Şimdi Ara

scenic otomatik vites arızası? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
90.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende sedandan yanayım ama gel gör ki evde tam saha pres var otomatik diye dayanabilene aşk olsun
  • Son GELİŞME: Bütün kış hiç bir sorun yaşamadan geçti. Fakat havalar ısınmaya başlayınca şanzıman sorun çıkartmaya başladı. Yani şanzıman ısınınca sorun oluyor. İzmir de RENOTO ya (yetkili servis) gittim; oradaki arkadaşlar yağı değiştirip birde yazılım güncellemesi yapıp deneyeceğiz dediler. Yağ degişti yazılım yüklendi. Fakat bir gün sonra arıza lambası yeniden yanmaya başladı. Servise yeniden gittim bilgisayara bağlandık ve yağ basıncı hatası çıktı. Bu durumda selenoid vanalar varmış 2 adet onların değişmesi gerekiyormuş. Onlarıda değiştirdik ve mutlu sona ulaştık; artık hata lambası yanmıyor ve vites geçişleri yumşadı vuruntulu geçiş saysısı çok azaldı. Toplam maliiyet nedirmi? 4 litre yağ, 2 vana, tapa, conta, yag degişimi ve hidrolik beyin sökme takma işçiliği, yazılım yükleme 550.00 TL ye mal oldu. RENOTO 1. Sanayi sitesinde İzmir de sorunu olanlara tavsiye ederim. Otomatik Şanzıman konusunda deneyimliler.




  • Gerçekten bir kullanıcımısınız bilemem ama dışarıda yaşanan Otomatik vites sorununda Dışardaki servisler İzmirde hangi servisi tavsiye ediyorlar:)
  • Şanzıman tamir edileli 1 yıl oldu ve hala arıza lambası yanmadı sorunsuz çalışıyor.
  • internetten krank kasnağının fiyatını araştırırken rastladım bu bölüme.bu topiği ben başlatmıştım,önceki nickimle.sağolsun aytek arkadaşım bana çok faydalı oldu.o dönemde tarif edilen sokete parmağımla basmış ve klik diye hafif bir ses duymuştum.pek de inanmamıştım aslında ama işte nerdeyse 2 yılı geçti,bi daha hiç vitesle ilgili bir sıkıntı yaşamadım.geçenlerde servisdeki arkadaşa bu sorunu söyledim,muhtemelen lpg yi takarken sokete temas ettiler,belki de söktüler,sonra da tam takamayınca arıza yapmaya başladı dedi.bilmiyorum belki öyledir ama maşallah,2 seneden beri vites tık demiyor...
  • Uzun yıllardır araç sürücüsüyüm.1 tane 99 model 2.5 safrene aldım otomatik vites di.Aldığımda otomatik şanzıman limone çalışıyor pek zevk vermiyordu sonra arıza lambası yandı.Aha dedim ayvayı yedik.Forumlara yazdık nafile atan tutan çok.Yükledim arabamı kamyona gittim mersin'de Ayhan ustaya.Bu arada aracım 300 bini devirdi.Ayhan ustanın kapısındaki en vasat araba benimkiydi artık hesaplayın nasıl araçlar var kapısının önünde.Araya benim arabamı sıkıştırdı.Şanzıman 300 binde ve ilk defa açılmış duyrulur.Usta işin ehli olunca bir başka oluyor.Şanzımanı söktü dağıttı.Balataların ömrü bitmş değiştirdi,tabi bu arada ne var ne yok gözden geçirdi.Şanzımanın beynine kadar denedi.Allah razı olsun gerçekten sanatkar insanmış.İş bittince fena korktum ne masraf istiyecek diye ,kortuğum kadar değilmiş o kadar uğraşmaya emeği ile beraber taktığı parçalar ile toplam 600 lira aldı.Ben Ayhan ustadan razı oldum Cenabı Hsk ds ondsn rszı olsun.
    Olaki arıza ile karşı karşıya kaldınız Allah sizide işi bilen ustalara sanaatkarlara denk getirsin.Sağlıcakla kalın.




  • Vb35 arkadaşımın bu tavsiyeden fayda görmesine sevindim. Her 60.000 km de yağ değiştirmenizi öneririm. Her nekadar servis size belirtmesede yağ yüksek ısıdan özelliğini kaybediyor ve çamur gibi oluyor. Eğer ilerde gene sorun çıkar ve soketle oynama netice vermezse yag değişimide kurtarmazsa, 2 adet selonoid valf var onları değiştirtin ve bu valfler değişince muhakkak yeni yazılımı yükletin. Yeni valflerin çalışma basınçları farklı olduğundan yeni yazılım gerekiyor. Eski valfler takılı iken sakın yeni yazılım yükletmeyin sorun çıkar.!!!!!!

    Selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytek666

    Benim araç ta da benzeri sorun oldu. Şanzıman arıza lambası yandı ve araç seriliği azaldı. 1. 2. vitesleri kullanmaz oldu sadece 3. viteste kaldı. Biraz yürüyüp hızlanınca 4. vitese aldı ve arıza lambası sönüp herşey normale döndü. 2 hafta sorun çıkartmadı sonra aynısı gene oldu. Servis e götürdüm bilgisayar; hareket kaptörü arızası verdi. 85 ytl parça 90 ytl işçilik dendi. Fakat parça yok muş 1 gün beklenecek dendi. Ve parçanın değişimi 3,5 saat sürüyormuş. Arızayı hafızadan sildiler. Parçayı değiştirmedik 10 gün kadar sorunsuz kullandım. Terar arıza verdi. Denemek için şanzımanın arka tarafındaki soketi elimle salladım ve aracı çalıştırdım. Arıza lambası yanmadı herşey normale döndü. 2 hafta sorun çıkmadı sonra tekrar yandı, tekrar soketi salladım hafifçe aracı çalıştırdım sorun düzeldi. Bakalım ne olacak. Sanırım sokette bir temassızlık var.


    +1




  • aytek arkadaşım verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim. dün bu olay benimde başıma geldi. araç yığılma yaptı ve şanzuman arıza lambası yandı. kontağı açıp kapatınca düzeldi. aracım 2001 scenic rxt ov. 120.000 km. hafta sonu anlattıkların ışında tamire götüreceğim. tşk.
  • Selamlar. Geçen 2 gün önce ve bugün (tekrar) benimde başıma geldi !!! Yalnız iki problemde hemen hemen ayı yerde oldu. Evden çıktım, 2 km gittimiştimki birden şiddetli bir vurma sesi TAK ! geldi.. Aracın altından sanki biri balyozla vurmuş gibi. İlk kez olduğunda sarsıntıyla birlikte oldu ve dedim her halde yolda bir şey vardı ona çarptım. Ama aynadan baktım, yolda bir şey yoktu.. Aynı anda ekranda Service ışığı yandi ve Vites kutusu arızası mesajı çıktı. Hemen sağa çektim. Servisi aradım. Motoru kapatıp açtım Her şey normale döndü. Servise gittim Bilgisayara bağlayıp baktılar. Basınç Kaptörü arızası dediler. Bir daha yapasa değişmesi gerekiyor dendi. İşin kötüsü bu gün yine yaptı. Hemde aynı yerde ve aynı şekilde. Servisten 300 TL sadece parça fiyatı verildi. Önümüzdeki hafta aracımı gerekli bakım için bırakacağım.

    Not: Araç, 52 600 km'de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clio98 -- 26 Kasım 2010; 19:52:34 >
  • Arkadaşlar hepinize selamlar ;
    Uzun zamnadır formun üyesi ve takipçisiyim burada bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlardan allah razı olsun yıllardan beri arabalarla ilgilenirim sahip olduğum araba sayısını tam olarak hatırlamıyorum yanlış anlaşılmasın kibirle söylemiyorum bir arkadaşım bana senin hastalığının aşısı icat edilirse mutlaka kullanmalısın derdi
    Gelelim asıl meseleye yaklaşık 6 aydan beri 2001 scanic rxt kullanıyorum bu zaman zarfında birçok tecrübe yaşadım sizlere bunları fırsat buldukça anlatacağım inşallah bu forumda bu bilgiler ile birilerine faydam olur
    1.konu : Çalışmama sorunu ilk günlerde yaşadığım bu sorun beni çok korkutmuş idi arabamı çalıştırırken bazan çok rahat çalıştığı halde bazen çalışmıyordu sonunda forumdan edindiğim bilgilerle manyetik kaptor denilen bir parça var ustama tarif ederek değiştirttim 60 tl+ işçilik o gün bu gündür hiç sorun yaşamadım.




    Devamı gelecek.......

     scenic otomatik vites arızası?




  • Bu manyetik kaptor benim aracımda her 1,5 senede bir sorun çıkarttı ve değiştirince çalışmama sorunu düzeliyordu. Bir gece geç saatte araç gene çalışmadı ve ben elimi kaptörün bulunduğu yere soktum kablosunu yakaldım ve soketini salladım, arabayı çalıştırmayı denedim ve araba çalıştı. Bu müdahaleden sonra yaklaşık 1 yıl geçti herhangi bir sorun çıkmadı. Sanırım sorun sokette. Zaten Renault servislerinde bu kaptörün yenisinin soketi artık farklı çıkıyor. Serviste kaptörü değiştirtirseniz. Kabloseti ile birlikte değiştiriyorlar çünkü eski kablo setinin soketi yeni kaptöre uymuyor. Sanırım bizde bu kaptör arızası soketten oluyor.

    Ama bu arızanın şanzıman vuruntusu ile ilgisi yok.
  • Scenic Kullanıcı Adayı olarak araştırma yapıyorum. Peşinen elde ettiğim bu değerli bilgileri paylaşayan arkadaşlara içten teşekkürler.

    "Kimse görmüyor diye hiç yaşamadımı ki o minik karınca çölde" Misali hiçbir bilgi boşa gitmiyor.
  • Daha önce scanic sorunları ile alakalı bir sorundan bahsetmiştim şimdi yaşadığım başka bir sorunu yazacağım .
    Bir yerden geliyordum eve yaklaştığımda arabanın içerisinde benzin kokusu gelmeye başladı bir şekilde mahalleye girip arabayı park ettim (gece vakti ) baktığımda arabanın altında yerde ıslaklık var benzin kokusu olduğunu fark ettim .....
    Sabah arabanın kaputunu açıp arabayı çalıştırdığımda benzin giriş hortumundan benzin atıyordu.hortum komplike bir parça kelepçeli değil .
    Velhasıl tamircime gittim (kayın birader) birkaç parça hazırladı gelerek hortumu kestim parçalarla ek yaptım .Tamirhaneye bir şekilde kazasız belasız getirdim hortumu söktük Hortum satışı yapan parçacıya götürdüm .Yeni bir hortum ile enjeksiyon yaparak (hortum başlıklarında bağlantı soketleri var ) aynısını yaptılar 30 tl + 20 tl işçilik parçanın yenisi sorduğumda yaklaşık 350-400 tl olduğunu söylediler.
    Tecrübe aktarımı devamı edecek....




  • Arkadaşlar bobin sorunu yaşıyorum. Enson Valeo (kahve rengi) bobinlerden takmıştım 2 sene kadar önce, fakat onlarda bozulmaya başladı. Şimdi yeşil Valeo bobinler çıkmış ama bir farkı yok sadece rengi farklı. Tavsiyesi olan varmı ne marka kullanalım yada bozulmaması için bir şey tavsiye edermisiniz.
  • merhaba scenic severler. Ben yıllardır hayalini kurduğum 2001 model scenic rxt ye iki hafta kadar önce sahip oldum. Yılların hasretiyle kavuştuğum otomatik scenicimin forumlarda okuduğum şanzuman problemiyle karşılaşmış bulunuyorum. 3-4 km lik bir yolda d konumunda giderken küt diye bir ses geldi ve vites değişmeden devir yükselterek devam etti. sağa çektim 5 dk bekledim ve tekrar çalıştırdım ve sorun ortadan kalktı. Şanzuman yağı değişikliği ve bir soketten bahsediyorsunuz. Şu soketin yerini bana söylerseniz en yakın zamanda kontrol edeyim. olmadı servise çekecem. Saygılar.
  • küt ettiyse sizin kontrol etmenizle olmaz. Servise götürün yada şanzıman tamircisine. Geçmiş olsun

    Ama tavsiyem tamir ettirmeyle de bir halt olmuyor. 1-2 yıl geçmeden tekrar sapıtıyor. Satın kurtulun. Modeli çok seviyorsanız düz vitesini alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    küt ettiyse sizin kontrol etmenizle olmaz. Servise götürün yada şanzıman tamircisine. Geçmiş olsun

    Ama tavsiyem tamir ettirmeyle de bir halt olmuyor. 1-2 yıl geçmeden tekrar sapıtıyor. Satın kurtulun. Modeli çok seviyorsanız düz vitesini alın.

    teşekkürler
  • herkese merhaba
    dün yazmış olduğum scenic otomatik vites arızası problemiyle ilgili olarak bugün izmitte renault özel servisi çağdaş otoya gittim. usta arabayı makineye bağladı ve makinede yağ basınç arızası gösterdi. yağ basıncını sağlayan ''yağ basınç kaptörleri'' arızalı dediler ve değişmesi gerektiğini söylediler. Orjinal renault yedek parça bir yağ basınç kaptörünün fiyatı 175 tl. bu kıç kadar mekanik parçadan iki adet var ettimi sana 350 tl. Bu arada renault otomatik vites şanzuman yağı olarak 4 lt renaultmatic d3 syn yağı kullanıldı (başka yağ kullanılmıyormuş) litresi 39 tl den 156 tl. yağ temizleyici 12 tl ıvır zıvır işçilik 625 tl den oldum... Bu otomatik vites beni ilk aydan itibaren çooookk üzdü. İnşallah sorun bu kadarla kalır. Bu işlem 5 saat sürdü bilginize...
  • iyi çok fazla tutmamış. Kütletilerek çok kullanılmadıysa sorun çıkarmaz sanırım uzun süre
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.