Şimdi Ara

SEC, VanEck'in Bitcoin ETF’si Başvurusunu Değerlendirmeye Aldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
16
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck'in Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu değerlendirmeye aldı.


    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck'in Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu değerlendirmeye aldı. SEC’in kararını açıklaması için 45 günü bulunuyor.


    ABD’de henüz bir Bitcoin ETF’si bulunmuyor. VanEck tarafından yapılan başvurunun onaylanması halinde; VanEck'in Bitcoin ETF’si, ABD’de borsada işlem gören ilk açık Bitcoin ürünü olacak. SEC, geçtiğimiz yıllarda VanEck’de dahil olmak üzere bu konuda benzer girişimde bulunan birçok şirketi piyasa manipülasyonu riski ve çeşitli nedenlerle reddetmişti.


    Bununla birlikte; endüstrinin önde gelen isimleri, SEC’in nihayet Bitcoin ETF’si için onay vereceğini düşünüyor. Uzmanlar, bunun en önemli nedeni olarak, kripto ve blokzincir konusunda yetkin bir isim olan ve MIT'de teknoloji üzerine dersler veren eski Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Gary Gensler’ın SEC koltuğuna getirilmesini gösteriyor.


    Küresel hisse senedi ve türev borsası CBOE, bu yılın başlarında VanEck'in Bitcoin borsa yatırım fonunu listelemek için SEC’e başvuruda bulunmuştu. CBOE sözcüsü The Block’a verdiği demeçte, “Başvurumuz, VanEck’in 30 Aralık’taki S-1 başvurusuna dayanıyor ve ABD’deki ilk Bitcoin ETF’sini çıkarma adımlarını temsil ediyor.” ifadelerine yer vermişti.


    SEC, nihai bir karar vermeden önce değerlendirme süresini 240 güne kadar uzatabilir. Nitekim, SEC’in geçmişteki başvuruları değerlendirirken bu sürenin tamamını kullandığı biliniyor.


    Valkyrie ve WisdomTree de dahil olmak üzere bir dizi başka şirket ise, 2019'un sonlarında ve 2020'nin başlarında yaptıkları başvuruların reddedilmesinin ardından, geçtiğimiz aylarda bir Bitcoin ETF'si için yeniden SEC’e başvurdu. Dijital varlık yatırım şirketi Grayscale ise, kısa süre önce ETF konusunda uzman kişileri işe alacağını duyurdu.


    Bu arada; ABD ile benzer mevzuata sahip Kanada’da, iki Bitcoin ETF’si ülkedeki yetkili kurum tarafından onaylandı. Yatırım şirketi Purpose tarafından geçen ayın sonlarında piyasa sürülen Bitcoin ETF’sinin yönetimi altındaki varlıkların değeri kısa sürede 400 milyon dolara ulaştı.


    Haber detayı: https://bfmedia.io/haberler/sec-vaneck-in-bitcoin-etf-si-basvurusunu-degerlendirmeye-aldi-9949.html?


    - bfmediaio Telegram Group








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.