Şimdi Ara

SCR Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi SCR elemanı gate ucundan tetiklediğinizde iletime geçen bir elemandır. Şöyle bir uygulama yapılabilir mi diye düşünüyordum, sizlerinde fikirlerini almak istedim.

    4 adet yüküm var diyelim. Bu yüklerin herbirine paralel SCR'ler var. Yükler seri olarak bir hattan besleniyor. Yüklerden biri bozulduğunda devredeki diğer yüklerde enerjilenemiyor ve sistem duruyor. Bir yükte arıza olduğunda paralel SCR'nin devreyi tamamlaması isteniyor. Bu gibi bir arıza durumunda SCR'yi nasıl iletime geçirebiliriz. Yükün üzerine aldığı gerilim kesildiğinde yani yük bozulduğunda SCR'yi iletime geçirmek için gate ucuna nasıl gerilim uygularız. Fikirlerinizi bekliyorum. Analog bir sistem düşünüyorum.


    ----SCR-- --SCR-- --SCR-- --SCR--
    --- yük ----- yük ----- yük ----- yük ---------------







  • Yüklerin gerilim toleranslarını hesaba katmışsındır umarım. Bence burda devreye seri bağlı bir bobin çok yardımcı olur. Kapılara uygun değerlerde dirençler bağlarsın, arıza anında devre açılırken bobinin gerilimi yükselir, öyle bir direnç değeri seçmişsindir ki paralelindeki yük sağlam olan tetiklenmez, açık devre olan tetiklenir.
  • Her yüke seri bağlanan bir bobin mi demek istiyorsunuz ? Aklındaki fikri biraz daha açabilir misin.
  • Yükler nasıl bir yük?
    Elektronik ile değilde kontaktör ile yapılır diye düşünüyorum.
  • Kontaktör ile yapamayız. Neden derseniz yükleri temsili olarak 4 tane yazmıştım fakat böyle birbirine seri bağlı çok daha fazla yük olacak. Olayı şu şekilde özetleyeyim. 12V'luk lambaları seri bağlayarak yüksek bir gerilimde çalıştırmak istiyorum. Arada 1 lamba bozulduğunda bütün serinin sönmesini istemiyorum. O yüzden bu şekilde SCR(tristör) ile bir uygulama yapabilir miyim diye düşünüyorum.
  • Başka yorumu yada fikri olan yok mu ?
  • Bence bobin fikri iyiydi Şöyle bir devre düşündüm:



    Lamba açık devre olduğunda bobin akımının devam edebileceği sadece ilgili tristörün kapı devresi. Böylece seçici bir tetikleme sağlanmış olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.