Şimdi Ara

SEAGATE EXPANSION HDD'LERDE SES SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ-KAFA VURMASI SESİ DİYE TABİR EDİLEN SORUNUN ÇÖZÜMÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
13.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bendede 1.5 tb seagate harddisk var.ilk aldığımda hiç bir sorun yoktu.hatta eski wd diskimden çok daha sessiz çalışıyordu.sonra harddiski başka bir yere götürmem gerekti.her şey bundan sonra başladı.götürdüğüm yerde bilgisayara bağlayınca tık tık tık sesleri çıkmaya başladı.ve harddiskte aşırı yavaştı.sonra yavaş yavaş kendine geldi.ama bazen harddiskten video izlerken takılıyor.tabi takılırkende harddiskten tık tık tık sesleri geliyor.wdnin araçlarını indirdim.harddiski defalarca tarattım ama hiç bir şey bulamadılar.madem düzelmiyor servise gönderme seçeneğini deneyeyim dedim.bunu dedikten iki gün sonra harddiskim sorunsuz çalışmaya başladı.herhangi bir güç ayarıyla oynamadım.hatta şimdi baktım beklemeye alma 15 dk diye yazıyordu.15 gündür harddisk sorunsuz çalışıyor.aman nazar değmesin.umarım sizinkilerde benim harddisk gibi düzelir.

    aklıma gelmişken söyleyeyim.bir kaç kişinin daha yazısındada okuyunca şüphelendim.harddisk sanırım fazlaca hassas.çünkü benim gibi ilk başta yerinde sabitken hiç bir sorun çıkarmayan harddisk başka yere gidince ses çıkarmaya başlıyor.sorunun sadece güç ayarlarından düzelebileceğini pek sanmıyorum




  • İlk başlarda bendede sorun yoktu. Acaba bilgi yüklendikçe daha fazla plaka kullandığı için mi oluşuyor bu durum.
    Yok yok bende pek işe yaradığını söyleyemem. Ayrıca ısınıyor ve gereksiz gürültü yapıyor.

    Ben çok gezdiriyorum yanımda 9 10 kezde sehir dılına otobüs bağajında benimle birlikte seyehat etti.
    Şimdi yaklaşık 30 - 45 dk arasında 5 kez tıklıyor. 10 saattir aralıksız çalışıyor. Sıcak ve gürültülü.
    Hiç hoşuma gitmedi bu durum. Yeni bir hdd alana kadar bozulmasa baride servise göndersem diyorum.
  • arkadaşlar bende 500 gb lıgını aldım seagate bu modelini ama windows 7 tanıtamadım...nasıl tanıtabilirim..
  • Sisteme tanıtılmaz ki bu cihaz.
    Usb ve varsa adaptörünü takınca kendisi algılar.
    Senin sorunun başka olmalı.
    Ya denediğin usb slotu arızalı ya cihaz arızalı ya kullandığın kablolardan en az birisi arızalı.
    Yada daha başka bir sorun. Başka pc de çalışıyorsa seven sistemde bir arıza var demektir.
    Başka pc dede çalışmıyorsa başka bir usb kabloyla dene. Oda olmuyorsa aldığın yere götür.
    Oda mümkün değilse servise gönder...
    quote:

    Orijinalden alıntı: karamurat_670

    arkadaşlar bende 500 gb lıgını aldım seagate bu modelini ama windows 7 tanıtamadım...nasıl tanıtabilirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiyatora

    quote:

    Orijinalden alıntı: .:EZEL:.
    quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_20

    Bende de 2 tane 1 tb disk var. İlk aldığım datagate ürünü onda bu sorunu yaşamadım ama bir arkadaşıma verdiğimde o yaşadığını belirtti. ikincisi ise arena ürünü korkum arena nın getirdiği çünkü bu sesi onda çok daha fazla duyuyorum. Bu yazılım ile müdahale konusun ilk fırsatta deneyeceğim ama sormak istediğim bir şey var. Bu yaptığımız işlem diskemi kaydediliyor. Yani ben 15dakika süresini kaldırdım yada uzattım benim bilgisayarımda, arkadaşa gittiğimde de bu ayar geçerli olur mu? Deneyen bir arkadaş var mı aramızda.


    Ben denedim evet diske kaydoluyor programı kurup bakmıştım aklınızda bulunsun program hdd'yi diğer bilgisayarıma ilk bağladığımda 2TB olarak gösterdi sonra program güncelleme buldu 2.1.600 sürümüne yükselttim o zaman 1.5TB gösterdi enerji tasarrufu modu yine never dı bi sorun yok yani.


    Yazılarına bakıyorum imla kurallarına özen gösteriyorsun. Yanlış anlama ama bu nasıl bir cevap? İllaki bir diske yazılacak tamam ama iki farklı disk var.
    Şimdi hangisine yazılıyor? Sisteme mi kaydoluyor yoksa cihaza mı?

    a) Evet her pc de "uyku moduna" girmeden çalışıyor.
    b) Hayır sadece programın kurulu olduğu sistemde "uyku moduna" girmeden çalışıyor.

    Düzgün çalışsa bu uyku modu iyi bir şey.


    Cevabı gayet açık yazdım anlaşılamayan ne anlamadım kusura bakmayın.
    Evet her pc de uyku moduna girmeden çalışıyor .


    quote:

    Orijinalden alıntı: MaGeSuKo


    quote:

    Orijinalden alıntı: .:EZEL:.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MaGeSuKo

    Sizce değiştireyimmi harddiskimi? Ama iade için götürdüğümde sorunu anlatsam bile bana diyecekleri "tamam teknik servisimiz bi incelesin" olacak muhtemelen ve belki 1 ay geri dönmeyecek yada dönse bile sorunu yok diye dönecek. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal durumundayım yani.


    Sorun bu şekilde çözülüyor benim cihazda ses tekrar meydana gelmedi uyku modunu kapattıktan sonra.




    Söylediğin yöntemi denedim ama bişey değişmedi bende. Bugun Seagate sitesinde canlı destek bölümünde seagate yetkilisiyle görüşüp durumu bildirdim. Bu sesin normal olduğunu söyledi. Ama ben yinede huylandım götürüp iade şansımı denemeyi düşünüyorum. Onun yerine ya aynısından farklı bir hdd alırım yada farklı bir marka alabilirim ama ne alacağımıda bilmiyorum açıkçası çünkü WD'den dilim yandı daha önce o yüzden almak istemiyorum. Seagate freeagen veya maxtorun 1.5tb lik bir diskini bulabilirsem onlarla değişim yapmak isterim.


    Seagate harddiskler normal durumda da diğer hdd lere göre daha sesli çalışır. Bence ; eğer bu şekilde anladılarsa bu yüzden sorun yok demiş olabilirler.


    quote:

    Orijinalden alıntı: tiyatora

    Uyku modunu aslaya getirmeme rağmen
    yaklaşık 30 dakikada bir üst üste 5 tıklama duyuyorum.


    Sizin cihazda farklı bi sorun mu var acaba bende de geçenlerde oldu yine cihazı kapatıp açtım tekrar düzeldi ses geldiğinde cihazı kapatıp açarsanız belki düzelir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: karamurat_670

    arkadaşlar bende 500 gb lıgını aldım seagate bu modelini ama windows 7 tanıtamadım...nasıl tanıtabilirim..


    Usb girişlerinde sorun olabilir ya da windows system dosyalarına virüs girmiş olabilir en kötüsü hdd bozuk olabilir. Başka bir pc de denerseniz sorunun ne olduğunu daha kolay anlayabilirsiniz.




  • bir de bunu deneyin:
    1.diski kapatın.
    2.yerini değiştirin.Elektrik olan,adaptör olan,elektronik cihazlar olan hertürlü ortamdan uzak bir yere koyun.Diskin bağlı olduğu bilgisayarı da aynı şekilde uzaklaştırın.
    3.Tekrar çalıştırın.Büyük ihtimal kafa sesi azalacak.Ben de böyle oldu.Garip ama işe yaradı..
  • Hiç görmedim bu konuları. Markasına güvenerek fiyatı da uygun diye 1,5tb expansion modelini aldım. 1 hafta oldu. İçinde 250gb veri var. Çatır çutur sesler geliyor arada bir, ama normaldir diye kafaya takmamıştım. Şu an için okuma-yazmasında hiçbir sorun yok. Ama şimdi olmasa 2-3 ay sonra sorun çıkaracak anlaşılan.

    İade etsem alırlarmıki
  • Evet an itibarı ile benim hdd'de uçtu. Bu ne bktan bir cihazdır ne bktan bir üretimdir. Kafadan arızalı cihaz arızalı olduğunu bile bile hala satıyorlar üstelik
  • Aynı sorun benim arkadaşın HDD'sinde de var ve tabi o da Seagate 1,5 TB. HDD'den "click-tak click-tak" diye ses geliyor özellikle veri aktarımı yaparken, ve bildiğin gürültülü saatler olur ya onun gibi ses çıkarıyor. Dışarıdan elimle dokunduğumda da bişeyin çarptığını ya da hareket ettiğini hissedebiliyorum. Ben de HDD almayı düşünüyorum ama bu şikayetlerden sonra Seagate'a yan gözle bile bakmam. WD nasıl arkadaşlar onu önerir misiniz? Ya da Toshiba falan mı alsam, Samsung?
  • Seagate mi aman bana uzak olsun. Gitti 300gb film sen bu ürünün hatalı olduğunu bile bile hala piyasaya sürüyorsun marketlerin satmasına izin veriyorsun şeref yok adamlarda.

    o click tak sesleri bir süre devam ediyor sonra iyice şiddetleniyor bir süre sonra da kullanım dışı.


    Gittim iade ettim bugün electroworld'e. Hiç sorun çıkarmıyorlar çünkü biliyorlar arızalı olduğunu cihazın. Wd elements 1,5tb aldım yerine..
  • Bende de 800gb 720p film var ve her tak tuk sesinde içim gidiyor, bu yöntemi uygulayıp da içindekileri başka bir hdd'ye koplayayım yoksa tak tuk sesleri arasında kopyalama da yapmıyor mal alet sonra da servise götüreyim madem hatalı ne satıyorsun kardeşim ya
  • Gerçekten rezalet ötesi. HDD'de esas firmalardan biri olarak görülen Seagate'in böyle bir şey yapması sindirilebilir bişey değil. Arkadaşa söyliycem madem Bimeks'ten almıştı iade etsin. Almıyolarsa da Şikayetvar.com'a gerekirse de Seagate'e mail atarız. Bunlar iyice cıvıttılar artık.
  • selam.. yaklaşık 1 sene önce seagate freeagent 1 tb aldım ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. buna güvenerek 2 ay önce bahsettiğimiz expansion 1.5 tb aldım. ilk karşılaştığım sorunla herhalde hiçbiriniz karşılaşmadınız.. ofiste kullandığım pc deki dosyalarımı, bu 1.5 a kopyaladım, evdeki pc ye bağladım. bir baktım ki o gün kopyaladığım hiçbir dosya diskte görünmüyor (bundan önceki ilk kopyalamayı, bu işlemden 1 hafta önce yapmıştım)... check disk işlemi yapmaya çalıştım kabul etmedi, DOS tan "chkdsk /f" komutu ile tarattım, sonrasında kayıp dosyaları görebildim. fakat bir dosyayı, kendi içinde yarattığı gizli (korunan sistem dosyalarını göster dediğinizde görünen) klasör içinde tutmuş, ordan manuel olarak aldım.. ve o sıralarda da bu tık tık lar başlamıştı zaten. bu bahsettiğim olayı, bir sonraki iş bilgisayarı yedeklememde tekrar yaşadım ve aynı yolları izleyerek yeni kopyaladığım dosyaları kurtardım... bunun dışında sizlerin bahsettiği diğer bütün o tıkırtıları (sanki gün geçtikçe daha sıklaşarak) bende yaşıyorum.. film izlerken donuyor, iso imajı ile kurulum yaparken bazen kurulumu iptal ediyor, cd/dvd yazmayı henüz denemedim ama bunlara bakarak, bu işlemin de media nın bozulmasıyla sonlanacağını tahmin edebiliyorum... bütün bu sorunları yabacı sitelerdeki kullanıcılar da yaşıyorlar ve seagatin ısrarla ürünlerinde bir sorun olmadığını söylediklerinden bahsediyorlar..
    sorunun diskten değil de kutudan olduğunu düşünüyorum, bunca deneyimden sonra yeni alacakların bu kutudan uzak durmalarını, benim gibi kullanıcıların da ya servis garantisi ile sorunlarını çözmeye çalışmalarını, yada henüz çok geçmemişse ürünlerini iade etmelerini tavsiye ederim (ille de seagate diyen varsa benim freeagent HİÇ sorun çıkarmadı....henüz;))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekonme -- 30 Mart 2010; 17:52:46 >




  • yaklaşık 2 hafta önce almış olduğum seagate expansion 1.5 tb taşınabilir diskte kafa vurma tabir edilen sorunla dün akşam itibariyle tanıştım...film izlerken anlık donma ve veri aktarımı esnasında duraklama yapıyordu bugün gidip iade ederekten soruna kökten bir çözüm buldum. iade esnasında yaklaşık 20 dk boyunca tek bir sorun çıkarmayan namert expansion beni biraz zora soksa da müşteri temsilcisine para iadesi değil başka bir marka disk istediğimi belirttiğimde hiç sorun çıkarmadan 5 dakika içinde iade işlemlerini tamamladılar, bende wd 1.5 tb elements aldım bakalım bu nasıl çıkacak...


    Edit imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeper_inside -- 30 Mart 2010; 18:53:06 >
  • Yöntemi uygulamadım ve tak tuk sesleri kısmen gitti, kısmen diyorum çünkü o kadar sık ve uzun olmasa da yine oluyor dosya kopyalarken
    Fazla ömürlü gözükmüyor en yakın zamanda değiştireceğim, hepsiburada'dan aldım gerç, değiştirme işlemleri nasıl oluyor yapan var mı?
  • Eskisinden de kötü bir hal aldı. Her geçen gün kötüleşiyor hdd.
    Artık işlem yapsada yapmasada sürekli ses çıkartıyor.
    Eskiden 30-45 dk arasında stabil ses verirdi şimdi 1 dakikada 15 den fazla tıklama veriyor.
    Bazen 2 çok nadir 3 dk sessiz çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr0wn1ng

    320GB Freeagent'ın usb kablosunu Expansion'a taktım ve takırdama sesi 2 gündür yok, usb kablosunu değiştirmeyi deneyin.



    Tıkırdama sesini ve veri aktarımındaki yavaşlık sorununu az önce USB kablosunu değiştirmek suretiyle çözmüş bulunuyorum. 3 gün önce aldığım, ve aldığım günden beri aralıksız devam eden sorunlar yaklaşık 1 saatir ortalarda gözükmüyor.
  • Bu cihazı yapanın kafasının orta yerine tüküreyim,böyle berbat bir harici hdd görmedim aldığım günün ta öğle vaktine kuşlar işesin,bozuk bu bozuk herkesin seagate hddsi bozuk
  • Bende de Seagate 1 TB var, yıllar evvel aldım lakin bu sene "kafa vurma"ya başladı. Manager'ı kurdum indirdim. Güç koruma düzenini "Never" eyledim. Bu arada konuyu hortlattığım için özür dilerim :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.