Şimdi Ara

Ses kartı gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.1 sistem için harici usb ses kartı arıyorum ancak gerekli mi fark yaratır mı konusunda düşünceliyim.


    320 kbps müzik, film ve oyun için ayrıca ses kartı almaya gerek var mıdır?


    Şuan laptopun onboard ses kartını kullanıyorum.


    Kullandığım ses ayarı 16 bit / 48000 hz




  • ses sistemi nedir

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Z533 logitech


    Laptopun sadece tek ses girisi var o da kulaklik girisi.

  • 2+1 giriş seviyesi bir ses sistemi öncelikle müzik işini unut bu sistemler müzik için değil oyun ve film için yapıldı. Ayrıca ses kartı almana gerek yok. Laptopun ses girişini kullan.
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Niye peki muzik icin 2.1 sistem yerine ne tercih etmemiz gerekiyordu ?

  • fearlestorm kullanıcısına yanıt

    Öncelikle arkadaşa sorduğunuz soruya cevap vereyim. Müzik kişisel bir zevktir. O yüzden müzik üretimi ile uğraşmıyorsanız, zevk için müzik dinliyorsanız sevdiğiniz herhangi bir sistem ile müzik dinleyebilirsiniz. Bu 2.0 da olabilir 2.1 de olur 5.1 de. Ama arkadaşın özellikle kastettiği müzik için normalde o kadar fazla basa gerek yok, o yüzden 2.0 sistemleri kastediyordur. Subwoofer özellikle oyun ve filmlerde kullanıcıyı ağır uğultu sesi ile ambiansa sokabilmek için çıkan hoparlörler. O yüzden sisteme aşırı bas yükleyerek diğer frekansları bastırıyor ve çoğu kişiye göre de müzik zevkini öldürüyor. Ama yine de siz yoğun bas ile müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız tabi ki zevkle dinleyebilirsiniz.


    Onun dışında ses kartı ne için gerekli olur onu açıklayayım. Normalde günümüzde her bilgisayarda onboard bir şekilde ses kartı bulunuyor zaten. Ama yeterli olmadığını her ses kartı kullanıcısı rahatlıkla söyler. Sizin kullandığınız hoparlör ya da kulaklık giriş seviyesi olsa bile fark yaratır. Özellikle onbaord ses kartı anakartın üzerinde yer aldığı için elektrik devrelerinden çok fazla etkileniyor ve oyunlarda, müziklerde cızırtı duyabiliyorsunuz. Multimedya kullanımı için ses kartı öncelikle bunun önüne geçiyor. Ses çiplerini izole bir ortama alarak mümkün olduğunca elektrik akımından daha az etkilenmesini sağlıyor. Genelde ses kartları pahalılaştıkça sesteki bu bozulma daha da azalıyor. Ama bu sefer de giriş seviyesi hoparlör ya da kulaklık da kurtarmıyor, yine farkı hissetmek için bunları da üst seviye almak gerekiyor.


    Onun dışında müzik üretimi ile uğraşanlar için enstrümanların bilgisayara bağlanması konusunda da bu sefer stüdyo tipi ses kartları devreye giriyor. Yani aslında kullanım amacına ve ayrılan bütçeye göre çok farklı türden ses kartları kullanılıyor. Ki çoğunda da kağıt üzerinde aynı özellikler yazıyor 24-bit 48kHz gibi ama bu çok da fark hissetmenizi sağlayacak bir özellik değil. Bit değer size direkt o farkı hissettirir de 192kHz'lik bir sesi algılayamayacağınız için o kısımda bir şey değişmez. Yani ses kartlarında kaliteyi belirleyen asıl kartta kullanılan komponentin kaliteleri oluyor. Elinizdeki hoparlörü bir ses kartı ile kullanmak isterseniz yine giriş seviyesi bir Asus ya da Creative ses kartı işinizi görür. Ama saçma sapan Çin işi bir ses kartı alırsanız onboard ses kartından da kötü olur.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Detaylı ve değerli bilgileriniz için tesekkurler rehber gibi yazı olmuş.

  • bir sorum var leptobumda sol tarafta audio, usb bordlarının oldugu ses kartı daha once kısa devre sorunu yuzunden cıkarılmıs hali hazırda ne jak girişi var ne bir şey sadece sag tarafta usb girişi var ben harici bir ses kartı ,kutusu vb bir sey alsam calısırmı calısırsa oneriniz varmıdır.calısmassa baska cozum you varmı


    not : laptopa uygun orjinal kart bulamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masive1 -- 21 Eylül 2022; 22:37:35 >
  • masive1 M kullanıcısına yanıt

    Usb girisi varsa harici usb ses kartının çalışacağını dusunuyorum. Pahalı olmayan herhangi bir ufak aparat işinizi görebilir.

  • vermiş oldugunuz bilgi için cok tesekur ederim bu haber beni mutlu etti iyi gunler

  • herhangi bir tavsiyeniz varmıdır acaba fiyat performan ilgilenirseniz cok mutlu olurm

  • Gerekli bir fark için gerekli bir bütçe ayırırsan tabikii


    Pc için üretilen ses kartlarının onboard ses kartlarından çok bir farkı yoktur(yüksek fiyatlı ürünler hariç)

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    aydınlatıcı bilginiz için teşekkürler,

    ben epeydir ses kartı ve home stüdyo sıstemlerini inceliyorum fakat iyice kafam karıştı, pek teknolojik değilim belki de yaş dan ötürü!!!! yaşım 60 amatörce müzik ile uğraşıyorum ' ud ve kanun' çalmaya çalışıyorum. Kayıt almak istiyorum aldığım kayıtları dinleyerek hatalarımı düzeltmek istiyorum o yüzden çok karmaşık olmayan bir sistem için yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler,

  • safak ulas S kullanıcısına yanıt

    Ben teşekkür ederim ne demek. Ud ve kanun akustik enstrümanlar diye biliyorum. Doğru biliyorsam eğer bu enstrümanların kaydını mikrofon ile yapabilirsiniz. Bu tür kayıt işleri için de Focusrite, Presonus, Behringer gibi ses kartlarından biri ve bir de xlr bağlantılı bir mikrofon almanız lazım. Eğer sessiz bir ortamda kayıt yapıyorsanız kondenser mikrofonlar çok güzel iş görür. Ama gürültülü bir ortamda ise dinamik bir mikrofon almak lazım. Şekil olarak kondenser olanlar stüdyo mikrofonu olarak geçiyor, dinamik olanlar da canlı performanslarda gördüğümüz yuvarlak olanlar. Focusrite ve Presonus'ta kart ile beraber yanında kayıt programı da geliyor ama Behringer en ucuz marka olduğu için hiçbir şey vermiyor yanında. Bu tür durumları da değerlendirebilirsiniz.

  • teşekkürler, pekala zoom H6 gibi olan ses kayıt cihazları ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.