Şimdi Ara

Seagate HAMR ve Dual-Actuator MACH.2 teknolojilerini duyurdu: 48 TB’a varan kapasite yolda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mevcut HDDlerimizin önünde zaten kasa fanları bulunuyor. HDD sıcaklıkları 25-30C arası oluyor yani zaten serin çalışyorlar. Yeni türdeki HDD'ler kaç W çekiyor acaba? 50W yoktur bence. Extra soğutmaya ihtiyaç duyacaklarsa HDDler alüminyüm soğutucu yüzey ile birlikte gelebilirler diye tahmin ediyorum. 48TB olsun gerekirse 2 tane 3,5" HDD slotu kaplasın onu soğutmak sorun olmaz. Üstün teknolojili 250W çeken işlemciler, 375W çeken ekran kartları 1kg lık soğutucular ile kullanılıyor:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Handikap fiyat farkı, artık hard diskler soğuk depolama birimi haline geldiler. Bir ssd ile aralarında katlarca fiyat farkı olunca neredeyse kimse arada erişeceği veriler için ssd tercih etmez, kurumsallar da dahil. Depolayacağın film vs gibi özellikle çok küçük olmayıp dağınık parçalar içermeyen dosyalarda iops pek bir önemi yok, iops mesela binlerce dll dosyasının içinden birini aramak istersen diskin başına bela olur. O zaman film depolayacak biri neden binlerce lira masrafa girsin? Neredeyse 500 mb varan aktarım hızı var. Her zaman derim mutlak en iyi diye bir şey yoktur, getiri ve götürüleri hesaplanıp amacına uygun olan şey en iyisidir.

    Alıntıları Göster
    Normalde doğru diyorsun, ikisinin de kullanım alanı farklı daaaaa, o zaman oraya 160 IOPS ile SSD ler ile arasındaki HANDİKAP GİDERİLMİŞ yazmayacak. Ben ondan alıntı yaptım. IOPS un değil de, depolama alanının boyutunun önem arz ettiği bir durumda, editör gidip SSD ile HDD arasındaki IOPS handikapı GİDERİLDİ yazıyor ya. Ona güldüm....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 13 Şubat 2019; 13:24:36 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.