Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (419. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.496
Cevap
199
Favori
1.212.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • justorcun kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, SD aslinda şudur; immün sistem ve çevresinde oluşan sıkıntıların vücuda yansıma şeklidir, daha uzun açıklamak gerekirse immün sistem (bağışıklık) vücuttan atılması gereken herşeyi bir düzen şeklinde yapmalıdır fakat bunu yapamazsa sıkıntılar başlar, candida mantarı (vücutta doğal olarak bulunur fakat sayıları fazla değildir) gelişmeye başlar daha sonrasında bu durum sibo'ya neden olabilir. Sibo, bağırsakta olağanüstü bakteri olmasıdır ki immün sistem bu aşamaya gelmeden vücudu uyarır. malassezia mantarı (vücutta doğal olarak bulunur) bu durumda oldukça çoğalmaya başlar, malassezia mantarı iyice çoğalmaya başladıktan sonra enfeksiyon oluşur. Bu durumda pul pul dökülmeler, kaşınmalar başlar. İşte bu durumda SD olur. Eğer ki SD degil, Sedef hastalığı olmuş olsaydı, bağırsaktaki sibo tüm immün sistemi bozmuş durumda olurdu. Aslında bunun mantar enfeksiyonu olduğunu anlamanın diğer basit yolu ise antifungal ilaçlar kullanıp (şampuan dahil) ilk başlarda iyi gelmesi, daha sonrasında hiç bir işe yaramamasindan anlayabiliriz. Çünkü bir mantarlar çoğalmayi asla durdurmaz, sürekli farklı tedaviler gereklidir. Yani olay şu Bağırsak, Mide, Karaciğer bu üçüne baktırmak gerekli, Mantarlar nereye sıçramış hepsini görmek, bilmek önemli ciddi antibiyotik tedavisi daha sonra probiyotik tedavisi gerekli yoksa geçmesi imkansız.





  • Seboreik Dermatit' in bazı kan gruplarında daha çok.yaşanan immun sistem tepkisi olduğu tespitine katılsam da doğru şampuan ve losyonun rahatlattığı görüşüne de sahibim.
    Seboreik Dermatit'i iyileştirmek için kendinize hedef koymayın,kendinizi şartlandırmayın. Günü,haftayı rahat geçirmenize bakın. Artmasını engelleyin,bu bile kazançtır.

    Kafasında,ensesinde,kulak arkasında seboreik dermatit olanlara rahatsızlığın artmasını engellemek için,rahatlarmak için,iyi günleriniz geçmesi için 2 ürün önereceğim:

    1.Şampuan: Biobaby Atocare Kuru Ciltler için Bebek Şampuanı (üreticisinden alın,sahte olmasın)

    2.Krem(Losyon): Ecowell Organik Bebek Losyonu


    Stres arttırıyor bu kesin. Kuruyemiş,arttırır.Düzensiz ve yetersiz uyku arttırıyor bu kesin.
    Baharatlar arttırıyor kesin.
    Süt içmek arttırıyor,yoğurt ise aksine faydalı.
    Yağlı peynirler arttırıyor. Dil peyniri öneririm.
    Rutubet olan ortamlar kesinlikle arttırıyor.
    Yastık yatak kılıfları iyi kokmalı,temiz olmalı.

    Klasik şampuanlar asla kullanmayın,zeytinyağlı,lavantalı da olsa asla sabun kullanmayın.
    Sertifikalı organik şampuanlar kullanın. Ecowell ve Minoris güvenilir üreticiler. Meyve özü bitki özü yazan şampuanları kullanmayın,yağ içeren organik şampuan kullanın. Mesela paoatya yağı,lavanta yağı,portakal yağı,çay ağacı yaprağı yağı,gül yağı.

    Okumalarım sonucu gıda olarak Kestane balının ve erken hasat zeytinyağlı (yeşil renkte zeytinyağı) kudret narının,pırasalı havuclu yemeklerin,beyaz un yerine siyez unlu ekmeğin,düzenli tüketilmesinin iyileşmesine,seboreik dermatit'in geçmesini sağladığı sonucuna vardım.

    Seboreik Dermatit benzeri birçok rahatsızlîğın yanında devede kulak,bunun farkında olun,deperyona girmeyin. Başka sağlık sorununuz,başka derdinz olmadığı için sanki büyük dert gibi gelebilir size.
    Vucuduna bağlanan torbaya idrarını yaparak yaşayanlar var. Midesi alınanlar var. Kireçlenmeden dolayı yolda yürürken çakılan yere kendini bırakıp yardım isteyenler var. Solunum yolu sorunundan dolayı oksijen tüpüyle yaşayan var. Kanserleri saymıyorum bile.
    Ben seboreik dermatit'i 2 kulağının da arkasında,ense tarafında kafasında 13 yıldır yaşayan biri olarak bunları söylüyorum. Hastanelerin acillerini,yatan hasta katlarını bir dolaşın,kendinize kızar derdinizi unutursunuz. Seboreik dermatit inanın sinek sokması.
    Hayatınız mükemmel geçmek zorunda değil. Mükemmel geçen de ölecek. Günüzü mutlu geçmek için önce kafanızı rahatlatın,sıkıntıları gözünüzde büyütmeyin. Yarayı kaşımayın,sıkıntıyı arttırmayın.
    Kendinize zarar vermeyin.
    Seboreik dermatitle yaşanır,henüz mideniz alınmadı,henüz idrarınızı ve dışkınızı torbaya yapmıyorsunuz. Henüz bacağınız kesilmedi. Henüz kanser teşhisi konulmadı.
    Dedigim ürünleri kullanın,rahatlayın. Adamın kafasını attırmayın,ben de de var 13 yıldır. Sıfır sıkıntı.
    Serum borusundan beslenmedigim için,yemek yiyebildigim için,çişimi kakamı tuvalete yapabildigim için çok mutluyum.
    Ağzından beslenemeyenler,serum borusundan sadece serum ile yaşayanlar var.
    İlla bunları yaşamanız mı gerekiyor farki bilmek şükretmek için.




  • Emekli Komutan kullanıcısına yanıt

    Kan grubuyla ilgili herhangi bir araştırmaya denk gelmedim, kaynak atarsanız memnun oluruz. Zaten antifungal ilaçlar SD'yi geçirmeyecigini sadece rahatlatacagini daha sonrasında hiç bir işe yaramayacagini anlattım, diğer bir konu onerdiginiz sampuan ve krem üzerine; onerdiginiz bu iki ürün çocuklar için geliştirilmiş. yetişkin ve çocuk cildinin ph değeri farklıdır, dolayısıyla bu iki şampuan ve krem ileri de cildinizin daha kötü olmasını sağlayabilir, dikkatli kullanmakta (ki bence hiç kullanmamakta) yarar var.

    Diğer bir konu stres. Bu tamamen dermotologlarin uydurduğu bir yalan. Dünyada en zengininden en fakirine kadar Stres yaşamayan yoktur. Eğer ki stres bunu arttirsaydi SD kronik olurdu. ki "arttırmak" dediğimiz olay tetiklemekle olur ki stres zaten hayatın doğal bir parçasıdır. Hiç strestli olmamakta sağlık açısından iyi değildir ki böyle bir olay da yoktur. Ben 2 yıl boyunca askerliğimi sınır karakolunda yaptim, sağlıklı bir uykuyu geçtim, günün hiç bir gununde sağlıklı bile dusunemediginiz bir durumu, yüksek stresi ve günü "ölmeden" tamamlamak istediginizi hayal edin, tam da bu durumu yaşamıştım. Askerliğim zamanında yani 2 yıl boyunca saçımda seborik dermatitten eser kalmamisti stres küçücük bir etken madde bile olsaydı bırakın SD'yi sedef hastası olmuş olurdum dolayısıyla stres bu durumu tetiklemez.

    Beslenme'de tamamen yalandan ibaret.

    Düzgün beslenmeyen milyarlarca insan var, ayrıca tamamen sağlıklı beslenen ve SD hatta sedef olan insanlarda var, sibo buna sebep olur, sibo'nun oluşması (ince bağırsakta çok fazla sayıda bakteri olması) şansa da olabilir çünkü aslında ince bağırsakta çok az sayıda bakteri-maya vardır ve vücut kalın bağırsaktaki bakterilerin büyük bir kısmını korur eğer burdaki bakteriler ince bağırsağa bir şekilde yayilirsa sibo'ya neden olur bu durumumda da SD,sedef gibi durumlar görülebilir. Yani, beslenmeyle alakası pek yok, ki zaten sağlıklı beslenme diye bi durum tam olarak yok, yani şöyle ki; sadece sebzelerden oluşan ve günlük almamız gereken kaloriden çok daha fazla olan bir diyet listesiyle, tatlı,sebze,et olan ve günlük kaloriden çok daha fazla olan bir diyet listesi arasında çok fark yoktur. İkisi de almamız gerekenden çok daha fazla olduğu için yaglaniriz, bagirsaklarimiz cok daha fazla çalışır ve bakteri artışı da olabilir. Yani kısaca beslenme olayı da tamamen traştır.

    Diğer bir konu ise hastalık demogojisi yapıyorsun yani en kötü biz değiliz, daha kötüleri de var. Bu laf cambazligidir. Hastalığın iyiliği veya kötülüğü yoktur.

    SD'nin dereceleri vardır. Yüzde, vücutta,saçta. sp1 ile sp3 olan insan derecesi farklıdır. Fakat yaşadığı bunalım dereceleri aynı olabilir, psikoloji bilmeden yorum yapmayın.





  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Forum kültürünü biliriz,isteyen sizi dikkate alır isteyen beni. Vaktimi kanıt oyunlarında harcamıyorum,burası bilim akademisi değil. Sen önceki sayfalarda gevelediklerinin altına bilimsel kanıtları yükledin mi? Başkasından kanıt istiyorsan sen de her yazın için burayı evraklarla doldurmalısın.

    Bebekler için üretilmiş organik şampuanlar zararı en az şampuanlardır. Ben yazarım geçerim,polemiklerle zaman harcamam. Bilimsel araştırma sonuçlarıyla çözüm bulmak isteyen googledan yabancı sitelero bulup sayfalarca yazıyı indirip okuyabilir. Burada kendini savcı hakim sanıp "kanıt sun kanıt sun" polemiklerine asla dönüş yapmıyorum,yapmam. Boş insan değiliz,ışimiz,eşimiz,ailemiz var. Zamanımız yazıp geçmeye yeterr ancak. Burası forum,düşünceler söylenir,okuyucu analiz eder kararını verir.

    Seboreik Dermatit'in zararını azaktmak isteyen önceki yazımı okuyup uygulasın.

  • Emekli Komutan kullanıcısına yanıt

    Geveliyosun dediğin durum bilimsel makalelerden oluşur isteyene de atardım zaten sıkıntı olmazdı. Öğrendiğim, bildiğim herşeyi yazdım, 4 dil biliyorum ben ayrıca, muhtemelen sen ingilizce makaleyi Google çeviriden Türkçe'ye cevirerek okuyorsundur. Kan grubuna Göre oluyor bu sd dediğin olay hiç bir bilimsel makale de yok, Bilimsel makale yeri değil burası bak burasi doğru fakat doğru bilgi vermek önemlidir. Yazdığım şeylerin hepsini benden duyduğuna da eminim. Kimse kimseye inanmakta zorunda değildir zaten ki sen ortaya bişey sunamamissin ki inansinlar bra :D

    Ayrıca; pH değerinin ne olduğunu öğren önce.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keevo -- 15 Ocak 2024; 20:33:36 >
  • selamlar yazıyorsunuz ama bizler doktor değiliz.ben kaç tane gittim en sonunda bıraktım.Forumda bir dermatolog ile tanıştım bu işin çaresi yok.Olsaydı ben güncel olarak bültenleri takip ediyorum haberim olurdu dedi.Bağırsakla falan da alakası yok.Üzgünüm ama yok.İsterseniz davet ederim buraya size bilimsel olarak anlatır.Sebebi DNA sal bir bozukluk ve bunu ancak isterse vücudun kendisi tamir edebilir.Arkadaş vitiligo oldu eşi düşük yaptı çok zor zamanlar geçirdiler yüzünde vitiligo başladı , çalıştığımız üniversite dermatoloji ana bilim dalı başkanından tutun da özel kliniklere kadar çare aradı düzelmedi.Süreç sonunda kendisi vitamin kullandı ve bunun kendine iyi geleceğine inandırdı ,spordu , hakemlikti ,sosyal faaliyetler ile geçiştirdi süreçi.Hiç anlamadığımız zamanda kendi kendine iyileşti vitiligo.

    Cild rahatsızlıklarının altında ruhsal ve psikolojik rahatsızlıklar yatarmış.Hiç bilmediğimiz bir travma yada takıntı buna sebep olurmuş.




  • meeb kullanıcısına yanıt

    Dermotologlarin herhangi bir cilt problemini çözebildigini gördünüz mü? Ben hiç görmedim, yukarda da bahsetmiştim. 2 yıl boyunca doğuda bir karakolda çok zor sartlar altında ve stres seviyesinin hatsafhada olduğu dönemde bir tek bu sıkıntıyı çekmedim, ne zaman askerden geldim o zaman tekrar başladı (16 yaşimdan beridir var) Hatta askerdeyken havasından suyundan iyi geldi herhalde diye kendimi avutuyordum. Burda şu da var, ben zaten kesin sebebi söylemedim. Ya candida ya da Helicobacter pilori sebep oluyor dedim bu da benim okuduğum binlerce bilimsel makaleler üzerine edindiğim bilgiler. Dünyayı ele alın, dünyada sadece çok az bir azınlık vardır stres-travma yaşamayan, onları geçin, geriye kalan yüzde 99'luk kısmın en az yüzde 80'inde SD olması gerekirdi fakat SD aslında çok fazla insanda yok. SD sedef hastalığının bir alt ürünüdür. Sedefin sebeplerini net olarak biliyoruz, immün sistemdeki olağan dışı bakteri üretimini vücut dengelemeye çalışır, bu durum iltihaplanmayı doğurur. Hucrelerin daha hızlı, aktif çalışması, olağandışı birikim sağlar bu da sedefi doğurur. Yani SD'nin bir üst versiyonu sedefin sebebi bu iken, Sd'nin sorununu nerede aramalıyız? Dermotologlar ilaç verip gönderebilir peki geçiyor mu? DNA mutasyonu konusunda bir kaç araştırma var doğru fakat yeterli seviyede değil, yani ana-aktif olayı tam olarak bilmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Bilim zaten böyle çalışır ha belki de çok daha ciddi, titiz ve uzun bir araştırma yapılır herşey bambaşka da çıkabilir orası ayrı, bilim zaten budur.





  • Keevo kullanıcısına yanıt
    yukarıda yazmışsın hocam 300 de 20 kişi de bu mantar ve bakteriler var diye peki diğer 280 kişiyi ne hasta ediyor?

    Bende çok araştırdım bende liken simplex var yıllar önce üniversite de artı +2 olmamam için final zamanında stres anksiyete bozukluğu ile tetiklendi ve bir daha geçmedi.

    Stres her insanda hastalıklara sebep olacak diye bir kaide yok kanıtta yok.Kimisinin yaşam tarzı stres.Evet bazen hava su bile sebep olup yada sebebi kaldırabiliyor.Tatildeyken deniz de başka şehirlerde kaşındığını bile hatırlamıyorum.Belki şöyle 1 sene başka bir ilde yaşasam geçecek bile.

    Bu tarz immün rahatsızlıklar hepsi aynı sayılır liken,seberoik dermetit, egzama vs.Hepsi DNA bozulması kaynaklı.Tedavisi vücudun kendisinde oda isterse.
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Helicobacter pilori hocam o. Helicobacter pilori de sebep olabilir midenize baktırın diye ekledim, kesin ve kesin o olur demedim, diğer kalan grupta hangi durumlar var onu bilemiyoruz belki de hepsi farkli bir mantar turevinin enfeksiyonudur. Senin durumunun tam tersi de benim başıma geldi işte, En stresli olduğum dönemde yoktu. işte bilim böyle böyle eliyor. Bilimin baktığı olay; SD neye benziyor sedef hastalığına ki alt türü zaten, sedefin sebep olduğu durumlara bakılıyor ve ona göre çalışmalar yapılıyor. Sedefin sebeplerinde stres yok bu dermatologların uydurmasidir zaten, herşeye stres diyip diyip duruyorlar. Doktor olmak için okumak yetmez, pişmek gerekir. Okulda öğrendikleri bilgiler yüzde 1 bile değil, işin milyonlarca akademik-makale olayı var, doktor olmak demek sürekli okumak demektir çoğunun yeni makale okumadigini bile düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keevo -- 15 Ocak 2024; 23:35:4 >
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Bu konuya ilk yazınızı kaç yıl önce yazdınız? Ben 12 yıl önce bu konuya yazmaya başlamışım,şu ana kadar bu konuda 25'den fazla uzun yazım var.

    Seboreik Dermatit konusunda kitap yazarım. Kimse gelip bilimsel kanıt tespit sunamaz,çünkü tıp sebebini tam olarak tespit edemedi,görüşlerden ibaret. Tespit edebilse çözümde ve tedavide emin olurlardı.

    Bu konuyu 15 yıl önceden ilk sayfadan okumaya başla,en iyi dermatologlara para bayılıp iyileşemefim yazan dolu bu konu. Bilimse bilim,tıpsa tıp,millet bu yolları da denedi deniyor. Fayda etmiyor. Tam fayda etti derken tekrar başlayanlar çok bu konuda örnekleri çok. Yok şu bakteri bu bakteri. Okuma anlaman yokmu,seninle aynı bilimsel detayları savunuyoruz zaten. Sen de aynıbşeyleri bulup okuyarak benim okuduklarımı mantıklı bulmuşsun. Ben senin anlattıklarını 10 yıl önce yazmîşım.burada..Dön bak eski sayfalara.

    Bilimsel araştırmaların en ònemli dayanağı deneklerdeki sonuçlardır.

    HepsiBurada Trendyol gibi platformlarda,önceki yazılarımda önerdigim ürünlerin yorumlarına bakın,egzamayı seboreik dermatit'i geçirdi yazanlar çok.Bu dönüşler önemli ipucu. Şampuan yada krem geçirmez bu sıkıntıyı,,rahatlamayı iyileşme sananlar var. İmmun sistem sebepli oldugu kesin artık. Dış erkenler tahrişi arttırabiliyor sadece.


    Bu bir yana,burada forum.kiültürünün bilincinde olun. Karşı düşüncenizi savunurken farklı görüşte olanı aşağılamayın,küçümsemeyin. Siz sadece farklı düşüncenizi yazın anlatın geçin. Saygısızlık yaparsanız aynı uslupla cevap alırsınız. Burada tecrübeler,fikirler öneriler paylaşılır,okuyucu yararlanır..Siz sadece kendi düşüncelerinizi yazın,diger üyelere laf sokmayın,yaparsanız attıģınız taşı alır size atarlar. Buna gerek.yok,amaç ben biliyorum havası yapıp ego tatmini değil burada.

    Ben bu konuda en fazla yazısı olan 3 üyeden biriyimdir muhtemelen,2 yıldır yazmadım. Seboreik Dermatit konusunda yüzeysel değil çok detaylı okumalarım incelemelerim oldu.

    2 farklı fakülte mezunuyum,yurt dışında yaşamış biriyim. İngilizcem ve arapçam iyi seviyede. Hatta üniversite yıllarımda yurt dîşında geçirdigim süre sonunda ingilizce konuşmak alışkanlık yaptı Türkiye'de yanlışlıkla ingilizce konuşuyordum ingilizce konuşmaya kendimi kaptırdığım.için. Bu 18 yıl önceydi,daha sonra iş sebebiyle ticaret ingilizcem de gelişti. 5 sayfa ingilizce sözleşmeyi 2 dakikadan kısa sürede okur anlarım. Sık yaptığım bir iş.

    Bunların konuşulmasına gerek yoktu siz sordunuz.,Sadece konu hakkinda yazın geçin,işiniz üyelere laf sokmak değil. Forum kültüründe düşünceler söylenir,dinleyici yada okuyucu okur analiz eder. Kişilerie laf sokulmaz.





  • Ben sorunun ikinci beyin olan bağırsak kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ben de stresle başladı. Sülalede hiç kimsede yok. Benim anladığım şu bir şekilde stres sonucu salgılanan hormonlar değişiyor ve bu da farklı etkileri sebep oluyor.Bende stresle beraber huzursuz bacak sendromu dermatit ve hareket bulanıklığı gibi şeylere sebebiyet verdi. 5 Ağustos tarihinden beri fruktoz glikoz emülgatör koruyucu olan dondurma çikolata asitli içecek cips vs hiç birşeyi yemiyorum. Sb konusunda neredeyse hiç sıkıntı yaşamıyorum. Ama biliyorum ki ne zaman beslenme düzenimi bozarsam yeniden başlar. Şimdi ekmeği de bıraktım on gündür ekmeksiz besleniyorum.
  • Nedeni basit DNA bozulması, aslında bir çok cilt rahatsızlıklarının sebebi bu bozulan kısım tamiri bilinmediği için tedavisi yok ama vitiligo olan arkadaştan biliyorum çocuk kafasını rahatlatıp hayatını rutine sokunca düzeldi.Oysaki birçok doktor düzelmez buna alış dedi.
  • KucukprensTR K kullanıcısına yanıt

    Baharatların,kabuklu kuruyemişlerin,inek sütünün etkisi konusunda tecrübeniz var mı?


    Yerli yabancı çok yazı,fikir okudum seboreik dermatit konusunda. Çıkış sebebinin bağışıklığın çeşitli sebeplerle düştüğü bir zamanda bir sonuç olduguna karar verdim çoğu görüşte savunuldugu gibi.

    Çıkış sebebi dahili olsa da,tahrişi arttıran sebeplerin arasında dış etkenlerin de oldugunu düşünüyorum. Mesela nemli rutubetli ortamlarda arttığı kesin.

    Çok ilginç sonuçlar da var. Mesela ceviz bağışıklığı güçlendirir,kırmızı biber bağışıklığı güçlendirir ama bunları tükettiginde uyku modubdaki egzamlarının harekete geçtigini bildirenler az da değil.

    Bazı şampuanlarla egzamanın yatıştığını,rahatsızlığın azaldığını yazanları da görnezden gelemeyiz. Evet bu işin merkezinde bağırsakların olduğu yüksek ihtimal ama bir süre sonra dış etkenler de rahatsızlîğın şiddetini etkiliyor.





  • Emekli Komutan kullanıcısına yanıt
    Bu hastalığın cevabı yok arkadaşımda yeni çıktı yaşı 42 43 gitmediği doktor gitmediği envai çeşit bu hastalığın uzmanı (kocakarı hekimi) kalmadı yüzü döküntü içinde lanetlendik. Ben 2010dan beri çekiyorum preh preh tek diz çöktüren elma sirkesi çözüm mözüm yok(sirkede asit mantarlı bölgeyi yok ediyor bir diğer kralda deniz hergün girersen sıkıntı çıkmıyor tuz haşlıyor deriyi). Temelim stresti stresten öldüğüm bir zamanda çıktı hala geçmedi stresim sıkıntım hiç bitmez ölene kadar devam. Sabitleseler bu mesajı iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 21 Ocak 2024; 2:9:0 >
  • Son 6 aydır falan seboreik dermatit yüzümde sadece burun deliğinin yanındaki kıvrımı etkiliyor, sol kıvrımda %100 egzama var diğer sağ kıvrımda yok gibi çok az var.

    Üstelik egzama sadece burun deliğinin yanındaki kıvrımda var, yanağıma doğru veya burunun üstünde lezyon yok.

    Yüzümdeki egzama nedenini bilmediğim birşekilde yok olma derecesine geldi, kafamdaki ve kulağımdaki egzama ise halen devam ediyor.

    Ekim'de askere gittim ve aşırı stresliydim bu nedenden ötürü, askerde 25 gün kaldım ve 3.5 hafta boyunca egzama gelişmemişti.

    3.haftanın cuma günü burnumda egzama gelişmeye başlamıştı sadece, oda revirden krem alıp sürünce geçmişti.

    Stres bende etkilemiyor gibi fakat eskiden küçük yaşlarımda anne ile babamla beraber yatardık ve bana onları uyurken tekmelediğimden bahsederlerdi, internetten merak edip araştırdım uyurken bacağım titriyormuş ve nörolojik bir bozuklukmuş.

    Bendeki seboreik dermatit'in genetik ve nörolojik bir bozukluktan ötürü geliştiği kesinleşmiş oldu.





  • banyoda ve yüzünüzü yıkadığınız su da ki kloru düşürmeye çalışın. Klor inanılmaz tetikliyor..

  • Son zamanlarda beni iyice bunaltmaya başladı. Göğüs bölgemde tam ortada kepeklenme ve aşırı kaşıntı oluyor. Kızarıklık vs de cabası. Sık banyo yapınca çok kendini belli etmiyor ama çok can sıkıyor. Stresli günlerde ve haftalarda özellikle had safhaya çıkıyor.
  • Saçlarımı yine kazıdım dipleri aynı bebekler gibi pullanmaya ve aşırı yağlanmaya başladığı için dökülme çoğalıyor ancak böyle mücadele edebiliyorum tam tamina 20 yıl olcak ama bı çözümünü bulamadım saç dipleri aynı katran gibi oluyor aşırı yağlanma ve kepeklenme tirnaklrimla kaziyorum oda saçları döküyor nasıl bir hastaliksa ekilen saçlarımı bile döktü
  • random35 R kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum hocam tamamen karaciğer ve bagirsaklarla ilgili bir sorun olabilir bendede askerdebasladi mesala askerden önce saçıma neler surmezdim ki kaldiki jolesiz cikmazdim jöle bilamiyonca arko krem bile sürdüğüm oluyordu :) sonra askerden sonra bir yaglandi o günden sonra önüne gecemedim ne kullansimsa fayda etmedi
  • yıllar seboreyi çektim bu hastalık bana göre ya karaciğerden yada bağırsaklardan geliyor.cilt doktoruna git kortizonu dayıyor bu iş böyle çözülmez kişi kendini tanıyacak öyle kendini tedavi edecek.

  • 
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.