat ediyorum, masayı kontrol altında tutmaya çalışıyorum, kartları trade ederken dikkatli davranmak lazım . Çokta bi taktiği yok aslında Birazda şans lazım kart seçerken iyi kartlar gelmesi lazım tabi. Zaten hpler 20, evolve olayınıda düzgün kullanınca baya avantajlı olunuyor.

    Gelen classlarda etkili biraz. Dragoncraftla yaptım 5 wini daha öncesinde de 4 win yapmıştım . 1 kere Forestcraftla 4 win yaptım . Forestcraftta baya etkili oluyor aslında arenada . 1 kerede shadowcraftla 4 win yapmıştım . Swordcraftta çok iyi oluyorda ben 3 wini geçemedim galiba onunla

    Mesela havencraftta countdown kartları baya iyi, seçim yaparken şanslı olursan havencraftta güzel kartlar gelirse baya güçlü oluyor




  • Kontrol kafasında oynuyorum ben shadow main olarak. Elimden geldigince rakibin kartını bitirip sonra bitirme taktigine dönüyor benim oyun tarzı biraz. Arenalar 3 4 win ile bitiyor benim genelde. Swordcraft ile rush yapıyorlar adamın hızını kestin kestin. Kesemezsen 5 6 tur sonra seni bitiyor işi biliyorsa.
  • Çok basit rank atlıyordum sıkmaya başladı sildim. Popüler decklere bakın, bi decki rahatça yapabiliyosunuz zaten. Sonra desteyi çözünce izi win

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hs nin deste dizmek için para yatırman gerekiyor prensibini iyi yemişler. 40 45 deste kart veriyorlar istediğini dizip oyununu oynuyorsun çok temiz iş.Ben beğendim
  • Magic: Duels ile Heartstone karışımı gibi olmuş mobil için iyi gider gibi duruyo
    bu arada magic oynayın oynattırın.
  • eve geçince bi bakıyım.Bende tam hearthstone için deste almayı planlıyordum
  • Güncel kalan , eskiye nazaran daha steam ağırlıklı oyuncusu bulunan , hala daha en uygun f2p alternatif olarak görüyorum.
  • Punk4Life kullanıcısına yanıt
    Hocam hala oynuyor musun yeni başladım ben de, çıktığından beri ara ara HS oynuyordum bu da bir alternatif oldu
  • Ben de başlamayı düşünüyorum..
    Güzel oyuna benziyor. :)
  • HS ve shadowverse baya eski oyunlar haliyle 0 dan başlayan birisinin diğer oyuncuları yakalaması baya zor oluyor. Benim canım aşırı kart oyunu çekiyor, HS değil de Shadowverse mi başlasam diyordum sonra aklıma geldi, Valve'ın Artifact adlı kart oyunu çıkmak üzere, hatta dota2 international a giden seyircilere key verilecek dedi gaben dün. Yayılır belki 1 tane koparırız çıkmadan önce deneriz Artifact'ı bekleyeceğim, herkes ile aynı anda başlayacağım bi kart oyunu daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.