Şimdi Ara

Savunma sanayii ve büyük firma çalışanları hangi okullardan mezunlar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
326
Cevap
32
Favori
23.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt

    Sahsen bu kurumlarda calismayi yanlis bulan birisiyim.. Stajlarimi burada yapacak olsam da(Avrupa master icin iyi olur diye dusunuyorum). Calismak istemememin temel sebebi kendi sirketimi kurmak icin adimlar atma cabasinda birisi olmam.. Ancak, kendi sirketini kurma cabasi olmayan ve akademik ilerlemeyecek bir insan icin en iyi yerlerden birisinin aselsan oldugu kanisindayim.. Yurt disina kendini atmak isteyen birisi icin de iyi bir background olusturuyor bu sirketler.. Negatif taraflari da yok degil. Mesela, Bu sirketlerde calisan tanidiklarim ozel sektore gecisin bir yerden sonra fazlasiyla zor oldugunu soyluyor. Biraz da bataklik gibi bu tip şirketler..

  • Asd987123 A kullanıcısına yanıt

    Makine mühendisliğinin İngilizcesi 8K, Türkçesi ise tam 11K ilerlemiş. İki üç seneye 20K-30K bandına çeker böyle giderse Türkçesi.. Türkçe Eemi de 9K ilerlemiş bu sene. Son iki senedir Gazide bir yükseliş var sıralamalarda…

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uyazaaa

    Aselsana falan sabancidan cok az kisi girebilir zaten.

    neden?

  • KillingField kullanıcısına yanıt

    türkçe yok hocam direkt 1 yüzde yüz ve yüzde 30 var

  • 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

    Türkçe dediğim %30 İngilizce zaten hocam. Kısaltıp yazdım yoksa %30 dediğine de bakmayın, derslerin %70’i zaten İngilizcedir.

  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

    Bence bu durum şirketten çok Sabancı mezunlarının tercihleri ile alakalıdır. Benzer şekilde Boğaziçili de çok yoktur bu tür şirketlerde…

  • KillingField kullanıcısına yanıt

    evet sabancı boğaziçi ve koç özelinde bir savunma sanayine gideyim kültürü yok zaten. genel olarak mezunlar nerede çalışıyorsa öğrenciler de orayı hedefler. sabancı için konuşacak olursam bizim okulda facebook google amazon gibi şirketlerin avrupa ofislerine gitme eğilimi var bunun başlıca sebeplerinden biri devpaths gibi bir oluşumun sabancı mezunu birinden çıkmış olması ve insanları o tarafa yönlendirmesi. genel olarak parası olan burs bulabilen avrupada master yapıyor olmayan ise rahat ve ortalamanın üstü maaşla çalışabileceği bir işe girip bir yandan leetcode grindlıyor. çok yetenekli bir azınlık mezun olur olmaz yurtdışına gidiyor. odtü, gazi, hacettepede ise genel olarak savunma sanayine yönelik. ancak bu kadar çeşitli bir okul spektrumuna sahip bir sektöre neden sabancı mezunlarının giremeyeceğini anlayamadım.

  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğiniz gibi İstanbulda okuyan adam Ankaraya gelmeyi tercih etmiyor olabilir. Başka bir durum ise okulların şirketler ile bağları. ODTÜ, Gazi gibi okulların eğitim kadrolarının bu tür şirketlerle güçlü bağları var, nitekim bu şirketler yıllarca bu ünilerden alım yapmış ve her yıl bu üniversitelerden birçok öğrenci bu şirketlerde yapıyor stajlarını.. Başka bir nokta ise çalışan nüfusunun üniversite ile bağları, mesela ben TAI bazında konuşacak olursam manager pozisyonlarında çok fazla ODTÜ ve Gazili olduğunu duymuştum, bu insanlar kendi okullarından mezunları tercih ediyor veya öneriyor olabilir. Savunma sanayi ile böyle güçlü bağları olan zaten birkaç tane üniversite var Türkiyede, Ankara’da ODTÜ, Hacettepe, Gazi İstanbul’da ise İTÜ, YTÜ… Bu tabi demek değildir ki Sabancı mezunu bu tür yerlerde iş bulamaz..

  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Yks puanı yüzünden coğunluğu giremiyor
  • YKS puanı mevzusu baya yaşanmış olay arkadaşlar maalesef. itü jeoloji müh.ten makinaya kurum içi yatay geçiş yapan bir çocuğu yks sıralaması kötü olduğu için almamış tai gpa'sı yüksek olmasına rağmen.

  • edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    Tai öyle şeylere takılmıyor yalnız. ASELSAN belki de Tai için bu pek doğru değil. Kendim Tai de staj yapmıştım. Binbir farklı sınavla gelen öğrenciyi bünyesine katıyordu. Bu dediğiniz ASELSAN ve TÜBİTAK'ın bazı firmaları için geçerli. Zaten özellikle Tübitak ve ASELSAN da yks başarı sırası+ ortalama şartı vardır diye belirtilir. Tai de ise direkt okul ve bölüm ismi önemlidir. Bizzat Gazi ODTÜ İTÜ Hacettepe YTÜ de belli başlı bölümleri okuyanlara destek söz konusu. Bu arkadaş kimdir necidir Tai roketsan için de böyle konuşuyorsa gelip bizleri aydınlatsın. Bilgilerinden faydalanalım. Ben içeride gördüğümü söylüyorum. Belki o özel başka bir şey yaşamıştır bizleri bilgilendirsin.
  • Owen77 O kullanıcısına yanıt

    Maalesef hocam ayrıntısını bilmesem de ik tarafında bir sıralama limiti mevcut.

  • Cobbler C kullanıcısına yanıt
    Ben bir sorayım. Arada bir taiye ziyaret için uğruyorum. Geçen gitmiştim keşke sorsaydım :'). ASELSAN ilk 10k için 2.9 ort 50k üstü için 3.4 üstü ortalama istiyor. Tai nin sitesinde böyle bir şey yok. Yine de ben gittiğimde sorayım.
  • Owen77 O kullanıcısına yanıt

    Benim de staj yaptığım zamanda işe alım içi gönderilen adaylardan birisinin 150k sıralaması yüzünden ik tarafından reddedildiğini görmüştüm. Muhtemelen sıralama tarafında Aselsan veya Tübitak kadar sert değiller ama yine de bir sınır var sanırım.

  • Cobbler C kullanıcısına yanıt
    Soracağım. Bilgilendiririm. Hatta işe giren tanıdıklarım var Tai de bir sorayım. Teknoloji ve müh fakültesi arasında ayrım yaptıklarını biliyorum. Tai de yapıyorlarmış. Bunun sebebi referans ve alınan derslerin içeriğinin daha farklı olması dilinin Türkçe olması vs. Sıralamayı da öğrenirim.
  • Owen77 O kullanıcısına yanıt

    Teknoloji fakültesi mezunu olarak Tai'de ayrım yapılıyor mu bilmiyorum ancak teknoloji fakültesi mezunları alınmıyor diye bir politikaları yok.


    Aselsan tarafında bu yorumlar var ancak Aselsan ile pek etkileşime girmediğimden yorum yapamıyorum.


    Tai tarafında İngilizce kısmı biraz daha sert tutuluyor. Diğer şirketler ösym sınavlarını kabul ederken Tai kabul etmiyor. Tabi böyle bir durumda online itep sınavı yönlendiriyorlar.

  • Cobbler C kullanıcısına yanıt
    Ayrımdan kastım böyle bir şey değil. Müh fakültesinde referans aldığın hocalar ile teknolojideki hocalar bir değil. Direkt olarak Tai nin müh fakültesi ile anlaşması var mesela gazi de. 3.0 üstü için Tai, gazi müh fakültesi için garanti gibi bir şey. Senin yks sıralamanı referans almıyorlar. Bu tip uç örnekler mevcut. Hatta 2018 yılında sadece makineden 40 üstü makine müh öğrencisi istihdamı yapılmış gaziden. Eemde nitekim bildiğim kadarıyla yine fazla. Teknoloji için durum ne bilmiyorum ama arada ufak tefek ince nüanslar oluyor. Yoksa aa bu teknoloji okumuş bu müh fakültesi okumuş ayıralım ikisini demezler tabii ki. Çok kötü ve çirkin bir davranış bu. Tai için böyle ASELSAN için durum ne pek bilmiyorum. Yine de sıralama olayını dediğim gibi öğrenip buraya yazacağım. Kimseyi ayırdığım falan yok bu arada yanlış anlaşılmasın. Hocaların bir öğrenciye kefil olması çok önemli olduğu gibi iyi hocalar genellikle müh fakültesinde oluyor. Örneğin Nizami Öztürk gibi bir hoca teknoloji fakültesinde var mı bilmiyorum.




  • Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

    okulun salt çoğunluğu ilk 20 binin içersinde görebileceğin üzere:

    Savunma sanayii ve büyük firma çalışanları hangi okullardan mezunlar

    zaten ilk 50000 e giremeyenler hariç aselsan aşırı yüksek not ortalamaları da istemiyor 50000 dışı için de 3.4-(20000/sıralama) istiyormuş ki 100 bininci aday için bile 3.2 istiyor ki bu da aşırı yüksek bi ortalama denemez, ha 100 bininci adam 3.2 yapar mı orası ayrı. ama bu veriler ışığında okulun "çoğunluğu" neden yks "puanı" yüzünden giremiyor hala anlamış değilim. kriter burada sıralama bu arada.





  • Owen77 O kullanıcısına yanıt

    stajyer alımında takılmıyor olabilir ben işe alım aşamasından bahsediyorum. sadece aselsan değil tskgv ye ait bütün savunma sanayi firmalarında yks sıralaması bir kriter.

  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.