Şimdi Ara

SEAGATE 400GB 7200RPM 16MB PATA SABİT DİSK 136 gb olarak gözüküyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eski sistemim için (EPOX 8KHA+ - 1 GB DDR RAM (PC2100) - ATHLON XP 1700+) SEAGATE 400GB 7200RPM 16MB PATA SABİT DİSK (ST3400620A) satın aldım. Ancak aşağıda yazdığım sorunları yaşamaktayım.

    - Satın almış olduğum SEAGATE 400GB 7200RPM 16MB PATA SABİT DİSK 'i sistemime taktım. XP pro işlletim sistemini yüklemek için cd room sürücüme cd yi takıp cd room'dan boot ettirdim; ancak 400 GB olan harddiski tek bölüm olarak 136 GB olarak gördü. Bunun üzerine biosa girdim oradan harddiskle ilgili bölüme girdim burada da 136 GB olarak gördü. ardından bios tarihinin eski olabileceği düşüncesiyle epox.com'dan güncel bios indirdim ve yükledim. ancak sorun çözülmedi.

    - Bunun üzerine belkide sorunun xp yi 136 gb olarak gösterilen tek bölüme yükledikten sonraki oturum açılışında harddiskin geri kalan kısmının bilgisayarımda görebilirim ümidiyle xp kurulumunu sonuna kadar yaptım ancak ilk oturum açışımda hardiski 136 gb tek parça olarak gördü. Bunun üzerine yılmadım ve

    - Vista işletim sistemini yüklemeye karar verdim. bu sefer vista dvd sini sürücüye taktım ve boot ettirdim vista kurulum ekranında hardiski 400 gb olarak gördü. yani sorun eğer vista da kalırsam çözüldü ancak sistemim eski olduğu için vista çok ağır çalışıyor ve ben xp yüklemek istiyorum.

    - Ayrıca vista dvd yi takıp boot ettirip harddiski 100 ve 300 gb olarak 2 bölüme ayrdım ardından kurulumu iptal ettirip tekrar xp cd room u takıp booot ettirdim ancak sonuç yine tek parça 136 gb olarak ortay çıktı.

    - Bir de şunu denedim eski harddiskimi taktım (xp yüklü) ardından slave olarak yeni hardiski taktım eski hardiskten makineyi açtırdım işletim sistemi eski hardiskteyken oturum açtım ve yeni hardiski xp 400 gb olarak tanıdı.

    - Ancak ben işletim sistemini yeni aldığım hardiske yüklemek istiyorum acaba bu hardiski nasıl 400 gb olarak bilgisayara tanıtabilirim?

    Bu konuda acilen yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.







  • xp pro n sp1 olduğu için hdd nin tümünü görmüyo.sp2 li xp ile sorunu kolaylıkla aşabilirsin.

    bide düşük bi ihtimal ama eğer hdd nin arkasında kapasiteyle ilgili herhangi bi jumper varsa onunda ayarını yapman gerekebilir.

    ama bence problem sp2 olmayan xp pro versiyonu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 27 Eylül 2007; 10:20:17 >
  • Teşekkür ederim sp2 li bir xp pro bulup deneyeceğim. Sonuç hakkında bilgi veririm.
  • Yaw bir tane üst konu yapmadılar !!!!!!!! Bir çok kişi bu sorunla karsılasıyor ve her gun aynı sorunla ilgili sorular geliyor.


    Dh yöneticlerinden rica ediyorum , lütfen bu konu hakkında kısa acıklayıcı , bilgilendirecek bir üst konu yaparsanız forum kirliliğinide önlemiş oluruz.


    Aklında olsun arkadaşım sp2 entegreli win xp bul, ve format atcağın zmn bunu kullan çünkü , örnek 127gb / ... ayırdın sp2 entegresiz win cdsitaktıgında diğer kısmı görmüyor , ve verilerin siliniyor , ondan sonra baska programlarla bunu kurtarmaya calısıyorsun.

    Bir kez başıma geldi. Ondan uyarıyım dedim. Aklında olsun




  • Evet sp2 li bir xp pro buldum ve kurdum sorunum çözüldü herkese teşekkürler. Sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.