Şimdi Ara

Samsung, Xiaomi, OnePlus ve Nokia, iPhone 15 ile fena dalga geçti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tamam yenilikler yıllar önceden android de oluyor da android dünyasıda seri üretim bandından çıkmış gibi, boyutlar aynı ekranlar aynı donanımlar aynı sloganlar farklı sadece ....Misalen ıphone da 150mm altında bir sürü cihaz var android dünyasında bir elin parmagını bile geçmez alayı fırıncı küreği gibi, her haltı kopyalıyorsunuz ulan birde boyutlardan ilham alsanıza yok illa kürek olacak...

  • Samsung 4 yıl sürüm, +1 yıl da güvenlik güncellemesi veriyor. Ha güncellemeleri apple gibi tüm dünyaya aynı anda vermiyorlar. Orası kötü işte.

    Apple 5 yıl sürüm güncellemesi veriyor bu arada. Mesela ios 11 ile piyasaya çıkan 8 ve x, ios 16’ya kadar güncelleme aldı. Güvenlik güncellemelerini de apple gibi uzun süreli verseler güzel olur tabii.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • valla kim ne derse desin. iphone kalite demek.   maalesef durum budur. ayrıca android telefon üreticileri, google tarafından tasarlanan android işletim sistemini kullanıyor. apple ise kendi işletim sistemi olan ios'u kullanıyor. bir android kullanıcısı olarak, android üreticilerinin apple'ı hedef alıyor olmalarını anlamsız buluyorum. type usb c konusunda ise hangi üretici avrupa gibi bir pazar payından kendisini soyutlamak ister? buna o ülkenin milli istihbarat teşkilatını da dahil edecek olduğumuzda, abd apple'ı avupdan niye çeksin? isteseler zaten avrupaya satışını engellerdiler. netice olarak alaya alınacak bir durum yok. apple'a sataşanlara acıyarak bakmak lazım.  



    gerçek bu yani. android'in en kötü yanı ise ortalığı kısa sürede donanım çöplüğüne çevirmesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Eylül 2023; 9:0:54 >




  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Apple'a sataşma sebepleri alamamaları. Herkes her şeyi alacak diye bir şey yok elbette. Ama her sene bunlar birilerine laf atmadan duramazlar. Dalga geçersin, ciddi ciddi cevap yazarlar. Elleri ayakları titriyor alamadıkları için. İçlerinde alabilecek gücü olup ama yine de Android tercih eden nice adam var, onlardan da bir şey duymazsın. Sorsan benim tercihim bu derler konuyu kapatırlar.

    Diğerleri her türlü hakaret, aşağılama ve küfürü kullanırlar. Senin gibi durumun farkındalar aslında da işlerine gelmiyor işte. "Android üreticileri tüm yenilikleri 20 sene önce yaptı" modundan çıkmaları lazım. Adama diyorsunki "lan madem o kadar yeniliği yapıyorlar, bunca senedir kendi işletim sistemini yapamıyor, Apple silikon ile rekabet edecek işlemci yok ortada", adam sana cevap olarak diğer markaların Apple'a ne yetiştirdiklerini sayıp "bir şey bilmiyorsun" diyor avukatıyla. Yok, laf anlatamazsın. Saldırma modları açtılar. Kapatırlar 1 aya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lexco kullanıcısına yanıt
    O da daha yeni oldu. Ondan önce nice telefonu var Samsung denen üreticinin 1 ana sürüm, 2 - 3 güvenlik güncellemesi alan..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt

    S22 den S23 e Xiaomi 12 den 13 e geçişte kaç tane fark var? S23 te S23 Ultranın kamerası mı kullanılıyor. Hahaha dediğin 1 senelik A16 kendinden aylar sonra çıkan Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxyi bile tokatlıyor. 15 ve 15 Plusun Kamerası desen ikisinden de daha iyi. Daha ne olacağıdı ağam? Ne vereyim abime? Ne seni tatmin eder? Amerika’daki %5 in etkisi bizdeki %50 den daha çok. Amerikadaki %5 enflasyona dayanarak Apple 15 ve 15 plus 50 dolar diğerlerine en az 70-80 dolar zam yapsa ne diyebilirdin ne diyecektin? %50 geliri varmışmış. Boş beleş saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple: Satış rakamlarınızı toplayıp gelin öyle konuşalım 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Takmışlar 60hz - 120hz. Sanki aradaki fark ayırt edilebiliyor.

  • por favor kullanıcısına yanıt

    Hep 60hz iPhone kullandıysan sorun yok ama 120 hz ile yan yana karşılaştırınca inan fark ediyor bende düz 14 var troy’da 14 pro ile yan getirince en göze çarpan fark bu 120hz oldu kaymak gibi akıyor böyle. Kendi 14’üm bana gayet akıcı gelirdi ama ProMotion’ı görünce fark olduğunu gördüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın en büyük farkı pazarlaması. Apple'a sataşıp laf edersen elmataparlar tarafından anında fakir ve ezik edilirsin. Neymiş alamayanlar eleştiriyormuş. Bir telefon alıp zengin sanıyor kendini sonradan görme.

  • Nokia'nın Pink different lafı güzelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canoktun -- 14 Eylül 2023; 11:45:28 >
  • DelikanliCekirge kullanıcısına yanıt

    Ne deselerdi AB sayesinde şarj girişleriniz birkaç aya yalama olup gevşeyecek siz de tamircilerle ahbap mı olacaksınız deselerdi. Tasarım hatası olan bir giriş, Apple şimdiden Type-D için çalışmalara başlamıştır. İnsanlar Type-C'nin de değişmeyeceğini sanıyor, komik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorsun bari konuşma Apple type-c'nin tasarımında en büyük mühendislik yardımı yapan şirket. 80 mühendisten 30'u apple tarafından görevlendirilip çalıştı. 2015'te ilk tek kablolu veya type-c laptobu Apple yaptı 2018'den beri ipad'lerde var. Sen illa Apple gelsin farklı bişey yapsın sen de hava at diye istiyorsun. Android ile aynı kablodan şarj olmak zoruna mı gitti? Ne bu arka acısı anlamadım ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaya -- 14 Eylül 2023; 12:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yilmaya Y kullanıcısına yanıt

    Thunderbolt'u Apple ve Intel'in geliştirmediğini bilmeyen mi var. Ne oldu sonra Macbooklara MagSafe ekledi de durumu bir şekilde dandik kablodan kurtardı. O yüzden Type-D üzerinde çalışmaya başlamıştır diye yazdım zaten ama okumamışsın belli ki. Bir sen biliyorsun zaten her şeyi forumdaki herkes bilgi fakiri inan  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Birkaç sene sonra 10 bin ?'ye 120hz aldım dediğin telefondan şikayet edip yenisini almak isteyeceksin. Katıl veya katılma. Samsung'ta S serisi haricinde diğer telefonlar baya kötüleşiyor. 60hz 13'ün birçok telefondan daha memnun kullanıldığına eminim. 14 Pro'daki 120 hz yetip artıyor ama gerek var mı dersen, tamamen kişisel ve "duygusal".

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Hayatımın bir kısmında tamircilik yaparken Type-C portundan daha çok Lightning port değiştirdim. Apple 3.0 portunu 12 sene daha kullanır, çünkü değiştirmemekle inat ediyorlar.


    Ayrıca Type-D için çalışma başlatmalarına gerek yok, zaten böyle bir kablo giriş standartı mevcut. Hdmi için kullanılan sistemlerde bu kablo türü var zaten. Çok fazla USB Type list konusunda bilginiz olmadığı için alfabetik sıralamanın kalite sıralaması olduğunu düşünmüşsünüz. Ben size bu konu ile ilgili de ufak brefing vermiş olayım.


    Apple tanıtımında Type-C'ye geçmekle beraber USB'de kullandığı Gen'i de değiştirdi. Fakat inatlarından bir türlü vazgeçmedikleri için 2011'de üretilen 3.0 teknolojisine geçtiler. Halbuki rekabette olduğu Samsung, 3.2 Gen 1 sürümünü Samsung Note FE'den beri kullanıyor. Tam 7 yıl yani. Samsung, senin 2011'de keşfedilen teknolojinin daha ileriki versiyonunu 7 yıldır kullanıyor, sen ise daha geri versiyonunu 12 sene sonra kullanıyorsun. Ayrıca, USB 3.0 hızına Type-C olmadan da ulaşabilirsin, 3.2 Gen 2 hızı bile Type-A destekli. Yani buradan gördüğün kadarıyla Apple istese Lightning girişi de teknolojik olarak değiştirebilirdi fakat bundan tasarruf edip 12 sene 2.0'lık kablo satmayı tercih etti. Karbon Nötr olucakmış ondan sanırım(!)


    Biz Apple'yi eleştirirken Type C üzerinden değil, tüketiciyi kandırması üzerinden eleştiriyoruz. Mevcutta var olan teknoloji kendilerinin geliştirdik demelerini eleştiriyoruz. Avrupa birliği yüzünden geçtik yoksa hiç de geçesimiz yoktu demedikleri için eleştiriyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yukarıda yazan forum kullanıcısına(bir insan engellediği kişiye neden cevap yazar); Lightning portunun 3 sene daha erken çıkması, Apple cihazlarının daha uzun süre kullanılması, yaşadığın çevrede iPhone kullanım oranının çokluğuyla alakalı olan faktörlerden dolayı öyle bir tamir oranıyla karşılaşmış olabilirsin. Alfabetik sıranın kalite sıralaması olduğunu düşünen yok senin algından başka. USB Type-C'nin de halefi gelecek ömrün yeterse görürsün. USB Type-D? HDMI Type-D? Briefingmiş hahaha komik. Lightning arabirimi zaten eski nesil iPad Pro'larda USB 3 hızını destekliyordu, "destekleyebilirdi" değil. İstediğiniz gibi eleştirmeye devam edin, karbonu boşverin de bu kibirinizi nötrlemesi lazım bazı insanların 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    Allah epıldan razı olsun. 1000 dolarlık cihaza USB c gelmişken fiyat artırmamışlar.  

    Şaka bir yana sanki ucuza çıkan cihazlarmış gibi fiyat artırmamalarını başarı saymışsın. Donanım anlamında da ben USB c girişi harici pek bir ilerleme göremedim. Her yıl telefon çıkarmasa da olur bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redmi Note 12 Pro Plus discovery edition kullanıyorum , 210w hızlı şarj var 0dan 100'e 9 dakika da şarj ediyorum, 14 pro çekmecede duruyor öyle söyleyeyim size:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.