Şimdi Ara

SAYISALCı Olarak ODTÜ Endüstri Müh. ile Boğaziçi İBF Bölümleri Arasında Kaldık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil2 Android
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oğlum nasipse bu sene sınava girecek. Matematiği baya iyi ama fiziği benim kadar sevmiyor. İler ki hayatında Bilgisayar ve/veya yazılım hatta Elektronik mühendisliklerine sıcak bakmıyor.


    Ben zamanında heveslensin diye çok söylemiştim yazılımı belki de farkında olmadan itici de olmuş olabilirim. Biyolojiyi çok sevmesinden ötürü şu sıralar TIP`a merak saldı ama ben hiç istemiyorum. 2 yıl fazladan okuyacak ve pratisyen hekimlik ile de iş bitmiyor. hep bir koşuşturmaca içinde olmalıki ilerde daha rahat bir hayatı olsun. Oğlum itici bir rakip falan olursa iyi çalışırken itici rakibi olmayanca zaten salıyor kendini. Ayrıca 2 ilavesinden ziyade tıp okumanın ne olduğunu iyi biliyorum, ilk 2 sene komiteleri vermek de çok zorlayıcı.


    İlk sınav için(tyt) denemelerinde şuan için 90 netleri görmeyi başardı. Geçen ayt denemesinde Eşit ağırlıkta okul 1. olunca aklında yıldızlar ışıldayıp BOÜN işletme/ iktisat bölümlerini mi acaba tercih etsem demeye başlamış. İstemek tabiki de kazanacağı anlamına gelmiyor ama bir hedef olması iyi olur.


    Tahmini olarak Allah nasip ederse aytde sayısal olarak ilk 3000-5000 e girebilecek kapasitesi var. Ama isterse eşit ağırlıkta 1000 de zorluyabilir.


    Sorum şu; Yukarıda çizdiği profilde Odtü endüstri mühendisliği VS Boğaziçi ibf yaptığımızda hangisi galip gelir. Yada şuan oğlum için hangisini kazanması daha kolay olur.


    Bir sorumda ilk 3-5 bine girip odtü endüstri müh. liğindemi yoksa BOün ibf bölümlerinde mi ilerde daha rahat ve daha yüksek gelir elde eder. Amacım zengin olsun falan değil. sadece gelecek kaygısı olmadan yaşasın.


    Teşekkürler.


    Not: BOÜN lü ve diğer güzel ünili arkadaşları da etiketliyelim fikir verirlerse seviniriz; @Guest-FEC8BB1EA , @Econbender , @Dofuber , @The Killing Road , @Ariana Grande ,@bekotor , @bounlukizaraniyor ,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviplanet -- 2 Kasım 2023; 13:55:27 >







  • Abi selamlar, normalde foruma çok sık uğramıyorum uğrarsam da iki dalga geçip çıkıyorum, madem konu ciddi elimden geldiğince fikirlerimi belirtip yardımcı olmaya çalışayım.


    öncelikle tıp'a merak saldı ama BEN hiç istemiyorum, şu kadar okuyacak böyle zorlanacak yanlış bir yaklaşım onu söyleyeyim. bazı insanların içinde olabilir bu istek. işini severek yapan doktorlara zul gelmiyordur bu saydıkların veyahut aşırı dedicated akademisyenlere saatlerce soyut şeylere kafa patlatmak koymuyordur, bunu inanın oğlun bile olsa bilemezsin. belki de mutlu olacağı hayat bu yollardan geçiyordur. oğlun neredeyse reşit bir birey artık. o yüzden tercihlerinde bu şekilde negatif veya pozitif beyanlarda bulunmanı tavsiye etmiyorum. babamdan örnek vereyim, kendisi boun math mezunu, lisedeyken her sabah işe giderken okula bırakırdı beni, yolu da bi tık uzatıp boun'un önünden geçerdi, burayı kazanacan haa xD falan derdi, arabada uyuklayan ben aynen reis kazanırız der geçerdim. sayısal bölüm seçmemde büyük etkisi oldu bence, şu an bulunduğum konum ve yerden mutluyum fakat bir daha dünyaya gelsem muhtemelen S Tier iibf okurdum. O yüzden bu şekilde yönlendirme yaparken dikkat etmen bence daha iyi olur. Mühendisliğin 4-5 yıllık müfredatı çok hızlı değişen ve değer üretiminden git gide uzaklaşan dünyada fazlaca teorik ve hantal kaldı. Yine de kendisinin içine sinerek bir yeri yazması en iyisi olacaktır.


    tyt 90 vs bunlar şu dönem için iyi netler, yalnız eşit ağırlığa geçecekse bir an önce geçmeli veya sayısal bölüm istiyorsa bu şekilde devam etmeli. sayısalda derece yapmak kolay değil, epey kendini adaması lazım. biraz sayısal çözeyim son 1-2 ay EA bakarım gibi yaklaşımlar muhtemelen sayısalda yapacağı sıralamayı olumsuz yönde etkileyecektir. bu tarz işleri(hem say hem ea derecesi) anca sınavı bitirmiş, olimpiyatçı canavar herifler yapıyor. TKR, ümitcan vb. ben cidden deli dehşet çalışarak say'da 3 haneli derece yapabilmiştim, asla bu adamların seviyesine de çıkamadım. muhtemelen de çıkamazdım. şundan yazıyorum, bu adamların konularına bakıp gaza gelmemek lazım, bunlar insan değil :D ( TKR <3)


    Son olarak alan seçmek için bi tık acele etmesi lazım dediğim gibi, fakat bunun kendi İSTEK ve AMAÇLARI doğrultusunda olması önemli. sonra tıp bırakıp boun işletme kazanan, boun chemeng bırakıp tıp'a mypyg yapma gibi örneklerle ve yıl kayıplarıyla uğraşmak durumunda kalabilir. yanlış hesap/mutsuz hayat emin olun bir yerden dönüyor.

    onun dışında okul/bölüm seçmek için daha erken, şimdilik önceliğiniz sınav ve oğlunuzun yapacağı sıralama olmalı. yeterli sıralama gelince beraber okul okul gezip tanıtım günlerinde istişare edersiniz. son olarak öğrenci psikolojisi ile söylüyorum, oğlunuzun netlerini ve çalışmasını ÇOK YAKINDAN takip etmeyin. annemin sınavlarım/derslerim hakkındaki bazı DETAYCI ve İRDELEYİCİ soru ve takiplerinin üzerimde psikolojik bi baskı yaptığını fark ettiğimi hatırlıyorum.


    kafanıza takılan bir şey olursa yine tecrüben el verdiğince dilim döndüğünce aktarmaya çalışırım, umarım bir bounlu arkadaş kazanırız. kadın olsaydı daha iyi olurdu ama neyse. şaka şaka. başarılar dilerim süreçte.

    Hocam ben aptalım diyen arkadaşa bakmayın.Ben hacettepe tıpta okuyorum d2 öğtencisiyim. Size kısaca şunu söyleyebilirim. Hekimliği severek yapan birisi hiçbir şekilde vasata düşmez ve hatta isim yaptıktan sonra çok iyi bir hayata erişir. Tıpkı mühendislik gibi hekimlik de sürekli kendini geliştirmeni isteyen bir meslek. Eğer tıpı istememenizin sebebi şiddet ise ona bir şey diyemem. Maddi açıdansa tatmin olacağınızı düşünüyorum. Bizim bölüm odtü ceng isteyip annesinin zoruyla tıp yazmış adamla dolu. Çocuğunuz tıp istiyorsa başarılı bir hekim tanıdığınızla görüştürmeniz çok iyi olur. Şimdiden çocuğunuza başarılar dilerim.
  • ea da iyiyse ilk 500 deneyip sabancı gidebilir

    biyoloji seviyorsa neden mbg düşünmüyor acaba

  • belki de....

    Ama ben kapasitesini bildiğim için son dakikaya bırakmadan fikir edinmek istedim.

    Ayrıca tyt 90 bulan kişiler 80/100 k lara falan kalıyor mu sizin hesapta.

    Allah herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    90 tyt 60 ayt neti bu en kötü sıralama gelen senede bile 50k getirdi abim sen buradaki yorumları takma ilk denemesinde 90 tyt yapan ve aytyi sağlam çalışan biri tytde aksilik yaşasa bile o sıralamalara düşmez bi de aytye düzgün çalıştıysa sıfıra düşüyor o ihtimal. İlk sorduğunuz soruda odtu endüstri sayısal 2k siralamayla falan kapatıyor kazanma kolaylığı açısından eşit ağırlık ilk 200lr eş değer hatta daha zor diyebilirim sana bölüm tercihi, maaş ve diğer konular hakkında yorum yapacak bilgide değilim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vannessa kullanıcısına yanıt

    illa Odtü endüstri değil tabiki onu sınav sonucu belirliyecek. Odtü örneğini Bilkent ve Boün ne göre bir tık geride olmasından dolayı verdim. Endüstri mühendisliğinde hem makina hem iktisa/işletme dersleri alındığından elinde seçenek çok olur diye örnek verdim.


    ilk bahsettiğiniz konuda size katılıyorum. Oğlumun okulunda geçen sene mezunlarda yapılan sıralamada ilk 5 2000-3000 sıralamada idi. ilk 10 da sanırım 10k da falan. şuan tyt denemelerinde 10 a çoğunlukla giriyor. bazen 4 bazen 5 te oluyor ama ekseriyetle 90 beti tutturuyo. 1-2 aya sanırım tyt yi bitirip ayt ye hazırlanacak. Ayt de ne yapar şuan bir yorum yapamıyorum. Oğlum aslında 1. olabilecek zekaya sahip(okulunda) ama tez usanıyor ve okadar azimli değil. Tek şansı okul birincisi ile sıra arkadaşı. o çocuk bizimkini de tetikliyor.

  • Bence rekabeti seviyorsa ve ee ceng gibi müh’ler ona uygun değilse tıp okusun, 2 sene fazladan düşünmeyin son sene maaşa geçiyolar. Zaten mühte de hazırlık okuyorsun aynı şey oluyor hatta zor Müh’leri uzatınca yine 6 seneyi buluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dayı boşver iibf,endüstriyi felan adam gibi tıp kazanıp okusun

  • Başlıkta "Sayısalcı" diyor, biyoloji seviyor, matta iyi, tıp istiyor --> İİBF? Alakasını göremedim.

    Hatta tıp okumak istiyorsa kendisi odtü endüstri-iibf arasında kalmış değil.


    Bilgisayar-Elektrik Elektronik Müh. bir daha göz atsın.

    Sayısal deyince benim aklıma gelen bölümler bunlar.

    Tıp ayrı dünya...

  • tıp yazıp psikiyatrist olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bu halka tmye geçmenin tek kurtuluş olduğunu hala öğretemedik...
    Sayısal korkakların yeridir, eşit ağırlık ise gerçek sigmaların



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 2 Kasım 2023; 17:18:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

    sizin mezuniyet neresi acaba?

  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    Ben biraz aptalım da o yüzden tıptayım. Tıp yazılacak bölüm değil ama çocuğun isteği yokken de başka taraflara yönlendirmenin mantığı da yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben aptalım diyen arkadaşa bakmayın.Ben hacettepe tıpta okuyorum d2 öğtencisiyim. Size kısaca şunu söyleyebilirim. Hekimliği severek yapan birisi hiçbir şekilde vasata düşmez ve hatta isim yaptıktan sonra çok iyi bir hayata erişir. Tıpkı mühendislik gibi hekimlik de sürekli kendini geliştirmeni isteyen bir meslek. Eğer tıpı istememenizin sebebi şiddet ise ona bir şey diyemem. Maddi açıdansa tatmin olacağınızı düşünüyorum. Bizim bölüm odtü ceng isteyip annesinin zoruyla tıp yazmış adamla dolu. Çocuğunuz tıp istiyorsa başarılı bir hekim tanıdığınızla görüştürmeniz çok iyi olur. Şimdiden çocuğunuza başarılar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi selamlar, normalde foruma çok sık uğramıyorum uğrarsam da iki dalga geçip çıkıyorum, madem konu ciddi elimden geldiğince fikirlerimi belirtip yardımcı olmaya çalışayım.


    öncelikle tıp'a merak saldı ama BEN hiç istemiyorum, şu kadar okuyacak böyle zorlanacak yanlış bir yaklaşım onu söyleyeyim. bazı insanların içinde olabilir bu istek. işini severek yapan doktorlara zul gelmiyordur bu saydıkların veyahut aşırı dedicated akademisyenlere saatlerce soyut şeylere kafa patlatmak koymuyordur, bunu inanın oğlun bile olsa bilemezsin. belki de mutlu olacağı hayat bu yollardan geçiyordur. oğlun neredeyse reşit bir birey artık. o yüzden tercihlerinde bu şekilde negatif veya pozitif beyanlarda bulunmanı tavsiye etmiyorum. babamdan örnek vereyim, kendisi boun math mezunu, lisedeyken her sabah işe giderken okula bırakırdı beni, yolu da bi tık uzatıp boun'un önünden geçerdi, burayı kazanacan haa xD falan derdi, arabada uyuklayan ben aynen reis kazanırız der geçerdim. sayısal bölüm seçmemde büyük etkisi oldu bence, şu an bulunduğum konum ve yerden mutluyum fakat bir daha dünyaya gelsem muhtemelen S Tier iibf okurdum. O yüzden bu şekilde yönlendirme yaparken dikkat etmen bence daha iyi olur. Mühendisliğin 4-5 yıllık müfredatı çok hızlı değişen ve değer üretiminden git gide uzaklaşan dünyada fazlaca teorik ve hantal kaldı. Yine de kendisinin içine sinerek bir yeri yazması en iyisi olacaktır.


    tyt 90 vs bunlar şu dönem için iyi netler, yalnız eşit ağırlığa geçecekse bir an önce geçmeli veya sayısal bölüm istiyorsa bu şekilde devam etmeli. sayısalda derece yapmak kolay değil, epey kendini adaması lazım. biraz sayısal çözeyim son 1-2 ay EA bakarım gibi yaklaşımlar muhtemelen sayısalda yapacağı sıralamayı olumsuz yönde etkileyecektir. bu tarz işleri(hem say hem ea derecesi) anca sınavı bitirmiş, olimpiyatçı canavar herifler yapıyor. TKR, ümitcan vb. ben cidden deli dehşet çalışarak say'da 3 haneli derece yapabilmiştim, asla bu adamların seviyesine de çıkamadım. muhtemelen de çıkamazdım. şundan yazıyorum, bu adamların konularına bakıp gaza gelmemek lazım, bunlar insan değil :D ( TKR <3)


    Son olarak alan seçmek için bi tık acele etmesi lazım dediğim gibi, fakat bunun kendi İSTEK ve AMAÇLARI doğrultusunda olması önemli. sonra tıp bırakıp boun işletme kazanan, boun chemeng bırakıp tıp'a mypyg yapma gibi örneklerle ve yıl kayıplarıyla uğraşmak durumunda kalabilir. yanlış hesap/mutsuz hayat emin olun bir yerden dönüyor.

    onun dışında okul/bölüm seçmek için daha erken, şimdilik önceliğiniz sınav ve oğlunuzun yapacağı sıralama olmalı. yeterli sıralama gelince beraber okul okul gezip tanıtım günlerinde istişare edersiniz. son olarak öğrenci psikolojisi ile söylüyorum, oğlunuzun netlerini ve çalışmasını ÇOK YAKINDAN takip etmeyin. annemin sınavlarım/derslerim hakkındaki bazı DETAYCI ve İRDELEYİCİ soru ve takiplerinin üzerimde psikolojik bi baskı yaptığını fark ettiğimi hatırlıyorum.


    kafanıza takılan bir şey olursa yine tecrüben el verdiğince dilim döndüğünce aktarmaya çalışırım, umarım bir bounlu arkadaş kazanırız. kadın olsaydı daha iyi olurdu ama neyse. şaka şaka. başarılar dilerim süreçte.





  • slotrate kullanıcısına yanıt

    Aslında meslek seçimindeki benim irdelediğim maddeler içerisinde maddiyat en alt kademe kalıyor. Zira ilk 5000-10000 sıralamaya giren öğrenciler ekmek sıkıntısı çekmiyorlar. Az kazanan az harcıyor 10 bin liralık evde kirada kalıyor, çok kazanan da 30-40 binlik ev ve yaşam tarzı seçtiği için onunda gelirinin büyük kısmı harcanıyor sonuç olarak.


    Benim bu kadar detaylı sormamdaki en temel sebep ileride mutlu olabiliceği meslekle iştigal olmasını istemem dir. Bende hekimim. Benimki beşeri değil veteriner. sizlerin gördüğü hehem bir çok dersleri aşağı yukarı adım. İlk 3 sene ömrümden ömür gitti okurken. bende ezber yapma yeteneği malesef hiç yoktu ve zor okudum. malum anatomi, histoloji ve pataloji gibi baba dersler hep ezbere dayanıyor.


    Oğlumun ezberi de çok iyi ama, bilemiyorum. en iyisi kendi tercihini kendisi vermesi sanırım. Zira endüstri mühendisliğini o değil ben düşünüp aklına sokmaya çalışıyorum ama önemli olan onun duyguları.





  • Hocam sizin yönlendirmenizle mühendislik yazsa ilerde memnun olmadığı bir durum olduğu gibi normalde ne güzel doktor olacaktım niye beni zorladın diyecek. Keza tıp tercih etse karşılaştığı zorlukta niye bana engel olmadın izin verdin diyecek. Babalık kurumu zor. Şimdilik bence üstüne gitmeyin sadece derslerine odaklansın. Bu tercih işi zaten sınavdan sonra neredeyse 2 aylık bir süreç. Sağlam sıralama hedefi olsun. Üniversitede her türlü ne yazarsa yazsın yüksek bir yer yazacağı için zorlanacak, derslerden kaçış yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

    önerilerinizi dikkate alacağım. Amacımız illa derece yapması da değil. Tabiki gönül ister ama bizimkisi sizin dediğiniz kadar ders çalışmıyor. Hayırlısı bakalım. çok teşekkür ederim.

  • Odtü endüstrideyim. Bölüm ile ilgili spesifik sorularınız varsa cevaplayabilirim

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.