Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (165. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.660
Cevap
366
Favori
1.943.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ahmetaynaci, @Oje,
    Bunlar son derece FANSTANTİK ürünler, Aldığınız ürünün teknik özelliklerine bir göz atmamışsınız anlaşılan. 1300 mA/h kapasiteli bir üründen nerede yararlanabileceksiniz? Bunu 2 pilli bir compact makinede kullansanız 50-75 fotograf arası ya çekersiniz, ya da çekemezsiniz.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetaynaci

    Arkadaşlar yazılan bütün yorumları okuyamadım fakat benim bir önerim var USB den şarj edilebilen piller var.Ben aldım kullanıyorum bi sorun yaşamadım.Pc usbsine tak kullan,çok rahat.Yurtdışından kredi kartıyla almıştım.Türkiyede varmı bilmiyorum ama tavsiye ederim.

    http://www.usbcell.com/product/1/cases/4

    Saygılar
  • Canon SX20 cihazım sonunda elime geçti. 64,65,66,67. sayfaları tekrar okuyayım istedim fakat sanırım aradan mesajlar silinince kayma olmuş ve ben ilgili sayfayı bulamadım. dolayısıyla birkaç sorum olacak ilgilenen arkadaşlara. (PM attığım arkadaşım yine özelden cvap yazabilir:) )

    1- unomat uno500 diye bir cihazım ve gp pillerim vardı önceki makinemde. piller çabuk boşalıyordu. o yüzden memnun değildim. cihaz olarak ataba-908 söyleniyor. ne dersiniz. farklı önerileriniz var mı?

    2- yüksek mah değerli pillerden almam daha mantıklı sanırım fazla foto çekebilmem için. ayrıca pillerin durduğu yerde hemen boşalmaması da benim için önemli. çünkü arada bir kullanacağım makinemi. sürekli kullanma imkanı olan biri değilim. bu doğrultuda bana pil önerir misiniz?

    makine olayını hallettim, pil olayını da halledip bu strese son vermek istiyorum. şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba, malesef forumda bazı düzenlemeler sonucu (sayfadaki mesaj sayısı değişikliği) artık 60 lı sayfalar yok :)

    Şuan en popüler ve verimli olduğu bilinen birkaç pil örneği vereyim.

    Varta- Professional
    Varta-Ready2use
    Panasonic-İnfinium
    Gp-Recyko


    Panasonic ve Gp yi bende kullanıyorum gp den memnunum Panasonicleri henüz 1 defa şarj ettim.

    Şarj aleti olarakta Varta ve Ataba AT-908 şuan kullanıcısı en çok şarj aletleri arasında.

    Yine piller gibi hem Varta-easy energy plug charger type 57063 ve AT-908 kullanıyorum. İki şarj aletinden de memnunum.

    Konu ile alakalı olarak bilgi edinmek isterseniz geçmiş sayfaları bir kitap gibi okumanızı öneririm.
  • bipekkan hocam,
    fotoğraf makinemi alalı 6-7 ay oluyor. ilk 1-2 şarjda bu sorun yoktu ya da makine yeni olduğundan hemen şarj ettiğim için farketmemiş olabilirim. Daha sonra bunu farkettim. Eğer makina kapalıyken enerji harcıyorsa dediğiniz için pilleri tekrar şarj edip dışarıda bekletmeye başladım.
    Bu tip piller fotoğraf makinaları için değil derken şuanda kulladndığım varta 2700 accu pilleri mi kastediyorsunuz, yoksa almayı düşündüğüm ready2use yada gp recyko pilleri mi? teşekkürler.
    quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    @seckinm,
    Fotograf makinanınızın marka modeli ile pillerinizi ne zaman aldığınızı+İlk kullandığınızda da böylemiydi? yazsaydınız iyi olurdu. Eğer makinanız bir şekilde kapalıyken enerji harcıyorsa konu ettiğiniz pilleri kullanmanızda bir yarar sağlamayacaktır. Aslında Bu tip piller fotograf makinaları için değil, kullanıldığı alet kapatıldıysa hiç enerji harcamayan cihazlar içindir. Örneğin fare klavye gibi veya çok az akım çeken duvar saatleri gibi....
    quote:

    Orijinalden alıntı: seckinm

    Arkadaşlar,
    fotoğraf makinemde 4 adet varta 2700 pil kullanıyorum. fakat şarj ettikten 3-4 gün sonra ya da 1 hafta sonra tekrar fotoğraf çekmek istediğimde piller bitmiş oluyor. Bu bir pilin gitmiş olduğundan da kaynaklanıyor olabilir ya da zaten bu piller çok fazla üzerinde şarj tutmadıklarından da olabilir herhalde.
    Ben de şarjını tutan Varta Ready2use ya da Gp recyco almayı düşünüyorum. Hangisini tavsiye edersiniz? Kullandığım şarj aleti Ataba At-908.
    Fiyat olarak
    Varta 2100 Ready2use 4 adet 24 Tl
    Gp 2100 recyco 6 adet 25 Tl (pilburada 4+2 olarak satılıyor)
    bulduğum fiyatlar bunlar.




  • Yine fotograf mak. marka modelini yazmayı unutmuşsunuz. Bazı fotograf makineleri Örneğin Samsung'un bazı compact modelleri gelen şikayetlere bakılırsa enerjiyi kapalıykende diğerlerine göre fazla tüketiyor.
    Benim kullandığım A620 de 3-4 ay piller yarı doluda olsa kullanılabiliyor. FujiS6000FD' de içinde unuttuğumu farketmediğim Panasonic 2100 pillerle aradan neredeyse 4-5 ay geçtikten sonra 2 gün önce 20' ye yakın fotograf çektim. Makineye bakarsanız hala dolu. 40D' de öyle 24 Ağustosta doldurduğum Ansmann marka paket pil hala iş görüyor. Kısacası Bu iş artık geldi dayandı kaliteli pil ve şarj aletleri ile pil bakımına.
    Bu piller Alkalin tip dedikleri 2100 mA (Bu arada nedense GP kapasiteyi 2050 mA olarak veriyor ?) ready2Use ve Panasonic INFINIUM ve GP ReyCko için. Yine tekrarlayayım. Pilleri şarj edip çabuk bitirecekseniz alın kullanın. Çünkü bayağı Ucuza bulabiliyorsunuz.Burada ince nokta şu. Duvar saatinde geçen sene her 3 markayıda denedim. yaklaşık 5 ay çalıştı. Saat makineleri aynı markaydı Varta 2500mA power serisi ise tam 3 ay çalıştı aradaki fark power serisinin diğerine göre boşalma hızı daha fazla olması. GP 2500 mA ise yaklaşık 3 hafta sonra boşaldı.Panasonic ve Kodak denemedim. Bunlar zaten tam dolu şarjda ortalama 2-3.5 ay şarjının %50' sini saklayabiliyor. Şunu deneyemedim Elimde farklı amaçlar için kullandığım Ready2Use var ve bunu A620 ye koyup kullanmadan bekleme süresini göremedim. Mutlaka bir iş çıktı makineyi acele kullanma zorunda kaldım.
    İşte bu denemelere göre ve kendinizin makineyi kullanma sıklığı ve alışkanlığınıza göre bir karar verin derim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: seckinm

    bipekkan hocam,
    fotoğraf makinemi alalı 6-7 ay oluyor. ilk 1-2 şarjda bu sorun yoktu ya da makine yeni olduğundan hemen şarj ettiğim için farketmemiş olabilirim. Daha sonra bunu farkettim. Eğer makina kapalıyken enerji harcıyorsa dediğiniz için pilleri tekrar şarj edip dışarıda bekletmeye başladım.
    Bu tip piller fotoğraf makinaları için değil derken şuanda kulladndığım varta 2700 accu pilleri mi kastediyorsunuz, yoksa almayı düşündüğüm ready2use yada gp recyko pilleri mi? teşekkürler.

  • Forumda şarjlı pillerle ilgili olan tek başlık bu herhalde ben fotoğraf makinesi için değilde bilgisayar gamepad'i için pil kullanıyorum aklıma takılan bazı sorular var onları sormak istiyorum size.

    1)Alkalin piller şarj olur mu ?
    2)Şarj aletlerinin şarj etme süreleri neye göre belirleniyor ?
    3)mah değeri neyi ifade ediyor ?
    4)Bütün şarj cihazları bütün şarj edilebilir pilleri şarj edebilir mi ? Yani 1800mah 2000mah 2800mah bunların hepsini şarj edebilir mi bir kısıtlama var mıdır ?
  • şarj cihazı ve pil satınalmayı düşünen arkadaşlar.

    http://forum.donanimhaber.com/m_35014127/mpage_1/key_//tm.htm#35014127
  • Cevaplayalım @Alper1907,
    1. Hayır Alkalin piller şarj olmaz.....
    2. Bunun parametreleri tek değil, Pilin kapasitesi, Pilin yapısı ve uygulanan şarj gerilimi, dolayıyla şarj sırasında pilin içinden akıtılmaya mecbur edilen şarj akımı şarj süresini belirler. Bu nedenle sabit bir parametre değildir. Ortam sıcaklığı bile şarj süresini epey etkiler.
    3. mah olarak yazılmaz. Doğrusu, ya mAh ve mA/h dir. Burada büyük harfler önemli 2 ayrı parametreyi birbirlerinden ayırabilmek içindir. İlki, Bir saat için pilin verebileceği max. akım kapasitesi(sığası), Pilin ANMA KAPASİTESİ de denir. İkincisi ise şarj akımı ile ilgili. Bir saat süre ile pilin içinden akmaya mecbur edilen akım miktarı.
    4. Ni-MHd tip şarj edilebilir tüm piller, bu pillerin şarj karakteristiğine uygun akım verebilmesi halinde her marka şarj cihazları, Tüm marka-Markasız (Fason) pilleri şarj eder. Bir kısıtlama yoktur. Ancak bir noktaya dikkat etmek lazım. Pilin üzerinde yazan anma değerinin ondabirinden (1/10) daha az akım verebilen şarj cihazları bu pillerin şarjına uygun değildir. Yani Fi tarihinde 1500 mA pillerle alınmış ve şarj cihazının üzerinde AA pil için şarj akımı 160 mA yazıyorsa, Bu şarj cihazı ile 2500 mA bir pili şarj edersiniz, ancak 2500 mA pilin standart şarj akımı, en az 250 mA olması gerektiğinden (Pilin üstünde belirtilmiştir) Şarj süresi anormal olarak uzar. Şarj olmaz mı? OLUR, ama zamanla pili tembelleştirir ve zamanından önce pilin ömrünü törpüler. Tersi ise geçerlidir. Örneğin, 1000 mA verebilen bir şarj aleti ile 1500 mA bir pili problemsiz şarj edersiniz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Alper1907

    Forumda şarjlı pillerle ilgili olan tek başlık bu herhalde ben fotoğraf makinesi için değilde bilgisayar gamepad'i için pil kullanıyorum aklıma takılan bazı sorular var onları sormak istiyorum size.

    1)Alkalin piller şarj olur mu ?
    2)Şarj aletlerinin şarj etme süreleri neye göre belirleniyor ?
    3)mah değeri neyi ifade ediyor ?
    4)Bütün şarj cihazları bütün şarj edilebilir pilleri şarj edebilir mi ? Yani 1800mah 2000mah 2800mah bunların hepsini şarj edebilir mi bir kısıtlama var mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Kasım 2009; 16:08:50 >
  • bipekkan hocam, fotoğrafları şuan yükleyebiliyorum. Galiba sorun şarj aletlerimde. Çünkü ikisinde de Ni-Cd yazıyor. Bi fotolara bakın da tavsiyenizi bekliyorum teşekkürler.



     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenny80 -- 1 Kasım 2009; 16:17:32 >
  • @kenny80,
    Bu cihazlarla Ni-MHd pilleri şarj edebilmeniz 2 nedenle mümkün değil.
    İlki Şarj Akımları çok düşük biri 120 mA, diğeri 35 mA. 2. si Çok basit bir diyot ve bir kaç dirençten yapılmış ve sadece Ni-Cd için. O da max 1200 mA ve 350 mA Ni-Cd' ler için. Pillerinize yazık oluyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: kenny80

    bipekkan hocam, fotoğrafları şuan yükleyebiliyorum. Galiba sorun şarj aletlerimde. Çünkü ikisinde de Ni-Cd yazıyor. Bi fotolara bakın da tavsiyenizi bekliyorum teşekkürler.
    ....................
  • Anladım, peki hangi aleti almamı tavsiye edersiniz ve kaç saat şarj etmeliyim? Birde pillerim çok zarar görmüş müdür bu şekilde kullanmaktan ötürü? Teşekkürler..
  • @kenny80,
    Pillerinizin markalarını bilmediğim için bir şey söylemem çok zor. Ankara' dasınız. Ulus/Konya Sokağa gidin Elektronik mlz. satanları dolaşın. Başta fazla bir masrafa girmeyin. Ataba' nın AT 908 veya 508 veya 408 modellerinden birini alın. 408~25 TL - 508~15 TL - 908~20 TL civarında Tunelsan' a da bir bakın Orada Vartanın da şarj cihazları var. Birini alabilirsiniz. Varta tabi bir hayli pahalıdır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kenny80

    Anladım, peki hangi aleti almamı tavsiye edersiniz ve kaç saat şarj etmeliyim? Birde pillerim çok zarar görmüş müdür bu şekilde kullanmaktan ötürü? Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    Cevaplayalım @Alper1907,
    1. Hayır Alkalin piller şarj olmaz.....
    2. Bunun parametreleri tek değil, Pilin kapasitesi, Pilin yapısı ve uygulanan şarj gerilimi, dolayıyla şarj sırasında pilin içinden akıtılmaya mecbur edilen şarj akımı şarj süresini belirler. Bu nedenle sabit bir parametre değildir. Ortam sıcaklığı bile şarj süresini epey etkiler.
    3. mah olarak yazılmaz. Doğrusu, ya mAh ve mA/h dir. Burada büyük harfler önemli 2 ayrı parametreyi birbirlerinden ayırabilmek içindir. İlki, Bir saat için pilin verebileceği max. akım kapasitesi(sığası), Pilin ANMA KAPASİTESİ de denir. İkincisi ise şarj akımı ile ilgili. Bir saat süre ile pilin içinden akmaya mecbur edilen akım miktarı.
    4. Ni-MHd tip şarj edilebilir tüm piller, bu pillerin şarj karakteristiğine uygun akım verebilmesi halinde her marka şarj cihazları, Tüm marka-Markasız (Fason) pilleri şarj eder. Bir kısıtlama yoktur. Ancak bir noktaya dikkat etmek lazım. Pilin üzerinde yazan anma değerinin ondabirinden (1/10) daha az akım verebilen şarj cihazları bu pillerin şarjına uygun değildir. Yani Fi tarihinde 1500 mA pillerle alınmış ve şarj cihazının üzerinde AA pil için şarj akımı 160 mA yazıyorsa, Bu şarj cihazı ile 2500 mA bir pili şarj edersiniz, ancak 2500 mA pilin standart şarj akımı, en az 250 mA olması gerektiğinden (Pilin üstünde belirtilmiştir) Şarj süresi anormal olarak uzar. Şarj olmaz mı? OLUR, ama zamanla pili tembelleştirir ve zamanından önce pilin ömrünü törpüler. Tersi ise geçerlidir. Örneğin, 1000 mA verebilen bir şarj aleti ile 1500 mA bir pili problemsiz şarj edersiniz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Alper1907

    Forumda şarjlı pillerle ilgili olan tek başlık bu herhalde ben fotoğraf makinesi için değilde bilgisayar gamepad'i için pil kullanıyorum aklıma takılan bazı sorular var onları sormak istiyorum size.

    1)Alkalin piller şarj olur mu ?
    2)Şarj aletlerinin şarj etme süreleri neye göre belirleniyor ?
    3)mah değeri neyi ifade ediyor ?
    4)Bütün şarj cihazları bütün şarj edilebilir pilleri şarj edebilir mi ? Yani 1800mah 2000mah 2800mah bunların hepsini şarj edebilir mi bir kısıtlama var mıdır ?



    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler şimdi yapılacak şey bir şarj cihazı almak ve şarjlı pil almak
  • İkinci el forumda iki yada üç kez kullandığım 8 adet Varta photo Accu pili satışa çıkarmıştım ki. bipekkan sağolsun beni ikaz etti. Arkadaşlar bu piller ithalatçısı tarafından toplatılmış.

    -Ne zaman ve neden toplatıldı

    -Şu an iade edebiliyormuyuz, yoksa çöpe mi atayım. Nereye nasıl, fatura isteniyormu.

    Not. Pilleri satıştan çıkardım. Alan arkadaşlarla sorun yaşamak istemem.
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    Fotoğrafdaki gibi küçük, usb den ve çakmak adaptörü ile şarj edebilir, Lcd ekranlı şarj cihazı marka ve modeli bilen varmı aranızda.

    Konnoc KCR-A099 haricinde.
  • tekrar selam,
    Varta 2700 accu pilleri tekrar şarj ettim ve 2 gün sonra kontrol ettiğimde 2 adetinin şarjını yitirdiğini gördüm. Pilleri aldığımda 2 li paket halinde 2 adet olarak gelmişti ve ambalajları birbirinden farklıydı. Ben seri değişimi ya da ambalaj değişimindendir diye pek önemsememiştim ama herhalde 1 seride sorun var. aldığım yere bildirdim gönderin sorunluysa değiştiririz dediler. Bakalım gönderip sonucu göreceğiz.
    Bu arada bipekkan hocam fotoğraf makinem Fujifilm Finepix S2000HD.
    Yedek olarak 4 adet Gp Recyko 2050 pil almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Varta Ready2use mu Gp Recyko mu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    Yine fotograf mak. marka modelini yazmayı unutmuşsunuz. Bazı fotograf makineleri Örneğin Samsung'un bazı compact modelleri gelen şikayetlere bakılırsa enerjiyi kapalıykende diğerlerine göre fazla tüketiyor.
    Benim kullandığım A620 de 3-4 ay piller yarı doluda olsa kullanılabiliyor. FujiS6000FD' de içinde unuttuğumu farketmediğim Panasonic 2100 pillerle aradan neredeyse 4-5 ay geçtikten sonra 2 gün önce 20' ye yakın fotograf çektim. Makineye bakarsanız hala dolu. 40D' de öyle 24 Ağustosta doldurduğum Ansmann marka paket pil hala iş görüyor. Kısacası Bu iş artık geldi dayandı kaliteli pil ve şarj aletleri ile pil bakımına.
    Bu piller Alkalin tip dedikleri 2100 mA (Bu arada nedense GP kapasiteyi 2050 mA olarak veriyor ?) ready2Use ve Panasonic INFINIUM ve GP ReyCko için. Yine tekrarlayayım. Pilleri şarj edip çabuk bitirecekseniz alın kullanın. Çünkü bayağı Ucuza bulabiliyorsunuz.Burada ince nokta şu. Duvar saatinde geçen sene her 3 markayıda denedim. yaklaşık 5 ay çalıştı. Saat makineleri aynı markaydı Varta 2500mA power serisi ise tam 3 ay çalıştı aradaki fark power serisinin diğerine göre boşalma hızı daha fazla olması. GP 2500 mA ise yaklaşık 3 hafta sonra boşaldı.Panasonic ve Kodak denemedim. Bunlar zaten tam dolu şarjda ortalama 2-3.5 ay şarjının %50' sini saklayabiliyor. Şunu deneyemedim Elimde farklı amaçlar için kullandığım Ready2Use var ve bunu A620 ye koyup kullanmadan bekleme süresini göremedim. Mutlaka bir iş çıktı makineyi acele kullanma zorunda kaldım.
    İşte bu denemelere göre ve kendinizin makineyi kullanma sıklığı ve alışkanlığınıza göre bir karar verin derim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: seckinm

    bipekkan hocam,
    fotoğraf makinemi alalı 6-7 ay oluyor. ilk 1-2 şarjda bu sorun yoktu ya da makine yeni olduğundan hemen şarj ettiğim için farketmemiş olabilirim. Daha sonra bunu farkettim. Eğer makina kapalıyken enerji harcıyorsa dediğiniz için pilleri tekrar şarj edip dışarıda bekletmeye başladım.
    Bu tip piller fotoğraf makinaları için değil derken şuanda kulladndığım varta 2700 accu pilleri mi kastediyorsunuz, yoksa almayı düşündüğüm ready2use yada gp recyko pilleri mi? teşekkürler.



  • @seckinm ve diğer arkadaşlar,
    Marka tercihi ile ilgili sorularınızı lütfen PM' den sorunuz. Bu konuyu açık açık yazarsak diğer markaların tepkisini çekmemiz mümkün.
    Türkiye' de şu an bulunabilen 3 marka var ve ben her 3 marka arasında ete dişe dokunan önemli bir fark göremedim. Ancak GP' nin TR' de ilk piyasaya verilen ReCyko' ların üzerinde 2100 mA anma kapasitesi yazarken şimdi neden 2050 mA yazmakta bunu anlayabilmiş değilim.
    Anladığım NET üzerinden almışsınız. Bu nedenle değişim işleri uzun sürebilir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: seckinm

    tekrar selam,
    Varta 2700 accu pilleri tekrar şarj ettim ve 2 gün sonra kontrol ettiğimde 2 adetinin şarjını yitirdiğini gördüm. Pilleri aldığımda 2 li paket halinde 2 adet olarak gelmişti ve ambalajları birbirinden farklıydı. Ben seri değişimi ya da ambalaj değişimindendir diye pek önemsememiştim ama herhalde 1 seride sorun var. aldığım yere bildirdim gönderin sorunluysa değiştiririz dediler. Bakalım gönderip sonucu göreceğiz.
    Bu arada bipekkan hocam fotoğraf makinem Fujifilm Finepix S2000HD.
    Yedek olarak 4 adet Gp Recyko 2050 pil almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Varta Ready2use mu Gp Recyko mu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    Yine fotograf mak. marka modelini yazmayı unutmuşsunuz. Bazı fotograf makineleri Örneğin Samsung'un bazı compact modelleri gelen şikayetlere bakılırsa enerjiyi kapalıykende diğerlerine göre fazla tüketiyor.
    Benim kullandığım A620 de 3-4 ay piller yarı doluda olsa kullanılabiliyor. FujiS6000FD' de içinde unuttuğumu farketmediğim Panasonic 2100 pillerle aradan neredeyse 4-5 ay geçtikten sonra 2 gün önce 20' ye yakın fotograf çektim. Makineye bakarsanız hala dolu. 40D' de öyle 24 Ağustosta doldurduğum Ansmann marka paket pil hala iş görüyor. Kısacası Bu iş artık geldi dayandı kaliteli pil ve şarj aletleri ile pil bakımına.
    Bu piller Alkalin tip dedikleri 2100 mA (Bu arada nedense GP kapasiteyi 2050 mA olarak veriyor ?) ready2Use ve Panasonic INFINIUM ve GP ReyCko için. Yine tekrarlayayım. Pilleri şarj edip çabuk bitirecekseniz alın kullanın. Çünkü bayağı Ucuza bulabiliyorsunuz.Burada ince nokta şu. Duvar saatinde geçen sene her 3 markayıda denedim. yaklaşık 5 ay çalıştı. Saat makineleri aynı markaydı Varta 2500mA power serisi ise tam 3 ay çalıştı aradaki fark power serisinin diğerine göre boşalma hızı daha fazla olması. GP 2500 mA ise yaklaşık 3 hafta sonra boşaldı.Panasonic ve Kodak denemedim. Bunlar zaten tam dolu şarjda ortalama 2-3.5 ay şarjının %50' sini saklayabiliyor. Şunu deneyemedim Elimde farklı amaçlar için kullandığım Ready2Use var ve bunu A620 ye koyup kullanmadan bekleme süresini göremedim. Mutlaka bir iş çıktı makineyi acele kullanma zorunda kaldım.
    İşte bu denemelere göre ve kendinizin makineyi kullanma sıklığı ve alışkanlığınıza göre bir karar verin derim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: seckinm

    bipekkan hocam,
    fotoğraf makinemi alalı 6-7 ay oluyor. ilk 1-2 şarjda bu sorun yoktu ya da makine yeni olduğundan hemen şarj ettiğim için farketmemiş olabilirim. Daha sonra bunu farkettim. Eğer makina kapalıyken enerji harcıyorsa dediğiniz için pilleri tekrar şarj edip dışarıda bekletmeye başladım.
    Bu tip piller fotoğraf makinaları için değil derken şuanda kulladndığım varta 2700 accu pilleri mi kastediyorsunuz, yoksa almayı düşündüğüm ready2use yada gp recyko pilleri mi? teşekkürler.





  • Öncelikle burada bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.Buurada okudukça çok yeni bilgi öğrendim.Benim kodak Z1012 fotoğraf makinem ve PHİLİPS SCB1225NB/12 modelinde ( DC 1.4--170-200mA*2(AA) ) şarj cihazım var. makineyi yeni aldım. Bir pil önerebilir misiniz acaba ??
  • @xeleberi,
    Eli,nizdeki şarj cihazı ile 2300 mA ve üstü şarjlı pilleri doğru dürüst şarj edemezsiniz. Şarj cihazları ve şarjlı pil önerileri son 2 sayfada bol bol var. Makinaya ögü özel şarj cihazı ve pil olmaz. Biraz sonra incelediğim şarj cihazı ile ilgili bilgi ve fotografları yazacağım, takip edersiniz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: xeleberi

    Öncelikle burada bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.Buurada okudukça çok yeni bilgi öğrendim.Benim kodak Z1012 fotoğraf makinem ve PHİLİPS SCB1225NB/12 modelinde ( DC 1.4--170-200mA*2(AA) ) şarj cihazım var. makineyi yeni aldım. Bir pil önerebilir misiniz acaba ??
  • arkadaşlar merhaba.. msjlarınızı okudum banada yardım edebileceğinizi düşündüm.. kodak z1485 makina aldım yurt dışından geldi.. yanında kocak crv 3V'lık pil göndermişler.. makinayı hemen denemek istedim duracell pil wardı kutusundan çıkardım taktım makina açıldı daha tarihini ayarlayamadan güç kapandı.. farklı bir pil denedim yine aynı sorun çıktı.. 2700 pil ile denedim makina 2 dakika bile dayanmıyor hemen kapanıyor.. kendi pilini taktım denedim hiç bir sorun yok.. CRV3 piller pahalı sürekli para verip almak istemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz kullanabileceğim başka türde piller varmı acaba.. hangi tür piller işimi görür?
  • 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.