Şimdi Ara

Şarj lambası motor çalışırken sürekli yanıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamın aleyküm. İyi forumlar. 90 model doğan L aracımda motor çalışırken sürekli şarj ikaz lambası yanıyor hiç sönmeden hep aynı şekilde. En sonunda akü bitti, hiç marş basmadı. Vurdurup çalıştırdım ve sanayiye götürdüm. Şarj dinamosu söküldü, 2 saat otoelektrikçi ilgilendi. Bu arada aküyü de 2 saat şarja bıraktı. Neyse, oldu dedi aküyü ve şarj dinamosunu araca bağladı, marşa bastım sorunsuz çalıştı, ölçüm yaptı normal dedi ve 40 tl aldı. Eve geldim, ertesi gün kontağı çevirdim ve marşa yine basmadı,ses seda yok arabada, korna falan hiç çalmıyor. Mecbur vurdurduk arabayı çalıştı, ancak şarj lambası yine sürekli yanıyor ve devir düşünce farlar zayıflıyor. 120 km yol yaptım. Her aracı çalıştırma esnasında çalışmadı ve itmek zorunda kaldım. Araya bayram girdiği için sanayiye gitme şansım yok.
    Acaba sorun ne olabilir? Akü mü öldü yoksa alternatör mü? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen. Teşekkürler şimdiden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: bybeta03

    Selamın aleyküm. İyi forumlar. 90 model doğan L aracımda motor çalışırken sürekli şarj ikaz lambası yanıyor hiç sönmeden hep aynı şekilde. En sonunda akü bitti, hiç marş basmadı. Vurdurup çalıştırdım ve sanayiye götürdüm. Şarj dinamosu söküldü, 2 saat otoelektrikçi ilgilendi. Bu arada aküyü de 2 saat şarja bıraktı. Neyse, oldu dedi aküyü ve şarj dinamosunu araca bağladı, marşa bastım sorunsuz çalıştı, ölçüm yaptı normal dedi ve 40 tl aldı. Eve geldim, ertesi gün kontağı çevirdim ve marşa yine basmadı,ses seda yok arabada, korna falan hiç çalmıyor. Mecbur vurdurduk arabayı çalıştı, ancak şarj lambası yine sürekli yanıyor ve devir düşünce farlar zayıflıyor. 120 km yol yaptım. Her aracı çalıştırma esnasında çalışmadı ve itmek zorunda kaldım. Araya bayram girdiği için sanayiye gitme şansım yok.
    Acaba sorun ne olabilir? Akü mü öldü yoksa alternatör mü? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen. Teşekkürler şimdiden...

    Öncelikle geçmiş olsun. Sorunun alternatörde değişmesi gerekiyor. Geçici olarak tamir etmiş arkadaş 40 lira o iş için az. Sorunun çözülmemiş sen yine aynı adama git bu olmamış de yaptırt para ödeme en azından, yoksa yüksek miktarda para ödersin 200-300 lira gibi. Kolay gelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaptırdıktan sonra da şarj lambası sürekli yanıyor diyorsun ki bu durumda sorun giderilmemiş. Akü bitik olsa bile şarj lambası sürekli yanmaz belki sabaha kadar akü tükenir ama şarj lambasını etkilemez. Bence geri götür sorun devam ediyor de düzeltsin ekstra para verme
  • Akyurt ve 9unkarekoku öncelikle çok teşekkür ederim. Söyledikleriniz çok mantıklı, öyle yapacaktım da sanayi kapalıydı, artık açılmasını bekleyip bahsettiğiniz şekilde yapacağım ki param boşa gitmesin. Ayrıca ilk başta hemen akünün ölü olma durumunu aklımıza getirmememiz gerektiği bilgisini verdiğiniz için de teşekkür ederim. İyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akün kaç senelik bilmiyorum ama şarj dinamon tamir edildiği halde hala bu sorunu yaşıyorsan akün şarj olmuyor demektir.

    Aynı sorunu bende yaşadım 3-4 ay önce. Her şey stabildi, aküye şarj geliyordu ama akü enerjiyi içinde depolayamıyordu.
  • Akü baya eski, dediğin gibi akünün şarj tutmama olasılığı da geliyor aklıma. Bir aklımı kurcalayan soru da; Şarj dinamosunda sorun olsa elektrik üretmese , arabayı vurdurunca çalışmaması gerekmez mi? Çünkü motor çalışmazken kontağı açtığımda çalışmayan korna ve çok kısık yanan farlar, araba çalışınca normale dönüyor. Alternatörde aküyü şarj eden kısımla, araca elektrik sağladığı kısımlar birbirinden farklı mı?
    Benim aracın akü kutup başına bağlı olan kablolarda sırf yağ kaplamış, bundan dolayı aküye giden elektriğin yetersiz olması gibi bir durumda şarj lambasının yanması mümkün mü?
    Son bir şey daha, bugün farkettimde şarj lambası bazen kısık yanıyor nedendir?
    Bunları soruyorum çünkü bazen sanayiciler uyanıklıp yapıp, normal olan parçayı hasarlı göstererek fazla masraf çıkartıyorlar. Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybeta03 -- 6 Ekim 2014; 21:06:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bybeta03 B kullanıcısına yanıt
    Hayır şarj dinamosu ürettiği elektriği aküye verir sende aküden kullanırsın. Yağlı olması oksit yapmasın diye bilerek yağlanmış olabilir sanayide genelde öyle yaparlar. Şarj lambası bazen kısık yanıyor demişsin ama ne durumda kısık yanıyor onu da belirtseydin keşke.
  • Şimdi aklımdaki tüm sorular çözüldü, teşekkürler 9unkarekoku ve ilgilenip yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim. Uyarı lambası kendi kafasına göre, bir çalıştırmada tam, başka zaman çalıştırmada kısık yanıyor anlamadım, devirle veya gece gündüz olmasıyla orantılı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybeta03 -- 7 Ekim 2014; 0:33:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bybeta03 B kullanıcısına yanıt
    Senin sorunun yüksek ihtimalle şarj dinamosundan kaynaklı.

    Bazen kısık, bazen tam yanıyor, aküyü tam doldurmuyor. Ama enteresan ki şarj ölçüm normal diyor. Peki sen gördün mü şarj ölçerken?

    farlar kapalıyken 13.2 farlar açıkken 14.2 şarj etmesi gerekir değilse sorun çıkarır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9unkarekoku

    Senin sorunun yüksek ihtimalle şarj dinamosundan kaynaklı.

    Bazen kısık, bazen tam yanıyor, aküyü tam doldurmuyor. Ama enteresan ki şarj ölçüm normal diyor. Peki sen gördün mü şarj ölçerken?

    farlar kapalıyken 13.2 farlar açıkken 14.2 şarj etmesi gerekir değilse sorun çıkarır.

    Ben görmedim fakat bana dediği şey 'şarj normal , 14ün üstüne çıkıyor ' oldu, farları açtı, gaz verdirtti öyle ölçtü ve normal dedi. Ogün normaldi şarj ışığı yanmadı, ertesi gün çalışmadı, vurdurunca da yandığını gördüm. Bakalım bende şaşırdım, yarın sanayiye götüreceğim, ayrıntıları burada paylaşırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sanayiye gittim sorunum aküdenmiş. Ölçümler yapıldı ve şarj dinamon gayet normal çalışıp şarj ediyor dediler. Akü şarj tutmuyormuş. Başka akü bağlandı, tık çalıştı ve şarj ikaz lambası hiç yanmadı, yine ölçümler yapıldı baya, her şey normal dediler. Yeni aküyle değişim yapılınca sorunum çözüldü. Hepinize teşekkürler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.