Şimdi Ara

Sanırım büyük zarar etik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Her ay böyle konular açılıyor. Arkadaşlar 100 TL verip belgelenmiş biçimde neden ekspertiz yaptırmıyorsunuz anlamıyorum.
  • satıcıya ne kadarr yaktıgını soylemezsen gunaha gırmıs olursun
  • bin dokuz yüz doksan yedi model araca zaten detaylı ekspertiz yapılmaz. müzeye kabul girişi yapılamayacaksa tabii. hurdalar elden ele geziyor. biraz siz yaptıracaksınız biraz da sizden sonraki sahibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: movieman

    anlasam zaten dediklerini yapmış olurdum dostum. ayrıca insan ilk arabasını alırken elindeki paraya göre hep en iyisini almak ister. bende o yüzden 2007 linea alacağıma 97 bmw almayı tercih etmiştim. ama parça fiyatlarını tabiki araştırmamıştım.

    ama döte giren şemsiye açılmaz. yapcak bişi yok.

    herkes iyi arabaya binmek ister. ama işte imkanlar kısıtlı olunca kalbin istediği değil mantığın istediği arabayı kullanmak zorunda kalıyor insan. aynı paraya belki sizin eski aracınız BMW ye binebilirdim. ama masrafları ile uğraşacak gücüm olmazdı. onun yerine 2010 albea aldım. bana bakım dışında masraf çıkartmıyor. ha bir BMW değil. kabul ediyorum. ama sonuçta durumlar da belli. 25 bin km yol gittim. çok şükür daha tık yok aracımda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: movieman

    Çok saolun arkadaşlar tecrübeler için . İnş sorunsuz beni götürür 1-2 sene

    O araba yüksek ihtimalle sizi 1 yada 2 yıl sorunsuz olarak götürmez. Ayrıca 236.000 olan kilometreside pek mantıklı değil Türkiye'de kullanıcılar yıllık 10.000 km yapsa bile 2005 yılından sonra dizel araba almaya başladı. Bunun en büyük sebebi 1600 cc ve altı düşük hacime sahip dizel motorların piyasaya çıkmış olmasıdır. Yani sizin aracınızın satıldığı yıllarda dizel motor araba alan kullanıcılar genellikle yıllık 50.000 km ve üzerinde yol yapan sürücülerdi. Şimdi 236000 km biraz ilginç, ancak 18 yaşında bir otomobil alırken toplam kilometreden çok masrafsız olmasıda değil ciddi masrafının olmamasına bakılır.
    Kısaca aracınızı satılığa koyun ve öyle kullanmaya devam edin, zarar etmiyeceğiniz bir rakamı bulduğunuzda da satın gitsin. Daha yeni model Linea vb otomobillerden alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 19 Ekim 2015; 20:20:42 >




  • geçmiş olsun, eski araba olunca ekspertize değmez diyoruz ama sorun edenler yaptırmalı, ben olsam pek umrumda olmazdı o yaştaki o kmdeki araç için
  • bu arada hort olacak ama araç satın aldıktan 1 ay sonra yatak sardı ve 10 bin liraya satmak zorunda kaldım sıfır motor takılcaktı o da 7 binlirayı bulur dediler. baya bi zarar ettik açıkcası .. Allah daha büyüğünü vermesin. 3-4 ay arabasız kaldıktan sonra bi skoda fabia aldım 130 bin de 2002 model bayandan 17 bin tl ye sadece sol çamurluk değişmiş. yakıtı da iyi 21 kr felan yakıyor tüpte. hasar kaydı da yok. ön takıma ve bikaç ufak çeye toplam 500 lira harcadım şimdi biniyorum sıkıntı yok şuanlık. başımıza bi bela gelmedikçe 2 sene binmeyi düşünüyorum en az
  • Senin verdiğin araba noldu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Her ay böyle konular açılıyor. Arkadaşlar 100 TL verip belgelenmiş biçimde neden ekspertiz yaptırmıyorsunuz anlamıyorum.

    Belgenin bir geçerliliği yok ki.
    Onlarda yanlış sonuç çıkarabiliyor, kasıtlı sağlam dedikleri araba oluyor.

    Hele araba pazarlarındaki eksperler 100Tl ni alıp arabaya 2 dk ya bakıyor ya bakmıyor kuyruk oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: movieman

    bu arada hort olacak ama araç satın aldıktan 1 ay sonra yatak sardı ve 10 bin liraya satmak zorunda kaldım sıfır motor takılcaktı o da 7 binlirayı bulur dediler. baya bi zarar ettik açıkcası .. Allah daha büyüğünü vermesin. 3-4 ay arabasız kaldıktan sonra bi skoda fabia aldım 130 bin de 2002 model bayandan 17 bin tl ye sadece sol çamurluk değişmiş. yakıtı da iyi 21 kr felan yakıyor tüpte. hasar kaydı da yok. ön takıma ve bikaç ufak çeye toplam 500 lira harcadım şimdi biniyorum sıkıntı yok şuanlık. başımıza bi bela gelmedikçe 2 sene binmeyi düşünüyorum en az

    Geçmiş olsun hocam. Üzüldüm ne yalan söyleyeyim.
  • movieman M kullanıcısına yanıt
    alınma gücenme ama hurda bir araba satıp hurda bir araba almışsın. kazıklandığını sanmıyorum,daha çok sen adamı kazıklamışsın.senin aracı okuyunca ee o çalışmıyor bu çalışmıyor,ne çalışıyor diyesim geldi.
  • her işte bir hayır vardır, güzel yanlarını görmeye çalışıp 2 sene kullanın. bence komple boyalı ve ağır kazalı aracınız 13-14 arası ancak gider. Ama para biriktirip daha iyisini alırsınız. Bir an önce bakımdan geçirip keyifle binmeniz dileklerime.
  • Hocam

    sattığın araba da aldığın arabada gerçekten döküntüymüş.

    Ben her zaman derim. Araç işi şans işi birazda.Ama göz göre göre hurdaya da para bağlanmaz ki

    Geçmiş olsun yinede. Belki bi kaza felan yapmaktan kurtuldun,olaya birde böyle bak
  • Test merkezinden alınan yazılı belgede yeralan bilgiler için firmanın sorumluluğu vardır. Aracın farklı durumda olduğu mahkeme tarafından belirlenen bilirkişi tarafından kanıtlanırsa testi yapan firma tazminat ödemekle yükümlüdür. Aldığınız belgede tarih, araç bilgileri mutlaka olmalı ve imzalı kaşeli olmalıdır.
  • Ekspertiz tarihi sonrasi olmuştur diye cevapları hazır.

    Satan adamda hee evet önceden olmuştu diyip tüm sorumluluk bende derse ne ala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 6 Mayıs 2016; 22:13:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son aldığım fabia da conta yaktı radyatör ve devirdaim de değişti şuana kadar 2 binlira yedi bi sıkıntı var ama çözemedim büyük bi sınavdayım sanırım :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: movieman

    son aldığım fabia da conta yaktı radyatör ve devirdaim de değişti şuana kadar 2 binlira yedi bi sıkıntı var ama çözemedim büyük bi sınavdayım sanırım :S

    Hocam sizde ki bu şanssızlık neymiş ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.