Şimdi Ara

Samsung ve LG, Kill Switch özelliğini gelecekteki modellerinde kullanmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  •  

    Günümüzde mobil cihazımızı kaybettiğimiz veya çaldırdığımızda yapacağımız işler kısıtlı. Güvenlik güçlerine şikayette bulunmak yanında yazılım olarak sunulan bilgileri formatlama, telefonu kilitleme gibi uzaktan bazı müdahaleler yapılabiliyor. Eğer şanslıysak uydu üzerinden cihazın konumu da bulunabiliyor.




    LG ve Samsung'un bu konuda daha etkili bir çözüm üzerinde çalıştığı bir süredir dile getiriliyor. Kill Switch şeklinde adlandırılan bu çözüm ile herhangi bir çalıntı veya kayıp anında cihaz tamamen kullanılamaz hale getiriliyor. Böylece hırsızların cihazı kullanma imkanı kalmıyor. Ancak kullanıcı eğer cihazına geri kavuşursa nasıl çalışır hale getireceği ise bilinmiyor. 




    Mobil cihazlara yönelik hırsızlık olaylarının yüzde 100'lerle ifade edilen oranlarda artış göstermesi, güvenlik güçlerinin de yeni tedbirler almasına neden oldu. Bazı devlet otoriteleri akıllı telefon üreticilerinden çalınma olaylarının önüne geçecek çözümler üretmesini talep etti.




    Wall Street Journal tarafından verilen habere göre LG ve Samsung, gelecek yılın ilk aylarında bu çözümü akıllı telefon ve tabletlerinde sunmaya başlayacak. Samsung'un Galaxy Note 3 modeli ile ilk çözümü kullanmaya başlayabileceği konuşuluyor.

     

     








  • eğer bunu yaparlarsa geri dönülemez bir şekilde yapmaları lazım. eğer telefona geri ulaştığımızda açabiliyorsak çalan adamlar da bir şekilde açabilir. bir anlamı olmaz.

  • Geri dönülmez olsun zaten caydırıcı olarak yapacağı etkiyi yapar
  • Ajanların tehdit anında siyanür kapsülü yutmaları gibi. Telefon çalındığında içindeki asit salınıp cihazı eritsin. Hatta küçük çaplı bir bombada koyabilirler. Hırsızıda ortadan kaldırmış oluruz. Köpek var levhalı evler gibi caydırıcı olur.

  • hard reset :) hahahahah :D

  • Çok önceden planlanmiştir ama neden bu siteme geçilmiyor anlamiş değilim?

  • Geridonulemez olmasından ziyade sistemde çalışan gizli bir uygulama ile de bu sorun cozulebilir.Mesela kullanıcı tarafından hiçbir şekilde görülmediği sadece mesaj ile aktif edilip kapatilabilen format atilsa dahi (sisteme entegre formattan etkilenmeyen ayrı bir bölümle) konumu gps wifi ve mobil data ile gonderebilen bir uygulama yapmak cokta zor olmasa gerek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda bir Android telefon çalındığında uzaktan kilitleme vs. hikaye oluyor.Çalan adam eğer işi biliyorsa direk format atıp imei kaydını değiştiriyor.Adli kurumlar ile Türkiye'de bulunan telefon üreticilerinin bağlantılarıda berbat durumda bence.Herhangi bir telefon çalındığında,Samsung,Htc,Nokia gibi şirketler gerekirse adli mercilere telefonun konumu hakkında bilgi vermesi gerekir.Haberdeki bahsedilen önlemi eski modellerede bir şekilde getirilebilirse iyi olucaktır bir nebze.Diğer yandan telefonun tamamen kapanmasından ziyade,gerekli kurumlara gidilerek sahibi tarafından açtırılabilmesi sağlanmalı.

  • Görevimiz Tehlike filmi gibi "Bu telefon 5 sn içinde kendi kendini yok edecek.Five,four.." Boom :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeufeL-07

    Ajanların tehdit anında siyanür kapsülü yutmaları gibi. Telefon çalındığında içindeki asit salınıp cihazı eritsin. Hatta küçük çaplı bir bombada koyabilirler. Hırsızıda ortadan kaldırmış oluruz. Köpek var levhalı evler gibi caydırıcı olur.


    Telefonu düşürdüğünüz bir durumda siz çalındı zannetseniz ve telefonunuzu iyi niyetli biri bulsa siz de telefonu o kişinin elinde eritseniz ya da suratına patlatsanız iyi olur yani :D

  • Verilecek bir komut ile işlemci kısır döngüye sokulup, aşırı ısınan cihaz ile pil patlatılabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermat -- 31 Ağustos 2013; 12:22:33 >
  • Killswitch fonksiyonunu çalıştırabilen virüsler yapılır, işte o zaman yer yerinden oynar.

  • Arka sokaklar

    Buyrun ben aylin..

    Telefonum çalındı yardım edin...

    Efendim hemeb telefonunuzu eritip sizi zor durumlara sokucaz...

    Teknik servis


    Beyefendi telefonum yere düştü ve içindeki asit sayesinde eridi yardim edin. ...


    Kullanici hatasi tamir ücreti 1700 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanimsal olarak soc islemciye konursa ve her cihazin kendine has ayri bir sifresi olursa isterse cia gelsin o cihazi geri acamaz ancak sifresini bilen geri acar. Donanimsal olarak chipe islenen bir seyin yazilimi gectim reverse engineeringle bile cozulmesi mumkun degil.

  • her telefona bi id verilik ve id bi kullanıcının hesabıyle senkronize edilir telefon calınsa bile kullanıcı bilgisayardan hesabına girip ordan cihazı devre dışı bırakabilir bu tür uygulamalar satılıyor zaten

  • quote:

    Orijinalden alıntı: morpheus_1905

    her telefona bi id verilik ve id bi kullanıcının hesabıyle senkronize edilir telefon calınsa bile kullanıcı bilgisayardan hesabına girip ordan cihazı devre dışı bırakabilir bu tür uygulamalar satılıyor zaten

    evet satiliyor ama hepsi telefonu resetleyip yeni rom yuklendiginde silinip gidiyor.
  • btk nın imei banlaması zaten bu işe yaramıyormu
  • Aslında telefonların IMEI numaralarını değiştiriyorlar ama wifi mac veya 3g mac adreslerini değiştirmiyorlar. Mac adresleri üzerinden telefonlar bulunabilir. Galaxy Y 'de mac adresini değiştiriyorum ama yeniden başlatınca eski haline dönüyor. (Okulun mac filtreli internetini kullanıyordum da :D )

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.