Şimdi Ara

Selam, Org almak istiyorum, kullanım amacım beste yapmak tavsiye?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 300-900 tl arası değişik orglar mevcut hepsi 61 tuş.
    +1100tl den sonra 88 tuşlar başlıyor.

    Benim amacım 2 tane;
    1- mırıldandığım melodiler var 50 tane kaydettim, onları besteleyip güzelleştirmek, çoğu fon müziği olur, belki klasik müziğe uydurabilirim.
    2- Şakır şakır Klasik müzik çalmak ve çalmayı öğrenmek.

    Bunun için ne lazım bana? gereksiz org alıp aşırı para harcamak istemiyorum.
    300tl ye 61 tuş 100 ton luk org var.
    900tl ye 61 tuş +500 ton luk org var.
    ve 88 tuşluklar var.
    midi'lerde sanırım programla bilgisayardan çalışıyor, sınırsız melodi tonu var fakat program paralı olabilir ve karışık, bilmiyorum.

    Bana ne lazım, en uygun fiyat ve maksimum verim????????



  • upppp
  • kimse yok mu yaa???
  • midi klavye tavsiye ederim. bilgisayar varsa her firmanın kendi klavyelerinin yanında programları var veya piyasadada birsürü program var onları kullanabilirsin. bende kullanıyorum midi klavye gitar üstüne efekt vs koyarım diye almistim arada dogaclama takiliyorum eglenceli oluyor. programların hepsi paralı değil ama çoğu program paralı diyebilirim. ama en basit bi free programla zaten orgdan aldığın sesi alırsın üstüne farklı sesleride tabi. o yüzden midi klavye almanı tavsiye ederim.
  • 88 tuş midiler çok pahalı 2.5-3.5 milyar falan en ucuzları. bunun daha programları var, paralı ton'lara erişmek için ekstra parada gerekir bunun üstüne. karşılıcak param varda, ben öğrenciyim. bunu alırsam başka harcıcak birşey alamam.
  • midi controller, daw/plugin (program), daw hakimiyeti ve hoperlörler bi bütündür. Bunlardan biri diğerlerinden daha kötü olursa verim alınmaz... Misal dünynaın ne iyi ve en pahalı midi controllerını alıp dünynaın en iyi pano pluginini kullandığın halde hoperlörlerin kötü ise duyacağın sesde 100-200 TL'lik klavyelereden farklı olmaz... Yada herşeyin en pahalısından, en iyisiden olsun daw ve plugini kullanmayı bilmiyorsan yine düzgün ses alamazsın. Gibi örnekler çoğaltılabilir...

    amaç klasik müzik öğrenmek ve "şakır şakır" klasik müzik çalmak ise ne midi controller nede keyboard tercih edilmemeli. Adam gibi uygunundan bir dijital piyano alınmalı. 88 tuşlu Casio PX-150 modeli 1500 TL civarı bulunur mesela... Başlangıç için çok iyidir gerektiğinde ocyede usb kablo ile bağlabilir.


























  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.