Şimdi Ara

sapphire 4850 sıcaklık basit cözüm:)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaslar
    sapphire 4850 referans tasarımdan sonraki yuvarlak sogutucu olanından var..vista ultimate kullanıyorum.masaüstünde 51-52 derece yük altında 80-90 görüyordum ayrıca oc yapmaya kalkıncada 675 i gecemiyordum oyunlarda kaplamalarında bozukluk ufak ufak kızmızı renkler cıkıyordu oyunlar kitleniyordu..vertox sogutucu almayı düşünüyordum ama ozamanda his markanın iceq4 parasına denk geliyoduki kendimi ne diye bunu aldım diye kendime kızacaktim ki elimde kasadan dısarı sıcak havayı atsın diye duran fanı söktüm 4850 nin üzerindeki fanın üzerine sicim ip ile bagladım ...masaüstünde 39-42 arası oynamaya basladı yükte 65-70 arası sıcaklık ayrıca bu sıcaklıklar 700mhz de ...keyfim öyle yerine geldiki hızımı almayıp standart sogutuculu kullandıgım q6600 bile aynısını uyguladım oda 3,2 de stabil bir sekilde masa üstü 40 da suanda...benim gibi derdi olan arkadaslara duyurulur....



  • arkadaslar bide resim koyayım dedim..olurya atıp tutuyo demesinler

     sapphire 4850 sıcaklık basit cözüm:)))


     sapphire 4850 sıcaklık basit cözüm:)))
  • çok gürültü oluyordur?
  • olmuyor desek yalan olur ama ance gecenin sezsizliginde rahatsız olursunuz..evde tv acık pek rahatsız etmiyor beni
  • o ne ya

    helal olsun iyi çözüm gürültü seviyesi ne durumda ?
  • Arkadaşlar ben kasanın kapağını açık kullanıyorum. Arkadaşın dediği fanın bir fonksiyonu kalıyor mu peki bu durumda benim kasamda? Kalmıyorsa onu bulunduğu yerden alıp ekran kartına monte edebilir miyim?
  • gürültü seviyesini ölcecek ekipmanım yok ama cok rahatsız olmuyorum oyun oynarken hiç rahatsız etmiyor..bendede kapak acık ama kapagı acmak bu anki sonuca yaklasamaz bence..5 ytl ye alın bir fan bakın keyfinize ...
  • Sıhatli bir hava akımı yaratabilen kasalarda egzost fanını çıkarmamak, kapakları açık kullanmamak daha verimli olur. Aynı yapıdaki karttan kullanıyorum ama kartın sadece fanını çıkartılabiliyor mu bilmiyorum, çıkıyorsa eğer onun yerine sağlam bir 12cm fan takarak performans artırılabilir. Ama yine söylüyorum egzost fanını iptal etmemelisiniz.
  • sölediklerinizde haklı olabilirsiniz...ama kendi tecrübelerime dayanarak sunu söyleyeyim airduck dedigimiz kasalardan yok ise (cok kişide fiyatından dolayı yoktur) eksoz fanın esprisi %50 azalır...kasanın önunden saglam bi fan ile hava giricek egsoz fan da cıkısını saglayıp kasayı serin tutacak...önde 12 lik fanınız yoksa egsozun bir esprisi yok..yıllardır hep stok fanla idare ettim (cpu-vga) sıcagı düşürmek te baya bi tecrübem var..
  • Arkadaşlar tam anlayamadım ben. Kasam epeyce kötü. Marka bilgisayarla gelmişti zamanında. Kalitesizin önde gideni diyeyim de anlayın işte (: Yani bahsi geçen fanın bir etkisi olmayacaksa onu oradan alıp ekran kartına yardım edecek şekilde monte etmeye çalışsam şimdi iyi mi olur kötü mü? Ya da sonuç değişmez mi? Kasadaki toplam fan sayısı 3. Biri bu bahsettiğim dışarı hava üfleyen, biri CPU ve biri de GPU fanı. Başka fan yok.
  • egsozu cıkar istedigin cpu-vga tak yan kapagıda ac sonra sıcaklıgı ölç bakalım degişiklik oluyor mu olmuyormu..sonucta her basırı deneme ve yanılmayla olur..
  • iyi cozum.ii dusunmussun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: umit_ka

    egsozu cıkar istedigin cpu-vga tak yan kapagıda ac sonra sıcaklıgı ölç bakalım degişiklik oluyor mu olmuyormu..sonucta her basırı deneme ve yanılmayla olur..


    En kısa zamanda deneyip sonucu bildiririm
  • buda benden olsun 1 aydan beri kullanıyorum bu yöntemi sıcaklıkları bayağı aşağıya çektim

    yapmak isteyen arkadaşlara referans olsun

     sapphire 4850 sıcaklık basit cözüm:)))
  • Çok üstünkörü bir şekilde ekran kartının üzerinde yaklaşık yarım santimetre aralıkla yerleştirdiğim 8 santimetrelik kasa fanı ekran kartının sıcaklığını 10 derece, harddiski 5 derece, anakartı 5 derece kadar soğutmaya yardımcı oldu. Fanı nasıl yerleştirmem gerektiği konusunda fikri olan var mı? En iyi verimi nasıl alabilirim?
  • arkadaşlar bu pek bi etki etmez yükteyken bilginiz olsun eğer iyi bişeyler yapmak istiyorsanız boru halinde 3-4 fan aralarında 4-5 cm boşluk bırakarak etrafı kapalı bir boru oluşturun hava dışarıdan gelsin öyle faydası olur ısınmış bir gpu veya cpuya :D pek faydası olmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzzy222

    arkadaşlar bu pek bi etki etmez yükteyken bilginiz olsun eğer iyi bişeyler yapmak istiyorsanız boru halinde 3-4 fan aralarında 4-5 cm boşluk bırakarak etrafı kapalı bir boru oluşturun hava dışarıdan gelsin öyle faydası olur ısınmış bir gpu veya cpuya :D pek faydası olmaz







    10derece düşüş sagladım daha ne olsun
  • peki arkadaşlkar

    gpu nun üstte kalan kısmına aynı bu şekilde bi fan yerleştirsek iki taraftan ekran kartı GPU suna hava üslense çift taraflı soğutma yani işe yaramaz mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: umit_ka
    10derece düşüş sagladım daha ne olsun



    amma yaptın oyuna gir bibak ne oluyor havalar ısınsın sen 20 tane koyarsın 10 derece için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K.Kahriman

    buda benden olsun 1 aydan beri kullanıyorum bu yöntemi sıcaklıkları bayağı aşağıya çektim

    yapmak isteyen arkadaşlara referans olsun

     sapphire 4850 sıcaklık basit cözüm:)))



    Bende intel stock fandan muzdaripdim, bu resimdeki soğutmanın aynısını denedim, 1C dahi gelişme olmadı hem boşta hemde yük altında.

    Garip doğrusu

    Not: Sonradan aldığım thermalright chill factor macun ile 3 gün sonra sıcaklıklarda inanılmaz bir azalma yaşadım. e4300@3.0Ghz stock voltaj değerlerinde kullanırken idle halde 42-43C olan işlemci sıcaklığım 32-33C düzeylerine geriledi, tam yük altında ise 70-72 derece olan sıcaklıklar da 62-64C düzeylerine düştü. Bende birdaha farklı soğutma sistemi uygulamasına girmedim bu fotodaki gibi.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.