Şimdi Ara

Sattığım araç kol çıkartmış alan kişi aracı geri vermek istiyor. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
23.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlana kusuru açıkça yazmadıydanız bence kusuru gizlemiş sayılırsınız. Sözlü şeyleri ispat edemezsiniz.

    Bence mahkeme olursa muhtemelen haksız duruma düşersiniz.

    Zaten 1300km'de 2.5lt yağ ekleniyorsa ciddi oranda yağ eksiltiyor demektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • waeder kullanıcısına yanıt
    Satıcı o maddeyi ekletmekle sorumluluktan kurtulamaz bence.
    Bankalar da bir sürü kağıt imzalayor ve kabul ediyoruz ama imzalananlar Tüketici Kanununa aykırı bir durum olursa o imzalanan kağıtlar haksız şart oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam işte adam bilerek aldı arabayı, keşke yazılı kâğıt alsaydın elinden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrol etmeden almış.Sen onu ekspertiz raporuyla da kandirmamissin
    Mahkeme den bişey çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin sizi koparmasına izin vermeyin, zaten şahıs büyük ihtimalle müdür falan da değil müdür olsa da hiç önemli değil kontrol edip ustaya gösterip alsaydı, sonuçta kaç yaşında araba kontrollü kullanmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence aracı alan kişi emniyet müdürü falan değil, al-satçı. Satış esnasında sizin iyi niyetinizi gördüğü için aracı uygun fiyata aldığı yetmezmiş gibi bir de bahane uydurup tehdit-korkutma yolu ile sizden para koparmaya çalışıyor.


    98 model arabanın satarken hiçbir kusuru olmasaydı dahi ertesi gün arıza yapmayacağının garantisi yok. Üstelik alıcı ekspertiz yaptırmamış ve siz de aracı ederinden ucuza satmışsınız. Oldu da iş mahkemeye aksettirilirse aracın zaten kusurlu olduğunu satıcıya açıkça söylediğinizi ve piyasasından daha uygun fiyata vermenizin de bunun ispatı olduğunu söyleyebilirsiniz. Üstelik alıcının ekspertiz yaptırmadan piyasasından çok daha ucuza alması tüm bunları kabul ettiği anlamına gelmekte.


    İnternette yazan emsal davalarda genelde al-satçılar ayıplı araçları hatasız, kusursuz diyerek yüksek fiyattan sattığı için mahkemede patlak arabanın satıcıya geri iade kararı çıkıyor. Bence daha da muhattap olmayın alan kişi ile, numarasını engelleyin gitsin.





  • Yag eksiltme kaputu acinca veya expertizde 5 dakikada anlasilabilecek, aractan anlayan herkesin anlayabilecdgi bir mevzudur. Gizli kusur degildir. Motoru temizleseniz bile 10 dakka calissa ortaya cikar. Bence icinizi rahat tutun. Adam sansini denemis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bizim arkadaş araba aldı polo, kendi şahininin üstüne 65 bin lira para verdi toplamda 90 bine 2010 polo aldı, 7000 hasar kayıtlı. Aracı satan adam piyasadan habersiz olduğu için aracın 130 bandında olduğunu bilmiyormuş demiş farkı öde. Bizimkiler de yok ne alaka demişler, adam 3 gün sonra sizin şahin motor yaktı diye kapılarına dayandı, bizimkilerde 500 lira verip yollamışlar. Adam harbiden aracın piyasasını bilmiyormuş, motor gerçekten de conta yakmış, bizimkiler de 500 lirasını karşılamışlar. Yani olabilecek şeyler bunlar. 23 yaşında arabaya neyin davasını açacakmış, o davadan da alehinize bir sonuç çıkarsa üst mahkemeye gidersiniz.

  • Hocam emniyet işi felan hikaye. Expere göstermemiş , motor ustasına götürmemiş. Tamamıyla kendi bu şekilde almak istemiş. Siz niyetinizi belli eder şekilde yanında yağ bile vermişsiniz. Hatta size şöyle sorayım , arabanın son durumu hakkinda sözlü bilgiye mi sahipsiniz yoksa gerçekten bir problem olmuş mu? Net bir kanıt var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bariz şekilde belli herif belki de ariza bile yapmamış arabanın masrafi adi altında 3-5 bir sey koparacak . Emniyet müdürü olmadığını söylememe gerek bile yok maksat korku vermek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • healthbreaker H kullanıcısına yanıt

    Emniyet müdürü falan değil Bildiğin üçkağıtçı al satçı. Satıcı arkadaşı mazlum gördüyse biraz para yolayım derdinde bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar şebeke olabilir. Telefonlarını açmana bile gerek yok. Sen herhangi bir şekilde sorunsuz çalıştığı konusunda kağıt vs imzalamadığına göre aslında hasarlı veya tamir gerektiren bir durumda da satış yapmış olabilirsin. Veya alıcı kötü niyetli bir şekilde aracın yağını bilerek eksilterek arızalanmasına da sebebiyet vermiş olabilir. Bunları tabii ki kanıtlayamazsın ama o da senin arabayı sorunsuz olarak sattığını kanıtlayamaz. Mahkemeye verirse, iyi bir avukatla bütün yargılama masrafları dahil davayı ona kitlersin. Ama zaten mahkeme uzun süreceğinden ve o sürede arabayı kullanamayacağından dava işlerine bulaşmaz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kafanı yastığa rahat koy hocam. Hiçbirşey yapamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    benim de kafama takılan tek şey bu oldu. Emniyet müdürü bu arabayı ne yapacak?

  • waeder kullanıcısına yanıt
    ilanda detaylar için arayın yazdımı bilin ki ilanda ki araçta bir sıkıntı vardır ve satıcı gizlediği ayıbı tatlı dille alıcıya iteliyecektir. ilanda motor istiyor deseniz kimse sizi aramaz arasa da çok düşük rakam verir. bu bir satış taktiğidir bu benim görüşümdür. siz farklı görüşte olabilirsiniz
    gelelim sıkıntıya para falan vermeyin alırken alırken düşünecek ti baktırıp öyle alacaktı eski araç alıyor başına her şey gelebilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya bilader ulaş bana ver numarasını lavugun. Sopa cekiyor bunlarin canı dinsizin hakkından imansız gelir derler

    Bana da böyle çökmeye çalıştılar da yemezler anam ki yemedi de zaten üstüne 5.000 lirada para aldım

    Emniyet müdürü felan hikaye işin kaşarligina soyunmuş

    Hep kevin hakkında da konuşulmuyor içim kıyıldı…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevinhakkindaknsmlyz -- 31 Ekim 2021; 2:4:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emniyet Müdürleri'nin altında son model makam aracı ve şoföru oluyor. 98 model yağ eksilten Daewoo marka araçla uğraşacak emniyet müdürü olduğunu sanmıyorum. Dört tane aracı varmış, engellemiş falan serin hikaye gibi geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın adı soyadı belliyse emniyet müdürü olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı çok mu safsın yahu. 4 aracı varmış ta, bunu sağa sola gitmek için alıyormuş filan. Bunu diyen adama, gel kardeşim şöyle bakayım. Yaz şu model, şu şase nolu aracın tutanağıdır. Yağ yakar, bilmem ne yapar diye, okudum, onayladım mevzusunu yazdırır imzayı attırırdım.


    Bir de ilk defa mı araç satıyorsunuz vaktiniz mi bol? Detayları arayın konuşalım filan. Ben olsam size de kızarım. Yazsana kardeşim ilana yağ yakıyor diye. Adam mı seçiyorsun, yutturacak mı arıyorsun derdim..

  • waeder kullanıcısına yanıt

    aklında olsun yazılı kağıt vs imzalatmaya gerek yok. Satarken noterde sözleşmeye yazdır yeter sonuçta orada imzalayıp alacak adam. Bu arada adam arayacaktır şu kadar masraf çıktı yarı yarı diyecektir sakın yutma zokayı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.