Şimdi Ara

Sapphire RX480 8GB Nitro+ 144Hertz Karıncalanma Sorunu YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar..

    Sapphire RX480 GDDR5 8GB NITRO+ OC 256Bit ekran kartım ve Asus VG248QE 144Hz monitörüm var.

    Monitör sadece 144hz modundayken ekranda beyaz karıncalanma oluşuyor. Bilgisayar acılırken login ekranında ilk karıncalanmayı yaşıyorum ve monitörü kapatıp açarak düzeltiyorum. Sonra oyun açıyorum vs böyle tam ekrana geçen herşeyde ekran beyazlasıyor. Karıncalanmayı sadece monitörü kapatıp açarak düzeltebiliyorum.

    Bu problem 120hz , 100hz , 85hz ve 60hz'te yaşanmıyor. Sadece 144hz'te yaşıyorum bu durumu. Amd dısında Nvidia ekran kartım da var suan onda böyle bi durum yok. Yani ben monitörün saglam oldugunu düşünüyorum.

    En son çıkan 17.1 ve onun bi altı 16.12 sürücülerinde durum aynı değişen bişey yok.

    Hadi ekran kartına suçu atıyorum diyelim de 120hz ve altında yaşanmayıp nasıl 144hz'te yaşanıyor orasına anlam veremedim. Arıza mıdır yoksa genel bi problem midir bilemiyorum. Sizler neler diyorsunuz arkadaşlar var mı bilginiz?





    Bu problem için çektiğim video da aşağıda.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch Lamparogue -- 4 Şubat 2017; 9:46:41 >







  • Monitöre bağladığınız kablonun türü nedir? Başka bir bağlantı sağlayarak denerseniz çözülebilir. Güncel HDMI ve güncel Displayport bağlantılarını kullanmanızı tavsiye ederim.
  • En son AMD ekran kartı sürücüsünü kurdunuz mu? Free sync ile alakalı bir durum olabilir.

    Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.1.2

    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-17.1.2-Release-Notes.aspx
  • Monitör kablosunu kartın farklı çıkışlarına takarak denedinmi
  • 144hz için Dual DVI ile baglantı yapıyorum standart DVI kablolarından farklı olarak. Elimde Dual DVI dısında farklı bi kablo yok. Aynı sorunu Nvidia ekran kartımda yaşamıyorum sadece Amd'de 144hz modunda oluyor.

    En son çıkan 17.1 ve onun bi altı 16.12 sürücülerinde durum aynı değişen bişey yok. Problem sürücüden değil bence. Tespit etmenin 2 yolu var. Aynı monitör ve aynı ekran kartından 1 tane daha olacak öyle test edeceksin. Ama Nvidia kartımda böyle bi sorun yok sadece bu kartta oluyor. Ondan problem kartta diye düşünüyorum.

    Monitörün freesync desteği yok bu arada yani onluk bi durum olacağını sanmıyorum.
  • Lelouch Lamparogue kullanıcısına yanıt
    Iki kabloyu kombo yapma isi genelde pek saglikli olmuyor. Dedigim gibi guncel HDMI ve Displayport kablolari ile tek kabloda FHD 144Hz kaldiracak bant genişliği var. Kesin cozum olur dusuncesindeyim. Anlattiginiza gore sorun AMD ekran kartının iki kablo tek goruntu isini duzgun yonetmemesinde. Eger bu setupta israrciyim derseniz radeon iletisim kismindan derdinizi anlatin 1 hafta icinde hotfix alirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Yav hocam burada 2 kablo kombosu yok. 144hz almak için görüntüyü Dual Link DVI kablo ile bağlıyorum yani sen DVI olarak bağlıyorum varsay. Elbette HDMI ve Displayport gibi DVI'da 144hz kaldırıyor ve komboyla işimiz yok yanlıs anlasılma oldu. Burada sıkıntı ya kartta ki bana öyle geliyor yada monitör tarafında. Ama monitör Nvidia kartımda böyle sorun yaratmıyor. Amd ekran kartımda ise sadece 144hz'de karıncalanma yaşıyorum ve dediğin gibi HDMI veya bi Displayport ile denemek şart kartı.

    Sapphire RX480 8GB Nitro+ 144Hertz Karıncalanma Sorunu YARDIM!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch Lamparogue -- 4 Şubat 2017; 3:6:38 >




  • -DLDVI dışında DP veya HDMI kablo kullanmayı dene.

    - SÜrücü ayarlardan Radeon ayarları>ekran;
    --Gpu ölçeklendirme ayarını değiştir.
    Yine aynı menüde diğer ayarlar'a tıkla Bu sana eski amd catalyst tipi ekran ayarlarını açacaktır.
    --Dijital flat panellerim'den alt menülere bak. Piksel biçimi,renk derinliği gibi ince ayarlar vardır.Farklı değerleri dene.
    Piksel biçimi ayarını YCbCr seçili ise RGB yap mesela daha düşük renk oranları 4/2/2 seç vs.
    Renk derinliği ayarlarını (8/10/12) tek tek test et.

    -Mümkün ise başka bir AMD ekran kartlı sistemde monitörü test et.HD7000 serisi veya üstü bir ekran kartlı sistem olsun.Daha eski sistemlerde sorun çıkarabilir.
    --Monitörün nvidia tarafındaki bazı teknolojileri destekliyor.Çok düşük bir ihtimal ama yinede asus tarafından amd ekran kartlarına yönelik yeterli özen gösterilmemiş olabilir.Böyle bir uyumsuzluğun var olma ihtimalini tespit etmek için başka AMD ekran kartlı sistemde(lerde) test ederek yaşadığın sorunun amd kartlara özgü bir sorun mu yoksa sadece elindeki kartta veya o seriye özgü bir sorun olup-olmadığı ortaya çıkabilir.




  • aynı sorun bende var çözümü bulabildiniz mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.