Şimdi Ara

scooter için batarya yaparken hangi pili kullanmalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Malatya'da ikametgah ediyorum aldığım scooter'ın yetkili bayisi bir telefoncu. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Aradığım soruya memleketimde cevap bulamayacağım için size danışıyorum.

    Elimde 48 volt 15 amper bir scooter bataryası var.

    Yine 48 voltluk amperi yüksek bir batarya yaptırmak için hangi pilleri kullanmam gerekiyor bilmiyorum. 3.7v 2600 mah ve 3.2v 6000mah bu pilleri inceledim. Bunlardan seri bağlantı ile 48 v bir batarya yaptığımda kaç amper alacağımı halen çözemedim.

    Bana şu pillerden şu kadar alırsan şu kadar tutar ve karşılığında 48 watt ve şu kadar amper alırsın gibi bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Buralarda volta motor bisikletler için batarya yapan bir usta varmış, ben de dedim ki malzememi alıp adamın önüne koyar abi bana şu ebatta şu voltajda şu amperde bir batarya yapar mısın derim diye düşündüm.

    Eğer yanlış bir yol kullanıyorsam lütfen yönlendirin.

    Bir de bu scooterlarda voltaj aynı kalırsa amper artarsa beyinde sıkıntı yaratır mı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ankara'da bu tür araçlar için batarya üreten firma var, elektrikli motosikletlerden, scooter'lara küçük arabaların bile bataryalarını üretiyor. www.voltalenerji.com.tr

    +90 530 953 31 99 firma sahibi ünal bey ararsanız yardımcı olur kendisi

  • Uygun gerilimi verene kadar piller seri bağlanır, bu seri toplamın aynısından ne kadar paralel eklenirse gerilim sabitken kapasite artmış olur.

    13 adet 3,7Volt 48,1Volt eder. Bu 13 pilden bir adet de paralel bağlanırsa aynı gerilimde kapasite artmış olur.


    Gerilim doğru ise herhangi bir kısma zarar verilmez, amper denilen ampersaat kapasite bilgisidir ki fazla da olsa zarar demek değildir.


    Ancak fiyat performans bilgisi ve pil cinsine göre maksimum minimum gerilim değerleri ile sisteme uygunluğu konusunda @piladam ın eski konularını incelemenizi tavsiye ederiz. AYrıca elinizdeki pilin cinsi nedir ve şarzlı iken maksimum ve en düşük değerde minimum gerilim değerleri nelerdir ?

  • Scooter'ın kumandasında 41.5v altına düşerse cihaz elektriği kesiyor pil güvenliği icin.Maksimum 55 v değerlerini gördüm sarzdayken

    Konu hakkında bilgi sahibi değilken "Piladam" bu arkadaşımız sayesinde bilgi sahibi oldum. 1 sene önceki mesajlarını okudum.

    Lifepo4 3.2v 6000mah bu üründen 15 adet seri şekilde bagladigimda elde edeceğim değer kaç volt kaç amper onu hesaplamadim.

    48 volt kaç amper olur ?


    pilsitesi || akü, pil, batarya, adaptör, şarj cihazı, el feneri
    Henza IFR32700 3.2V 6000mAh LiFePO4 Pil
    https://www.pilsitesi.com/henza-ifr32700-3.2v-6000mah-lifepo4-pil-2347

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt

    Bilgi almak için arayacağım sağolasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fedakar44 F kullanıcısına yanıt

    rica ederim, arabalara bile yapıyorlar, scooterlarada yapıyorlar cevaplar sizin sorunuzu

  • fedakar44 F kullanıcısına yanıt

    Volt amper yapmaz. AMperi sizin sisteminiz çekecektir, ne kadar çok amper isterse sisteminiz, piller de o kadar çok amper vermeye çalışır ama en fazla verebileceği amper vardır.


    Pillerin verebileceği maksimum amper vardır.


    Pillerde kapasite vardır. Seri bağlandıklarında kapasite artmaz gerilimler toplanır. Paralel bağlanan grupların ise gerilim leri aynıdır ve kapasiteler toplanır. Bu paralel grupların gerilimleri aynı olmak zorunda ve kapasiteleri de aynı olur. BU şekilde paralel bağlanır.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Okadarini çözdüm cozemedigim bu pillerden seri bağlantı yapınca 48 v lik bir bataryadaki amper değeri nasıl hesaplanıyor.

    Örnek olarak yukarda attigim pilden 15 tane seri baglayinca 48v oluyor. Bu hücredeki amper nedir.

    3.2v x 15 adet 48v

    3.2v. X 15 adet 48v

    2 tane 48v hücre paralel bağlanınca amper kaç olacak.bunu pile bakıp nasıl hesaplayacagiz. Her pil aynı değeri vermiyor degilmi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fedakar44 F kullanıcısına yanıt

    ÇÖzdüm dediniz ama tam da bu kısmı açıklamıştım ?


    Piller aynı olacak malum. Seri bağlanınca bir adet pilin verebileceği amperi verir. Maksimum 10amper verebilen piller seri bağlansa, toplam bağlantı da bu amperi verir. BU toplamın kapasitesi de tek bir pilin kapasiştesi kadardır. İlginç olabilir ama böyle. BU bağlantıda artan tek şey gerilimdir, gerilimler toplanır.


    Paralel bağlantıda gerilim sabit ve hem verilebilen toplam amper hem de kapasite artar, toplanır. Mesela 10 amper verebilen grup-piller paralel bağlandı. 10 amper veren pillerden 4 adet seri bağlandıysa, toplam verilebilen amper oldu 40 amper. Mesela 3600mAh olan kapasitelerden4 tane paralel bağlanırsa

    4 * 3600 = 14400mAh yani 14,4 Ah


    Yalnız amper ve ampersaat yani Ah terimlerini karıştırmayın. Pillerde en çok AH ampersaat bilgisi kullanılır ve kapasite değeridir. ANcak akü vb için ampersaat ya da Ah denmez sadece amper denir ve bilmeyen için karışltırılır.


    AMper başka AMpersaat Ah başka.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    cok teşekkür ederim beni aydınlattığın icin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;


    Bu konuyu geç gördüm, kusura bakmayın.


    48 volt bir bisiklet bataryası farklı kimyalara ait olabilir.

    13 ve 14 seri li-ion olabilir ya da 16 seri LiFePO4 olabilir. Li-ion da olsa LiFePO4 olsa 48 volt, 48 volttur diyemezsiniz.

    Çünkü bunlar iki farklı kimyadır, bms'leri ve şarj aletleri farklıdır. Örneğin 13 seri li-ion pil 4.2*13=54.6 volta kadar şarj edilirken 16 seri LiFePO4 pil 16*3.6=57.6 volta kadar şarj edilir.


    Siz pillerinizden memnun değilseniz öncelikle tamir(hücre dengelenmesi ya da değişimi) deneyebilirsiniz. Kökten bir değişim isterseniz, bms aynı kalır ama pilleri değiştirirsiniz.

    Görsel varsa yardımcı olabilirim. (Şarj aleti, bms ya da pillerin görseli fikir verecektir)


    Instagram'dan pilpaketi sayfasına ya da bilisimhocasi sayfasına selamımı söylerseniz yardımcı olabilir. (Deprem öncesi Adıyaman'da idi, şimdi sanırım Ankara'da)

  • piladam kullanıcısına yanıt

    sagolun pillerle ilgili sıkıntı mesafe sorunuydu.


    "K3L3B0SS" arkadaşımızın tavsiyesiyle Ankara'dan Ünal beyle iletişim kurup, uzun konuşmalar Sonunda 48v 24a LiFePO4 pillerden bir batarya yapmaya karar verdik. Yanında 20a sarz adaptörü gonderecekler. Ben de scooter da iç hacimde 8.5cm lik bir yukseklik uygulayacağım. Tamamen hazır olan ürünün soketlerini takip yükseltme işlemini finale kavuşturacağız.


    Daha hangi pili seçeceğimi bilmezken, temel bilgim olmadan bir batarya yapanın zor olacağına karar verdim. Bir süre zarfında zengin bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilerseniz https://bataryatamiri.net/scooter-batarya-tamiri buradan uzman desteği de alabilirsiniz

  • fedakar44 F kullanıcısına yanıt

    48V olarak 15S veya 16S olarak satabiliyorlar dikkatli ol.


    1,5 yıldır 24S5P LFP yi aktif balanslı kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki kaliteli malzeme kadar işçilik de önemli. Bataryayı onarmak (parçalayıp düşük performanslı hücreyi değiştirmek) sıfırdan yapmaktan daha zor. Mobil sistemlerde zaten Grade A sertifikasyonu kullanılıyor. Sıvı ve toz koruma konusunda dikkatli olmanı öneririm. Kolay gelsin.

  • www.thingiverse.com
    32650/32700 triangle case holder by gochisar
    https://www.thingiverse.com/thing:5639476

    Pilci arkadaşlar, elektrikli bisiklet için batarya yerim dar olduğundan şöyle bir holder tasarlamıştım. Ara boşlukları yok ettiği için dar alana bir BMS ile birlikte anca sığdırmama yardımcı oldu. 32 serisi piller için. ASA veya ABS ile 3D yazıcıdan basarak kullanabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.