Şimdi Ara

SAPPHIRE ANAKART HaYAL KIRIKLIĞI VE KIZGINLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Geçenlerde bilgisayarımı upgrade yapmak istedim.çünkü 3 boyutlu uygulamalarla haşır neşirim işim gereği.Anakartım Sapphire igp 485,radeon xpress1150 k.köprüsü,sb 600 g. köprüsü var yada tam tersiydi.Sapphire in forumlarında mod olan birine dedimki bu anakartta phenom kullanabilirmiyim.eğer kullanamıyorsam hangi x2 işlemciyi tercih etmeliyim.
    Bana gelen cevap ta phenom kullanamyacağımı çünkü anakartın AM2 olduğunu,phenomlarım AM2+ de çalıştıgını,x2 leri kullanmak içinde bios update yapmam gerektiğini söyledi.
    Bende bu bigilere dayanarak anakartı da değiştirmemek adına,neredeyse phenom parasına x2 6000+ aldım.
    işemciyi takmadan önce bios update edeyim dedim.Yine sapphire forumundan cd de winflash olduunu öğrendim (anakartın cd sinde)
    winflash la bios update yaptım.restart istedi.daha sonra makina açıdı.buraya kadar herşey güzel.fakat ne zaman win xp ye girmeye çalışsa restart attı.
    Bu arada sappire sitesinde winflashı bulamadım bioslarla beraber awdflash yani dos için olani geliyor bendede floppy yok diye winfash kullandım.Win flashla eski biosu save etmiştim.aksilikleri görünce eski biosa döneyim dedim.dostan yeni sürüm awdflası açtım ve eski biosu yüklemeyi başlattım.ama hiçbir hareket yok.2 dakka 4 dakka derken bi sorun olduğu kesinleşti.bi hareket yok derken eğer daha önce dos tan bios update ettiyseniz bilirsiniz kareler ilerler.işte o hareket yok.10 dakka geçti bende artık mecbur restart attım.vebir daha açılmadı....
    Ve sonra araştrınca öğrendimki,bios gibi hassas bir konuda,sapphire firması bug lı winflash dağıtmış taa haziran 2007 e kadar.düşünebiliyormusunuz.
    ŞU an çok kızgınım ama kızgınlığımın bir faydası yok.pazartesi iş teslim etmem gerekiyor ama ben çalışamıyorum.kaybım anakart değil benim.braz daha açık konuşayım 100 ytl lik anakart yüzünden 1500 ytl lik iş gidecek.
    Uzun lafın kısası dostlar,30 yaşındayım,üniversitede okurken de bilgisayar işleriyle uğraştım yani öyle çok uzak değilim donanıma.Eşi dostuda sayarsak belki 300 bilgisayar topladım.cm64 basic diliyle bi topu ekranda gezdirmek için üşenmeden 100 satır komut yazan nesildenim.Bunları neden söylüyorum onu da açıklamak isterim.
    Birincisi arkadaşlar bana yardımcı olmak bakımından pili sök,jumper dan cmos sıfırla,disketle kör bios update yap,gibi fikirler vereceklerdir.bunların hepsi yapıldı.
    İkincisi bir anakart hızlı olabilir,overclock desteği iyi olabilir,ama eğer yazılım desteği kötüyse o anakart iyi değildir.Sapphire böyle bi anakart.Hatalı bios yayınlamak,hatalı winflash yayınlamak bir firmaya yakışmıyor.üstelik 2007 yılının martında sanırım bunu farkeden arkadaşlar firmaya mail atmışlar uyarmışlar,türkiye den distributor leri uyarmışlar ama firma ta hazirana kadar sorunlu yazılımla biosları dağıtmaya devam etmiş.bu nasıl bir vurdumduymazlıktır.
    İşte bütün bunlar tekrar beni bir dahada asla şaşmayacağım GIGABYTE firmasına yöneltti.pazartesi bir anakart sipairş vereceğim.Bütün Bunlar başıma gelince beni hiçbirzaman yormyan anakartın gigabyte olduğunu farkettim.Bios güvenliği olsun(ki yanlış bios veya yükleme hatası ile başınıza bişey gelme ihtimal yok gibi bişey) ürün desteği olsun,kalitesi olsun çok KALİTE bi marka.
    Arkadaşlar alınganlık yapıp şu iyi değilmi bu iyi değilmi diye msjlarda yazacaklardır.Yanlış anlamayın bu yazının ana fikri gigabyte in iyi olduğu değil SAPPHİRE markasının,bir teknoloji markası olabilmenin getirdiği yükümlülükleri taşıyamayan bir firma olmasıdır.

    Saygı ve Sevgiler.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winds -- 11 Mayıs 2008; 10:37:51 >







  • Öncelikle geçmiş olsun dostum , baştan sona okudum yazdıklarını haklısın gerçekten.
    Dediğin gibi GIGABYTE bu sektördeki en büyüklerden biri , belki sapphire'de zamanla bu konuma gelebilir ama bu olayların başına gelmesi kötü olmuş gerçekten.
  • Evt valla geçmiş olsun. Keşke her zaman bilinen markalardan alsaydın. Asus ve Gigabyte gibi. Tekrar geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardus34 -- 11 Mayıs 2008; 14:08:41 >
  • "Bios güvenliği olsun(ki yanlış bios veya yükleme hatası ile başınıza bişey gelme ihtimal yok gibi bişey)" aslında dediklerin hepsine katılıyorum yanlız diğer firmaların anakartlarında'da bios updateler'de sorunlar çıkabiliyor benim başıma geldiği gibi 965-ds3 ile yaşadım win'de update yaparken ama bencede gigabyte bir numara geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.